http://www.musiccenter.cz/Elixir-EHEAVY ... u/:3:14592
A ještě jsem se chtěl zeptat,jak se píše struny 9tky 10tky apod. tak se to říká podle čeho?
Asi píšu debilní otázky a je to zbytečný téma...ale pokud mi někdo poradí dřív než mě zkritizuje...tak předem děkuji
9ky, 10ky atd. je podle tloustky nejtensi struny v setinach palce (11ky: 0.011" na E)
Na drop A-B bych volil neco s tlustsima basama, ja mam rad tvrdsi struny, takze bych dal neco jako 14-70, ale mozna by tobe mohly stacit ty na ktere jsi poslal odkaz.
Témat zabívající se timhle už tu pár je, navíc to patří do příslušenství....
Nicméně taky záleží na typu kobyly, dohmatu atd, nedá se to přesně stanovit jako dogma, ale na drop B bych volil tak 11,12....třeba DR dobrý je i s omotanou G strunou...mě se tak líp hraje...
...EDGE... píše:9ky, 10ky atd. je podle tloustky nejtensi struny v setinach palce (11ky: 0.011" na E)
Na drop A-B bych volil neco s tlustsima basama, ja mam rad tvrdsi struny, takze bych dal neco jako 14-70, ale mozna by tobe mohly stacit ty na ktere jsi poslal odkaz.
Z těch uvedených bych bral spíš ty první DR s těma má perfektní zkušenosti....Doporučuju zkusit GHS co se prodávají tady na kytarách....a pokud podlaďuješ tak neber slabší než 11...
13-56 jsou tak na to drop A no....já na něj používám 12tky.....na drop B by sis vystačil i s 11-52 a drnčet by ty struny neměly a dá se s nima natáhnout i standart, pokuď teda hodně nebenduješ, to se to pak tahá hůř jak u takových 10tek....
Ale na Drob B a A klidně nějaký 13tky....ty DR mam odzkoušený...
Edti: dirx: zrovna u těch je tu nic moc výběr...všechno na akustiky jen jedna sada na podladění a to jsou 11tky....
Bend je česky řečeno tahání strun....jestli budeš někdy chtít hrát nějaký sólíčka od Slashe tak si na to nekupuj 12tky struny nebo to neutáhneš...nebo ne tak snadno jako s 10tkama....
DR můžu doporučit, stejně tak Zakk wylde, Alexi laiho atd.....Elixir,Adárka, Ernie Ballky atd....
ja hraju drop B a drop C na ernie bally, koupil sem si struny na sedmistrunku a mam z nich nasazene HADGHE..je to parada na drop, ze to nejtlustsi H, vlastne ta sedma struna neplanda vubec, je to myslim naka 11. sada..
Drobák píše:Bend je česky řečeno tahání strun....jestli budeš někdy chtít hrát nějaký sólíčka od Slashe tak si na to nekupuj 12tky struny nebo to neutáhneš...nebo ne tak snadno jako s 10tkama....
DR můžu doporučit, stejně tak Zakk wylde, Alexi laiho atd.....Elixir,Adárka, Ernie Ballky atd....
delší dobu sem se nedíval ale vím že tu měli sadu s 0.60 a sadu s 0.70 kterou mám obejdnanou....
McKozias píše:ja hraju drop B a drop C na ernie bally, koupil sem si struny na sedmistrunku a mam z nich nasazene HADGHE..je to parada na drop, ze to nejtlustsi H, vlastne ta sedma struna neplanda vubec, je to myslim naka 11. sada..
no nejdrive ladil ADGCFA abych si mohl zahrta nake korny, tak sem koupil ty struny na sedmicku at to neplanda..pak sem zacal se slipknotama a takovyma a ty byly v drop B, takze sem nechal jen nejhrubsi a ostatni dycky vymenil za tu tenci a tak mi to vyhovuje..ted sem este z drop B preladil na drop C a to je uplne parada, maximalne mi to vyhovuje:D
McKozias píše:no nejdrive ladil ADGCFA abych si mohl zahrta nake korny, tak sem koupil ty struny na sedmicku at to neplanda..pak sem zacal se slipknotama a takovyma a ty byly v drop B, takze sem nechal jen nejhrubsi a ostatni dycky vymenil za tu tenci a tak mi to vyhovuje..ted sem este z drop B preladil na drop C a to je uplne parada, maximalne mi to vyhovuje:D
já sem nejdřív ladil do B ale po půl hodně hraní sem zkusil A to mi vydrželo asi měsíc a pak sem přešel do Fis,nejdřív sem tam dával 0.60 sadu DR ale bylo to málo kytara se rychlej rozlaďovala a od B dolů to bylo nečitelné se sadou 0.68 už je to jiné kafééé
no osobně byc volil i kejtu Bariton pak klasický stuny na baritonku a ta normálně zní v C a a ten ton dolů by neměl být problémek osobně bych už na kejtu s klasickou nezurou tohle ladění nedával ale to je muj postup zkus to jinak já jsem zastáncem toho že když je to pro podlazení vyrobené pak bude vše lépe makat
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
kos99 píše:no osobně byc volil i kejtu Bariton pak klasický stuny na baritonku a ta normálně zní v C a a ten ton dolů by neměl být problémek osobně bych už na kejtu s klasickou nezurou tohle ladění nedával ale to je muj postup zkus to jinak já jsem zastáncem toho že když je to pro podlazení vyrobené pak bude vše lépe makat
já se chci zeptat, používám struny 10-46 a kobylu mam tune-o-matic a když bych chtěl přejít na tvrdší struny, je nutné měnit výškovou polohu té kobylky nebo to není třeba?díky
loquito píše:já se chci zeptat, používám struny 10-46 a kobylu mam tune-o-matic a když bych chtěl přejít na tvrdší struny, je nutné měnit výškovou polohu té kobylky nebo to není třeba?díky
No kdyz ti budou struny drncet, pak jo, kdyz ne, pak ne.