Jsem "hrdým" majitelem komba Crate FW15r a rovněž i mulťáku RP55 od Digitechu,který mi do domácnosti pronikl zhruba před týdnem..
RP55+Crate FW15r
Pravidla fóra
RP55+Crate FW15r
Ahoj.
Jsem "hrdým" majitelem komba Crate FW15r a rovněž i mulťáku RP55 od Digitechu,který mi do domácnosti pronikl zhruba před týdnem..
Bohužel po prostudování návodu a následném zapojení jsem zjistila nemilou věc. Všechno funguje,ale asi ne tak,jak by mělo.Nebudu to dál protahovat,ale když zkouším nějaké přednastavené zvuky a hraju na struny jednotlivě,ještě je to v pohodě.Problém nastane,když hraju sloky na všechny struny na zkreslený zvuk. Kombíčko "hučí" a skoro se to nedá poslouchat. Tóny v podstatě zanikají. A tak mám pár dotazů. Máte někdo s kombinaci RP55+Crate FW15 zkušenosti? Jestli ano,hraje to bez problému? Protože netuším,co s tím mám dělat.Zní to příšerně a nevím,jestli to je kombem anebo slabými efekty,jelikož to jako začátečník nedovedu posoudit. Jakákoliv pomoc anebo rada je vysoce ceněna..
Dík předem. Zatím
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: RP55+Crate FW15r
v prve rade zkus ubrat gain..nevim jestli multak pouzivas jako kreslitko nebo jen na efekty typu reverb, delay...abys nemela zaply na multaku naky distortiona u toho este na kombo ohuleny gain na max, to bych se pak nedivil ze to huci
To je právě to,že gain i volume mám na minimum a nic se nemění..prostě z toho leze šílený bordel.Na clean je to podobné.Jakoby to zkreslení bylo úplně na nic
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
hmmm, tak pokud mas kombo nastavene na clean a i presto to dela neplechu tak netusim co to muze byt 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No a kombo samo o sobě (čili kytara rovnó doňho) hraje OK? A mulťák dtto - čili kytara do něj a poslechnout si zvuk na sluchátkovém výstupu?
Pokud byly obě odpovědi byly ANO, tak bude chyba jen v zapojení, přesněji - v nastavení vzájemném tohoto zapojení.
Neházet flintu (ehm - kytaru
) do žita a vyzkoušet!
P.
Pokud byly obě odpovědi byly ANO, tak bude chyba jen v zapojení, přesněji - v nastavení vzájemném tohoto zapojení.
Neházet flintu (ehm - kytaru
P.
No,jde o to,že ikdyž to mám čistě na zkreslení komba,bez efektu, tak to zní skoro stejně..prostě to zase hučí..Takže je dost dobře možné,.že je chyba právě v kombu..ale možná se pletu. Neznám nikoho,kdo by se mi na to mrkl a posoudil to. Zkusím si to poslechnout ze sluchátek a pak napíšu. Zatím děkuju
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já to chápu, ale jsou-li v řetězci dvě věci, které mohou být problémové, je třeba zkoušet jednu po druhé - to je základ každého hledání chyby
P.
P.
Tak ve sluchátkách to zní dobře,tak nvm.. :-l
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ve sluchátkách zní dobře co? Předpokládám ten multiefekt. Čili ten bude OK.
Jak hraje to kombo, když do něj zapojíš kytaru? Dobře nebo stejně špatně? Pokud bude hrát dobře, tak asi vím, kde je/byl problém
pokud špatně, je zřejmě vadné.
P.
Jak hraje to kombo, když do něj zapojíš kytaru? Dobře nebo stejně špatně? Pokud bude hrát dobře, tak asi vím, kde je/byl problém
P.
Zítra se pokusím hodit sem nahrávku,jak to zní. Snad to zachytí ten zvuk. Protože se dost těžko vysvětluje,co se vlastně s tím kombem děje. Možná to je normální,ten brum,ale mě to hrozně otravuje.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Klidně to sem hoď. Já akorát nechápu, kde je problém vyzkoušet mnou zmíněné 2 (slovy: DVĚ) věci a napsat sem, jak která funguje
třeba to už mohlo být 2 dny vyyřešené, ale když má někdo času dost....
P.
P.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
zkontroluj kabely, spis bych to tipl na spatny kontakt v jednom kabelu. /kterej zacals pouzivat prave spolecne se zakoupenim multiefektu.