Diskuse: jednokanalové vs. vícekanálové zesilovače
Pravidla fóra
Diskuse: jednokanalové vs. vícekanálové zesilovače
Tohle tema by melo byt o tom, jake typy zesilovacu z hlediska poctu zvukovych kanalu preferujete. Popride jaky nazor mate na to, k cemu jste dosli, nedosli, co jste zjistili u sebe atd.
Sem tam jsem cetl, ze hodne lidi preferuje jednokanalove zesilovace, na druhou stranu je i hodne lidi, kteri se bez multikanaloveho zesilovace s velkymi moznostmi nastaveni EQ atd. neobejdou. Z hlediska obtiznosti nastavovani a hledani toho "spravneho" zvuku. Z hlediska poctu potenciometru na ovladacim panelu. Nekdo treba na tom muze stavet i svou image (co nejvice potaku i svetelek na panelu...)
Nekdo treba kvuli jednokanalovemu zesilovaci ma zase moznost prubezne menit zkreslovadla dle osobnich preferenci i nalad ci zmene stylu. Spoleha se na to, ze jednokanalovy zesilovac nemuze toho moc pokazit, jinak receno, hledani "praveho" zvuku neni tak obtizne, ackoli jeji cesta neni rovnez jednoducha...
U majitelu vicekanalovych zesilovacu se tu dovidam obcas, ze je nutne zkresleny zvuk jeste necim "dokrmit/dobarvit", aby byla spokojenost maximalni...popripade hledani reseni v dosazeni "Lead" soundu...
Zkratka:
1) jednokanal vs. multikanal
2) jednoduchost vs. slozitost
3) hledani vs. hotove reseni
4) prubezna investice (krabicky atd.) vs. komplexnost ("all in one")
P.S. No a pokud by to nebylo moc zajimave tema, tak jej nechte propadnout az do zapomneni...
Sem tam jsem cetl, ze hodne lidi preferuje jednokanalove zesilovace, na druhou stranu je i hodne lidi, kteri se bez multikanaloveho zesilovace s velkymi moznostmi nastaveni EQ atd. neobejdou. Z hlediska obtiznosti nastavovani a hledani toho "spravneho" zvuku. Z hlediska poctu potenciometru na ovladacim panelu. Nekdo treba na tom muze stavet i svou image (co nejvice potaku i svetelek na panelu...)
Nekdo treba kvuli jednokanalovemu zesilovaci ma zase moznost prubezne menit zkreslovadla dle osobnich preferenci i nalad ci zmene stylu. Spoleha se na to, ze jednokanalovy zesilovac nemuze toho moc pokazit, jinak receno, hledani "praveho" zvuku neni tak obtizne, ackoli jeji cesta neni rovnez jednoducha...
U majitelu vicekanalovych zesilovacu se tu dovidam obcas, ze je nutne zkresleny zvuk jeste necim "dokrmit/dobarvit", aby byla spokojenost maximalni...popripade hledani reseni v dosazeni "Lead" soundu...
Zkratka:
1) jednokanal vs. multikanal
2) jednoduchost vs. slozitost
3) hledani vs. hotove reseni
4) prubezna investice (krabicky atd.) vs. komplexnost ("all in one")
P.S. No a pokud by to nebylo moc zajimave tema, tak jej nechte propadnout az do zapomneni...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Diskuse: jednokanalové vs. vícekanálové zesilovače
1. pokud aparát dá dohromady hezký ČISTÝ zvuk, jsem spokojený
vzhledem k sortimentu jsou pro mě tedy vhodnější dvoukanály kde je čistý a zkreslený jasně oddělený
2. nevyhledávám složitosti, co jsem zatím hrál tak jsem si nejlépe rozuměl s jednoduššími aparáty s 3-pásmovým EQ, volume a reverbem
další šidítka nevyužiju - jelikož mám telecastera tak ani na ten přepíač bright na velmi jednoduchém laney VC30 nešahám 
3.hledání
hledání je vždycky sranda, navíc celý kyaristův život je podle mně nekonečné hledání
4.investice
mám rád krabičky, ať už zkreslení, nebo modulační a delaye. je to další investice, to ano, ale baví mě to
uznávám, že mám takový malý sen mít jednou aparát který by mi zkreslením přesně vyhovoval a nepotřeboval bych nutně krabičku... ale už jsem se tak nějak smířil s tím "věčným hledáním", čili je mi to už šumák 
čili resumé? mám rád aparát s dobrým opravdu čistým zvukem, zbytek zvuku si udělám rukama a tím co mi leží na pedalboardu
2. nevyhledávám složitosti, co jsem zatím hrál tak jsem si nejlépe rozuměl s jednoduššími aparáty s 3-pásmovým EQ, volume a reverbem
3.hledání
4.investice
čili resumé? mám rád aparát s dobrým opravdu čistým zvukem, zbytek zvuku si udělám rukama a tím co mi leží na pedalboardu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
ja si myslim ze to je proste o vkusu a pristupu, driv jsem se bez minimalne dvou kanalu neobesel (a to jsem ohrnoval nos i nad tim co melo min jak 3 kanaly). pak jsem koupil jednokanal (mesa mark I) ktery jsem mel v planu pouzivat jako dvoukanal (prepinat vstupy, taky jsem to nejakou dobu provozoval). protoze jsem s tim ale furt nebyl spokojenej tak jsem zacal vic experimentovat s volume potem a zustal jsem u toho. pak me to zas zaclo stvat tak jsem si sehnal dalsi aparat (druhy mark, uz dvoukanal s FS ale se spolecnejma korekcema) s tim ze budu mit jeden na cisty + doprovod a druhy na sola a nakraply zvuky. nakonec to dopadlo tak ze jsem je zapojil do "sterea", oba mi bezi furt na zkresleny kanal a stahuju potak. ve finale i kdyz hraju na mnohokanalovy hlavy se vsema moznyma potakama pro kazdy kanal tak pouzivam jen volume pot na kytare a vystacim si s tim. neni to idealni uplne na vsechno, ale pro to jak hraju ja (a to jsem jednu dobu v kapele hral hlavne cisty zvuky) - bez krabicek, jen kytara -> ladicka -> aparat (ne ze bych krabicky zatracoval, ale jednak nemam pedalboard ani po letech doreseny jak bych chtel->nehraju pres nej a jednak jsem linej se furt vracet na jeden flek k podiu a na neco slapat kvuli par tonum
) je to idealni. navic si pak skoro na kazdym aparatu najdu nejak svuj zvuk a uz dlouho se mi nestalo ze bych mel nejak vyraznej problem na neco pujcenyho odehrat nejakou akci. je teda fakt ze casem bych rad ze zvedavosti mel krabicku ktera mi na jedno seslapnuti prepne kanaly na mark II a zaroven prepne vstup na mark I (z elektrikarskeho hlediska imho nic sloziteho, ale jsem nespajim ani kabel a ani bych to asi nedokazal navrhnout) ale neni to nic bez ceho bych se neobesel. opet by to byla stejne jako u vetsiny krabicek vec na par tonu, maximalne par taktu.
treba clovek ktery mi prodaval mark I (vynikajici jazzovy kytarista ktery vetsinu zivota zil v zamori) mel tyhle komba dve a taky na ne hral do sterea. zastaval nazor ze jednokanaly proste hrajou uprimneji, ze vicekanalovy zesilovace nemaji takovou dynamiku a neco jim chybi. ja si to treba uplne nemyslim (mnohokanalovy roadkingy od mesy, diezel VH4) ale ve finale jsem u jednokanalu bez krabicek taky skoncil.
to jak si aparaty rozumej s krabickama je hrozne individualni, treba me se moc nelibi fuzz pres ty moje mesy (na zvuky co vetsinou chci) - lip mi to proste zni na starejch marshallech s jejich bednama. naopak takova osmistovka mi prijde vdecna ze s ni zni snad vsecko dobre. to samy ten diezel - spousta lidi ho hani ale je to jeden z mejch nejoblibenejsich aparatu vubec, akorat je hrozne drahej.
za sebe - je mi jedno kolik ma zesak kanalu, dulezity je jak hraje
treba clovek ktery mi prodaval mark I (vynikajici jazzovy kytarista ktery vetsinu zivota zil v zamori) mel tyhle komba dve a taky na ne hral do sterea. zastaval nazor ze jednokanaly proste hrajou uprimneji, ze vicekanalovy zesilovace nemaji takovou dynamiku a neco jim chybi. ja si to treba uplne nemyslim (mnohokanalovy roadkingy od mesy, diezel VH4) ale ve finale jsem u jednokanalu bez krabicek taky skoncil.
to jak si aparaty rozumej s krabickama je hrozne individualni, treba me se moc nelibi fuzz pres ty moje mesy (na zvuky co vetsinou chci) - lip mi to proste zni na starejch marshallech s jejich bednama. naopak takova osmistovka mi prijde vdecna ze s ni zni snad vsecko dobre. to samy ten diezel - spousta lidi ho hani ale je to jeden z mejch nejoblibenejsich aparatu vubec, akorat je hrozne drahej.
za sebe - je mi jedno kolik ma zesak kanalu, dulezity je jak hraje
- 60'Rock_N'_Roll
tak sám mám hlavu, co jediný EQ ma tone. A vyhovuje mi to.
Efekt, bez kteryho se neobejdu je Wah. Ten ja miluju.
Modulačni efekty jako Pog a Vibe bych jednou rad chtel.
Delay, kterej povazuju za vec bajecnou miluju ackoliv ho stale nemam. Digitál/Analog, tot otazka.
Efekt, bez kteryho se neobejdu je Wah. Ten ja miluju.
Modulačni efekty jako Pog a Vibe bych jednou rad chtel.
Delay, kterej povazuju za vec bajecnou miluju ackoliv ho stale nemam. Digitál/Analog, tot otazka.
mno když se to tak vezme tak já jsem čistej jednokanálista
sice ten ceriatone má teoreticky dva kanály ale prakticky je to jako jednokanál, protože bass channel akorát nemá nějakej bright cap nebo co ale jinak je stejnej (krom toho na něj nehraju). Tak nějak se mi nelíbí představa že bych měl na cosi šlápnout a změnit se mi charakter zvuku úplně, jakože budu mít fender čistej a najednou šlápnu a budu tam mít nějakej hroznej kotel. Spíš bych si to představoval že to bude plynulej přechod mezi těma zvukama, akorát nárůst zkreslení, takže radši volume na kytaře.
Když potřebuju přidat šťávu na sólo s kapelou tak prostě zapnu boost a ono se to víc nadrajvuje a zesílí ale furt je to to samý. Když potřebuju fakt čistej tak před písničkou vypnu případnou krabku navíc, čímž se dostávám ke krabičkám, u kterejch jsem na tom stejně jako axel, prostě mě to baví.
Jo a abych nezapomněl tak na zesíku mám celkem tři poty co používám - tone volume a VVR, z čehož mám tone a volume furt na maximum a hlasitost si nastavim tim VVR, takže čím míň tim víc. 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ona samozřejmě práce s volume je důležitá věc
i já to dělám, zní to zase jinak když mám zapnutého Jekyll/Hydea a stáhnu volume než když ho vypnu
záleží co je zrovna třeba, ikdyž uznávám že v práci s volume nejsem ještě tak rychlý, abych to využíval vždycky a neustále třeba na přechody intro->sloka
jinak fajn téma

jinak fajn téma
Ja som na tom podobne ako Dark Axel, az na to, ze nepotrebujem uplne CISTY zvuk. Prave naopak, nevadi mi nakraply (pri raznejsom udere do strun). Takze kvoli tomu mi vyhovuje jednokanal.
Mam radsej jednoduchost co sa ovladania aparatu tyka.
Riesenia vysledneho zvuku hladam neustale. Nie som orientovany na jeden styl, takze stale nieco obmienam a skusam. A bavi ma to!
Efekty mam rad
priebezne investujem do krabiciek a zaroven mam rad vsetko pokope, takze ako zaklad pouzivam multiefekt a k tomu prilezitostne dalsie krabicky, ktore mi ponukaju nieco viac.
Mam radsej jednoduchost co sa ovladania aparatu tyka.
Riesenia vysledneho zvuku hladam neustale. Nie som orientovany na jeden styl, takze stale nieco obmienam a skusam. A bavi ma to!
Efekty mam rad
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě vyhovuje jednoduchost mého Engla - společné korekce pro všechny kanály. Gain mám nastaven tak, že když se do toho pořádně opřu, tak už trochu kreslí. Crunch už kreslí celkem dost a Lead končí před Hi-Gainem. K tomu mám MXR Micro Amp booster, který používám v podstatě na obou kanálech - v podstatě ho používám jako takový "more gain".
I když mi tohle vyhovuje, tak začínám v poslední době přemýšlet o nějakém jednokanálu, protože bych chtěl víc druhů zkreslení - nejspíš by to byly Fulltone FullDrive2 a MI Crunch Box.
I když mi tohle vyhovuje, tak začínám v poslední době přemýšlet o nějakém jednokanálu, protože bych chtěl víc druhů zkreslení - nejspíš by to byly Fulltone FullDrive2 a MI Crunch Box.
Hraju na kytary a mašinky
Zalezi styl od stylu.
Kdyz bych hral neco progresivniho a jemnejsiho, potreboval bych tunu kvalitne znejicich efektu a poradny cisty lampovy sound (osobne preferuju uplne lehoucko nakresleny zvuk) - vzal bych rozhodne jednokanal (asi plexinu).
Jelikoz hraju heavy metal, cely problem za me resi cisty/zkresleny na tlacitku a do toho ruzny kraviny na sola, vybrnkavani atd. ktery zase nezneji nejak uchvatne ale proste do hudby sedi a hodi se. (viz moje vybava)
ALE ... posledni dobou sem ale tak linej, ze uz ani neprepinam, pouzivam volume potak jak uz kinx psal (protoze stejne ten muj cisty zvuk je "metallica clean", takze nic zazracnyho.. co by taky clovek chtel s emg a zavrenym boxem), kozackovat po midi pedale me ukrutne nebavi a na sola si vystacim s vestavenym reverbem (u marshallu), ktery i lehce zesili (prida prekvapive lehce stredy a headroom, zajimava vec).
Takhle si aspon hrani uzivam, diky vysilacce (zlaty aktivy...) si beham po podiu, delam blbosti a "show" a nemusim byt pripoutany jak pero k jednomu mistu a porad se tam vracet, kdyz chci aby ve zvuku byl lehky chorus treba, ktery vetsina lidi stejne neoceni a mnohdy si ani nevsimnou. Zato kdyz vyvadim, vsimne si hodne lidi. (ja vim, je to trosku divne, ale tak hudbu delam hlavne pro zabavu a chci lidi zaujmout, pobavit je... coz si hodne lidi a kapel, ikdyz dobre hrajou, proste neuvedomuje...) .. ale tohle je trosku ot.
Kdyz bych hral neco progresivniho a jemnejsiho, potreboval bych tunu kvalitne znejicich efektu a poradny cisty lampovy sound (osobne preferuju uplne lehoucko nakresleny zvuk) - vzal bych rozhodne jednokanal (asi plexinu).
Jelikoz hraju heavy metal, cely problem za me resi cisty/zkresleny na tlacitku a do toho ruzny kraviny na sola, vybrnkavani atd. ktery zase nezneji nejak uchvatne ale proste do hudby sedi a hodi se. (viz moje vybava)
ALE ... posledni dobou sem ale tak linej, ze uz ani neprepinam, pouzivam volume potak jak uz kinx psal (protoze stejne ten muj cisty zvuk je "metallica clean", takze nic zazracnyho.. co by taky clovek chtel s emg a zavrenym boxem), kozackovat po midi pedale me ukrutne nebavi a na sola si vystacim s vestavenym reverbem (u marshallu), ktery i lehce zesili (prida prekvapive lehce stredy a headroom, zajimava vec).
Takhle si aspon hrani uzivam, diky vysilacce (zlaty aktivy...) si beham po podiu, delam blbosti a "show" a nemusim byt pripoutany jak pero k jednomu mistu a porad se tam vracet, kdyz chci aby ve zvuku byl lehky chorus treba, ktery vetsina lidi stejne neoceni a mnohdy si ani nevsimnou. Zato kdyz vyvadim, vsimne si hodne lidi. (ja vim, je to trosku divne, ale tak hudbu delam hlavne pro zabavu a chci lidi zaujmout, pobavit je... coz si hodne lidi a kapel, ikdyz dobre hrajou, proste neuvedomuje...) .. ale tohle je trosku ot.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Tak já kdysi měl tříkanála marshalla vs102, tudíž jsem si zvykl na tři kanály
čistej, zkreslenej a sólo(taky jsem tehdá ještě hrál sóla
...
Pak jsem šel do fendera hot roda(používal jsem jen dva kanály, tudíž jsem začal pracovat s volume...a vcelku mě to sralo...
Pak jsem měl voxe, peaveyho a tak, prošel jsem si G-Majorem od TC i s midi pedálem od Behringeru (nevim přesně označení, zkrátka to velký šlapkoviště) a nakonec jsem pořídil JCM 2000 tsl (tři kanály) i s velkou bednou...
Využíval jsem tři kanály a toho majora, než jsem ho prodal
...
A asi před půl rokem jsem narazil na kombo george dennis(má kanály čtyři!!) za uplně best peníz, a koupil ho...líbilo se mi jak hraje - nebo spíš, líbí se mi to doteď...ale marshalla jsem si nechal, že to občas vystřídám na akci...má to přece jen zajímavej charakter obojí...
No abych se dostal k jádru - před létem jsem na georgovi začal používat pouze jeden kanál (nebavilo mě tahat sebou footswitch-je velkej a hnusnej a do kufru k vysílačkám se mi už nevešel)...a teď už si nedokážu představit, že bych na podium něco přepínal...jen sáhnu na volume a je to...hlavně je to i tim, že zpívám a neni čas řešit co leží po zemi....
a ještě jedna věc - jen za srpen jsem s kapelou odehrál osm nebo devět kšeftů a marshalla jsem si ani jednou nevzal
je to prostě moc velký, hraju s in ear (hlavně kuli zpěvu), tim pádem si všechno posílám přímo do uší, takže nějakou velká bedna za prdelí je k hov....
takže mám marshalla ve studiu a v podstatě se na něj práší, a to je tak krásnej
hehe...
Pak jsem šel do fendera hot roda(používal jsem jen dva kanály, tudíž jsem začal pracovat s volume...a vcelku mě to sralo...
Pak jsem měl voxe, peaveyho a tak, prošel jsem si G-Majorem od TC i s midi pedálem od Behringeru (nevim přesně označení, zkrátka to velký šlapkoviště) a nakonec jsem pořídil JCM 2000 tsl (tři kanály) i s velkou bednou...
Využíval jsem tři kanály a toho majora, než jsem ho prodal
A asi před půl rokem jsem narazil na kombo george dennis(má kanály čtyři!!) za uplně best peníz, a koupil ho...líbilo se mi jak hraje - nebo spíš, líbí se mi to doteď...ale marshalla jsem si nechal, že to občas vystřídám na akci...má to přece jen zajímavej charakter obojí...
No abych se dostal k jádru - před létem jsem na georgovi začal používat pouze jeden kanál (nebavilo mě tahat sebou footswitch-je velkej a hnusnej a do kufru k vysílačkám se mi už nevešel)...a teď už si nedokážu představit, že bych na podium něco přepínal...jen sáhnu na volume a je to...hlavně je to i tim, že zpívám a neni čas řešit co leží po zemi....
a ještě jedna věc - jen za srpen jsem s kapelou odehrál osm nebo devět kšeftů a marshalla jsem si ani jednou nevzal
Fender American Deluxe Stratocaster HSS 60th, George Dennis The Blue , Audio-technica Wireless, In-Ear LD Systems a zase nově - hlava a bedna Orange - hraje to fuck dobře 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Můj sen je Mark V - stačí to říct takhle?
100% preferuju dvoukanály, tříkanál by pro mě nebyl nutností, ale líbil by se mi. Čím dál tím více zjišťuju, že jsem člověk, kterýmu nejvíc vyhovuje gear shrnutý do schéma ruce - kytara - aparát. Tečka. A když vybírám aparát, čekám od něj tedy to, že v něm bude veškerý zvuk, který budu potřebovat - čistý i zkreslený. Z efektů nakonec asi skončím jen u delay a wahu a vyřešeno, víc asi netřeba.
Co je podle mě hodně diskutabilní, je četnost ekvalizérů - vždy si říkám, že mít model "co kanál, to EQ" je jistější, nakonec jsem u svýho komba dospěl k tomu, že na obou kanálech mám zvuk nastavený de facto stejně, rozdíly jsou minimální. Na druhou stranu - tohle u mě nic neznamená, protože já si rád ze zvukem hraju, rád laboruju, rád kroutím potáky a podobně. Co je dnes, nemusí být zítra
Mít tříkanál, tak rozhodně chci 3 sady EQ, protože tam bych si opravdu více hrál.
Zkratka:
1) multikanál
2) jendoduchost je fajn, ale když složitost poslouží, tak proč ne
3) každopádně hledání - ale pro každého je to hledání něco jiného, takže...
4) investovat průběžně, jinak to snad ani nejde...
100% preferuju dvoukanály, tříkanál by pro mě nebyl nutností, ale líbil by se mi. Čím dál tím více zjišťuju, že jsem člověk, kterýmu nejvíc vyhovuje gear shrnutý do schéma ruce - kytara - aparát. Tečka. A když vybírám aparát, čekám od něj tedy to, že v něm bude veškerý zvuk, který budu potřebovat - čistý i zkreslený. Z efektů nakonec asi skončím jen u delay a wahu a vyřešeno, víc asi netřeba.
Co je podle mě hodně diskutabilní, je četnost ekvalizérů - vždy si říkám, že mít model "co kanál, to EQ" je jistější, nakonec jsem u svýho komba dospěl k tomu, že na obou kanálech mám zvuk nastavený de facto stejně, rozdíly jsou minimální. Na druhou stranu - tohle u mě nic neznamená, protože já si rád ze zvukem hraju, rád laboruju, rád kroutím potáky a podobně. Co je dnes, nemusí být zítra
Zkratka:
1) multikanál
2) jendoduchost je fajn, ale když složitost poslouží, tak proč ne
3) každopádně hledání - ale pro každého je to hledání něco jiného, takže...
4) investovat průběžně, jinak to snad ani nejde...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
určitě více kanál, moje 3 kanálovy je pro mě zatím super sice bych rád ještě zvýraznil zvuk hlavně třetího kanálu, čistej je super a druhej takovej nevýraznej a stejně ho používám jen lehce při některých riffech
ale před tím jsem měl jednokanál a trpěl jsem zkreslení nula až později jsem dostal krabičku takže bylo huraa
ale stejně to nebylo ono.
za mě vícekanálové kombo / hlava
kamarad ma marshalla 2000 dsl nějaký macho super a používá zkreslení hlavy a je to ultimátní bez dist over drivu to má super zvuk na tvrdej rock i metal
ale před tím jsem měl jednokanál a trpěl jsem zkreslení nula až později jsem dostal krabičku takže bylo huraa
ale stejně to nebylo ono.
za mě vícekanálové kombo / hlava
kamarad ma marshalla 2000 dsl nějaký macho super a používá zkreslení hlavy a je to ultimátní bez dist over drivu to má super zvuk na tvrdej rock i metal
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Osobne si myslim, ze zadny univerzalni recept neexistuje. Dobry zvuk se da dosahnout na jednokanalu i vicekanalu, je to jen o tom, jak to clovek bude mit prostorove usporadane. Ja osobne jsem se dostal ke dvoukanalovemu reseni, kde jsou ale spolecne korekce a poctem ovladacich prvku to spis pripomina jednokanal
Zadny velky fidlatka v tomto smeru nepotrebuji. U vicekanalu vidim problem v tom, ze pokud se cloveku nebude libit nektera ze zabudovanych funkci, poridi misto toho krabicku a ta funkce je najednou redundantni.
Menit zkreslovadla muze clovek i u vicekanalu, nikde neni psano, ze clovek musi pouzivat zkresleni z hlavy, a uz vubec ho nemusi pouzivat vyhradne. Sam mozna dospeju k tomu, ze budu mit nejaka kreslitka pro trochu jine zvuky.
U Blackmora podle me dokrmovat neni treba, maximalne na sola mozna nejaky clean boost, ale to alespon zatim nijak nepotrebuji a na koncerte pry jsem slyset dobre i bez toho (pri solovani).
1) Spise dvoukanal
2) Jednoduchost
3) Tak napul
4) Ditto
Menit zkreslovadla muze clovek i u vicekanalu, nikde neni psano, ze clovek musi pouzivat zkresleni z hlavy, a uz vubec ho nemusi pouzivat vyhradne. Sam mozna dospeju k tomu, ze budu mit nejaka kreslitka pro trochu jine zvuky.
U Blackmora podle me dokrmovat neni treba, maximalne na sola mozna nejaky clean boost, ale to alespon zatim nijak nepotrebuji a na koncerte pry jsem slyset dobre i bez toho (pri solovani).
1) Spise dvoukanal
2) Jednoduchost
3) Tak napul
4) Ditto
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
docala si pomatuju, jak sme tu ne tak dávno debatovali o tom, ejstli se dá volume na kytaře používat na změnu úrovně zkreslení a hestli to nedoprovází příliš velký hlasitostní skok. Nečal sem tolik zastánců jednokanálu...
Sám hraji na jednokanál s crunch zvukem... klon JCM800. Dříve sem to dělal jako nkteří tady - kroucení volume poťákem. Jsem zastánce zvuku jendokanálů a vícekanálový zesilovač nechcu, nikdy mě žadnej nepřesvědčil. SAmozřejmě to hodně záleží na stylu hry a zrovna ten můj je celkem specifický (to si žádá i styl). Co se týče ekvalizéru poslendí dobou zastávám názor, že všechno namax hraje stejně nejlíp a taky to tak dělám. uroveň zkreslení ovládám trsátkem (v mém stylu to není problém a naopak je to parádní plynulí gradovaní během hry). Na kytaře mám zapnutý všechny 3 HB zaráz a na maximální hlasitost. Tone poťák sem odstranil úplně. Pokud chci ovládat volune všech snímačů naráz, použiju volume pedal (většinou ale jen na swely). Další důležitá věc, co mi nahrává do používání jednokanálu sou efekty. Mám Danelectro Fab tone na noise higain (parádní věc, co má spoustu odpůrců. Někdo říká, že je moc fizzi, ale mě to k těm 3hb sedí-mám výšky naplno. opravdu hodně zkreslení,a le není to nic typu digitech, spíše takovej underground higain 90tých let.) za ním mám MXR micro amp, kterým nutím jít aparát ještě výš, než to dělám rukou (poťák na polovinu). za ním následuje volume pedál, delay>reverb>phaser>delay.na hlavě mám preamp volume nastavený na hoodně málo, ale ktreslý znatelně, clean se tomu číkat nedá.
Sám hraji na jednokanál s crunch zvukem... klon JCM800. Dříve sem to dělal jako nkteří tady - kroucení volume poťákem. Jsem zastánce zvuku jendokanálů a vícekanálový zesilovač nechcu, nikdy mě žadnej nepřesvědčil. SAmozřejmě to hodně záleží na stylu hry a zrovna ten můj je celkem specifický (to si žádá i styl). Co se týče ekvalizéru poslendí dobou zastávám názor, že všechno namax hraje stejně nejlíp a taky to tak dělám. uroveň zkreslení ovládám trsátkem (v mém stylu to není problém a naopak je to parádní plynulí gradovaní během hry). Na kytaře mám zapnutý všechny 3 HB zaráz a na maximální hlasitost. Tone poťák sem odstranil úplně. Pokud chci ovládat volune všech snímačů naráz, použiju volume pedal (většinou ale jen na swely). Další důležitá věc, co mi nahrává do používání jednokanálu sou efekty. Mám Danelectro Fab tone na noise higain (parádní věc, co má spoustu odpůrců. Někdo říká, že je moc fizzi, ale mě to k těm 3hb sedí-mám výšky naplno. opravdu hodně zkreslení,a le není to nic typu digitech, spíše takovej underground higain 90tých let.) za ním mám MXR micro amp, kterým nutím jít aparát ještě výš, než to dělám rukou (poťák na polovinu). za ním následuje volume pedál, delay>reverb>phaser>delay.na hlavě mám preamp volume nastavený na hoodně málo, ale ktreslý znatelně, clean se tomu číkat nedá.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Otázka na ty co stahují volume pot: Jak řešíte úbytek výšek při stažení volume? U mě se to projevuje hodně razantně a tímhle způsobem "zčištěný" zvuk je pro mě nepoužitelný.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
záleží na zvuku který chceš čistit a na snímačích. já se singly když stahuju hlasitost při zapnutém muffovi lehký úbytek výšek pozoruju, ale na kobylkovém snímači to stále ten zvuk vyloženě nemrví. u jekyll/hydea úbytek výšek neregistrujuLatam píše:Otázka na ty co stahují volume pot: Jak řešíte úbytek výšek při stažení volume? U mě se to projevuje hodně razantně a tímhle způsobem "zčištěný" zvuk je pro mě nepoužitelný.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
většinou se neřeší nijak... vždycky tam je, ale pokaždé jiný... to už záleží na konkrétní elektronice, kytaře a aparátu...Latam píše:Otázka na ty co stahují volume pot: Jak řešíte úbytek výšek při stažení volume? U mě se to projevuje hodně razantně a tímhle způsobem "zčištěný" zvuk je pro mě nepoužitelný.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
a není nějaký způsob jak tomu zamezit? Jiný typ potů, jiné zapojení atd?
mno me s fuzz face spis vejsky pribydou takze tohle neresim 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
schema na ubytek vysek pri stazeni volume beha nekde po netu - trik je v par soucastkach co si tak pamatuju . osobne to pozoruju ale neni to nic extremniho, u strata se singlama (obyc am. series singly) to pozoruju vic nez u PRS s origo humbuckerama (ktery ma btw zatim z kytar u kterych jsem to zkoumal snad jediny dobre udelanou tonovou clonu, pokud nehraju na strat pres fuzz tak ji vubec nepouzivam v 99% pripadu). u toho PRS to je fakt mikroubytek, clovek se musi hodne soustredit aby ho slysel. v kapele to imho neni sance poznat - u toho strata to je o neco vyraznejsi ale zadna krizovka. podle me hodne zalezi na snimacich, prislo mi ze keramicky singly z indonesie se s volume potem zahuhlavaly vic.