Lampová palice kolem 25000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampová palice kolem 25000

Příspěvek od Wohma »

Dovolim si posledni OT - mohli bychom usporadat nejakou session fora, uz dlouho nic nebylo. Snad se nekdo chytne a udela to, ja ted budu mit starosti nad hlavu. Jinak souhlasim, hadat se nema smysl, jsem rad, ze jsme to poresili :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
lipo

Příspěvek od lipo »

Wohma píše:Dovolim si posledni OT - mohli bychom usporadat nejakou session fora, uz dlouho nic nebylo. Snad se nekdo chytne a udela to, ja ted budu mit starosti nad hlavu. Jinak souhlasim, hadat se nema smysl, jsem rad, ze jsme to poresili :)
Čteš mi myšlenky......taky jsem to chtěl napsat :D
Losgibsonos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Losgibsonos »

Tak sem byl o víkendu vyzkoušet nějaký ty apecy. Vyzkoušel sem mesinu sigla a fireballa 100W. Obijí to jsou famózní aparáty. Nejradši bych je měl oba. Nemůžu si pomoct ale Mesa single rectifier mi přijde zvukem bohatější než dual... Je to zvláštní trochu mě to šokovalo. Každej tady prohlašuje že single je ošizenej. Jestli tak jedině funkcema. Zvukem je barevnější a vyzrálejší. Takovej "hodnější" jestli se to dá tak říct. Co se týče toho Engla tak ten je specifickej v tom že zkreslení na něm zní tak nějak pořád stejně, ale zato pořád stejně kur.vsky dobře. Má i pořešený ty dva gainy, který na tý 60wattový verzi chyběj. Asi je to se mnou zlý. Zatim sem vyzkoušel jenom dva a už se nemůžu rozhodnout kterýho bych bral spíš.
K: Gibson LesPaul BFG Trans gold
S: Gibson BurtsBucker 3 , Gibson P-90
A: Bugera 333 4x JJ 6L6 , Bugera A 4xVintage 30
KB: Planet Waves 3x PW-G10, Planet Waves PWS05
T: Dunlop Jazz 2,3
ST: Gibson Brite Wires 700L
E: Dunlop Crybaby Eddie Van Halen Wah, Belcat Delay
M:AKG 3700
lipo

Příspěvek od lipo »

Losgibsonos píše:Tak sem byl o víkendu vyzkoušet nějaký ty apecy. Vyzkoušel sem mesinu sigla a fireballa 100W. Obijí to jsou famózní aparáty. Nejradši bych je měl oba. Nemůžu si pomoct ale Mesa single rectifier mi přijde zvukem bohatější než dual... Je to zvláštní trochu mě to šokovalo. Každej tady prohlašuje že single je ošizenej. Jestli tak jedině funkcema. Zvukem je barevnější a vyzrálejší. Takovej "hodnější" jestli se to dá tak říct. Co se týče toho Engla tak ten je specifickej v tom že zkreslení na něm zní tak nějak pořád stejně, ale zato pořád stejně kur.vsky dobře. Má i pořešený ty dva gainy, který na tý 60wattový verzi chyběj. Asi je to se mnou zlý. Zatim sem vyzkoušel jenom dva a už se nemůžu rozhodnout kterýho bych bral spíš.
Je pravda, že Mesiny jsou flexibilnější.....zase na druhou stranu mi příde víc univerzálnější Engl svym zvukem......a řek bych, že má možná i lepší čistej...........přes jakou si zkoušel bednu a jaký repro?
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Za mě nečekaně 6505. Libí se mi jaký syrový a neučesaný zvuk to produkuje, vždy mě to dokáže znova okouzlit a překvapit. A to hraju na crunch kanál, lead mám na sola :D Až na ty lampy, co do toho dávají origoš, je to spolehlivý aparátek, bez problémů... Jammce bych se nebránil, klidně bych přivezl svůj apec a může si ho kdokoliv vyzkoušet... :D
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zrovna dnes jsem poslouchal nejaky alba shodou okolnosti nahrany na 5150 a musim rict, ze za ty penize je to opravdu masakr. (6505 pochopitelne)
Somnus Aeternus
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

lipo píše: Je pravda, že Mesiny jsou flexibilnější.....zase na druhou stranu mi příde víc univerzálnější Engl svym zvukem......a řek bych, že má možná i lepší čistej...........přes jakou si zkoušel bednu a jaký repro?
Nevím sice co si mám představit pod výrazem "...Mesiny jsou flexibilnější...." , ale jestli je nějaký zesilovač hodně univerzální, tak je to právě Mesa Recto...
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Marylin píše:Za mě nečekaně 6505. Libí se mi jaký syrový a neučesaný zvuk to produkuje, vždy mě to dokáže znova okouzlit a překvapit. A to hraju na crunch kanál, lead mám na sola :D Až na ty lampy, co do toho dávají origoš, je to spolehlivý aparátek, bez problémů... Jammce bych se nebránil, klidně bych přivezl svůj apec a může si ho kdokoliv vyzkoušet... :D
nechceš s tím přijet za mnou do šumperka? :D rád bych to někdy testl na svým boxu...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Marylin

Příspěvek od Marylin »

no to opravdu ne :D jednou jsem cestoval vlakem ke kamarádovi vašim směrem (do Jeseníku) a stačilo mi :D
Kapela:

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Vadí ti něco na mém oblíbeném městu :evil: ? Na městu kde mám kapelu, školu, kamarády a kdoví co? :)
--- > Jinak tady místní vlaky [např.] jsou fakt hrůza :lol:
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Prejdák píše:Vadí ti něco na mém oblíbeném městu :evil: ? Na městu kde mám kapelu, školu, kamarády a kdoví co? :)
--- > Jinak tady místní vlaky [např.] jsou fakt hrůza :lol:

Samozřejmě že ne :D Jeseník je v poho (až na ty komunistické budovy na náměstí :( ), má krásné okolí, to se musí nechat... Spíš jsem měl na mysli to cestování tam k vám, měl jsem ve vlaku otřesný zážitek - když jsem jel do Jesu, tak jsme uvízli na několik hodin někde v horách kvuli spadlemu stromu přes koleje a když jsem jel nazpět, tak v celem vlaku nešlo topení, takže jsem do zábřehu dobře vymrzl :D Ale to je věc, která patří trochu jinam....
Kapela:

Studio:
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

zkousel jsi dva apecy jestli jsi z brna nebo kousek od brna tak ja mam 6505+ pokud by jsi mel zajem muzes si ji u me vyzkouset

To Wohma : pro ten sraz bych taky byl. jelikoz nevim jak to ma vypadat tak se do organizace nepoustim ale bylo by to supr
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
SWIS

Příspěvek od SWIS »

Cau kuci,projíždim texty a krásně se mi hodí Vaše debata.Mám bodobnej problém.Jedno z největších dilem v životě.HLAVA.Naškrábal jsem skoro 30 litrů.Tak nějak se přiklánim k Peavey.Jen mě zarazilo,že tady vůbec nezaznělo MARSHALL JCM2000 - DSL 50.Teď jak jsem to dopsal doufám,ze tady na tom foru neni marshall sprostý slvo.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Pohoda, Marshally jsou kvalitni a dobre aparaty, ale mi treba se spise libi modernejsi zvuk a "silnejsi". Stejne tak autor tohohle topicu zada moderni zvuk na moderni metal.

V podstate mi se libi z Marshallu jen asi tri hlavy. Hlavne teda JCM 800 KK, ta ma tu silu, i kdyz zvuk neni az tak "moderni" jako treba Mesa nebo Peavey.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

SWIS píše:Cau kuci,projíždim texty a krásně se mi hodí Vaše debata.Mám bodobnej problém.Jedno z největších dilem v životě.HLAVA.Naškrábal jsem skoro 30 litrů.Tak nějak se přiklánim k Peavey.Jen mě zarazilo,že tady vůbec nezaznělo MARSHALL JCM2000 - DSL 50.Teď jak jsem to dopsal doufám,ze tady na tom foru neni marshall sprostý slvo.
Nechci nijak shazovat Marshally, urcite jsou to kvalitni aparaty a hrala na ne spousta super kapel, ale dnes uz podle me Marshallomanie konci... Ja osobne neznam snad jedinou kapelu, u ktere bych zral zvuk a ktera by jela na Marshallech. Muze to byt nahoda, ale taky nemusi. Z mych zkusenosti s JVM410 a nejakym JCMkem vim, ze ja si na Marshallech svuj zvuk nenajdu, proto ho alespon ja nedoporucuju. A mimochodem i malokdo z mych znamych ma rad zvuk Marshallu :) Zvlastni.
Somnus Aeternus
Kai

Příspěvek od Kai »

Wohma píše:
SWIS píše:Cau kuci,projíždim texty a krásně se mi hodí Vaše debata.Mám bodobnej problém.Jedno z největších dilem v životě.HLAVA.Naškrábal jsem skoro 30 litrů.Tak nějak se přiklánim k Peavey.Jen mě zarazilo,že tady vůbec nezaznělo MARSHALL JCM2000 - DSL 50.Teď jak jsem to dopsal doufám,ze tady na tom foru neni marshall sprostý slvo.
Nechci nijak shazovat Marshally, urcite jsou to kvalitni aparaty a hrala na ne spousta super kapel, ale dnes uz podle me Marshallomanie konci... Ja osobne neznam snad jedinou kapelu, u ktere bych zral zvuk a ktera by jela na Marshallech. Muze to byt nahoda, ale taky nemusi. Z mych zkusenosti s JVM410 a nejakym JCMkem vim, ze ja si na Marshallech svuj zvuk nenajdu, proto ho alespon ja nedoporucuju. A mimochodem i malokdo z mych znamych ma rad zvuk Marshallu :) Zvlastni.
Nepouzivat marshally a nadavat na ne, je ted uplne stejna moda jako "vsichni je museli mit" v 80-90 letech. Nejvic me fascinujou s prominutim blbecci (a ted to nevztahuju nijak k tvymu postu ani k tobe) kteri hrajou na nehorazny lejna a pritom vykladaj tyhle moudra o marshallech kdekomu.

Ono Marshallomanie skoncila zaroven s heavy metalem a rockem, coz uz je peknych par let. Navic dnesni Marshall je jen takovej "stin" staryho, v primym porovnani moje jcm800 2205 z 88' (vsichni vykladaj jakej je to sh*t, jak by na to nehrali) a spoluhracovy jcm2000 tsl60 si ta 2000 ani neskrtne. Jak hlasitostne tak moznosti nastaveni eq, reverbem a hlavne zvukem. TSL hraje jak zrnite rozsypane cosi absolutne bez stredu a kdyz clovek zacne solovat (upozornuju, ze sem tocil stredy absolutne namax a presence tak, aby to nebylo moc rezave) to porad hralo jako dudy (upisteny zvuk proste bez stredu, zadny kulaty tahly ton a to sem hral navic na krkovy u LP custom). A to nemluvim o sh*t malinkych trafech jako z adapteru a uzasnymu zahuhlavani se pri vetsi hlasitosti (ktera na 50w hlavu je opravdu smesna).

Tohle beru jako jednu z pricin proc marshall jde stale vice do sr*cek. Jedina vec co se mi posledni dobou zalibila je Vintage modern (takova vsehochut).
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ono je to podle me i dost o tom, ze ten ideal rockovyho a metalovyho zvuku se dost posunul - cim dal vic se podladuje, cim dal vic se i v lehcich zanrech pouzivaji dualy a podobne. Ona JCM800ka ma sakra dobrej zvuk, zvlast kdyz se prikrmi, ale spousta lidi spis privita vicekanal s modernim zkreslenim a to jsem u Marshallu nenasel (i kdyz uznam, ze jsem nezkousel zdaleka vse).
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me to dslko uz moc nejede, na me je to uz ultrasaturovanej zvuk a docela papir. ale slysel jsem lidi co je pouzivali s vynikajicima vysledkama. z marshallu me nejvic bavi jednokanal osmistovka (jedno jestli horizontal nebo vertical input), to je imho aparat ktery dodnes zni moderne a do tech 25 se da v klidu sehnat. nejvic jsem si oblibil horizontal input 2204 50w :) to je aparat ze kteryho nespim.

ta marshall vlna uz je davno pryc, dneska dozniva mesa vlna (kdy je napred musel kazdy mit a ted na recto postupne zacina kazdy plivat). prijde mi ze tech mesin je tady snad uz vic nez marshallu, pritom kdyz jsem v devadesatych letech zacinal tak si pamatuju ze univerzalni odpoved na otazku zvuku byl "maršál" a mesu v mem okoli nikdo vubec neznal (je fakt ze to okoli taky nebylo nikterak siroky). pak s daly marshally v jednu dobu sehnat docela dobre pod cenou protoze se toho kazdy zbavoval a dneska je podobna situace s tema mesama (i kdyz nejvic to bylo imho vloni v lete kdyz byla silna koruna), staci si projet hudebnibazar.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

vlny sem vlny tam, oboje jsou vyborny aparaty a presne jak pises, 2203/2204 je proste masaz...
ostatne i 6100 se tomu dokaze opravdu hoodne priblizit, z vlastni zkusenosti :D
stary mesy ted taky treba moc lidi nechce, jinak si nedovedu vysvetlit, proc neco pres dva mesice prodavam MkII v plny palbe s EVM reprakem a fakt super zvukem a zatim se vzdycky nekdo ozval a ani neprijel ozkouset...no ono se to jednou obrati, pravda moc lidi co by jelo stary boogie neznam...
xmarox

Příspěvek od xmarox »

vlezu tady s dotazem: slyšeli jste někdo kombinaci mark IV a klasická 1960A ????
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“