Nahrávání kytary do PC přes kombo

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
stary_blazen

Nahrávání kytary do PC přes kombo

Příspěvek od stary_blazen »

Zdravíčko, mám problém s nahráváním kytary do notebooku. Dostal jsem radu propojit kombo s notebookem kabelem. To sice funguje, ale jakmile nastavím na kombu vyšší zkreslení, zůstane z výsledné nahrávky akorát chrčení. Integrovaná zvukovka to asi nepobere. :(
Chci jenom nahrát pár videí na youtube takže nepotřebuju žádnou extra kvalitu, jenom abych mohl nahrávat i zkreslený zvuk. Stačilo by mi pro tento účel i něco takového? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66773
Nebo jsou ještě jiné možnosti jak tu kytaru nahrát? Někde jsem tady třeba zahlédl mikrofon do usb, to vypadalo jako zajímavá alternativa...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávání kytary do PC přes kombo

Příspěvek od pavlii »

No to bych radši volil ten mikrofon do USB; IMHO i laik by mohl (bude-li mít trochu soudnosti) spáchat s USB mikrofonem lepšatější výsledek než propojením kabelem do integrované zvukovky a podobných šíleností (ten SB zmíněný v odkazu nevyjímaje) :wink:

Ale - trochu to na mě působí ještě i tím, že se vstup zvukovky přebudí. Bylo by dobré zkoušet (není-li k dispozici indikátor vstupní úrovně na zvukovce) stáhnout hlasitost na kombu (přesněji - nenapsal jsi, který výstup z komba jsi pro propojení se zvukovkou použil; možná na něm nebude možnost práce se sílou signálu).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Bylo doporučeno, Line-OUT z komba do Line-IN v PC.
Tristní je pak situace kdy zvolí výstup z komba "phones" a prdne to MIC-IN. :lol: Což se asi kolegovi přihodilo.
propojením kabelem do integrované zvukovky a podobných šíleností
Proč šíleností? V domácích podmínkách naprosto uspokojivý výsledek.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
fildak

Příspěvek od fildak »

Atkins píše:Bylo doporučeno, Line-OUT z komba do Line-IN v PC.
Tristní je pak situace kdy zvolí výstup z komba "phones"
A co mají potom dělat takoví jako já, kteří mají na kombu výstup LINE/PHONES ? :lol:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Co třeba - pohrát si s úrovněma? :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Atkins: já už jsem v tom stádiu, že někdy trochu bagatelizuju :lol: svým způsobem jsem schopen označit za šílenost všechno, co nemá nativní ASIO ovladač, jack 6.3 nebo XLR konektory, prakticky nulové možnosti v routování a podobně. Což neznamená, že se s tím nedá pracovat - jen to nejni tak pohodlné a případně to ještě k tomu nenabízí ty správné možnosti. 8)

P.

stary_blazen

Atkins píše:Bylo doporučeno, Line-OUT z komba do Line-IN v PC.
Nj, tohle má jenom dva háčky: na kombu nemám line-out a na zvukovce nemám line-in :D
Asi to vyřeším tím usb mikrofonem, myslíte že tenhle zvládne nějaké to zkreslení? http://kytary.cz/samson-q1u-dynamicky-u ... /HN095008/
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ten vstup v notebooku by měl jít přepínat - LINE/MIC
Snímáni komba mikrofonem má taky své mouchy - mikrofon sbírá také okolní ruchy, může se projevit zpětná vazba apod.
U toho mikrofonu si neumím tak dobře představit nějakou kvalitu, když je za 15 stovek dynamický mikrofon a USB zvukovka v jednom, no třeba budeš příjemně překvapen a každopádně tu věc můžeš vrátit, když to bude opravdu krám.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Spis bych rekl, ze vetsi problem je mit kvalitni repro, kvalitni mikrofon a dobre ho umistit. Pri umistovani mikrofonu hraje roli jeho vzdalenost od repra, kazdy centimetr vzdalenosti od osy repraku a v neposledni rade take uhel natoceni. Jinymi slovy je to alchymie... V tomto smeru je nahravani linkou paradni, clovek nemusi skoro nic nastavovat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Správná poznámka Atkinse - mohlo by to jít přepínat. Otázkou ovšem je, zdali to umožňuje ten konkrétní použitý ovladač...? (nebylo uvedeno). Případně jako první krok poštelovat "hlasitost" na výstupu z komba (myslím tím sluchátkový výstup; tipuju, že jsi použil ten).

2Wohma: ono pokud byla zmíněná ta cílová kvalita, tak jsem právě vůbec nezmiňoval všechny aspekty, které nahrávání mokrofonem má - pro tyhle požadavky to bude IMHO úplně jedno a stačí, když si to pár pokusy našteluje vzájemně tak, aby ho výsledný sound uspokojoval :wink:

P.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To je pravda, nicmene v tomto pripade si nemyslim, ze to je dobra investice. Pokud ma kombo linkovy vystup nebo alespon efektovou smycku, pak bych spis zainvestoval do lepsi zvukovky, na vysledku se to IMHO projevi dost podstatne. Minimalne ten zmineny mikrofon nebude mit ani dobre prevodniky, ani dobrou kapsli, takze i kdyby byly vsechny ostatni aspekty nahravani v poradku (umisteni mikrofonu, akustika, kvalitni repro, ...), tak to stejne bude kazit ten USB mikrofon.

Ostatne podle me pokud clovek dela cokoli krome nahravani alespon plnohodnotnyho EPcka nebo celyho alba, tak je vyhodnejsi nahravat linkou. Pokud si s tim clovek vyhraje, dokaze tu kvalitu vyhnat hodne vysoko - tak vysoko, ze to staci na jakykoli demo a myslim si, ze by s tim slo udelat i slusne znejici EP/album.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo, to souhlas.

P.

Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Erm... chrčení?? Je možný, že jeho kombo nemá simulaci boxu přes Line-Out/Phones, takže výsledek v programu může být jednodušše jen zkreslení bez boxu. :) Co takhle na Line-Out/Phones plácnout nějakou simulaci boxu (Amplitube nebo něco podobnýho?). :)

No, prostě a jednodušše, říkal, že mu to dělá jen když přidá zkreslení. Při Cleanu simulace boxu ani není tak moc poznat, ale při nějakým overdrivu to asi poznat bude. Takže tak. :)

EDIT: Nebo použít konvoluční reverb, jak by asi nejspíš doporučil Wohma. :)

EDIT2: Jo a jestli to budeš řešit mikrofonem, tak spíš místo toho USB micu, nějakou zvukovku s ASIO a k tomu Shure 58. Viděl jsem, že se padesátosmička používá i v hodně-profi studiích a ani moc nestojí. Jo a dělá se i typ přímo pro nahrávání kytar, teda spíš jen, že tu nemá tu kouly, ale že to je rovný, ale to je spíš jen taková kosmetika, zvuk je jinak furt stejnej. :D

EDIT3: A nebo to byl Shure 57?? :D Ted jsem zmatenej xD
Naposledy upravil(a) Hiddenplate dne 4.11.2009 16:48, celkem upraveno 1 x.
stary_blazen

Ok, díky za všechny reakce, já teda zkusím ten Amplitube a uvidíme. Ale až později, teď mám menší kocovinu :D
strup

Příspěvek od strup »

Zdarec. Nevite nahoudou o programu do PC na domaci cviceni. Kombo mam ve zkusebne. Diky
R.I.P. Ronnie James Dio
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“