Typ bubnů

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
60'Rock_N'_Roll

Typ bubnů

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Jednou sem na internetu slyšel dost zvláštní zvuk bubnů... chtěl sem se zeptat, jestli ten zvuk je dělanej elektricky, či ty bubny tak doopravdy znějí....

In the evening: http://www.youtube.com/watch?v=_vPK8LVdf5I
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Typ bubnů

Příspěvek od Monikad »

60'Rock_N'_Roll píše:Jednou sem na internetu slyšel dost zvláštní zvuk bubnů... chtěl sem se zeptat, jestli ten zvuk je dělanej elektricky, či ty bubny tak doopravdy znějí....

In the evening: http://www.youtube.com/watch?v=_vPK8LVdf5I
V době toho záznamu jsem chodila do 3tí třídy :roll: a o bubnování se mi ani nezdálo. A souduhům, komančům tady se naopak o LedZpepelin zdálo v hrůzných snech :D :D

Ale k věci... elektronika byla hodně v plenkách, no úplně čistě živý zvuk to není. Jestli vidím a přemýšlím správně, pak tam Bonham (nebo jak se jmenuje) hraje na nějaký tympán od orchestru s pedálem, který přelaďuje blánu v průběhu hry. No a celý je to to nejspíš hnané přez nějak specificky rozhozený ekvalizer a i nějaký hall (vzhledem k době nejspíš nějaké páskové echo)... ale je to jen moje střelba na terč, nikoliv jistota. Tedy jak to skutečně vzniklo ví jen mistr zvuku a pozůstalí pánové z Led Zepelin... i když ti tvořili často "pod vlivem", takže asi ani oni neví :shock: :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

heh, pod vlivem tvořili kdekdo ale málokdo takto dobře :)
S tím laditelným tympánem to vidím taky tak, signál je potom přes nějakej krám takto "upraven".
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Mě napadá Wah-Wah a pitch shifter napojený na mikrofony od bubnů....ale asi je to kravina....
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

DJmanasek píše:Mě napadá Wah-Wah a pitch shifter napojený na mikrofony od bubnů....ale asi je to kravina....
Proč kravina??? Ono se tak všelijak experimentovalo.... je to asi trocho "off drums" no napadá mě třeba legendární Jimi Hendrix (právě asociace s tím kvákadlem), který tak dlouho experimentoval, až udělal ďouru do světa když svoji geniální kytarovo hru proháněl právě kvákadlem a basácký combem Fender bassman. To bylo celý kouzlo jeho osobitého soundu :wink:
Tak proč by si Bonham nestřihnul buben přez kytarový krabičky 8) i když teda na tom tympánu s ladícím pedálem skoro trvám :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“