potřebuji radu ohledně boxu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Gembír

potřebuji radu ohledně boxu

Příspěvek od Gembír »

mám celkem na box , nejlépe 2:12 ..ale i 4:12 celkem (10500 kč ) .mohl by být i hraný . jde mi hodně o repro v30

FRAMUS kytarový reprobox FR 212 (http://kytary.cz/framus-kytarovy-reprob ... /HN087563/ ) ¨

rockwell cabinet , cena 5800 .(http://www.rockwellamps.eu/pre2/det_fotky.php?f_id=14 ) plus dokoupit repro

nebo nějakej engl pokud by šel do této cenové relace .

harley benton .4:12 v30 .kola http://images.thomann.de/pics/prod/179670.jpg .
Kai

Re: potřebuji radu ohledně boxu

Příspěvek od Kai »

Bazarovej framus (6000+-), vykuchat, predratovat, vytlumit (otazka 500,-) a enjoy.
Zbytek muzes prochlastat.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja Framus mel a asi bych do nej znovu nesel, neverim tomu, ze tam pomuze vytlumeni a predratovani. Rockwell boxy vubec neznam, ENGL muzu jedine doporucit, ale to by sis asi musel pockat na nejakej bazarovej kousek.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kai

Příspěvek od Kai »

Wohma píše:Ja Framus mel a asi bych do nej znovu nesel, neverim tomu, ze tam pomuze vytlumeni a predratovani. Rockwell boxy vubec neznam, ENGL muzu jedine doporucit, ale to by sis asi musel pockat na nejakej bazarovej kousek.
ENGL je trosku jina liga a dovolim si tvrdit i jiny hriste. Chytnout 2x12 aspon za tech 10 na bazaru bych rekl, ze je docela nemozne.
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Gembír

Příspěvek od Gembír »

takže framuse spíše nebrat , cenově levný ale zato nic moc. .. engl to je obtíž ho sehnat a rockwell ? prozatím tabu .
harley benton ?. . :arrow: nevíte neznáte
Kai

Příspěvek od Kai »

Gembír píše:takže framuse spíše nebrat , cenově levný ale zato nic moc. .. engl to je obtíž ho sehnat a rockwell ? prozatím tabu .
harley benton ?. . :arrow: nevíte neznáte
Benton je pekne odflaknuty... kazdopadne za cenu repraku co by clovek chtel. Ono neni problem ho otevrit, poradne vyztuzit, predratovat, vytlumit a uz to bude jaks taks hrat. Ikdyz za ty penize co mas a chces v30tky dival bych se radsi po poradnym 2x12.
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Gembír

Příspěvek od Gembír »

JÁ si také myslím lepší 2:12 nežli dobré repra ve špatném kabinetu 4:12 ... ten rockwell se mi nějak zalíbil ,nikdo sním nemáte zkušenost ?
DirX

Příspěvek od DirX »

Neslyšel sem to na vlastní uši ale je to prej taková lepší 1960 sem slyšel....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kai: Je mi to jasny, ale zas ted uz vim, ze box ma dost podobnou zasluhu na vyslednym zvuku jako samotna hlava... Zadnej drek uz bych si dneska nekoupil, i kdybych si na to mel prisetrit.

Mimochodem tusim cerfotoc chytl presne ten box, co mam, cca za 10ku :)

Harley Benton ma tu vyhodu, ze jej lze vetsinou poridit za porizovaci cenu reproduktoru, je to idealni box na tuning a kdyz to nevyjde, tak klidne prodas samotny repra a tolik na tom netratis. Jak jsem ale psal - box dela velkou cast zvuku a nevyplati se setrit. Pokud to hori a nemas prachy, ber klidne Bentona, ale pocitej s tim, ze to nebude zadna slava a bude to vyzadovat trochu prace, aby to hralo nejak slusne.

Rockwell bych urcite nezatracoval, ale bohuzel s nim sam zadny zkusenosti nemam. Pokud bych byl v tve situaci, asi bych si zajel k nekomuk kdo ten box ma a vyzkousel.
Somnus Aeternus
DirX

Příspěvek od DirX »

Wohma píše:Kai: Je mi to jasny, ale zas ted uz vim, ze box ma dost podobnou zasluhu na vyslednym zvuku jako samotna hlava... Zadnej drek uz bych si dneska nekoupil, i kdybych si na to mel prisetrit.

Mimochodem tusim cerfotoc chytl presne ten box, co mam, cca za 10ku :)

Harley Benton ma tu vyhodu, ze jej lze vetsinou poridit za porizovaci cenu reproduktoru, je to idealni box na tuning a kdyz to nevyjde, tak klidne prodas samotny repra a tolik na tom netratis. Jak jsem ale psal - box dela velkou cast zvuku a nevyplati se setrit. Pokud to hori a nemas prachy, ber klidne Bentona, ale pocitej s tim, ze to nebude zadna slava a bude to vyzadovat trochu prace, aby to hralo nejak slusne.

Rockwell bych urcite nezatracoval, ale bohuzel s nim sam zadny zkusenosti nemam. Pokud bych byl v tve situaci, asi bych si zajel k nekomuk kdo ten box ma a vyzkousel.
Slova znalce, pravdívé čtení! Rockwellu se opravdu neboj, honza mi kdysi vysvětloval co do těch boců dává a jak to staví...žádné nekvalitní materiály tam nedává,dobře zpěvněné,slušný design a v neposlední řadě určitě i dobrý zvuk....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Gembír

Příspěvek od Gembír »

špatnej box či repro ,zvuk nebude nikdy nic moc !!

bentona vylepšit už by to šlo tedy jo ...
rockwell nešidí materyjál tudíš ty boxi by nemuseli být zlé ... :arrow: a framus !. . nepřichází k uvahu
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vylepsit by slo Bentona i Framuse, nicmene Benton 2x12 je myslim stale levnejsi nez bazarovy Framus a kvalitativne od sebe nebudou mit daleko, takze Benton je lepsi volba.

P.S.: Jestli tvuj styl psani neni nejaka forma sebevyjadreni, tak doporucuju zopakovat ceskou gramatiku, protoze se to po tobe malem ani neda cist.

DirX: Za znalce se nepovazuji, nicmene timhle jsem si uz prosel a nejakou tu zkusenost mam :)
Somnus Aeternus
kos99

Příspěvek od kos99 »

osobně bych si počkal na nějaký Marshall 1960 A nebo B a ten bych vykuchal předrátoval a vytlumil a alespon tak 5-10 let starý idealní stav pro zušlechtění a bude ti sloužit až do důchodu osobní zkušenosti :)
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
frytol

Příspěvek od frytol »

Já mam Framuse, trochu jsem ho potunil. Dal jsem do všech rohů a spár dřevěné trámky. Box najednou nabral na váze a začal hrát o hodně procent lépe. Ještě se chystám ho předrátovat, ale to až bude čas. :) Je to hodně věc názoru. Mě ten box vyhovuje.
Gembír

Příspěvek od Gembír »

já marshalla určitě nechci , už jen kvůli vzhledu .. nelíbí se mi .
dá se někde unás koupit nový harley benton ?.
frytol

Příspěvek od frytol »

Gembír píše:já marshalla určitě nechci , už jen kvůli vzhledu .. nelíbí se mi .
dá se někde unás koupit nový harley benton ?.
To asi těžko, ale nech si ho poslat od Thomanna. :) Není to drahý. Leda zkusit nějakýho dovozce, zkus google. :P
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Co tohle?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... =0&region=
Fane sice znam jen podle jmena, ale i kdybys to mel menit, tak za ty prachy dobry.
Somnus Aeternus
ponce

Příspěvek od ponce »

já bych přišetřil 2000,- a bral bych 2 x 12 Orange, teď to má Dany na Boogiestanu. Sice je to ze zadu polootevřený, ale myslím, že to bude tlačit dostatečně. Já mám 2 x 12 orange uzavřený a jsem rád, že jsem prodal Engl 4 x 12 V30 a koupil tohle. Ty bedny prostě hrají!!!!
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Openback bych teda nekupoval. Dany uz ho nabizi pres pul roku a nemuze prodat, tohle na tvrdsi styly neni.
Somnus Aeternus
Gembír

Příspěvek od Gembír »

já mám zato ,že box mesa 4:12 2 v30 a 2 c90 je taky polootevřený vzadu ,a hodí se na tvrdé styli ale jak to chodí u 2:12 tak to opravdu netuším
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“