Jednou sem na internetu slyšel dost zvláštní zvuk bubnů... chtěl sem se zeptat, jestli ten zvuk je dělanej elektricky, či ty bubny tak doopravdy znějí....
In the evening: http://www.youtube.com/watch?v=_vPK8LVdf5I
Typ bubnů
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Typ bubnů
V době toho záznamu jsem chodila do 3tí třídy60'Rock_N'_Roll píše:Jednou sem na internetu slyšel dost zvláštní zvuk bubnů... chtěl sem se zeptat, jestli ten zvuk je dělanej elektricky, či ty bubny tak doopravdy znějí....
In the evening: http://www.youtube.com/watch?v=_vPK8LVdf5I
Ale k věci... elektronika byla hodně v plenkách, no úplně čistě živý zvuk to není. Jestli vidím a přemýšlím správně, pak tam Bonham (nebo jak se jmenuje) hraje na nějaký tympán od orchestru s pedálem, který přelaďuje blánu v průběhu hry. No a celý je to to nejspíš hnané přez nějak specificky rozhozený ekvalizer a i nějaký hall (vzhledem k době nejspíš nějaké páskové echo)... ale je to jen moje střelba na terč, nikoliv jistota. Tedy jak to skutečně vzniklo ví jen mistr zvuku a pozůstalí pánové z Led Zepelin... i když ti tvořili často "pod vlivem", takže asi ani oni neví
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
heh, pod vlivem tvořili kdekdo ale málokdo takto dobře
S tím laditelným tympánem to vidím taky tak, signál je potom přes nějakej krám takto "upraven".
S tím laditelným tympánem to vidím taky tak, signál je potom přes nějakej krám takto "upraven".
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Mě napadá Wah-Wah a pitch shifter napojený na mikrofony od bubnů....ale asi je to kravina....
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Proč kravina??? Ono se tak všelijak experimentovalo.... je to asi trocho "off drums" no napadá mě třeba legendární Jimi Hendrix (právě asociace s tím kvákadlem), který tak dlouho experimentoval, až udělal ďouru do světa když svoji geniální kytarovo hru proháněl právě kvákadlem a basácký combem Fender bassman. To bylo celý kouzlo jeho osobitého sounduDJmanasek píše:Mě napadá Wah-Wah a pitch shifter napojený na mikrofony od bubnů....ale asi je to kravina....
Tak proč by si Bonham nestřihnul buben přez kytarový krabičky
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))