baskytara mi dala šok :-D

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
kůl v plotě

baskytara mi dala šok :-D

Příspěvek od kůl v plotě »

zdar lidi,ted sem hral na basu a zdálo se mi jako bi mě probila,je to možný?,mam jí asi rok a je to cort actionbass4,taky by mě zajmalo jestli by to mohlo bejt kombem nebo špagátem-kombo mam nákýho patnáckovýho behringera za 2000,- a špagát je stag za dvě stovky,předem dík za odpovědi
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Už nevím důvod, ale můžu ti říct že je možný. Kamošovi to udělalo to samý na kopii Ibanez GSR200.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
qwer
Odborník

Re: baskytara mi dala šok :-D

Příspěvek od qwer »

kůl v plotě píše:zdar lidi,ted sem hral na basu a zdálo se mi jako bi mě probila,je to možný?,mam jí asi rok a je to cort actionbass4,taky by mě zajmalo jestli by to mohlo bejt kombem nebo špagátem-kombo mam nákýho patnáckovýho behringera za 2000,- a špagát je stag za dvě stovky,předem dík za odpovědi
no ty woe to neni p***l... myslim, ze na vine nemuze byt nastroj ani kabel... do kabelu se ani nema co dostat aby te to pokopalo, vzdyt tam jde uplne minimum a i kdyby si olizoval konec kabelu tak by to nemelo byt o nic extremnejsi nez zvykani matove orbitky... takze asi nejspis bacha na to kombo...
kůl v plotě

Re: baskytara mi dala šok :-D

qwer píše:
kůl v plotě píše:zdar lidi,ted sem hral na basu a zdálo se mi jako bi mě probila,je to možný?,mam jí asi rok a je to cort actionbass4,taky by mě zajmalo jestli by to mohlo bejt kombem nebo špagátem-kombo mam nákýho patnáckovýho behringera za 2000,- a špagát je stag za dvě stovky,předem dík za odpovědi
no ty woe to neni p***l... myslim, ze na vine nemuze byt nastroj ani kabel... do kabelu se ani nema co dostat aby te to pokopalo, vzdyt tam jde uplne minimum a i kdyby si olizoval konec kabelu tak by to nemelo byt o nic extremnejsi nez zvykani matove orbitky... takze asi nejspis bacha na to kombo...
to kombo sem nedávno odpálil adal ho spravit k jednomu kytaristovi a on mi ho asi před tejdnem dones.vypadá jako tohle ale je basový

Obrázek
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

tak jestli ten kytarista, co ti to spravoval, neudělal blbě uzemnění... nebo co...

...když jsem k tomu něco hledala v googlu, hned v prvním výsledku bylo něco o zabitým kytaristovi, tak jsem radši přestala :roll: radši ať se ti na to podívá nějakej elektrikář...

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
afektband

Příspěvek od afektband »

Mě se to taky jednou stalo, že při hraní jsem dostal kopanec, naštěstí to nebyla moje kytara, ani kombo, takže to neřešim.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele tohle není žádná sranda. Zkontroluj nebo si nech zkontrolovat užemění kytary, komba a všeho. Můžeš si to na kytaře ověřit jednodušše i doma sám...

Teď nevím jestli nekecám, ale mám takovej pocit, že na zásah elektrickýho proudu od kytary, zemřel přímo na podiu kytarista z Argemy Bohdan Furch... :!:
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kůl v plotě

aivn86 píše:Hele tohle není žádná sranda. Zkontroluj nebo si nech zkontrolovat užemění kytary, komba a všeho. Můžeš si to na kytaře ověřit jednodušše i doma sám...

Teď nevím jestli nekecám, ale mám takovej pocit, že na zásah elektrickýho proudu od kytary, zemřel přímo na podiu kytarista z Argemy Bohdan Furch... :!:
když sem nato hrál podruhí tak ušto neprobíjelo,nevíš jak to mam vyskoušet jestli je to správně uzeměný?
Mato[ZD]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mato[ZD] »

ja som raz tiez na starej base dostal šlehu, ked som sa chytil radiatora. Potom som mal vlasy jak Lenny Krawitz :D
Fender Mike Dirnt Precision Bass® Black Rosewood, Gallien Krueger 700RB-II, Gallien Krueger 410RBX, Planet Waves PW-AG20, Ibanez GU30
kůl v plotě

Mato[ZD] píše:ja som raz tiez na starej base dostal šlehu, ked som sa chytil radiatora. Potom som mal vlasy jak Lenny Krawitz :D
nemáš svoji fotku potom cos dostal pecku? :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

kůl v plotě píše:
aivn86 píše:Hele tohle není žádná sranda. Zkontroluj nebo si nech zkontrolovat užemění kytary, komba a všeho. Můžeš si to na kytaře ověřit jednodušše i doma sám...

když sem nato hrál podruhí tak ušto neprobíjelo,nevíš jak to mam vyskoušet jestli je to správně uzeměný?
Tak pouď máš doma nějakej multifunkční voltmeter tak ten na to má přímo funkcí. Prostě jak se říká si to "propípáš". a poku ne tak bych to zkus pomocí baterky a žárovky...

Do kytary strč kabel a pak jeden drátek namotej na strunu. Jeho druhý konec připoj na objímku žárovky. Druhý drát namotej na konec kabelu.(ne na tu špičku, tou jde signál, ale na tu část za tím plastovým kroužkem za špičkou jacku.), druhý konec druhého drátu připoj na druhý kontakt baterky.

A víš co mě se to nechce psát tak tady máš obrázek... :D

[img=http://img236.imageshack.us/img236/1762/nov2zi8.th.jpg]
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kůl v plotě

aivn86 píše:
kůl v plotě píše:

Tak pouď máš doma nějakej multifunkční voltmeter tak ten na to má přímo funkcí. Prostě jak se říká si to "propípáš". a poku ne tak bych to zkus pomocí baterky a žárovky...

Do kytary strč kabel a pak jeden drátek namotej na strunu. Jeho druhý konec připoj na objímku žárovky. Druhý drát namotej na konec kabelu.(ne na tu špičku, tou jde signál, ale na tu část za tím plastovým kroužkem za špičkou jacku.), druhý konec druhého drátu připoj na druhý kontakt baterky.

A víš co mě se to nechce psát tak tady máš obrázek... :D

[img=http://img236.imageshack.us/img236/1762/nov2zi8.th.jpg]
mnohokrát děkuji zejtra to votskoušim
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jo samozdřejmě se ta žárovka musí svítit. Pak je to dobře. Já jenom, aby nevznikly chybné informace. :D
kůl v plotě

aivn86 píše:Jo samozdřejmě se ta žárovka musí svítit. Pak je to dobře. Já jenom, aby nevznikly chybné informace. :D
počkej.já myslel že právě nesmí svítit abyto bylo dobře :lol:
GeorgeXL
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/georgexl

Příspěvek od GeorgeXL »

kůl v plotě píše:
aivn86 píše:Jo samozdřejmě se ta žárovka musí svítit. Pak je to dobře. Já jenom, aby nevznikly chybné informace. :D
MUSÍ SVÍTIT ! Kontroluješ zemění. 8)
GeorgeXL
baskytara: IBANEZ BTB 405QM-HS + Fender American Jazz Bass V RW 3TSB, 5-string
kombo: TC Electronic BG250-115, 250 W + Boss ME-50 (multiefekt)
struny: Northern Light Strings ML5 40-125
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Ted kdyz si to ctu tak je to stejny co to delalo kamosovi...ma ibanezu basu a nejaky homework-kombo... No a nekdy kdyz hral ak dostal takovou slahu, ze vyhodil pojistky po celym baraku...bud kdyz se dotykal strun nebo snimace... a nebo kdyz se dotknul kovovych potenciometru na kombu...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mylanne, ja taky mluvil o jedlovi :-D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

kůl v plotě píše:
Tak co jak jsi dopadl? Žiješ
kůl v plotě

jo žiju :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

kůl v plotě píše:jo žiju :D
A žárovka svítí bo ne?
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“