Jaké klávesy?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Fox_25

Jaké klávesy?

Příspěvek od Fox_25 »

Čau, chystám se kupovat jetý keyboard. Mám yamaha PSR 225 které jsou propojené s PC přes midi a hraju na the grand 2 a časem snad ivory. V podstatě nepotřebuju aby klávesy hrály samostatně, doma mám velké třípásmové repro se zes. technics A700mk3 a slušnou zvukovku. Klaviatura by mohla být kladívková i když přechod z měkké yamahy bude porod trojčat ale myslím že to zvládnu pod dohledem učitele.
Nebo mě napadla claviona, jenže tam asi budou docházet finance aby to k něčemu bylo, asi bude pro mě lepší nový midi keyboard než jetá klaviona že? Prostě jednoduše nevím.

PS > Jáký midi "nástroj" by jste doporučily? Prošel jsem pře pianoteq(příšerný zvuk), 4front true pianos(slabá dynamika) až po steinberg the grand2(pro mě bez chyby). Chystám se koupit na torrentu ivory upright pianos a později pokud mi bude sedět koupit i reálně protože podle ukázek má výborný zvuk.

PSS > Díky za rady :D

EDIT>Samozřejmě 88 kláves + dynamika úhozu.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké klávesy?

Příspěvek od Atkins »

Zdar - mám stařičkého Rolanda A33, mechanika sice není kladívková ale je vyvážená, má to 2x MIDI OUT, THRU, velmi slušné ovládání - takže naprostá spokojenost, myslím, že bazarová by se dala koupit za rozumný peníz, případně bych se poohlédl po nějakém Fatarovi, také nějaký starší Kurzweil by nemusel být špatný ale to už není masterkeyboard a připlácíš za zvuky.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Fox_25

Příspěvek od Fox_25 »

Atkins díky, našel jsem FATAR studio 9000 cabinet za "závratných" 5600,- hlavně splňuje všechny mé požadavky. Je z itálie tak doufám že na tom nebude jako FIAT "shnilo". Pak se nabízí nové M audio kde se dostávám na částku kolem 14 000,-

Rolanda A33 jsem taky našel ale za 17000,-

Na druhou stranu kamarád mi říkal že u nich ve škole budou vyřazovat pianino PETROF za hubičku staré necelých 15 let tak nevím. Místo na něj mám jen s vlhkostí je to horší stejně tak neudržím v místnosti stálou teplotu a nevím jak by se to PETROFu líbilo, moc asi ne. Pravda je ta že bych radši hrál na normální nástroj. Stejně tak bude náročnější naučit se na něj hrát, sice mám rád výzvy ale co když zjistím že na to nemám? Chudák moje ego :D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Vyřazené pianino - obzvláště ze školy, je veeeelký risk.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Fox_25

Příspěvek od Fox_25 »

To jsem si taky říkal, ale vím že bylo využíváno pouze jako doprovod když měli děti zpívat a to 4X týdně 2 hodiny. Podle ladiče je stav výborný ale taky říkal že stav kolíčníků poznám až po čase, navíc je to celopacíř tak si stěhováci užijou z druhého patra až ke mě.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“