pájení kabelů a jacků

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
loquito

pájení kabelů a jacků

Příspěvek od loquito »

ahoj, pájeli jste někdy doma jack ke kabelu?můžete mi prosím poradit proč mi na tom jacku nedrží vůbec cín?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: pájení kabelů a jacků

Příspěvek od Smrťokvítek »

Možné příčiny
1) špatná technika pájení (špatná teplota, doba prohřívání....)
2) špatné nástroje
3) špatná pájka(cín)
4) Špinavé kontakty
5) Možné kombinace předchozích. :D

Pověz víc. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

- mas spatnou pajeci techniku
- mas spatny material (cin, kalafuna/pasta)
- tvoje pajka je slaba -> nerozehreje dostatecne cin/povrch
- nevhodny povrch (nekdy je potreba ten jack poradne poskrabat klicema nebo necim podobnym)

Pravdepodobne kombinace vice faktoru. Zvlaste kvalitni cin a to poskrabani muze udelat divy.

EDIT: Dobra haluz :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
loquito

Příspěvek od loquito »

boha to je až tak?...já nevím pájka je v poho a kalafuna a cín jsou nový takže to mě trochu zaráží...ale jestli to právě není tím povrchem jacku že i když na něm ten cín zaschne tak stejně když použiju trochu větší sílu tak se mi odcvrnkne :-/
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To je normalni. Ani novy cin nemusi byt kvalitni, dneska se prodava leccos. A pajet jacky neni uplne sranda, jsou to asi nejmene vdecne konektory na pajeni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
loquito

Příspěvek od loquito »

Wohma píše:To je normalni. Ani novy cin nemusi byt kvalitni, dneska se prodava leccos. A pajet jacky neni uplne sranda, jsou to asi nejmene vdecne konektory na pajeni.
zkusím tu techniku poškrábání toho jacku...pájení mi problém nedělá ale ještě jsem se nesektal s tím že mi to nebude držet :(
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

pořádně na ten jack napatlej kalafunu, čim víc tim líp... pak už ti tam ten cín musí držet, samozřejmě to místo musíš pořádně prohřát, aby se ti ten cín pěkně rozlil
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

billie.raf píše:pořádně na ten jack napatlej kalafunu, čim víc tim líp... pak už ti tam ten cín musí držet, samozřejmě to místo musíš pořádně prohřát, aby se ti ten cín pěkně rozlil
Tohle je sice pěkný ale u cínu co jsem měl doma to moc dobře nefungovalo. :)
Hodně čar je v tom tavidlu co bývá uvnitř té trubičky. Já teď používám Stannol Krystal 505 a ten má nějaké super ultra tavidlo a je to v pohodě. To chytne na všechno. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

Smrťokvítek píše:
billie.raf píše:pořádně na ten jack napatlej kalafunu, čim víc tim líp... pak už ti tam ten cín musí držet, samozřejmě to místo musíš pořádně prohřát, aby se ti ten cín pěkně rozlil
Tohle je sice pěkný ale u cínu co jsem měl doma to moc dobře nefungovalo. :)
Hodně čar je v tom tavidlu co bývá uvnitř té trubičky. Já teď používám Stannol Krystal 505 a ten má nějaké super ultra tavidlo a je to v pohodě. To chytne na všechno. :)
Já sem teď doma vyštrachal cín snad z první republiky a ještě se mi nestalo, že by někam nechytnul, samozřejmě, že musim použít i kalafunu. Ten novej cín je ale zase dobrej v tom, že už má tu kalafunu uvnitř.

Edit: každopádně neni problém koupit jiný cín, tak drahá záležitost to zase neni
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
Dzouzef

Příspěvek od Dzouzef »

Tu pájku s kalafunou taky používám a ty jsou většinou kvalitní. Vždycky si pěkně pocínuju jack a kablik a pak to jde jedna báseň. Myslím že bude hlavně problém s teplotou než s nekvalitní pájkou a trochu zdrsnit povrch by taky mohlo pomoct.
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

nejdřív pocínuj drát a dej trochu cínu na místo spoje na konektoru. pak až to spájej dohromady...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Mastnota
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
loquito

Příspěvek od loquito »

tak už se mi to povedlo...bylo to cínem,tak jsem si koupil cín ve kterém je už kalafuna a šlo to jak po másle :)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Jak tu někdo psal, pořádně prohřát to místo, je blbost. Když se rozehřejí kontaky jacku tak jak všichni víme kov se zahřeje celý, takže při velkém zahřátí se roztaví izolace mezi kostrou a kanálem a celý jack může jít do koše. (docela to zamrzí unějakého dražšího)
U pájení nezáleží na prohřátí druhého materiálu pokud se nejedná o svařování pájkou. Druhý materiál by měl být při normální teplotě, díky které cín rychleji zatuhne a nerozlívá se nám dále, mohlo by pak též dojít k propojení kostry a kanálu což je nežádoucí.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

A když mi všecky spojení které jsem připájel zreznou? Prostě pájím jacky občas, to že to přehřeju a pak se to uvolní je moje chyba že to pájím jak blb, ale nechápu proč to rezne. Používám normální cín "ze šuplíku" a nějakou pájecí "kapalinu" nebo co to je.
Final Frontier
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Rezne??? To bydlíš ve sklípku? Nebo hraješ jenom v období dešťů?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Nedělají to ale všecky spoje, jen některé.

A bydlím doma :)
Final Frontier
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Jediné možné vysvětlení bych viděl, že jak to pájíš tak máš spocené ruce a ten pot tam zustane ale stejně pojednou by to nemělo vadit :roll: A nebo zkus místo té kapaliny použít normální kalafunu.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Nemůže to prostě jen být tím že to byl vadný jack?
Final Frontier
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Špatnost jacku bych nevylučoval. Nic méně i u kvalitního jacku by se mohla objevit koroze...záleží na vlivech jež by jí mohli zpustit.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“