Přímo tu Mark IV ne......ale Metallica používala na MOP a na AJFA mimo jiné mark IIC+ do 1960ky.....a na Black albu i tu Mark IV.................jak jsem řek....přímo jsem to neslyšel, ale podle mě to bude znít kur....y dobře.xmarox píše:vlezu tady s dotazem: slyšeli jste někdo kombinaci mark IV a klasická 1960A ????
Lampová palice kolem 25000
Pravidla fóra
Re: Lampová palice kolem 25000
primo mark IV ne ale zkousel jsem mark IIC+ (kde je lead velmi podobny). me sedi ty Tcka nejvic s marshallama, nebylo to spatne ale takove V30 nebo EVM se mi s tim libilo vic.
to je sranda, s 6100 jsem mel jednu ne moc priznivou zkusenost dokavad jsem nedavno nezkousel takovy fialovy LM 1x12 kombo. cistej byl nejakej spatnej, chrcel a poradne nehral (spatna lampa/operak/neco v preampu?). ale ten treti kanal \m/ - ten me uplne rozsekal. s telecasterem naprosta dokonalost, uzasnej zvuk. nasel jsem ze se do tohohle kombicka montovaly EVM, ale nekoukal jsem se co bylo vzadu. kazdopadne me to rozsekalo, jestli to kombo v tom krame jeste bude a ja se tam nekdy stavim tak se schvalne kouknu co tam je za repro.citizen.one píše:vlny sem vlny tam, oboje jsou vyborny aparaty a presne jak pises, 2203/2204 je proste masaz...
ostatne i 6100 se tomu dokaze opravdu hoodne priblizit, z vlastni zkusenosti
stary mesy ted taky treba moc lidi nechce, jinak si nedovedu vysvetlit, proc neco pres dva mesice prodavam MkII v plny palbe s EVM reprakem a fakt super zvukem a zatim se vzdycky nekdo ozval a ani neprijel ozkouset...no ono se to jednou obrati, pravda moc lidi co by jelo stary boogie neznam...
jinak podobnou zkusenost s prodejem marku mam kdyz jsem pred par lety prodaval svoje MK I, z asi 20ti reakci se prijel podivat jeden clovek jinak zbytek to nejak vyvaril. ve finale jsem hrozne rad ze jsem si ho nechal, chtel jsem ho strelit docela pod cenou abych mel na mark III a jeste ze jsem to neudelal...
No já právě slyšel mark IV jen na V30 ale to už si moc nepamatuju..ale hlavně na EVMPřímo tu Mark IV ne......ale Metallica používala na MOP a na AJFA mimo jiné mark IIC+ do 1960ky.....a na Black albu i tu Mark IV.................jak jsem řek....přímo jsem to neslyšel, ale podle mě to bude znít kur....y dobře.
konec OT..kdyby měl někdo ještě nějaké zkušenosti s mark IV a různými repráky tak sem s tím přes SZ..díx
- citizen.one
2xmarox : jenze ten box dela strasne ale opravdu strasne moc, v porovnani s novou mesou je porazi na hlavu, kamarad ma 2x12 vertical a zkouseli jsme do obojiho nacpat EVM a pri stejnym nastaveni ho ten starej porazil ve vsech spektrech, i v basech, a to byl na koleckach, tenhle na zemi...jinak MkIV samozrejme pecka, nevim jestli si na to zvyknes, ja uz se nejsem schopen ztotoznit s temer nicim krom Calibera, uz to znam, vim co, kde, jak a hlavne jeho reakce...
kvuli tomu mi prochazeji rukama ruzny marky, pac cekam, ze najdu neco, co me smete...ale zatim se nekona...
2kinx : do tech komb se myslim davaly nejaky vyrocni celestiony, mely myslim 200w.
Jinac LM vseobecne hraje hur jak puvodni serie...
tak jak tak nic co udelali potom, uz lip nehralo...takze super alternativa k TSL napr. strasne jsem se divil kdyz to kombo nekdo prodaval za 18000 a ani tak to nebylo hned pryc...
k tomu MkI , je to fajn, jenze ja stejne dve komba nechci a vlastne si je nemuzu dovolit, resp by to nebyl 2 amp, ale 4ty, takze to co mam vcelku staci na pokryti vseho, akorat me bavi to zkouset a casto tomu pred koupi moc nedavam, nicmene Marky se stejne nedaji objevit za pul hodiny, nad tim clovek musi stravit nejakej cas a poradne se s tim naucit...
na druhou stranu kdyz jsem prodaval MkIIA a MkIII, tak uz si ti lide jen prijeli a rovnou vzali, vedeli, ze to dobry je, takze akorat zkusili jestli to vubec facha a myslim ze dneska nelitujou...
kvuli tomu mi prochazeji rukama ruzny marky, pac cekam, ze najdu neco, co me smete...ale zatim se nekona...
2kinx : do tech komb se myslim davaly nejaky vyrocni celestiony, mely myslim 200w.
tak jak tak nic co udelali potom, uz lip nehralo...takze super alternativa k TSL napr. strasne jsem se divil kdyz to kombo nekdo prodaval za 18000 a ani tak to nebylo hned pryc...
k tomu MkI , je to fajn, jenze ja stejne dve komba nechci a vlastne si je nemuzu dovolit, resp by to nebyl 2 amp, ale 4ty, takze to co mam vcelku staci na pokryti vseho, akorat me bavi to zkouset a casto tomu pred koupi moc nedavam, nicmene Marky se stejne nedaji objevit za pul hodiny, nad tim clovek musi stravit nejakej cas a poradne se s tim naucit...
na druhou stranu kdyz jsem prodaval MkIIA a MkIII, tak uz si ti lide jen prijeli a rovnou vzali, vedeli, ze to dobry je, takze akorat zkusili jestli to vubec facha a myslim ze dneska nelitujou...
tak jsem to popletl, LM byla ta hlava a kombo obyc 6101. ono to docela znelo i EVMkoidne, sytej tlustej stredovej zvuk. s telecasterem hodne Morelloidni, coz milujucitizen.one píše:2xmarox : jenze ten box dela strasne ale opravdu strasne moc, v porovnani s novou mesou je porazi na hlavu, kamarad ma 2x12 vertical a zkouseli jsme do obojiho nacpat EVM a pri stejnym nastaveni ho ten starej porazil ve vsech spektrech, i v basech, a to byl na koleckach, tenhle na zemi...jinak MkIV samozrejme pecka, nevim jestli si na to zvyknes, ja uz se nejsem schopen ztotoznit s temer nicim krom Calibera, uz to znam, vim co, kde, jak a hlavne jeho reakce...
jinak to mk I je taky docela hodne jiny nez ostatni marky
mark IV mam spolu s mark IIC+ a mark I nejradejixmarox píše:No já právě slyšel mark IV jen na V30 ale to už si moc nepamatuju..ale hlavně na EVMPřímo tu Mark IV ne......ale Metallica používala na MOP a na AJFA mimo jiné mark IIC+ do 1960ky.....a na Black albu i tu Mark IV.................jak jsem řek....přímo jsem to neslyšel, ale podle mě to bude znít kur....y dobře.![]()
tehdá to byl ten polootevřený vertikální 2x12 od mesy s EVM a to bylo něca šíleného..tak snad to klapne a mě se podaří vyměnit to co mám za mark IV + 1960
![]()
konec OT..kdyby měl někdo ještě nějaké zkušenosti s mark IV a různými repráky tak sem s tím přes SZ..díx
No já boxy od mesy taky žeru, ať už klasická 4x12 nebo ta s evm...vertikální 2x12 s evm je taky pecka..stejně tak thiele..ale na bazaru se ta 1960 válí ze pár tisíc a má to pár desítek kilometrů..vyšlo by mi to úplně přesně na tu 1960 a mk IVmark IV mam spolu s mark IIC+ a mark I nejradejimusim rict ze mit penize tak ho mam asi misto ty dvojky, ale je na me bohuzel moc drahej. treba se ti to s Tckama bude libit,a le jak pise citizen ty boxy od mesy je proste zahrabou do zeme - at uz ty stary nebo ty moderni. jde o to co hledas za zvuk, me se libi oboje a jeste lip v kombinaci
Mysli ekonomicky - tu 1960ku muzes za pul roku bez problemu poslat dal a poridit mesa box 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
O to mi taky jdeMysli ekonomicky - tu 1960ku muzes za pul roku bez problemu poslat dal a poridit mesa box
Tak pak neni co resit - kup 1960 a uvidis 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
2kinx : ja si myslim, ze napodobit EVM byl asi cil, ale prece to nikdy nepriznaj 
jestli to kombo bylo normal, tak se nedivim ze to hralo tak dobre...
MkI je urcite parada, ale stejne jak pises, pouzivam ted caliber, postupem casu ubiram na gainu, nastaveni se pomalu cpe do otevreho zvuku, ale trvalo mi to pres rok, nez jsem nahmat tu kombinaci, ktera me tak bavi, ne ze by to predtim hralo spatne, ale teprve ted to ma grady. Pravda lidi co od vsech mesa ampu cekaji recto zvuk jsou docela vtipni, jenze je to takova moda, tak asi proc ne, krom tebe a jeste asi dvou az tri lidi vlastne dohromady neznam nikoho kdo by hral na stary mesy a to se jeste nezname osobne
rozhodne 2x12 vertical halfback prejede 1960tku jak nic, ale zase se min hodi k marshallu...
na druhou stranu jestli to mas kousek a mas na to, neni duvod to nekoupit, na cene uz asi padat nebudou, treba narazis na nejakou starsi, ktera bude hrat podstatne lip jak dnesni (co jsem se setkal se staryma, tak to opravdu hraje diametralne jinak)
jestli to kombo bylo normal, tak se nedivim ze to hralo tak dobre...
MkI je urcite parada, ale stejne jak pises, pouzivam ted caliber, postupem casu ubiram na gainu, nastaveni se pomalu cpe do otevreho zvuku, ale trvalo mi to pres rok, nez jsem nahmat tu kombinaci, ktera me tak bavi, ne ze by to predtim hralo spatne, ale teprve ted to ma grady. Pravda lidi co od vsech mesa ampu cekaji recto zvuk jsou docela vtipni, jenze je to takova moda, tak asi proc ne, krom tebe a jeste asi dvou az tri lidi vlastne dohromady neznam nikoho kdo by hral na stary mesy a to se jeste nezname osobne
rozhodne 2x12 vertical halfback prejede 1960tku jak nic, ale zase se min hodi k marshallu...
na druhou stranu jestli to mas kousek a mas na to, neni duvod to nekoupit, na cene uz asi padat nebudou, treba narazis na nejakou starsi, ktera bude hrat podstatne lip jak dnesni (co jsem se setkal se staryma, tak to opravdu hraje diametralne jinak)
citizen one: ono těch lidí je dost akorát mi připadaj že prostě s tím ampem nějak "nemachrujou" ..neívm jak to napsat...stejně asi jak jsou ty staré mesy takové nenápadné vizuálně tak to mi nějak tak přijdou i lidi co znám co hrajou na staré mesy
jakože prostě vidíš na nich že nežijou pro ks naleštěného plechu co vypadá jak víko od kanálu...
jinak čekat recto zvuk od všeho co má logo mesa je .... dneska si ke mně přijede jeden borec testovat caliber tak sjem hodně zvědav
jinak čekat recto zvuk od všeho co má logo mesa je .... dneska si ke mně přijede jeden borec testovat caliber tak sjem hodně zvědav
- citizen.one
no nevim, me design starejch mesa aparatu pripada proste super a snad i vyraznej, nevim proc, ale je to tak, ty plechovy mrize pred reprakama, strohost, ucelnost, u dnesnich uz je to dost na efekt...tehdy kdyz to bylo na efekt, tak jen ruzne udelany skrine, tj. dreveny, nicmene ze bych chtel aparat v cervenem krokodylu s kontrastnim stribrem, vypada to jako hezky, to jo, ale je to neprakticky...
ale zase jsem a priznavam to, neobjektivni, pro me jsou stary mesy aparaty kterym neni co vytknout, zosobnena dokonalost...
asi budu muset taky poridit MkIV, az prodam MkII, pochybuju ze me to presvedci o tom, ze by to bylo lepsi nez caliber, to ale uz u uplne cehokoli, asi ani diezel by me nepresvedcil, jsem uz zarytej
ale zase jsem a priznavam to, neobjektivni, pro me jsou stary mesy aparaty kterym neni co vytknout, zosobnena dokonalost...
asi budu muset taky poridit MkIV, az prodam MkII, pochybuju ze me to presvedci o tom, ze by to bylo lepsi nez caliber, to ale uz u uplne cehokoli, asi ani diezel by me nepresvedcil, jsem uz zarytej
no já dneska když si přišel borec testovat ten caliber tak jsem se hodně zauvažoval..měl epi LP s nějakým dimarziem a zvuk pecka..pak jsem tam s caliberem strávil sám nějakou tu hodinku, píchnul jsem tam japonského strata a nestíhla jsem se divit....no po dnešku zas neusnu jak mi to bude hučet v hlavě....caliber je fakt pecka...ale mk IV.....ku.... nevím no
:D musím to slyšet vedle sebe zase...takže hurá na slovensko:)
me prijde ze mark IV hraje moderneji, zaroven to je ale mnohem vetsi peklo nastavit - opravdu to neni na nastaveni behem hodiny a jakmile najdes zvuk tak je dobry si ho napsat na papir
ale ten aparat me fascinuje, jednou bych ho chtel. ve finale si myslim ze na mark III (bohuzel si nepamatuju ktery stripy jsem zkousel, ale byly to ty modely s kotlem gainu:)), mark IIC+ a mark IV udelas vzdycky velmi podobny zvuk ktery se bude lisit akorat v nuancich ktere pozna vetsinou jen kytarista 
- citizen.one
tak dej pak vedet jaks dopad, problem bude prave to nastaveni, jak pise kinx, to asi nedostanes hned idealni...xmarox píše:no já dneska když si přišel borec testovat ten caliber tak jsem se hodně zauvažoval..měl epi LP s nějakým dimarziem a zvuk pecka..pak jsem tam s caliberem strávil sám nějakou tu hodinku, píchnul jsem tam japonského strata a nestíhla jsem se divit....no po dnešku zas neusnu jak mi to bude hučet v hlavě....caliber je fakt pecka...ale mk IV.....ku.... nevím no:D musím to slyšet vedle sebe zase...takže hurá na slovensko:)
me caliber moc dobre se straty nehraje zkresleni, nevim cim to...ale na ostatni kytary pecka...
ja ho prodaval jen jednou a tesne pred tim jsem to jeste zkusil a nakonec si ten clovek odnasel muj tehdy vysneni Dual Caliber 5 a ja byl rad za to co mam doma
MkIII maji kotel gainu snad vsechny ne?
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvam se, ze sem lezu z necim jinym...ale vazne je pravda to, ze zvuk u tech jcm2000 je tak spatny? Ja jsem na tom nejak tak pred rokem hral, a zvuk se mi prave zdal celkem dobry, mne se prave libi takove to "spinave" zkresleni...nicmene tehdy jsem zvuk aparatu vnimal trochu jinak...
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
No s tím tvým popisem asi chápu že jsi vnímal zvuk jinak..nicmene tehdy jsem zvuk aparatu vnimal trochu jinak...
-
dlouhovlasac
Mě na jungmaňáku píchli strata do DSLka a fakt jsem z toho extra nadšenej nebyl... Sice se to v hudebninách nedá ohulit, ale stejně se mi to kombo nezamlouvalo.
JCM 2000 TSL 122 (a hlava TSL 100) jsou v pohodě... ale ty DSL nic moc.