koupe el. kytary
Pravidla fóra
Re: koupe el. kytary
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Nic ve zlém ,ale toto je pro mě hrůza hrůzoucí,ale na zátop dobrý jak už tu jeden kolega naznačil.Za tyto kačky koupíš tak nějaký snímač a ne pořádnou kytaru.Vždyť na to chceš snad hrát ne?Dej aspoň 10000kč na kytaru z bazaru a nekupuj kraviny,nikdo to od Tebe už nekoupí.Věř mi kolegové to s Tebou myslí dobře.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Vrabče, dej si už doh*jzlu (prosím Tě) poradit...
Tohle prostě hrát nebude, je to další z tří tun Staggů.
Dvouzvratné tremolo za takovou cenu? Enjoy...
Tohle prostě nehraje.
Proč se furt vyhýbáš tomu Fokusu na bazaru? Ta kytara je za ty prachy poklad.
Za tu cenu nic lepšího nepořídíš, ani kdyby ses posral... Leda, že bys měl pořádný štěstí...
---> I tohle bude hrát líp, nehledě na to, že je to originálnější.
Běž do toho Fokusu. Běž do toho Fokusu. Běž do Fokusu a s*r na ty šmejdy...

Vždyť vypadá i dostatečně metalově... Na co hrají Maideni?
Tohle prostě hrát nebude, je to další z tří tun Staggů.
Dvouzvratné tremolo za takovou cenu? Enjoy...
Tohle prostě nehraje.
Proč se furt vyhýbáš tomu Fokusu na bazaru? Ta kytara je za ty prachy poklad.
Za tu cenu nic lepšího nepořídíš, ani kdyby ses posral... Leda, že bys měl pořádný štěstí...
---> I tohle bude hrát líp, nehledě na to, že je to originálnější. Běž do toho Fokusu. Běž do toho Fokusu. Běž do Fokusu a s*r na ty šmejdy...

Vždyť vypadá i dostatečně metalově... Na co hrají Maideni?
Kvalitní topivo se dá sehnat i levněji...
Hele na bazaru si najdi kytaru delta. Je to kopie hořovickýho kramera a fakt lepčí než co tady furt dáváš na posouzení. CHce za ní 4700. Už jsem viděl fotky a nebál bych se do ní jít. Tremolo to má schaller a snímače taky žádný srágory a je na Metal 
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Boha, tak ho nechte ať si koupí Stagga nebo jemu podobnej průser. Bude šťastnej, že má černou hustometalkytaru, ale ve chvíli kdy to zapne a zjistí, že to hraje jak když kráva prdí do vody a počítá bubliny prohlédne... a možná dá na naše rady.
vrablc.v:
Ještě jednou, kašli na Staggy. Ten AXL by mohl hrát, ale na bazaru najdeš za stejný peníze plno lepších nástrojů. Viz ten Fokus nebo Corty, Ibanezy, Squiery atd. Stačí si sednout, přečíst si tady na fóru něco z důležitejch článků (hned nahoře je "Nováčci..." od petrpetra) a potom až vybírat.
vrablc.v:
Ještě jednou, kašli na Staggy. Ten AXL by mohl hrát, ale na bazaru najdeš za stejný peníze plno lepších nástrojů. Viz ten Fokus nebo Corty, Ibanezy, Squiery atd. Stačí si sednout, přečíst si tady na fóru něco z důležitejch článků (hned nahoře je "Nováčci..." od petrpetra) a potom až vybírat.
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
souhlasím se všema co ti tu raděj, AXLko nebo ten hustej červenej fokus bude hrát mnohem líp, dokonce i ten squier by fender, ten sem dlouho zatracoval za ty singly a "nemetalovej" vzhled, ale kámoš si to nedávno koupil a hrát metal se na to dá, nech si poradit od těhle lidí oni určitě vědí o čem mluví, mě už poradili mockrát a věř tomu, že když tvrdí, že všechno ostatní je lepší než to co navrhuješ ty, tak to taky lepší bude...
Metal is the law that keep us all united free.
http://nase.dobrotynakazdyden.eu - naprogramoval jsem a spravuji
http://www.turistickyraj.cz - naprogramoval jsem a spravuji
Prejdák píše:Ti to popíšu polopaticky, nevadí?
Takže začnu u kytary:
A) Staggy jsou dělané tak, aby na oko ... vypadaly pěkně
B) Navenek možná vypadají obstojně, ale uvnitř bude kentus, pod lakem bude kentus
C) Kytara od Staggu je kentus
D) Hraje to jak kentus
E) Ladění vydrží pár minut...
kombo:
- Maličký reproduktor
- Čistý zvuk
- Zkreslený zvuk
- Zkreslený zvuk je vlastně i čistý zvuk
- Spolehlivost
+ Dá se na něm chvíli sedět v autobuse
K řemenu ti moc neřeknu
Kabel bude na h***o, ale v této cenové kategorii ti to bude jedno.
Prostě Stagg není synonymem kvality.
Stagg je antonymum kvality.
Ty Stagg asi naozaj nenavidis... Hm necudujem sa...
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
rekl bych, ze neni sam, kdo je nanevidi... slysel si to nekdy hrat? ja teda asi 2x a malem sem z toho blil, uprime kdybych se vybral kytaru jen na vzhled, tak do toho klidne jdu, ae kdyz chci i nejaky zvuk, tak to beru aspon 100km okolo vsech staggu!elien píše:Prejdák píše:Ti to popíšu polopaticky, nevadí?
Takže začnu u kytary:
A) Staggy jsou dělané tak, aby na oko ... vypadaly pěkně
B) Navenek možná vypadají obstojně, ale uvnitř bude kentus, pod lakem bude kentus
C) Kytara od Staggu je kentus
D) Hraje to jak kentus
E) Ladění vydrží pár minut...
kombo:
- Maličký reproduktor
- Čistý zvuk
- Zkreslený zvuk
- Zkreslený zvuk je vlastně i čistý zvuk
- Spolehlivost
+ Dá se na něm chvíli sedět v autobuse
K řemenu ti moc neřeknu
Kabel bude na h***o, ale v této cenové kategorii ti to bude jedno.
Prostě Stagg není synonymem kvality.
Stagg je antonymum kvality.
Ty Stagg asi naozaj nenavidis... Hm necudujem sa...
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Mirus píše:U kytary není rozhodující vzhled když je málo peněz .. já bych si klidně koupil tele od Squiera - ikdyž nevypadá na metal ... jak se tu píše dokola ... všecko je to o kombu a hlavně o efektech !ReVolt píše:jj je ja no to běžně hraju skladby od metallicy ale třeba i megadeath slayer sepulturu a to je už tost tvrdá muzika, ale to co je zásadní je kombo... jo kytara udělá dost ale s tou mojí na nějakym blusovym fenderu metal taky nezahraju... jinak jako je to dobrá kytara já sem s ní nadmíru spokojenej je vážne super za ty prachy, ale musíš si vybrat i dobrý kombo na takovéhly žánry... třeba já mám Laney lx20, neni to žadnej luxus ale za ty prachy vážne boží věc...
Takže příklad - nic moc kytara + dobrý kombo + efekt = solidní zvuk ... Takže moc neřešte jaká kytara je a kerá neni na metal .. samo o sobě je všecko na metal !Takovej Rob Trujillo z Metallicy (je to basák) hrává často ve studiu na Precissona od Fendera a to v bílo fialové barvě
... sakra ale ten zvuk Ampegu je boží ... a může za to ta aparatura Ampég , nic jinýho !
Stym moc nesuhlasim, mal som moznost hrat na 4x12 Mesu Recto boz s Peavey hlavou a hral som za sebou na PRS custom, Music Man, Suhr (s humbacom) a rozdiel pri kazdej gitare bol diametralne iny a to sa ani jedna nepohybuje cenovo pod 60 000Kc. Napr. stym Suhrom i ked ma humbac metal sa stym nedalo, upistane drevo!!! Ale pri cenovej relacii aka sa tu rozobera je to asi fakt uplne jedno, ide len o pohodlie zvuk sa moc nezmeni, a mozno by lepsie hralo aj toto
http://et-ia.com/dropbox/cbg1.jpg
No jasne!!! to mi nemusis hovorit par krat som vedla toho presiel v tescu a nikdy mi nedalo aby som to aspon nechytil... (len skoda ze som este nenarazil na model ktory mal vsetky struny) a vzdy to bola gitara 100% spracovana! mala hlavu krk a telo co viac ocakavat od gitary??? aby hrala???? nieeee nato je youtube:)
Tady jde o to, že on chce koupit ,,metaláckou kytaru" ... a je mu jedno, od koho to je, z čeho to je...
Člověk se mu snaží vysvětlit, že prostě tudy cesta nevede...
Vůbec, vzdávám to tady v tomto topicu, nechť si vrabec koupí to, co sám uzná za vhodné.
Jestli koupí Stagg, nebo jiný crap... tak to už je jeho problém.
Člověk se mu snaží vysvětlit, že prostě tudy cesta nevede...
Vůbec, vzdávám to tady v tomto topicu, nechť si vrabec koupí to, co sám uzná za vhodné.
Jestli koupí Stagg, nebo jiný crap... tak to už je jeho problém.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, pánové - přiznejte si upřímně, když jste začínali - nezajímalo Vás také náhodou více, jak (Vaše) kytara vypadala než jak hrála? Jeden kluk si chtěl koupit takovou tu drsnou kytaru "s tím uchem" (já ty metalový věci moc nesleduju) no a nakonec je z něj docela zdatný kytarista a koupil za dvacku krásný ibáňo.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Uprime receno, ne nezajimalo... bylo to az to druhorade a to vim jiste, protoze se me to tykalo asi tak pred trema mesicemaAtkins píše:Pánové, pánové - přiznejte si upřímně, když jste začínali - nezajímalo Vás také náhodou více, jak (Vaše) kytara vypadala než jak hrála? Jeden kluk si chtěl koupit takovou tu drsnou kytaru "s tím uchem" (já ty metalový věci moc nesleduju) no a nakonec je z něj docela zdatný kytarista a koupil za dvacku krásný ibáňo.
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Já bral kytaru z pár důvodů
A) Líbila se mi (V tomhle nemám vrabcovi co vyčítat)
B) Sedla mi
C) Nikdy jsem nebyl ortodoxní metalák
D) Měl jsem o něco vyšší finanční strop, tak jsem nekoukal po první každé metalové kytaře
E) Na tyhle ,,tovary" jsem se tu dočetl... chválu... a když jsem pak zkoušel tyhle... nástroje, tak mne nenadchly. Aji mé chátrající Tornádo hrálo lépe
A to je dost co říci... Elektronika je v prd*li, prorezlé ladící kolíky a pár dalších mechanických závad.
A jsem rád, že jsem se pro toho Strata rozhodl, sice ho teď čeká pár úprav...
[Výměna snímače u kobylky, seřízení... a možná výměna tremola, ale fakt je, že bych ho měnil kvůli poškození závitů u páky zevnitř, možná to jde opravit, ale ještě jsem se na to neptal... --- A ani to pákování nijak nepotřebuji] --- Ale mám ho na dlouhou dobu...
Edit: Vrabec by mohl pochopit, že se mu nesnažím uškodit... Nechcu, aby mu pak ten Stagg znechutil hru. Ten Fokus by šel pak za stejnou cenu poslat dál, kdyby se mu hraní nelíbilo.
A) Líbila se mi (V tomhle nemám vrabcovi co vyčítat)
B) Sedla mi
C) Nikdy jsem nebyl ortodoxní metalák
D) Měl jsem o něco vyšší finanční strop, tak jsem nekoukal po první každé metalové kytaře
E) Na tyhle ,,tovary" jsem se tu dočetl... chválu... a když jsem pak zkoušel tyhle... nástroje, tak mne nenadchly. Aji mé chátrající Tornádo hrálo lépe
A jsem rád, že jsem se pro toho Strata rozhodl, sice ho teď čeká pár úprav...
[Výměna snímače u kobylky, seřízení... a možná výměna tremola, ale fakt je, že bych ho měnil kvůli poškození závitů u páky zevnitř, možná to jde opravit, ale ještě jsem se na to neptal... --- A ani to pákování nijak nepotřebuji] --- Ale mám ho na dlouhou dobu...
Edit: Vrabec by mohl pochopit, že se mu nesnažím uškodit... Nechcu, aby mu pak ten Stagg znechutil hru. Ten Fokus by šel pak za stejnou cenu poslat dál, kdyby se mu hraní nelíbilo.
Ja som vyberal gitaru tak ze som si dal nejake podmienky ktore by sa najviac hodili na styl ktorym sa uberam a ktory mi najviac vyhovuje... mal som strop asi 20000Kc zakladne podmienky som mal nasledovne Mahagon , silne snimace, klenuta doska. Potom tu boli sekundarne poziadavky ktore sa dali prehliadnut ako rozcievkovanie snimacov, koliky na hlave po troch na stranu, viditelne znacenie krku, floyd.
Nasiel som nieco co splnovalo poziadavky prisiel do kramu vyskusal (lepsia bola verzia bez floydu) zobral si cislo na kram, skusal dalej, zavolal, kupil... a som prlne spokojny - Schecter Hellraiser C1 kupovana este za staru cenu 17800kc teraz stoji 21800 par mesiacov nato:)
Bola to prva gitara ktoru som si sam kupoval, prva je Washburn ktoru mi kupoval otec z bazaca v BA
Nasiel som nieco co splnovalo poziadavky prisiel do kramu vyskusal (lepsia bola verzia bez floydu) zobral si cislo na kram, skusal dalej, zavolal, kupil... a som prlne spokojny - Schecter Hellraiser C1 kupovana este za staru cenu 17800kc teraz stoji 21800 par mesiacov nato:)
Bola to prva gitara ktoru som si sam kupoval, prva je Washburn ktoru mi kupoval otec z bazaca v BA
ja sem měl strop 7k na kytaru i na kombo a to co sem od kytary čekal nebyl ani tak vzhled (samozřejmě těm kytarm růžových a bůhvíjakých barev sem se vyhýbal oblukem) ale spíš to jestli na ni dokážu zahrát to co na ni hrát chci, jo zprvu sem měl vyhlídnutou DEAN Vendettu XM desingově byla super parametricky taky, ale nikdy sem to neviděl naživo tak sem si sehnal nějaké informace o firmě atd. dozvěděl sem se jak je to všechno super a bylo rozhodnuto že ji chci (stála3,6k), ale jak sem ji viděl v hudebninách tak sem si myslel že sem se snad zbláznil, že to chci, technické zpracování bylo pěkne na ho*no a bylo mi už úplně jedno že to je od nějaký věhlasný firmy DEAN, nakonec sem koupil za 4,6k AXL a nedalo se to srovnávat...
moje rada zní : běž si ti vyzkoušet, pořádně si to ošahej a pak kup to na co se ti bude hrát nejlíp a na co budeš mít prachy
moje rada zní : běž si ti vyzkoušet, pořádně si to ošahej a pak kup to na co se ti bude hrát nejlíp a na co budeš mít prachy
Metal is the law that keep us all united free.
zdar
jeste jednu otazku:
co vsechno musim mit abych mohl hrat na kytaru pres klasicke 2.1 repraky nebo kompl. Je pravda ze si musim koupit nejaky zesilovac a specialni zvukouvou kartu?
jeste jednu otazku:
co vsechno musim mit abych mohl hrat na kytaru pres klasicke 2.1 repraky nebo kompl. Je pravda ze si musim koupit nejaky zesilovac a specialni zvukouvou kartu?
Ne, hrát takhle klidně můžeš.
Pořiď si jak jsem psal Amplitube metal, pořiď si ho jak chceš... A stáhní si ASIO4ALL ... Někde v tomhle topicu jsem psal i postup
Hrej přes to do Vánoc když tak a na Ježíška si přej nějaké kombou... Ale dej vědět, jestli si ho pak budeš kupovat. Pak ti pomůžeme vybrat.
Pořiď si jak jsem psal Amplitube metal, pořiď si ho jak chceš... A stáhní si ASIO4ALL ... Někde v tomhle topicu jsem psal i postup
Hrej přes to do Vánoc když tak a na Ježíška si přej nějaké kombou... Ale dej vědět, jestli si ho pak budeš kupovat. Pak ti pomůžeme vybrat.
a co program guitare pro 5
to ma kamos dal by mi to
to ma kamos dal by mi to