Uzemění vstupu zesilovače při odpojení
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Uzemění vstupu zesilovače při odpojení
Rád bych se tu zeptal, jaké výhody a nevýhody má to, když je konektor na vstupu zesilovače při neobsazené zdířce uzemněn nebo ne.
Jedná se mi o případ, kdy zesilovač má dva vstupy se samostatnými korekcemi. Jde mi hlavně o to, jaký to má vliv na šum a rušení.
Díky moc za rady.
Jedná se mi o případ, kdy zesilovač má dva vstupy se samostatnými korekcemi. Jde mi hlavně o to, jaký to má vliv na šum a rušení.
Díky moc za rady.
Re: Uzemění vstupu zesilovače při odpojení
Výhodnější podle mě je, když je konektor při vytáhlém kabelu uzemněný - chová se to podobně, jako by byla připojená kytara se stáhlým potenciometrem hlasitosti (což rušení zredukuje na minimum), neboli když je jeden vstup zapojený a druhý ne, tak z toho druhého nejdou žádné ruchy, což ale při neuzemněné zdířce neplatí - ta se chová podobně, jako by byl na výstupu zapojený jen kabel (bez kytary) a nějaký brum to chytat může
.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Když takto uzemním vstup, tak to naopak začně bzučet a dělat neplechu. Co to znamená? 
Když to takto uzemníš (žívý vodič spojíš s kostrou - tou co je na jacku), tak by to žádné ruchy dělat nemělo
tak buď to máš nějak blbě uzemněné, anebo je problém někde jinde (jestli jde o ten Fidek, co probíráš na Elektroworldu, tak už tušíš, která bije
)
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Vy... se na tu sračku a zbastli od EZK za pár stováků zes třeba s tim profláklým (ale slušnym) LM317. Myslim,že to je i se zdrojem
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Však přijde i na to. Měl bych mít co nevidět prázdnou bednu Mesa/Boogie, ale do toho zas strkat tranzistory...
Upřímnou soustrast
Ohledně těch modulů z EZK - tam jsou většinou nějaké TDA-čka, LM317 je napěťový stabilizátor (podobný jak 7805, ale dá se štelovat
)
Ohledně těch modulů z EZK - tam jsou většinou nějaké TDA-čka, LM317 je napěťový stabilizátor (podobný jak 7805, ale dá se štelovat
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Přemýšlím ještě o tomto http://www.stavebnice.richardvacula.com/nf.php
Jo jasně,LM317 jsem teď používal do stabilizovanýho zdroje. Tak mě to zmátlo. Myslel jsem samozřejmě LM386 
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
LM386 je ale taky slabota - 1W výkonu nic moc - sice ruby s tím třeba jede, ale je to primárně určené třeba do rádií a spotřební elektroniky. Ale třeba nějaké TDA nebo i LM3886 toho zvládnou o dost víc
Nemám sice nic proti integrákům, ale dobře zvládnutý tranzistorový zesilovač je jiné kafe (aspoň to vevnitř líp vypadá)
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nemám sice nic proti integrákům, ale dobře zvládnutý tranzistorový zesilovač je jiné kafe (aspoň to vevnitř líp vypadá)
[/quote]
K tomuto se s dovolením připojuji. Koncový stupeň udělej z tranzistorů v diskrétní verzi a to komplet včetně budičů. Ono to nejen vypadá, ono to také hraje lépe. Svého času prodával Flajzar celotranzistorovou verzi s párem NE5532 na výkonovém stupni. Já tam místo nich dával KD3773, keramiky jsem zaměnil za svitky a hrálo to jako čapa. Stavebnice přišla cca na 200,-Kč. Pravda, je to už dobrých 10 let, ale na druhou stranu to do dneška lidem hraje a nemají potřebu měnit. Mrkni na Flajzarovi stránky, třeba tam něco ještě bude.
Tuhle je přesně ona: http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... &z=galerie
K tomuto se s dovolením připojuji. Koncový stupeň udělej z tranzistorů v diskrétní verzi a to komplet včetně budičů. Ono to nejen vypadá, ono to také hraje lépe. Svého času prodával Flajzar celotranzistorovou verzi s párem NE5532 na výkonovém stupni. Já tam místo nich dával KD3773, keramiky jsem zaměnil za svitky a hrálo to jako čapa. Stavebnice přišla cca na 200,-Kč. Pravda, je to už dobrých 10 let, ale na druhou stranu to do dneška lidem hraje a nemají potřebu měnit. Mrkni na Flajzarovi stránky, třeba tam něco ještě bude.
Tuhle je přesně ona: http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... &z=galerie
Jo,jo,jsem za vola. LM3886 jest to. A že jsou diskrétní (non jedno-čipový) siliče lepší je pravda. Jen jsou složitější na výrobu. Takže pro začátečníka je stavebnice těch TDA a LM lepší a jistější volba (jsou prý i v levnějších studiových monitorech). Mám třeba ALDAXí zes. ze stavebky a super. Ale za kvalitu se holt platí
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl