mega distortion nebo metalcore?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Drobák

Re: mega distortion nebo metalcore?

Příspěvek od Drobák »

No pokuď vim tak dnes hraje Wayne static na Marshall MG100HDF, ale dřív opravdu celá kapela hrála na Crate, jednou sme v undegroundu postoval článek o static-x a i sme o tom vedli diskuzi, tak skus hledat a uvidíš že si to necucám z prstu....

Korn na Lampách opravdu nezačínali, třeba na živáku myslim z Huntigton beach je vidět v povzdálí ten Peavey....
Na mesiny začli hrát až rokem 1994
Teda až k Life is peachy tour, který sfoukli za 3 měsíce a ve studiu byly poprví použity marshall hlavy.
Viz tady:
http://www.sevenstring.org/forum/gear-a ... -gear.html
Je tam i napsanej bigg muff mezi efektama...
navíc na niedermeyer´s mind je ten trand uplně slyšet, i ke slabší kvalitě recordingu...
V save me from my self třeba i head uvadí jeho první kytaru Peavey Mystic a podobný detaily...
Hnedka to nevalili přes Mesy...
Nechci se hádat ale vim co píšu, za těch 10 let co KoRn poslouchám mam dost živáků najetejch...
A když se podíváte myslim do Threadu nu-metal tak se tam i diskutovalo o tom že Ross Robinsson prohlásil že na novym albu se zvuk korn vrátí ke kořenum a bude nahranej skrz tranzistory, ne skrz mesy....
Deftones v začátku taky používali Trandy nehledně na to že se zvukem dělali takový komprese, jako např převod do digitální formy a posléze zase z5 že to tomu dalo nenapodobitelnej nádech....
V takovym stylu nezní ani tranzistor špatně, moc se tam nesoluje, alá slash...i když lampa je samozřejmě uplně o něčem jinym....
Nedal bych trandu přednost ani kdybych zakládal Static-x revival
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

o tech kornech jsem s nebyl jistej takze beru zpet, a s tema staticama jsem to myslel jen jako upresneni ze ted hrajou na marshally ,mozna jsem to spatne napsal...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja ty zivaky najety nemam, ale rozhodne se mi libi zvuk prvniho alba :) mel jsem pocit ze hrali na peavey ultra, nebo nejakej jinej lampovej peavey? zni to fakt masite na to aby to byl nejakej hybrid

btw static X hrali na RFP do linky pres POD (wayne kytarovej, basak basovej) a solovej kytarista mel bud tech21 sansamp nebo neco tomu vzhledove velmi podobnyho :) stal predtim technik kterej nevypadal ze by se chtel nechat rusit od prace takze jsem uplne blizko nebyl, ale z tech par metru se to dalo dobre videt ze nemeli nci jinyho, ani zadny efektaky v racku.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Ne-e, Pavey Ultra nepoužívali, ačkoliv je to zesík dělanej na podobný styly....
Dost bych se divil kdyby bylo celý album přes hybrid, třeba blind bych tipoval na lampu, ani v klipu neni vidět žádná hlava, jen pár noname boxů a dva peavey boxíky...

s těma Staticama taky tolik nevim, jejich zvuk sme nikdy moc nezkoumal protože mě tolik neoslovoval...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“