Nahrávání basy a el. kytary

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávání basy a el. kytary

Příspěvek od aivn86 »

pavlii píše:2aivn: no zkus ten mic a uslyšíš sám, ne? :lol: Spekulace "mám/nemám dobrej/vhodnej mic" je k ničemu, dokud to nevyzkoušíš.

P.
Jj já vím. Však já to za týden až budeme nahrávát zkusím. Nechtěl jsem tím říct. "Pánové řekni te mi zda jsou vhodné." Je mi jasný, že to musím zkusit, ale spíš si nedělám moc iluze, že by to nějak víc fungovalo, ale třeba mě to překvapí.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

rotten77 píše:
aivn86 píše:Když už se tu bavíme o nahrávání basy a kytary. Tak se tu zeptám na nahrávání basy. Vždycky ji nahrávám přes Hiz vstup na zvukovce. Sice se všechno nahreaje tak jak má, ale ten zvuk je prostě takovej neslanej nemastnej. Nejvíc by mě vyhovovalo nahrát mikrofonem zkvuk z komba. Jenže na to nemám předpokládám dost dobrej mic.. (mám kondík T-bone, kopii Shure SM57, nějaký obyčejný Shure PG). Ještě jsem to nikdy nezkoušel. No a když vytáhnu zvuk line out tak je tam docela šum a bordel. Takže jsem zatím vždycky skončil u přímého propojení basa-zvukovka. Co by jste mi doporučli? V mém případě je určitě dost problém i prozatím v malých zkušenostech a ne zrovna hi-end vybavení :-)
No, my třeba basu nahráváme vždycky přes SansAmp Bass Driver BI, což je ale trochu dražší krabička, nicméně ta kopie od Berhingeru (BDI21) by měla bohatě stačit (mám kytarovou verzi GDI21 a je to opravdu povedená kopie)
.
Tak 900,- není zase tak moc :-) Možná by to za pokus stálo.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud clovek nechce snimat aparat (coz vyresi spoustu problemu), tak je ten Sansamp (pripadne nejaka kopie) vyborna volba.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Když na to tak koukám, tak když je to vlastně Di - box. Tak jej v bypass režimu můžu použít jako klasický di abych mohl třeba 2. akustiku píchnout do klasického line in vstupu na té zvukovce?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No pokud mas na mysli elektroakustiku, tak pak by to nemel byt problem.
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Wohma píše:No pokud mas na mysli elektroakustiku, tak pak by to nemel byt problem.
Samozdřejmě :-)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

aivn86 píše:Tak 900,- není zase tak moc :-) Možná by to za pokus stálo.
Ber, nebo ho koupím já :-) http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?pid=180762 (400Kč)

aivn86 píše:Když na to tak koukám, tak když je to vlastně Di - box. Tak jej v bypass režimu můžu použít jako klasický di abych mohl třeba 2. akustiku píchnout do klasického line in vstupu na té zvukovce?
Já tu kytarovou verzi používám taky jako DI box pro nahrávání basy, někdy ho i zapnu na takovej nakřáplej zvuk (ta kytarové verze moc čistý neumí).
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

rotten77 píše:
aivn86 píše:Tak 900,- není zase tak moc :-) Možná by to za pokus stálo.
Ber, nebo ho koupím já :-) http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?pid=180762 (400Kč)

aivn86 píše:Když na to tak koukám, tak když je to vlastně Di - box. Tak jej v bypass režimu můžu použít jako klasický di abych mohl třeba 2. akustiku píchnout do klasického line in vstupu na té zvukovce?
Já tu kytarovou verzi používám taky jako DI box pro nahrávání basy, někdy ho i zapnu na takovej nakřáplej zvuk (ta kytarové verze moc čistý neumí).
Já včera bral za 500,- z bazoše. Škoda podívat se tam mě nenapadlo :-)
micafica

Příspěvek od micafica »

Co se mě týče, tak mám nejlepší zkušenost s nasamplováním bicích (např. EZ Drummer v Sonaru) a pak do Sonaru nebo Cubase nebo jiného čerta vložit VST Amplitube a nahrát hlavní kytarovou linku (většinou v zásadě doprovod). Potom stejným způsobem přidat basu. Poté ideálně !nasvahilštit" a kudrlinky a případné elektroniky až nakonec.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jenom takovej hloupej dotaz. Když tedy mám ten Behringer BDI21 tak při nahrávání využiju XLR výstup a pomocí klasickýho mikrofoního kabelu jej přivedu na Mic vstup na zvukovce? Nebo jej mám pomocí kabelu XLR - jack píchnout do Line in.?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vetsinou se pouziva mikrofonni, ostatne mrkni do manualu, jsou tam vzdycky ukazkovy zapojeni.
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No právě co jsem se díval do manuálu od tohoto tak tam nic není. Tak proto se ptám. Je to manuál tak bych řekl, že úplně k ničemu. :-) http://www.mydukkan.com/media/BDI21_ENG_Rev_A.pdf
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak jsi slepy, Ivanku :)
Strana 2, Direct to a Mixing Console
(Mezi mikrofonnim vstupem na zvukovce a mixaku neni v podstate zadny rozdil)
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Njn. když je blbá hlava, bolí celý tělo :-) Je to tam. Nějak jsem to přehlíd. Spíš (ani nevím proč) jsem hlavně koukal po obrázkách, který tam nejsou a nějak jsem text jsem nějak přelítl moc rychle :D
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“