Elektroakustika dowina nebo LAG?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Prácheňský

Elektroakustika dowina nebo LAG?

Příspěvek od Prácheňský »

Zdravím všechny, po několika hodinách strávených čtením příspěvků na tomto fóru jsem se odvážil založit nové vlákno, protože podobné srovnání jsem nenašel.
Doporučili byste mi model dowina 999 (do jejich dalšího značení jsem možná pronikl, ale pro jistotu to napíšu slovy, i to označení 999 je mi záhadou, protože v katalogu je stejná kytara, myslím použitými materiály atd., také v sekci chardonnay tuším) elektroakustické jumbo s výkrojem, přední deska masiv cedr/smrk
anebo... LAG (4S)300JCE taky el-ak. jumbo s výkrojem...?
Rozhoduju se (zatím pouze podle přečteného a viděného, ke styku se chystám) hlavně mezi těmito značkami, možná bych ještě přihodil, do zálohy, Ibanez AEL40. Případně něco jiného kolem deseti tisíc.
Jde mi hlavně o akustiku, míň o elektro. Co se týče stylu, především sólová hra (se zpěvem i bez), fingerstyle (jumbo je jasná volba)... ale trsátko se taky občas použije.

Děkuji mockrát za všechny rady!

A tak mě napadá, ale nenechte se ovlivnit :), momentálně hraju na Crafter GA-7, tak případně co mám očekávat ve srovnání s tímto crafterem... ještě jednou díky!
miraslozil

Re: Elektroakustika dowina nebo LAG?

Příspěvek od miraslozil »

Toho Craftera neznám,ale LAG 300JCE jsem měl doma,je vynikající,ale dost je podražili,teď mám Dowinu DC 222.Hrál jsem na D 999,se smrkovou deskou a LAG byl zvukově o dost lepší i vzhledově a zpracováním.Ta Dovina co myslíš je superjumbo,myslím,že dělají kombinace Dolomitský smrk-palisandr a kanadský cedr-mahagon.Superjumbo je na mě už moc velké a hamatné,to jumbo je takové kompaktnější a rychleji reaguje na struny.
Naposledy upravil(a) miraslozil dne 23.08.2010 21:32, celkem upraveno 1 x.
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

Mám Dowinu JCE 999 a zvukově naprostá paráda. Dost nabasovaná kytara, která je hlavně dost hlučná - hraje dost nahlas, ikdyž hraješ prstama. Trsátkem to je potom rachot. Slabším místem je ale hamtník, protože ten je po roce intenzivního hraní tošku jetý -> pražce mají mírné důlečky, i hmatník jako kdyby trošku prokouknul od původní tmavé barvy.
NA kytarách ji mají kolem 12k, já ji koupil v jedněch hudebninách v Brně za 7k ;)

Bohužel ti nepomůžu v porovnání s LAGem, nikdy jsem ty kytary neměl v ruce.
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

[quote="Tom350"]Mám Dowinu JCE 999 a zvukově naprostá paráda. Dost nabasovaná kytara, která je hlavně dost hlučná - hraje dost nahlas, ikdyž hraješ prstama. Trsátkem to je potom rachot. Slabším místem je ale hamtník, protože ten je po roce intenzivního hraní tošku jetý -> pražce mají mírné důlečky, i hmatník jako kdyby trošku prokouknul od původní tmavé barvy.
:?
Pokud to máš v záruce,určitě bych ji reklamoval.Svědčí to o špatném materiálu hmatníku a pražce budou asi taky bláto.No uvidím,jak ta moje,ale měl jsem o jejich kvalitě teda lepší mínění.
Prácheňský

Díky moc, pánové!
Dneska jsem byl v brně u furcha, abych zjistil, jestli mi nebude vadit ten širší hmatník. Dobrá zpráva je, že v obchodu naproti měli dowin asi devět. Ještě lepší zpráva, širší hmatník bude u mě jen otázkou zvyku, prsty roztáhnu do stejných paakordů jak na úzkém hmatníku. Úplně nejlepší zpráva, ve srovnání s šestnáctapůltisícovýcm furchem (a to ještě bez elektriky) u mě dowiny, jak 999 tak chardonnay, jasně vyhrávají.

Jediná věc, která mě tíží... i v brně i ve zlíně (kde jsem tuhle kytaru řešil jako první a pravděpodobně ji tam i koupím) mi řekli, že z té várky vybírají jako první, tak od nich dostanu nejlepší možný kus (já sám až tak vycvičené ucho nemám, tak to nechávám na prodavači). Tak asi tu dodávku ze slovenska budu sledovat, abych zjistil, kde je pravda :D
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Nemůžeš srovnávat Dowinu s Furchem to je ůplně jiná kategorie. 8)
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

wenca77: Jo no :) Furch stojí o 10k víc :lol:
Prácheňský

když mně ale přišla lepší ta dowina... ale už si to možbá vsugerovávám :)
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Ne nadarmo dostal LAG 300JCE hodnocení jako jedna z nejlpších elektroakustik do 20.000!!!
Sám jsem si ho pořídil a ani na chvíli nezalitoval... být to provařenější značka, stál by při těchto vlastnostech a kvalitě 2x tolik...
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Lidi, nevíte o nějakém obchodě v Brně kde těch LAGů mají víc? Popř. kde mají hodně akustik do 10ti tisíc?:) Díky
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

Kytaru jsem kupoval před rokem a LAGa jsem myslím nikde nepotkal. Music data mají většinou něco, Lídl na zelňáku a Audiotek na Veveří, ale je otázka jakou hledáš značku. Třeba v AZ v téhle cenové kategorii neměli vůbec nic.
Guitarshop

Příspěvek od Guitarshop »

Ku gitarám Dowina :

Firma Dowina vyrába dve značky gitár a to sú Marris a Dowina. Marris sú nižšie triedy z preglejky, Dowina vyššie z masívu. Série 111,222,555 a 999 sú polomasívy, t.j. majú masívnu prednú dosku, custom série Chardonnay a Cabernet sú potom celomasívne, okrem nich sú ešte v predaji majstrovské nástroje podľa aktuálnej ponuky. Na sedlo a nultý pražec pužíva kosť (byvolí roh), kobylka a hmatník sú štandardne z indického palisandru, na majstrovských nástrojoch je to eben. Teraz k jednotlivým sériám :
111 sa zatiaľ robili iba ako Dreadnought (D, niekde sa označuje tento tvar tela ako jumbo - ide však o doprovodnú westernovú gitaru) buď ako akustika, alebo aj s elektronikou Fishman Presys v limitovanej edícii so špeciálnou prednou doskou z aljašského smreku sitka s "bear claw" - medvedími stopami, čo zaručuje všetkým gitarám mimoriadny akustický výtlak. Luby a zadná doska sú mahagón.preglejka. Do budúcna chystáme túto sériu aj s výrezmi a aj s veľkým tvarom tela Jumbo (J, superjumbo).
Séria 222 je charakteristická lubami a zadnou doskou z afrického dreva zebrano, na predné dosky sa používa tiež masívna aljašská sitka, avšak sú aj kúsky s masívnym kanadským cédrom.
Gitary zo série 555 majú na prednej doske masívny kanadský céder, luby a zad.doska sú z mahagónu.
Obe série sa robia v tvaroch D (dreadnought), J (jumbo) a GA (grand auditorium - menšie jumbo), robia sa taktiež s výrezom (C-cutaway) a výrezom a elektronikou (CE) Fishman Aero, resp. Presys.
Séria 999 sa robí v z indického palisandru na luboch a zad.doske, na binding (lem) sa používa slovenský javor. Nástroje sa robia s masívnou prednou doskou z výberového dolomitského smreku alebo kanadského cédru, v predaji je teraz tiež limitovaná edícia, v ktorej je na pred.doske výberová aljašská sitka alebo kanadský céder a sú v matnom prevedení. Tvary tela sa tiež robia D, J a z limit.série je to aj Mini-Jumbo (SFCE). Elektronika je Fishman Aero Plus.
Model Chardonnay z celomasívne custom shop série má pred.dosku taktiež z výberového dolomitského alebo aljašského smreku i kanadského cédru, luby a zad. doska sú mahagón. Taktiež javorový binding. Elektronika Fishman Prefix Plus T.
Séria Cabernet má oproti Chardonnay luby aj zad.dosku z indického palisandra.
Všetky spomínané gitary sa vyrábajú s týmito materiálmi aj ako klasické gitary, v sérii 555 a 999 navyše nájdete i nylon.gitary s užším telom a hmatníkom v tvare Jumbo (J s výrezom (C) a elektronikou (E) Fishman Aero, resp. Aero Plus.
Gitary Dowina sa vyrábajú v malých sériách a spravidla sú veľmi znelé, nakoľko každá jedna predná doska je vyberaná zvlášť. Nie je pravdou, že na predajni v Brne by mali byť tie najlepšie kúsky, resp. že ostatné by mali byť kvalitatívne horšie. Na našej predajni Guitarshop Dowina v Bratislave navyše poskytujeme na všetky gitary Dowina 3-ročnú záruku vrátane bezplatného servisu v rámci tejto doby, garantujeme ceny, uvedené na stránke našej firmy www.dowina.eu a taktiež poskytujeme zľavy pre študentov a učiteľov hudoných škôl, s ktorými dlhodobo spolupracujeme.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nemůžeš srovnávat Dowinu s Furchem to je ůplně jiná kategorie
Co by nemohl
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
jastud

Příspěvek od jastud »

přesně tak: co by nemohl? Furchy cenově začínají zhruba tam kde Dowiny končí (zhruba deset dvanáct tisíc) a v téhle relaci podle mě Dowiny jasně vítězí. nebavím se o špičkových Furchových kytarách to je někde jinde, ale ty nejlevnější Furchy na Dowiny nemají ani náhodou (teda podle mých uší a pazour).
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
james29

Příspěvek od james29 »

Slyšel někdo z vás kytarách Bathon rouge? Pře dvěma lety jsem jeden model vymámil z prodavačů na stánku nějakých slovenských hudebnin na veletrhu Muzika. Ty kytary nejsou skoro vůbec vidět a přitom je to úžasnej nástroj jak zvukově tak vizuelně.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

james29 píše:Slyšel někdo z vás kytarách Bathon rouge? Pře dvěma lety jsem jeden model vymámil z prodavačů na stánku nějakých slovenských hudebnin na veletrhu Muzika. Ty kytary nejsou skoro vůbec vidět a přitom je to úžasnej nástroj jak zvukově tak vizuelně.
Našel jsem tohle
http://www.batonrouge.cz/

ale nevím o tom nic.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

james29 píše:Slyšel někdo z vás kytarách Bathon rouge? Pře dvěma lety jsem jeden model vymámil z prodavačů na stánku nějakých slovenských hudebnin na veletrhu Muzika. Ty kytary nejsou skoro vůbec vidět a přitom je to úžasnej nástroj jak zvukově tak vizuelně.
Před časem mne zaujaly, protože jsem hledal kytaru se širším hmatníkem... Pár jsem jich vyzkoušel a mohu říct, že zpracování výborné, zvuk slušný... Jediná věc, kvůli které jsem do některé z nich nakonec nešel, bylo to, že všechny měly stejný problém - neladily v oktávách...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
kip

Příspěvek od kip »

Když už tady někdo zmínil Furch, tak se taky musím ozvat. Nemůžu ty dvě kytary srovnat zvukově, na tu dowinu sem nehrál, a tohle si stejně musí rozhodnout každej za sebe (pro mě byl furch láska na první brnknutí). Nicméně u kytary furch kupuješ i servis, a ten je podle mě prvotřídní. Výborný jednání, kvalifikovaný personál, který umí poradit, nejen prodat. Zatím jsem byl za servisem dvakrát, poprvé jen kvůli snížení dohmatu, vzali mě hned, za deset minut vše hotovo a ještě jsem si zahrál na několikanásobně dražší kytaru. Při otázce na cenu jen mávli rukou. Podruhé šlo o namontování snímače, zas nejen, že poradili, ještě sem si rozhodl já, kdy se mi to hodí přinést a do dvou hodin bylo hotovo. Myslím, že tohle stojí za to zvážit, zvlášť když v některých brněnských obchodech panuje o zákazníka absolutní nezájem, dokud nedrží několik tisícovek v ruce.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

kip píše:Nicméně u kytary furch kupuješ i servis, a ten je podle mě prvotřídní. Výborný jednání, kvalifikovaný personál, který umí poradit, nejen prodat......Při otázce na cenu jen mávli rukou.
Jestli si platis servis s kytarou, tak by samozrejme meli mavnout jen rukou, kdyz uz to mas predplaceny, nebo si platis s kytarou i servis a pokud neco potrebujes s kytarou udelat, zaplatis servis znova?
Hodně budem někde...
tatis

Příspěvek od tatis »

K tomu Baton Rouge - más asi 3 mesiace Baton rouge R14C/12 a môžem povedať, že je super, všetko ladí...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“