Levná kopie Les Paul

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

kytara okolo 5000

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Neta
Kontaktovat uživatele:

Levná kopie Les Paul

Příspěvek od Neta »

Chtel bych se zeptat, co byste mi doporucili do "skoro" zacatku :) hraji pul roku a mam starou Jolanu po tatovi, ktera nehraje spatne, ma i celkem dobry zvuk, ale to zkresleni nic moc.. o to by mi ani zas tak neslo, ale ma to moc velke telo.. Ze zacatku se mi na to hralo dobre a ted posledni mesic to je hruza... Libi se mi Les Paul, tak jsem si chtěl koupit nějakou levnou kopii od Staggu, Fokus-H, nebo popripade Epiphone (i kdyz v teto cenove relaci vzhled nic moc libiveho...)
Pocitam s tim ze i kdyz je to takhle levne, tak by to porad nemelo mit horsi zvuk nez ta 30 let stara Jolana... Kdybyste me navedli nejakym smerem, byl bych moc rad.
Jinak, jeste bych se chtel zeptat, jaky typ kytary se hodi na punk-rock, rock? A kdyz porad ctu ty prispevky, kazdy tu pise o sustainu a ja nevim o co jde :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Ty máš taky jolanu diamant? Já taky a jsem s ní celkém spokojený...kdybych si měl kupovat LPčko (což by mi nedělalo problémy, ten tvar mi vyhovuje...), šel bych do epiphonky...co jsem tu četl mluví docela PRO ni...
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
impact

Re: Levná kopie Les Paul

Příspěvek od impact »

Neta píše:Chtel bych se zeptat, co byste mi doporucili do "skoro" zacatku :) hraji pul roku a mam starou Jolanu po tatovi, ktera nehraje spatne, ma i celkem dobry zvuk, ale to zkresleni nic moc.. o to by mi ani zas tak neslo, ale ma to moc velke telo.. Ze zacatku se mi na to hralo dobre a ted posledni mesic to je hruza... Libi se mi Les Paul, tak jsem si chtěl koupit nějakou levnou kopii od Staggu, Fokus-H, nebo popripade Epiphone (i kdyz v teto cenove relaci vzhled nic moc libiveho...)
Pocitam s tim ze i kdyz je to takhle levne, tak by to porad nemelo mit horsi zvuk nez ta 30 let stara Jolana... Kdybyste me navedli nejakym smerem, byl bych moc rad.
Jinak, jeste bych se chtel zeptat, jaky typ kytary se hodi na punk-rock, rock? A kdyz porad ctu ty prispevky, kazdy tu pise o sustainu a ja nevim o co jde :)
Sustain znamená výdrž. :) U kytar je to tak, že čím větší sustain tím déle bude tón po zahrání doznívat.
akustik

Příspěvek od akustik »

tak ja sice nehraju na elektriku,ale za prve les paul ma velke tělo a zvuk zaleži snad na kombu a efektech
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

akustik píše:tak ja sice nehraju na elektriku,ale za prve les paul ma velke tělo a zvuk zaleži snad na kombu a efektech
?!? a tim myslis co?

Premyslej, kde se ten zvuk tvori, kde a jak vznika, jak je prevaden do el. signalu....!?!
proboha... :roll:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

Zvuk je hlavně v kytaře. Jinak Epi je správná cesta nikdo neumí dělat levný LP jako oni, možná ještě Agile ale nevim jestli sou u nás k sehnání. Stagga Fokus-H sou sh*t až si vyvineš cit sám to poznáš.

Epi je nejlepší z těch jmenovanejch a hlavně neber nic se šroubovanym krkem.
Neta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neta »

Po dlouhym zvazeni :wink: sem se rozhodl pro epiphone les paul standart.. podle zkusenosti znamych to bude asi nejlepsi volba a za ty penize to prej stoji za to. Jinak bych nerekl, ze ma les paul velky telo, to vypada jenom na tech obrazkach, ve skutecnosti je to hrozne mala kytara.
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Dobra volba! :wink:
No, popravde, treba verze LesPaul Standart ma pomerne objemne telo, ono je jednak dost "baculate" a taky tluste, nema zadne srazene a ruzne zaoblene hrany, takze je to vazne kus dreva - no a taky podle toho hraje, ze... (a vazi) :D
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Tecokopy

Tecokopy

Příspěvek od Tecokopy »

Teď sem koupil Epi LP Standard za 7500,- (samozřejmě ne novýho) úžasnej, dokonalej!! :D :)
Mirra

Příspěvek od Mirra »

Fokus že je sh*t? to vůbec neni pravda, za tu cenu se nedá lepší LP koupit... ale Stagg je opravdu sh*t
!!! SLAYER !!!
Neta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neta »

petrpeter píše:Dobra volba! :wink:
No, popravde, treba verze LesPaul Standart ma pomerne objemne telo, ono je jednak dost "baculate" a taky tluste, nema zadne srazene a ruzne zaoblene hrany, takze je to vazne kus dreva - no a taky podle toho hraje, ze... (a vazi) :D
Jj, to samozrejme souhlasim, ale stejne to je skoro dvakrat mensi nez moje Jolana :D
Neta
Kontaktovat uživatele:

Re: Tecokopy

Příspěvek od Neta »

Tecokopy píše:Teď sem koupil Epi LP Standard za 7500,- (samozřejmě ne novýho) úžasnej, dokonalej!! :D :)
Za 7500? A v dobrym stavu? To je super cena.. Taky premejslim spis o tom, ze si vyhlidnu nejakou v bazaru, ptz to muze vyjit prave az o tech 40% levneji. Ale na druhou stranu ti nikdo neda zaruku, ze ti to dlouho vydrzi... Ale asi je to vec nazoru a hlavne taky zkusenosti.
Tecokopy

Příspěvek od Tecokopy »

To Neta: Hele zvuk je perfekní... je 6 let stará, což už je docela záruka že asi vydrží a ani škrábanec... :D
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Neta píše:
Jj, to samozrejme souhlasim, ale stejne to je skoro dvakrat mensi nez moje Jolana :D
No to se mi nechce verit, ze by LP standart byla mensi nez Jolanacka Diamantka nebo cos to mel... nekde mam jeste jeji vykresy, to se musim mrknout.
Prave LP verze Standart byla doslova "krava" velka tezka :)
Urcite mas spravnou Epiphone?! :idea: Nebo mas vazne prerostlou Jolanu... :lol:
petrpeter
Odborník

Re: Tecokopy

Příspěvek od petrpeter »

Neta píše:
Tecokopy píše:Teď sem koupil Epi LP Standard za 7500,- (samozřejmě ne novýho) úžasnej, dokonalej!! :D :)
Za 7500? A v dobrym stavu? To je super cena.. Taky premejslim spis o tom, ze si vyhlidnu nejakou v bazaru, ptz to muze vyjit prave az o tech 40% levneji. Ale na druhou stranu ti nikdo neda zaruku, ze ti to dlouho vydrzi... Ale asi je to vec nazoru a hlavne taky zkusenosti.
No ono, kdyz uz z bazaru, tak u nekterych znacek je treba lepsi radeji 3 roky starou nez 1/2 roku starou, protoze u te se jeste do dvou let muzou projevit skryte vady - spatne vysusene drevo muze dal seschnout a zkroutit krk, popr. i telo, kdezto u te starsi je pravdepodobnejsi, ze se tak uz nestane, kdyz uz "drzi" nejaky ten rok...
Neta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neta »

petrpeter píše:
Neta píše:
No to se mi nechce verit, ze by LP standart byla mensi nez Jolanacka Diamantka nebo cos to mel... nekde mam jeste jeji vykresy, to se musim mrknout.
Prave LP verze Standart byla doslova "krava" velka tezka :)
Urcite mas spravnou Epiphone?! :idea: Nebo mas vazne prerostlou Jolanu... :lol:
Ja myslim ze diamant nemam. Je na ni oznaceni "Kolor", tak to je treba Jolana Kolor :D Ale fakt nevim.. v kazdym pripade je mnohem vetsi nez ta epiphonka... to telo vypada asi nejak takhle http://www.kytary.cz/karta.php?010310:j ... 0&ID=71709 jenom tam nejsou humbuckery, ale dva singly
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Jo taaak, nejaka pololubovka, tak podobnou jsem mel kdysi taky, ale tak to je o necem uplne jinym, to nemuzes srovnavat s celomasivni kytarou... :)
Neta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neta »

petrpeter píše:Jo taaak, nejaka pololubovka, tak podobnou jsem mel kdysi taky, ale tak to je o necem uplne jinym, to nemuzes srovnavat s celomasivni kytarou... :)
No prave, a proto sem myslel jestli neni lepsi koupit si za par tisic nejakyho fokuse,nez cpat 14 do epiphone..
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

Neta píše:
petrpeter píše:Jo taaak, nejaka pololubovka, tak podobnou jsem mel kdysi taky, ale tak to je o necem uplne jinym, to nemuzes srovnavat s celomasivni kytarou... :)
No prave, a proto sem myslel jestli neni lepsi koupit si za par tisic nejakyho fokuse,nez cpat 14 do epiphone..
dobra otazka! Vazne je mezi Fokusem za 4 000 a epinou za 14 000 takovej rozidl, ze se vyplati vic epina??? A prosim odpovidejte jen ti, co meli v ruce oboji. Pro me je 14 000 jakoze haaaaaaaaaaaaaaafooooooooooooooo moc love :?

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
czubizz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od czubizz »

taky si myslím, že za 14 litru neni Epiphone nejak extra...to už radši fakt přišetřit a koupit Gibson...když někdo chce pořádné LP
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“