No pokuď vim tak dnes hraje Wayne static na Marshall MG100HDF, ale dřív opravdu celá kapela hrála na Crate, jednou sme v undegroundu postoval článek o static-x a i sme o tom vedli diskuzi, tak skus hledat a uvidíš že si to necucám z prstu....
Korn na Lampách opravdu nezačínali, třeba na živáku myslim z Huntigton beach je vidět v povzdálí ten Peavey....
Na mesiny začli hrát až rokem 1994
Teda až k Life is peachy tour, který sfoukli za 3 měsíce a ve studiu byly poprví použity marshall hlavy.
Viz tady:
http://www.sevenstring.org/forum/gear-a ... -gear.html
Je tam i napsanej bigg muff mezi efektama...
navíc na niedermeyer´s mind je ten trand uplně slyšet, i ke slabší kvalitě recordingu...
V save me from my self třeba i head uvadí jeho první kytaru Peavey Mystic a podobný detaily...
Hnedka to nevalili přes Mesy...
Nechci se hádat ale vim co píšu, za těch 10 let co KoRn poslouchám mam dost živáků najetejch...
A když se podíváte myslim do Threadu nu-metal tak se tam i diskutovalo o tom že Ross Robinsson prohlásil že na novym albu se zvuk korn vrátí ke kořenum a bude nahranej skrz tranzistory, ne skrz mesy....
Deftones v začátku taky používali Trandy nehledně na to že se zvukem dělali takový komprese, jako např převod do digitální formy a posléze zase z5 že to tomu dalo nenapodobitelnej nádech....
V takovym stylu nezní ani tranzistor špatně, moc se tam nesoluje, alá slash...i když lampa je samozřejmě uplně o něčem jinym....
Nedal bych trandu přednost ani kdybych zakládal Static-x revival
mega distortion nebo metalcore?
Pravidla fóra
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Re: mega distortion nebo metalcore?
o tech kornech jsem s nebyl jistej takze beru zpet, a s tema staticama jsem to myslel jen jako upresneni ze ted hrajou na marshally ,mozna jsem to spatne napsal...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
ja ty zivaky najety nemam, ale rozhodne se mi libi zvuk prvniho alba
mel jsem pocit ze hrali na peavey ultra, nebo nejakej jinej lampovej peavey? zni to fakt masite na to aby to byl nejakej hybrid
btw static X hrali na RFP do linky pres POD (wayne kytarovej, basak basovej) a solovej kytarista mel bud tech21 sansamp nebo neco tomu vzhledove velmi podobnyho
stal predtim technik kterej nevypadal ze by se chtel nechat rusit od prace takze jsem uplne blizko nebyl, ale z tech par metru se to dalo dobre videt ze nemeli nci jinyho, ani zadny efektaky v racku.
btw static X hrali na RFP do linky pres POD (wayne kytarovej, basak basovej) a solovej kytarista mel bud tech21 sansamp nebo neco tomu vzhledove velmi podobnyho
Ne-e, Pavey Ultra nepoužívali, ačkoliv je to zesík dělanej na podobný styly....
Dost bych se divil kdyby bylo celý album přes hybrid, třeba blind bych tipoval na lampu, ani v klipu neni vidět žádná hlava, jen pár noname boxů a dva peavey boxíky...
s těma Staticama taky tolik nevim, jejich zvuk sme nikdy moc nezkoumal protože mě tolik neoslovoval...
Dost bych se divil kdyby bylo celý album přes hybrid, třeba blind bych tipoval na lampu, ani v klipu neni vidět žádná hlava, jen pár noname boxů a dva peavey boxíky...
s těma Staticama taky tolik nevim, jejich zvuk sme nikdy moc nezkoumal protože mě tolik neoslovoval...