Cvičení na malý buben

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Blazena

Cvičení na malý buben

Příspěvek od Blazena »

Zdravim. chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo nemohl doporučit nějaké materiály při cvičení na snare. Díky
DaveMurray

Re: Cvičení na malý buben

Příspěvek od DaveMurray »

Jo holka, učitele nikdo a nic na světě nenahradí :!:
pehve

Příspěvek od pehve »

cvičení na malý bubínek jsou tuny-nenapsal/a jsi jak jsi daleko-jestli nikde můžeš začít s Tuzarem-Etudy pro malý buben.
taky doporučuji použít učitele, je to lepší..máš se na koho obrátit jestli se to dá poslouchat a co a jak dál :)
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

pehve píše:cvičení na malý bubínek jsou tuny-nenapsal/a jsi jak jsi daleko-jestli nikde můžeš začít s Tuzarem-Etudy pro malý buben.
taky doporučuji použít učitele, je to lepší..máš se na koho obrátit jestli se to dá poslouchat a co a jak dál :)
Tuzar, šprunk, je toho hodně, ale jak říkají kolegové, najdi si učitele
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Blazena

Příspěvek od Blazena »

Učitele už nějakou chvíli hledám, tak jsem se rozhodl, že se aspoň něco naučim, než mi začne přát štěstí :) Jinak díky za rady
M_bury

Příspěvek od M_bury »

A nebo ještě M.Vajgl DVD 8)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Blazena píše:Zdravim. chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo nemohl doporučit nějaké materiály při cvičení na snare. Díky
Souhlas s pány kolegy.
Jinak doporučuji probrouzdat stránky "Instantní bubeník" které jsme před časem s partičkou bubeníků vybudovali právě jako pomoc mladším adeptům bicího řemesla :)
Na http://instantnibubenik.ezin.cz/?page_id=2 jsou konkrétní dkazy na strašný spousty učebnic.... :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
white22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od white22 »

já zase doporučuji M. Veselýho ...ten má opravdu výborný učebnice
bicí: Basix Custom
činely: Meinl MCS
blány: Evans G2
M_bury

Příspěvek od M_bury »

Jojo instantní bubeník je fakt pecka,ale bacha!!! :shock: když sem ho otevřel poprvý skejsnul sem u toho asi 4 hodiny :P
pehve

Příspěvek od pehve »

white22 píše:já zase doporučuji M. Veselýho ...ten má opravdu výborný učebnice
tak Veselýho samozřejmě ale už s průpravou, tady jedem odzačátku.
Fensalir

Příspěvek od Fensalir »

Celkem slusna sada (40) rudimentu :
http://www.youtube.com/user/DrumRudiments#p/u
pehve

Příspěvek od pehve »

Fensalir píše:Celkem slusna sada (40) rudimentu :
jj, tohle je výživný materiál :)
když už jsme u těch rukokladů tak já ted makám na rudimentu Double Stroke Roll Accents (paradidly) ale ten jsem tam nenašel.......je to vzorec jako v č.16 - R L RR/L R LL ale mám to upravený na R LLRR/L RRLL kde tučně jsou akcenty.
Na tomhle dělám přes rok a jsem tak na půl cesty... je to nekonečná dřina. Ovšem když si člověk představí ten drive potom co mu přijde do rukou tak je to zlatá práce :!:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

pehve píše:
Fensalir píše:Celkem slusna sada (40) rudimentu :
jj, tohle je výživný materiál :)
když už jsme u těch rukokladů tak já ted makám na rudimentu Double Stroke Roll Accents (paradidly) ale ten jsem tam nenašel.......je to vzorec jako v č.16 - R L RR/L R LL ale mám to upravený na R LLRR/L RRLL kde tučně jsou akcenty.
Na tomhle dělám přes rok a jsem tak na půl cesty... je to nekonečná dřina. Ovšem když si člověk představí ten drive potom co mu přijde do rukou tak je to zlatá práce :!:
Dobrá je i tato stránka http://www.vicfirth.com/education/rudiments.php
Pak existují i tzv. hybridní rudimenty http://www.vicfirth.com/education/hybrid_rudiments.php
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
jenik1701
Bandzone: bandzone.cz/burningsteps bandzone.cz/talesoferror

Příspěvek od jenik1701 »

Já se připojuju ke všem, co doporučili Tuzara a předevšim ruddimenty...

Osobně bych doporučil - Základy hry na bicí nástroje od M. Veselýho, kde se postupně řeší problematika od čtvrťovejch not, následně osminy včetně osminovjech pomlk atd. až po trioly a vír. Řeší to i klasický rukoklady a je to šíleně dobrá učebnice. Pak Školu hru na bicí nástroje taktéž od M. Veselýho. Tam se už začíná dvaatřicetinama, což je pro mě vstupenka pro cvičení ruddimentů - 1. ruddiment je single stroke roll, což jsou dvaatřicetiny.
Souběžně s ruddimentama bych cvičil Tuzara. A vždycky procvičit u rukoklady co píše on. A pro udržení nezávislosti rukou tak od Stona - nestárnoucí klasiku - Stick controll.....
:)
good luck
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“