Potenciometry - Logaritmicke nebo lineární?
Pravidla fóra
Potenciometry - Logaritmicke nebo lineární?
Řeším jeden problém. Měním na své kytaře snímače a s tím i potenciometry pro hlasitost a clonu
Jen nikde nemůžu zjistit zda koupit Logaritmické či Lineární. Nevíte někdo?
změnil by se nějak zvuk snímače pokud bych koupil linearni a měli by tam byt logaritmicke, a naopak???
a je nějaký rozdíl potenciometru u aktivnich snimacu (EMG) a pasivnich (RM pickups)?
Jen nikde nemůžu zjistit zda koupit Logaritmické či Lineární. Nevíte někdo?
změnil by se nějak zvuk snímače pokud bych koupil linearni a měli by tam byt logaritmicke, a naopak???
a je nějaký rozdíl potenciometru u aktivnich snimacu (EMG) a pasivnich (RM pickups)?
Re: Potenciometry - Logaritmicke nebo lineární?
pokud vím většinou se tam dávají logaritmické, ale samotný zvuk ti to určitě nezmění když si dáš lineární. Změní se jenom průběh toho zesílení, případně průbeh té clony, u logaritmických je zezačátku strmější ale pak prudce klesá a u lineárních je ten průběh rovnoměrný..ty logaritmické prý lépe svým průběhem vyhovují lidskému uchu ale nevim jestli to ma zrovna vyznam davat na kytary
určitě ne u tonove clony..ale dělá se to 
zrovna ta tonova clona casto reaguje v casti celyho prubehu potu, tam bych pripadne zkusil zalaborovat
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
Obvykle se dává na hlasitost logaritmickej a na clonu lineární, hodnoty záležej podle snímačů - koukni na nějaký schémátka...
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
přeeeesněDubla píše:Obvykle se dává na hlasitost logaritmickej a na clonu lineární, hodnoty záležej podle snímačů - koukni na nějaký schémátka...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na kytaře je to přeeeesně na opak. Nevím proč ale nefunguje to.turbo_MaCk píše:přeeeesněDubla píše:Obvykle se dává na hlasitost logaritmickej a na clonu lineární, hodnoty záležej podle snímačů - koukni na nějaký schémátka...
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
mám za to, že to naopak není....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem tady o tom dokonce v jednom tématu. Přesně o tomhle. Je to tak. V zesilovačích sice dáváš všude log na volume ale v kytaře je prostě lin. Taky jsem si to myslel a proto teď mám tónovou clonu lineární a průběh to má na nic. Dlouho nic a až na konci to zabere. Volume mám lineární a je to krásně rovnoměrný průběh.turbo_MaCk píše:mám za to, že to naopak není....
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ