Struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
stouner

Struny

Příspěvek od stouner »

Zdravím,potřeboval by jsem prosím poradit ohledně strun...Jaké struny volit,pokud chci zkusit nižší ladění jako drop B nebo A...
Napadly mě tyto... http://www.musiccenter.cz/DR-MEH-13/Str ... T/:3:23737

http://www.musiccenter.cz/Fender-Stainl ... s/:3:28880

http://www.musiccenter.cz/Elixir-EHEAVY ... u/:3:14592
A ještě jsem se chtěl zeptat,jak se píše struny 9tky 10tky apod. tak se to říká podle čeho?
Asi píšu debilní otázky a je to zbytečný téma...ale pokud mi někdo poradí dřív než mě zkritizuje...tak předem děkuji :)
...EDGE...

Re: Struny

Příspěvek od ...EDGE... »

9ky, 10ky atd. je podle tloustky nejtensi struny v setinach palce (11ky: 0.011" na E)

Na drop A-B bych volil neco s tlustsima basama, ja mam rad tvrdsi struny, takze bych dal neco jako 14-70, ale mozna by tobe mohly stacit ty na ktere jsi poslal odkaz.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Témat zabívající se timhle už tu pár je, navíc to patří do příslušenství....

Nicméně taky záleží na typu kobyly, dohmatu atd, nedá se to přesně stanovit jako dogma, ale na drop B bych volil tak 11,12....třeba DR dobrý je i s omotanou G strunou...mě se tak líp hraje...
DirX

Příspěvek od DirX »

...EDGE... píše:9ky, 10ky atd. je podle tloustky nejtensi struny v setinach palce (11ky: 0.011" na E)

Na drop A-B bych volil neco s tlustsima basama, ja mam rad tvrdsi struny, takze bych dal neco jako 14-70, ale mozna by tobe mohly stacit ty na ktere jsi poslal odkaz.
Z těch uvedených bych bral spíš ty první DR s těma má perfektní zkušenosti....Doporučuju zkusit GHS co se prodávají tady na kytarách....a pokud podlaďuješ tak neber slabší než 11...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Drobák

Příspěvek od Drobák »

13-56 jsou tak na to drop A no....já na něj používám 12tky.....na drop B by sis vystačil i s 11-52 a drnčet by ty struny neměly a dá se s nima natáhnout i standart, pokuď teda hodně nebenduješ, to se to pak tahá hůř jak u takových 10tek....
Ale na Drob B a A klidně nějaký 13tky....ty DR mam odzkoušený...

Edti: dirx: zrovna u těch je tu nic moc výběr...všechno na akustiky jen jedna sada na podladění a to jsou 11tky....
stouner

Příspěvek od stouner »

Všem vám děkuji za bleskové podané rady:)
Vemu teda ty DR.....
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Bend je česky řečeno tahání strun....jestli budeš někdy chtít hrát nějaký sólíčka od Slashe tak si na to nekupuj 12tky struny nebo to neutáhneš...nebo ne tak snadno jako s 10tkama....
DR můžu doporučit, stejně tak Zakk wylde, Alexi laiho atd.....Elixir,Adárka, Ernie Ballky atd....
Lamps

Příspěvek od Lamps »

Taky se podepíšu pod DRka, vynikající struny :)
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja hraju drop B a drop C na ernie bally, koupil sem si struny na sedmistrunku a mam z nich nasazene HADGHE..je to parada na drop, ze to nejtlustsi H, vlastne ta sedma struna neplanda vubec, je to myslim naka 11. sada..
DirX

Příspěvek od DirX »

Drobák píše:Bend je česky řečeno tahání strun....jestli budeš někdy chtít hrát nějaký sólíčka od Slashe tak si na to nekupuj 12tky struny nebo to neutáhneš...nebo ne tak snadno jako s 10tkama....
DR můžu doporučit, stejně tak Zakk wylde, Alexi laiho atd.....Elixir,Adárka, Ernie Ballky atd....
delší dobu sem se nedíval ale vím že tu měli sadu s 0.60 a sadu s 0.70 kterou mám obejdnanou....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Já naposledy asi 2 dny zpátky...značka je to dobrá, to jo...ale na kytarách neni takovej výběr jako u jiných značek...
frytol

Příspěvek od frytol »

McKozias píše:ja hraju drop B a drop C na ernie bally, koupil sem si struny na sedmistrunku a mam z nich nasazene HADGHE..je to parada na drop, ze to nejtlustsi H, vlastne ta sedma struna neplanda vubec, je to myslim naka 11. sada..
To není vůbec špatný nápad. :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no nejdrive ladil ADGCFA abych si mohl zahrta nake korny, tak sem koupil ty struny na sedmicku at to neplanda..pak sem zacal se slipknotama a takovyma a ty byly v drop B, takze sem nechal jen nejhrubsi a ostatni dycky vymenil za tu tenci a tak mi to vyhovuje..ted sem este z drop B preladil na drop C a to je uplne parada, maximalne mi to vyhovuje:D
DirX

Příspěvek od DirX »

McKozias píše:no nejdrive ladil ADGCFA abych si mohl zahrta nake korny, tak sem koupil ty struny na sedmicku at to neplanda..pak sem zacal se slipknotama a takovyma a ty byly v drop B, takze sem nechal jen nejhrubsi a ostatni dycky vymenil za tu tenci a tak mi to vyhovuje..ted sem este z drop B preladil na drop C a to je uplne parada, maximalne mi to vyhovuje:D
já sem nejdřív ladil do B ale po půl hodně hraní sem zkusil A to mi vydrželo asi měsíc a pak sem přešel do Fis,nejdřív sem tam dával 0.60 sadu DR ale bylo to málo kytara se rychlej rozlaďovala a od B dolů to bylo nečitelné se sadou 0.68 už je to jiné kafééé
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
kos99

Příspěvek od kos99 »

no osobně byc volil i kejtu Bariton pak klasický stuny na baritonku a ta normálně zní v C a a ten ton dolů by neměl být problémek osobně bych už na kejtu s klasickou nezurou tohle ladění nedával ale to je muj postup zkus to jinak já jsem zastáncem toho že když je to pro podlazení vyrobené pak bude vše lépe makat :D
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
frytol

Příspěvek od frytol »

Já ladim drop D, protože teďka mam tremolo, jinak jsem ladil drop C. :) Takže mě stačí v pohodě 13ky. :)
DirX

Příspěvek od DirX »

kos99 píše:no osobně byc volil i kejtu Bariton pak klasický stuny na baritonku a ta normálně zní v C a a ten ton dolů by neměl být problémek osobně bych už na kejtu s klasickou nezurou tohle ladění nedával ale to je muj postup zkus to jinak já jsem zastáncem toho že když je to pro podlazení vyrobené pak bude vše lépe makat :D
Není barytonka náhodou v B?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Vtip baritonky je především v delší menzuře, takže struny neplandají a zvuk má šťávu.

Ladit se může libovolně, ale původní sada je: B F# D A E B.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
loquito

Příspěvek od loquito »

já se chci zeptat, používám struny 10-46 a kobylu mam tune-o-matic a když bych chtěl přejít na tvrdší struny, je nutné měnit výškovou polohu té kobylky nebo to není třeba?díky
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

loquito píše:já se chci zeptat, používám struny 10-46 a kobylu mam tune-o-matic a když bych chtěl přejít na tvrdší struny, je nutné měnit výškovou polohu té kobylky nebo to není třeba?díky
No kdyz ti budou struny drncet, pak jo, kdyz ne, pak ne.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“