M-Audio FireWire 1814

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
diS.

M-Audio FireWire 1814

Příspěvek od diS. »

Dobrý den,

mám dotaz ohledně zvukovky M-Audio FireWire 1814. Mám možnost ji starší (2 roky) koupit za +-4000 a musím se rozhodnout, zda do toho jít či ne. Chci nahrávat hlavně kytaru (elektrickou instro vstupem, časem snímat micem z boxu), akustiku (vnitční snímač + mic), basovku, klávesy, vokály a nějak nějak provizorně bicí. Programy ACID, Magix, Fruity, Cubase a podobně. Nechci do zvukovky vrážet hodně peněz, šetřím si teď totiž na apec, ale na notebooku přes integrovanou zvukovku nenahraju nic. Máte někdo s touto zvukovkou zkušenosti? Co kompatibilita s vistama/win 7? Zatím mám trochu zkušenosti jen s nahráváním kytary, tak jestli jsem něco napsal špatně, prosím, šetřte šutrama :) Dá se to pak nějak propojit s mixákem, abych měl více vstupů pro nahrávání bicích? Do kolika stop tahle zvukovka zvládne nahrávat najednou?

Další kandidáti Mackie Onyx Satelitte, Fast Track Pro, Tapco Link.FireWire a další, rád si nechám doporučit :) U tohoto M-Audia shledávám největší výhodou cenu/kvalitu (co jsem se dočetl) a MIDI.

Díky moc!

diS.
ESP ltd. EC-1000STBC; Boss GT-8; Ibanez IBZ10A, Marris MLA500; 5-string massive bass guitar; M-Audio FireWire 1814; Edirol PCR-500; Shure B57A
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: M-Audio FireWire 1814

Příspěvek od Wohma »

Po Mackie Onyx Sattelite jsem taky pokukoval, ale neco me pak na tom velice zklamalo, mam pocit, ze tam jsou osizene prevodniky. Jinak je to vyborne resena zvukovka.

FW 1814 osobne neznam, ale papirove mi prijde dost predrazena. Tapco Link nebo Fast Track Pro IMHO bude lepsi volba, zkus se mrknout i na znacku Focusrite.

Obecne se da rict, ze co je kompatibilni s Vistama, tak funguje i v sedmickach, i kdyz ruku do ohne za to pochopitelne nedam.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
diS.

Příspěvek od diS. »

Právě že bývala předražená, ale za 4 litry mi to příjde jako dobrý kup, co myslíš? Jde mi o to, že zvukovku, která šla na trh s cenou 20k, pak spadla na 14k a před stažením z trhu byla za 10k teď můžu mít za méně než polovinu a proto se logicky zajímám o to, zda je lepší než konkurence v podobné cenové kategorii (kolem 4-5 tisíc).

Takže Mackie si škrtám :) Ještě jsem si vzpomněl na ESI dualfire, ale o té jsem našel mikro informací, hm?
ESP ltd. EC-1000STBC; Boss GT-8; Ibanez IBZ10A, Marris MLA500; 5-string massive bass guitar; M-Audio FireWire 1814; Edirol PCR-500; Shure B57A
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Za 4 litry by to mohlo byt hodne fajn :) Ale rikam - nemam osobni zkusenost, zkus najit recenze na Sound on Sound, Harmony-Central, Musician's Friend a pripadne nejaky info na Gearslutz. Pokud teda umis anglicky :)

Mackie skrtat automaticky nemusis, jen ti rikam na co si dat pozor - na spoustu aplikaci je to podle me ale stale skvela zvukovka.

ESI Dualfire znam jen papirove, ale ted ji nekdo prodaval bud na hudebnimbazaru nebo na midi.cz, to by mohl byt taky dobry kauf.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“