mega distortion nebo metalcore?
Pravidla fóra
Re: mega distortion nebo metalcore?
cervajsss: na jisto ti můžu říct akorát to že tebou zmíněný pedály bych na přidávání koulí nevolil... jak psal Prejdák, spíš bych uvažoval o overdrivu před zkreslení aparátu. můžeš nám prosím eště prozradit co máš za kytaru? mě se uplně nezdá že by ten thunder měl málo gulí sám o sobě
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Někomu to možná příjde přehnané, ale stojím si za tím - kazit si zkreslení Thundera nějakou bossáckou krabkou je barbarství!cervajsss píše:Děkuju moc za rady. Vážim si i těch, který se mi snaží effecty boss "vyvrátit". Přiznám se nejsem moc zkušenej co se týče effectu, protože sem hrál 3 roky na tranďák a teď mám Engl Thunder 50. Podle mého názoru moc povedený kousek. Abych to uvedl na pravou míru tak se mi zvuk líbí, ale rád bych víc GAINOVAL, ale pak už ten čistej zvuk je na kombu dá se říct otřesnej. Když už sme teda u toho tak se zeptám jinak. Co by tomu skreslenýmu zvuku dodalo jak už tady někdo napsal koule? Přikládám video s kapelkou. http://www.youtube.com/watch?v=c3EPLDN5 ... re=related Omlouvám se za kvalitu videa, ale zajímal by mě váš názor. Video je natočený při první zkoušce songu, takže občas nějaký přehmatek
Thunder má bohužel tu nevýhodu, že má propojené gainy čistího a zkresleného - verze Reverb to odskákala úplně, u Drive už to je částečně pořešené. Nicméně tady je opravdu zbytečné shánět distorzi, úplně optimální bude nějaký overdrive, jak již bylo zmíněno. Zkreslení tím víc nakoneš, vyšťavíš a dostaneš se tam, kam budeš potřebovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To jsou slova božskéhoNěkomu to možná příjde přehnané, ale stojím si za tím - kazit si zkreslení Thundera nějakou bossáckou krabkou je barbarství!.
Jak jsem psal, Engl má zkreslení fakt hafec a nevidím důvod kupovat kvůli němu distortion, který by zvuk zmrvil. Spíš overdrive a to spíš tak na dokopnutí solíček, jinak gainu to má fakt dost...
- Nero
- Rádce
Ono je u toho Thundera ale fakt problém, že gain je na čistá a zkreslený kanál dohromady. U té reverb verze to bohužel asi fakt může způsobit, že kvůli zachování nějakého "tvaru" čistého zvuku je prostě nemožné vytáhnout gain tak vysoko, jak by bylo po chuti.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak ten čistej kanál se dá dočistit volume poťákem na kytaře... Ale fakt je, že jsou to čachry navíc.
Ale ta drive verze to nemá tak ... blbě snad...
Ale ta drive verze to nemá tak ... blbě snad...
- Nero
- Rádce
Ne, nemá, tam to je řešené "použitelněji", nicméně to pro mě na první setkání bylo poněkud nepraktické a nezvyklé, jak ty poty reagovaly. Ale člověk se s tím brzo skamarádil.
PetrPeter 1975 - 2008
zkus tubescreamer a pouzivat ho jen jako boost. tyhle megadrivy a metalcory jsou takovy nahrazky pro zacatecniky - na druhou stranu na nejakou noise uchylarnu pro par taktu proc ne 
takže by jste to viděli na overdrive? Mohli by jste mi poradit třeba jakej? Koukám, že dost lidí je na ty bosse alergický:-D jinak kytaru mám japonskou ibanezku RG 550, je to starší kousek fotky nějaký zde http://img402.imageshack.us/i/dsc4493.jpg/
troufnu si říct že v kytaře problem neni. kdybych věděl jak je ten thunder udělanej (ten spřaženej gain) což jsem z poslechu u známýho netušil tak bych se na tu kytaru možná ani neptal. moje alergie na bossy se týká čistě jejich distortionů. svýho času zakk wylde používal overdrive od bosse jako nakopávadlo (sd1 myslim), takže možná by v tomhle případě i ten boss byla cesta, ale nemám odzkoušeno. další co nemám odzkoušeno je že mxr dist III umí krom zkreslování i hezky přikrmovat když se volosí volume a stáhne gain a jelikož s přikrmovánim overdrivem mam minimální osobní zkušenosti tak už radši budu zticha.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
- Nero
- Rádce
Alergie na Boss, to je zas přehnaně řečené, spíš ale jde o to, že kopa lidí ví, že ve srovnání s konkurencí některý jejich modely už začínají pokulhávat...
Jak bylo řečeno, třeba SD-1 bývá chválený model. Za mě ale koukej po TS, to je prostě klasika
Jak bylo řečeno, třeba SD-1 bývá chválený model. Za mě ale koukej po TS, to je prostě klasika
PetrPeter 1975 - 2008
Jo, tube screamer je pecka, můžu potvrdit, používá ho spousta kapel, např. KoRn atd....
Nacpání nějakýho Bosse před engla by mu výrazně ubralo na dynamice a celkově ubralo živost zvuku,prostě by tak nedejchal....ačkoliv jestli nevíš co s prachama tak se trandovej distortion nikdy neztratí...
ale doporučil bych třeba tu 666, mylsim že za 3k by se sehnat dala, ale bude to peklo shánět, něco od EHX z řad muffů, ani bigg muff neni k zahození na tvrdší hudbu, Dirty rat se taky dá využít, ačkoliv bych ho bral spíš na nějakej hard...a starý boss japonci jsou pecky, jak sem psal....dneska už dost zaostávaj a šiděj se...nicméně furt lepší než ušetřit pár stovek a mít před Englem dan electro pedál....
Ale začni tim ibanez TS
Nacpání nějakýho Bosse před engla by mu výrazně ubralo na dynamice a celkově ubralo živost zvuku,prostě by tak nedejchal....ačkoliv jestli nevíš co s prachama tak se trandovej distortion nikdy neztratí...
ale doporučil bych třeba tu 666, mylsim že za 3k by se sehnat dala, ale bude to peklo shánět, něco od EHX z řad muffů, ani bigg muff neni k zahození na tvrdší hudbu, Dirty rat se taky dá využít, ačkoliv bych ho bral spíš na nějakej hard...a starý boss japonci jsou pecky, jak sem psal....dneska už dost zaostávaj a šiděj se...nicméně furt lepší než ušetřit pár stovek a mít před Englem dan electro pedál....
Ale začni tim ibanez TS
Tak dík moc za rady. Myslim, že jste mi v tom udělali jasno:-). Díky díky
bigmuff a podobny je imho na metal vec zcestna, zejmena pred engla.
ty boss SD1 a DS1 jsou hodne klasicky krabicky a myslim ez se na ne plive nepravem kvuli ruznejm metalcorum, metalzonam a podobnejm omylum ktery slibujou hotovej zvuk v krabicce. DS1 je navic vaiem hrozne oblibena vec, toci pres to snad vsecko nebo minimalne ty klasicky alba tak nahraval. ja s ni mel problem (taiwan DS1 asi rok 95) ze ve spojeni se stratem a mesou vubec neprolezla kapelou, zvuk byl sam o sobe nadhernej ale v kapele uplne zaniknul. pak jsem ji ale nahodou dotahnul na nataceni do jednoho studia - natacel jsem na fender telecaster 52 reissue (z kolem roku 2000, asi nejlepsi tele co jsem kdy mel v ruce) na starej orvanej fender twin silverface (nastavenej nahlas tak ze MALICKO zacinal prikreslovat), kterej porad horel a cumely z nej draty
kdyz jsem mezi to ale zapojil tu DS1 tak jsem se malem pocural jak to znelo dokonale - surovej konkretni narezovej zvuk. se stratem se mi to tak nelibilo. ta SD mi neprijde tak jedovata a vic ve stredech, ale dlouho jsem ji nezkousel.
ja bych zkusil TSko, to je takova klasika pred higainy.
ty boss SD1 a DS1 jsou hodne klasicky krabicky a myslim ez se na ne plive nepravem kvuli ruznejm metalcorum, metalzonam a podobnejm omylum ktery slibujou hotovej zvuk v krabicce. DS1 je navic vaiem hrozne oblibena vec, toci pres to snad vsecko nebo minimalne ty klasicky alba tak nahraval. ja s ni mel problem (taiwan DS1 asi rok 95) ze ve spojeni se stratem a mesou vubec neprolezla kapelou, zvuk byl sam o sobe nadhernej ale v kapele uplne zaniknul. pak jsem ji ale nahodou dotahnul na nataceni do jednoho studia - natacel jsem na fender telecaster 52 reissue (z kolem roku 2000, asi nejlepsi tele co jsem kdy mel v ruce) na starej orvanej fender twin silverface (nastavenej nahlas tak ze MALICKO zacinal prikreslovat), kterej porad horel a cumely z nej draty
ja bych zkusil TSko, to je takova klasika pred higainy.
Nevim proč by se nemohl hodit před Engla když třeba Munky ho cpe Před Mesa roadking.
Dá se z něho taky vytočit celkem pěknej,nakřáplej a říznej zvuk terej se zrovna víc hodí na nějaký static-x víc než třeba metal muff...
http://www.youtube.com/watch?v=-m04HhIU2Pw
Dá se z něho taky vytočit celkem pěknej,nakřáplej a říznej zvuk terej se zrovna víc hodí na nějaký static-x víc než třeba metal muff...
http://www.youtube.com/watch?v=-m04HhIU2Pw
Protoze ENGLy si zas tolik s nakopavadlama nerozumi. Coz neznamena, ze s tubescreamerem nemuze znit dobre, ale co jsem zkousel a cetl, tak vetsina lidi preferuje zvuk bez nakopavadla, ono uz s tim zvukem zas tolik nenadela v tomto pripade.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mno bigmuff je dost nekonkretni prasarna, myslim ze korni to pouzivaji jen na par zvuku jestli vubec a ten zaklad tlaci z TS9 + zkresleni hlavy.
Kinx píše:mno bigmuff je dost nekonkretni prasarna, myslim ze korni to pouzivaji jen na par zvuku jestli vubec a ten zaklad tlaci z TS9 + zkresleni hlavy.
Jo, to už sme psal vejš že KoRn Používaj TS, Bigg muffa taky a pochybuju že dřív korn rvali TS před trandy na který hráli (peavey atd) a static-X hrajou na trandy do dneška (crate)...k některejm nu kapelám ten zvuk prostě patří...já sem viděl na tůbku videjko jak munky řezal Blind a před Mesinou měl zapojenýho Bigg muffa....TS nevyvracim když sem to psal vejš, že nějaký nakopávadlo na zkreslení při solech a autrech se bude hodit víc, ale že jestli neví co s prachama tak se trandovej distortion vždycky hodí obzvláště pro styl co hrajou...a Radši teda bigg nebo metal muffa než Taiwan DS1....z vlastní zkušenosti můžu posoudit všechny tři...
Edit: jinak s tim jak Munky a Head používaj bigg muffa si pročti tuhle diskuzi:
http://www.jemsite.com/forums/f20/korn- ... 85-10.html
Je to jeden z jejich nejpoužívanějších dist. pedálů...
bigmuff znam a prijde mi ze mimo par opravdu nejvyhrocenejsich pasazi kdy potrebujou megaprasarnu ho maji vetsinu casu vyply. a korn nekdy hrali na trandaky?
myslim ze vzhledem k videu co sem autor threadu pastoval bigmuff fakt nebude to pravy, spis bych poridil nejaky normalni nakopavadlo co hraje konkretne a hlavne casem kvuli podladeni koupil zavrenou bednu.
myslim ze vzhledem k videu co sem autor threadu pastoval bigmuff fakt nebude to pravy, spis bych poridil nejaky normalni nakopavadlo co hraje konkretne a hlavne casem kvuli podladeni koupil zavrenou bednu.
Já bych se vcelku přiklonil k mega distortionu - má skutečně barevnější hloubky a není takový vybzučený jako metal core. Sice tu někde padlo, že se méně prosadí v kapele - to je sice pravda, ale záleží co chceš - pro doprovodné riffy je myslím fajn. Používal jsem oba tyto efekty a za mě je lepší MD. Zkus je oba vyzkoušet a uvidíš.cervajsss píše:Ahoj,
Potřeboval bych poradit co pořídit za effect jestli boss mega distortion nebo boss metalcore, mohl by ste mi někdo poradit, kdo už jste na to hrál, nebo aspon víte o čem je řeč? Díky moc
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to už sme psal vejš že KoRn Používaj TS, Bigg muffa taky a pochybuju že dřív korn rvali TS před trandy na který hráli (peavey atd) a static-X hrajou na trandy do dneška (crate)...k některejm nu kapelám ten zvuk prostě patří...já sem viděl na tůbku videjko jak munky řezal Blind a před Mesinou měl zapojenýho Bigg muffa....TS nevyvracim když sem to psal vejš, že nějaký nakopávadlo na zkreslení při solech a autrech se bude hodit víc, ale že jestli neví co s prachama tak se trandovej distortion vždycky hodí obzvláště pro styl co hrajou...a Radši teda bigg nebo metal muffa než Taiwan DS1....z vlastní zkušenosti můžu posoudit všechny tři...
Je to jeden z jejich nejpoužívanějších dist. pedálů...[/quote]
Nechci se hadat ale pokud vim Korni hrali vetsinou na lampy , a staticove hrajou na Marshall tranzistorovy hlavy (to jen pro upresneni...)
Je to jeden z jejich nejpoužívanějších dist. pedálů...[/quote]
Nechci se hadat ale pokud vim Korni hrali vetsinou na lampy , a staticove hrajou na Marshall tranzistorovy hlavy (to jen pro upresneni...)
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack