vadí neustálé stěhování ??

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
morado

vadí neustálé stěhování ??

Příspěvek od morado »

Zdravím bicmeny :D
chtěl bych se zeptat jestli má velký vliv když se bubny pořád rozkládají a skládají.Musím si je tahat do zkušebny a tak by mě zajímalo jak moc jim ubližuju.Jak to snášejí závity,hlavně u dvojšlapky.hodně bubeníků mi říkalo že dvojšlapku vůbec nerozebírají,prý se to rychle ochechlává.
Díky za rady.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: vadí neustálé stěhování ??

Příspěvek od Monikad »

morado píše:Zdravím bicmeny :D
chtěl bych se zeptat jestli má velký vliv když se bubny pořád rozkládají a skládají.Musím si je tahat do zkušebny a tak by mě zajímalo jak moc jim ubližuju.Jak to snášejí závity,hlavně u dvojšlapky.hodně bubeníků mi říkalo že dvojšlapku vůbec nerozebírají,prý se to rychle ochechlává.
Díky za rady.
No příteli, tak jako autu nesvědčí, když jezdí, tak bubnům nesvědčí, když se na ně hraje a když se vozí.... tak jako autu vadí změna klimatu, vadí totéž i bubnům... jenže auto si kupuješ aby tě někam vezlo, tak bubny si kupuješ proto abys na ně hrál lidem muziku ... a těžko donutíš fandy aby chodili zatebo, proto kapely jezdí jako cirkusáci od šace ke štaci za lidma..:D :D

Tedy beze srandy odpověď na tvoji otázku. ANO, ubližuješ jim, tedy uíráš životnost, no ale těžko si myslet, že stojany a bubny jsou nesmrelný! kdyby to mělo adit hodně, nedělali by to přece skládací :roll:
Pochopitelně míň vydrží levnější kousky z nižších řad, zatímco luxusnější kosky vydrží víc a i mechanismy nastavení jsou připraveny na neustálé skládání a rozkládání. To samozřejmě platí nejen pro stojany a rampy, ale i pro dvojšlapku.
Nejvíc můžeš přibrzdit opotřebení ale DOBROU PÉČÍ!! :!: tak jako auto chce kvalitní a pravidelnou údržbu, výměnu oleje, filtrů, atd... , tak jako my holky brzdíme stárnutí kvalitní kosmetikou :shock: 8) ... tak šlapka vyžaduje občasné promazán a vyčistění kloubů a ostatních pohyblivých částí, a všechno od bubnů držet stranou vlhkosti, prašného prostředí a drsných změn vlhkosti, a když už, pak to vše osušit případně vyčistit... :wink:

Docela ti závidím, že buny taháš "jen" do zkušebny. Já jsem stabilní členkou dvou kapel, občas zaskakuji jinde nebo se účastním jiných jednorázovějších projektů, edy akřka každý týden alespoň jeden kšeft + do toho tu a tam nějaká ta zkouška, pochopitelně v několika různých zkušebnách... prostě jsem neustále "on the Road" s mým nástrojem. Protože však je to moje druhé zaměstnání a zaroveň mě to po letech stále moc baví, beru to jako daň muzice.
A teď mě omluv, jdu se balit... za 2 a půl hodinky musím být na zkoušce asi 50 km odsud a musím tam vše dotáhnout a postavit. V jdnu totiž ta zkouška začíná..
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
morado

Příspěvek od morado »

díky za vyčerpávajíci odpověď.Hlavně mě zajímá ta dvošlapka ...koupil jsem si kobru hraje se mi na ni dobře,jen bych nerad aby třeba za rok nešla složit dokupy kvuli tomu že ji pořád rozkládám a skládám.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

morado píše:díky za vyčerpávajíci odpověď.Hlavně mě zajímá ta dvošlapka ...koupil jsem si kobru hraje se mi na ni dobře,jen bych nerad aby třeba za rok nešla složit dokupy kvuli tomu že ji pořád rozkládám a skládám.
Chovej se k ní slušně (občas promáznout, očistit, podotahovat) a bude ti sloužit dlouho.
Já mám nevyšší model od GIBRALTR, hrau na to už asi pět let poměrně často a po funkční sránce je naprosto bez vady za tu dobu (jen je pochopitelně omlácená, poškrábaná a ohlazené pedály) a to jsem ji snad 3x nebo 4x za ty roky promázla WDčkem :wink:
Vždy ji ale rozeberu a vozím (jako i ostatní věci) olstrovaném futrále. 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

zmetka můžeš potkat kdykoli a stržený závit se ti může stát třeba i u kobry . Udržba se hodí.
pokud se náhodou stane oprava není zas takovej problem. Já jsem zvyklej používat věci k tomu určený takže prostě šrouby povoluju a zase utahuju. Od toho to tam je.
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Hlavně v této zimě chudáci bicí-. Já mám štěstí že můj bratranec hrál na bicí a věnoval mi staré amátky.
Dám je pak do zkušebny až se tam vymaluje apod. abych nevozil své Sonorky pač tahle zima udělá s nástrojem divy.
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:Hlavně v této zimě chudáci bicí-. Já mám štěstí že můj bratranec hrál na bicí a věnoval mi staré amátky.
Dám je pak do zkušebny až se tam vymaluje apod. abych nevozil své Sonorky pač tahle zima udělá s nástrojem divy.
OMYL!! Zima sama o sobě bubnům nikterak nevadí. Nejvíce vadí střídání teplot a nadměrná vlhkost, nebo naopak nadměrně suchý vzduch. Tedy v čerstvě vymalované místnosti třebas, je vlhkosti o oc víc než bývá "standarně" zvykem.
Transport polstrovaných futrálech je v zimě, v létě, kdykoliv... naprosto v pohodě, jen je třeba se k tomu chovat jako k houslím nebo kytaře, tedy je to dřevo a to se musí aklimatizovat v prostoru, kde se bude hrát, jinak se to rozladí.... :wink:
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

No já totiž nemám žádné futrály tudíš to věšinou zabalíme do deky a vezeme.... :D :D
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:No já totiž nemám žádné futrály tudíš to věšinou zabalíme do deky a vezeme.... :D :D
No tak to docela škodí těm bubnům o moc víc než sborka/rozborka....zkus nad tím popřemýšlet, nabídka futrálů na našem trhu je veliká a ceny nejsou tak závratný...tedy dá se vybrat. :wink:
Mara83

Příspěvek od Mara83 »

OMYL!! Zima sama o sobě bubnům nikterak nevadí. Nejvíce vadí střídání teplot a nadměrná vlhkost, nebo naopak nadměrně suchý vzduch. Tedy v čerstvě vymalované místnosti třebas, je vlhkosti o oc víc než bývá "standarně" zvykem.
Transport polstrovaných futrálech je v zimě, v létě, kdykoliv... naprosto v pohodě, jen je třeba se k tomu chovat jako k houslím nebo kytaře, tedy je to dřevo a to se musí aklimatizovat v prostoru, kde se bude hrát, jinak se to rozladí.... :wink:[/quote]

Není pravda žš zima bubnům nevadí...jelikož když se bicí ze zimy přenesou do tepla budu kondenzovak kapičky vody a dřevo si je vsákne a po opakovaném přenášení to může moc uškodit... :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MARA83:

Čti pozorně příteli!!!! V tom mém citovaném příspěvku se dočteš mimo jiné: "....Zima sama o sobě bubnům nikterak nevadí. Nejvíce vadí střídání teplot a nadměrná vlhkost ..."

Co asi myslíš že je to tvé přenesení ze zimy do tepla je, když ne STŘÍDÁNÍ TEPLOTY a následná kondenzace vody, tedy VLHKOST??? :roll: Kdyby ty bubny byly stále jen v zimě, nestane se nic. :!:
Když chceš v diskuzi oponovat v názorech, je dobré si ten první nejdříve dobře přečíst :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“