Problém s Gibson les paul
Pravidla fóra
-
MartinWylde
Problém s Gibson les paul
Řeším už delší dobu problem u mého Gibsona a to, že při hře mají tenké struny tendenci nadlaďovat. Nejvíc struna G. Nemá to nic společného s teplptou prostředí. Používam dadaria 9-10 a hraju pul tonu podladěný. Teď sem zkusil 10-11,ale zadny extra rozdíl. Jednou sem zažil se strunou G tohle,naladil sem ji a začal po ni brnkat agesivneji než při ladění,divam se na indikaci ladicky a ta najednou zacala lízt nahoru az se zastavila asi tři dilky nad. Už sem zkusil ledaco,dokonce mažu drážky nulťáku grafitem pro lepší klouzání struny v něm. Všichni co jim to říkám na mě nevěřícně hledí a nechapou. Už si připadam jak debil,protože epiphona co sem měl před tím,sem dal pryč z stejného duvodu. Tak že buď mám v rukách nasrané,nebo neskutečnou smulu.
Naposledy upravil(a) MartinWylde dne 18.10.2009 23:23, celkem upraveno 1 x.
Re: Problém s Gibson les poul
spatne namotane struny - moc otocek (dela mi to obcas taky kdyz je spatne navinu)MartinWylde píše:Řeším už delší dobu problem u mého Gibsona a to, že při hře mají tenké struny tendenci nadlaďovat. Nejvíc struna G. Nemá to nic společného s teplptou prostředí. Používam dadaria 9-10 a hraju pul tonu podladěný. Teď sem zkusil 10-11,ale zadny extra rozdíl. Jednou sem zažil se strunou G tohle,naladil sem ji a začal po ni brnkat agesivneji než při ladění,divam se na indikaci ladicky a ta najednou zacala lízt nahoru az se zastavila asi tři dilky nad. Už sem zkusil ledaco,dokonce mažu drážky nulťáku grafitem pro lepší klouzání struny v něm. Všichni co jim to říkám na mě nevěřícně hledí a nechapou. Už si připadam jak debil,protože epiphona co sem měl před tím,sem dal pryč z stejného duvodu. Tak že buď mám v rukách nasrané,nebo neskutečnou smulu.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s Gibson les paul
Kup si tvrdší "g"čko, z jiné (11,12) sady - vůbec používat devítky při podladění je značně "problematické"...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
MartinWylde
Používám teď sadu 10-11 a nevidím v tom rozdíl. Zkusím se zaměřit na počet těch otáček a uvidíme.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Géčko je obecně sviňa a na LP v normálním ladění to chce nejmíň 10 struny, na podladění samozřejmě ještě o stupeň silnější.
Dělej jen jednu otáčku a šmytecMartinWylde píše:Používám teď sadu 10-11 a nevidím v tom rozdíl. Zkusím se zaměřit na počet těch otáček a uvidíme.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
-
MartinWylde
Díky za rady,vyzkouším. Jenom me zaráží kolik málo lidí se s tímto problémem asi setkalo.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že se s tím setkal skoro každý, ale neřeší to. Ona kytara v podstatě dokonale naladit ani nejde. Každopádně vyzkoušet to namotání strun (já motám na 2-3 otáčky a nemůžu si stěžovat) - jde o to, aby se struny přes sebe nekřížili, ale šli plynule pod sebou.MartinWylde píše:Díky za rady,vyzkouším. Jenom me zaráží kolik málo lidí se s tímto problémem asi setkalo.
Pokud se to tím nevyřeší, tak bych s tím zašel ke kytaráři, ať se na to podívá.
Hraju na kytary a mašinky
-
MartinWylde
Každy se s tím setkal? Jediná situace, kde mužu použít slovo každy je,že každý na mě heděl jak na vola. Já nemluvím o drobném rozlaďováním plynoucím ze hry,ale o nadladění po pár úderech ruky. Chci věřit,že je to moji vinou,jak u Gibsna tak Epiphonky,protože to dělaly obě. Zkusím se zaměřit na ty otáčky. Jediné co sem u namotávání neřešil bylo,jestli jich udělám 4,nebo 5.
Jedna otáčka návinu je blbost, bude se mu podlaďovat, i když má pravděpodobně zámky na kolíku. Otáček radši víc, ale pravidelný, ne křížem. U LP je obecně opravdu trochu problém neklouzavej nulťák, ale hlavně, jak je ta kytara stará?
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Problem s neklouzanim v nultaku muze do jiste miry vyresit tuhou - jednicka tuzka. Tim se to promaze.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote