Dotaz na zvuk z komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Neználek:-)

Dotaz na zvuk z komba

Příspěvek od Neználek:-) »

Zdravím všechny,
měl bych jeden takovej "špecielní" dotaz.
Jsem začátečník, koupil jsem si ve většině případů proklínaný Stagg E-SURF SURFSTAR (vypadá, že jsem měl ale štígro na dobrej kus, zpracováním vypadá solidně, naladěná drží ...uvidíme)
Přikoupil jsem multiefekt Digitech RP55.No a právě sem směřuje můj dotaz.
Když dám např. preset č.29"Fuzzboy" tak než se něco zahraje, tak je z komba slyšet standartní jemný šumění, když se následně hrábne do strun, tak těsně před skresleným zvukem se přidá silnější hučení jako by v pozadí.Při hraní to neva, ale když doznívá tón, tak je slyšet, jak pomalu doznívá i ten hukot.
Je mi jasný, že to neni žádnej Marshall za 30tis, ale zajímá mě čím by to mohlo bejt a nebo jestli u této cenové hladiny je to normoš.

Dík všem :wink:
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz na zvuk z komba

Příspěvek od pigdestroyer »

zkus to nahrat, takhle se to tezko odhaduje. podle me to bude prekresleny a nestiha reprak. jesi mas naky maly kombicko tak to bude ono. na velkym by to mohlo delat taky, ale to by musel byt fakt prasacky nastavenej preset.

Malý kombíčko tam mám: dvoukanálové,výkon 10W,repro: 6,5"
Jinak ten preset je takhle fabricky nastavenej, ale asi máš pravdu, bude to kombem
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Neználek:-) píše:Malý kombíčko tam mám: dvoukanálové,výkon 10W,repro: 6,5"
Jinak ten preset je takhle fabricky nastavenej, ale asi máš pravdu, bude to kombem
tak to ti chrchle nestihajici repro.. od takovyho full stacku nemuzes cekat zazraky.. jeste to pro jistotu zkus nekde na jinacim apecu.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Normalne ti to dela Noise gate, ktere je v tom presetu urcite aktivni (sumova brana) a kdzy zahrajes, tak se brana docasne vypne. Ono to huci porad, ale diky tomu noisegate to slysis jen kdyz dozniva ton nebo tesne potom, co hrabnes do strun. Ten preset je asi moc prebuzeny.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote

Fade píše:Normalne ti to dela Noise gate, ktere je v tom presetu urcite aktivni (sumova brana) a kdzy zahrajes, tak se brana docasne vypne. Ono to huci porad, ale diky tomu noisegate to slysis jen kdyz dozniva ton nebo tesne potom, co hrabnes do strun. Ten preset je asi moc prebuzeny.
Vypadá to chlape, že máš pravdu.Zní to logicky.
Dík
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“