Randall V2XME\V2XNM

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Razor.810

Randall V2XME\V2XNM

Příspěvek od Razor.810 »

Chtěl bych se zeptat, jestli tyhle komba stojej za koupi, nebo sou za zy prachy i lepší volby v tý 30wattový kategorii.
A je mezi nima rozdíl jenom vzhledově nebo i zvukově.
Díky za odpovědi.
Ernie Ball Music Man Silhouette Special, Gamble Guitars Rockfire Standard
Crate Vintage Club 30, Fender Frontman 25r
Furch D25-SR Cut
Nöuld
Kontaktovat uživatele:

Re: Randall V2XME\V2XNM

Příspěvek od Nöuld »

Zdarec,
mám Randall V2XNM (viz podpis :) ) a jsem celkem spokojenej, sice chci teď přejít na lampu, ale mám ho už rok a nemůžu si stěžovat... Je teda pravda, že jsem moc aparátů ještě nevyzkoušel, ale myslím, že hraje celkem obstojně. Jo a i když to má "jen" 30W, tak to dokáže udělat celkem pořádnej randáll :twisted: Mám doma ještě jednu čtyřicítku neznámé značky a je to oproti Randallovi jen tichoučkej chrchlák :lol:
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, to já těch aparátů už pár ozkoušel a k tomuhle Randallu bych ti opravdu řekl jen to, že dělá randál. A ještě možná to, že ten alobal vypadá fakt hnusně :wink:

Rozhodně bych si vybral něco jinýho, tohle má hrozně nudný zkreslení a čistej zvuk stojí za starou belu. Rozhodně jsou lepší volby.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Nero píše:Mno, to já těch aparátů už pár ozkoušel a k tomuhle Randallu bych ti opravdu řekl jen to, že dělá randál. A ještě možná to, že ten alobal vypadá fakt hnusně :wink:

Rozhodně bych si vybral něco jinýho, tohle má hrozně nudný zkreslení a čistej zvuk stojí za starou belu. Rozhodně jsou lepší volby.
Nějaký tipy :D, za každej jsem rád. Chci vybrat dobře. Díky
Furch D25-SR Cut
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Roland Cube , Crate Flexwave , Randall RH/RG , Laney LV.
Je toho spousty , záleží kolik do toho chceš dát, co na tom chceš hrát a jak moc výkoný to chceš.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Nuker píše:Roland Cube , Crate Flexwave , Randall RH/RG , Laney LV.
Je toho spousty , záleží kolik do toho chceš dát, co na tom chceš hrát a jak moc výkoný to chceš.
chci to tak mezi 4 a 5 tisíci, chci hrát rock, metal a podobný styly. A výkon mezi 15 a 30 wattů. A reproduktor minimálně 10' (ideálně 12'), zatim sem si vybral Crate Flexwave 15R, kterej se mi líbí protože tady na foru je na něj samá chvála a je levnej. ale koukám i po jinejch
Furch D25-SR Cut
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

ja mel randall rm 15 a pohoda. byl jsem s nim spokojenem presel jsem na peavey 6505 a to je jiny kafe
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Crate Flexwave je opravdu super záležitost , sám jsem ho měl a na doma je to ideální věc , akorát ta dvanáctka dělá kolikrát větší bordel než potřebuješ , ale pokud máš kvalitní snímače tak bych se toho nebál , mě akorát v tý době vadilo , že to mělo jen jeden charakter skreslení , ale tak člověk nemuže chtít za tyhle prachy vše. Být Tebou tak jdu do hudebnin a vyskouším si Roland a Crate vedle sebe, pak se rozhodnout :twisted:
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Tak ja mam Randall V2XM uz asi 3 roky, a jsem s nim nadmiru spokojenej, idealni na domaci cviceni, i do nejaky mensi zkusebny, cistej kanal ma teda podle me moc ostry vejsky, ale zkreslenej je hodne dobrej, teda aspon na rock, na metal nevim, ten nehraju... Ale za ty penize si myslim ze je to dobry kombo, a je pravda ze dokaze hrat i nahlas, kdybych si kupoval znova kombo v tyhle cene, tak si koupim bud znova tohle, nebo nejakej ten roland, ale ten uz ma zas digitalni procesor, coz je jako multiefekt a ty ja nesnasim :D , ale fakt to ma hodne dobry zkresleni, rika to i clovek co je zhejckanej lampovym marshalem tak aby to nebyla pravda :D
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

venca.k píše:Tak ja mam Randall V2XM uz asi 3 roky, a jsem s nim nadmiru spokojenej, idealni na domaci cviceni, i do nejaky mensi zkusebny, cistej kanal ma teda podle me moc ostry vejsky, ale zkreslenej je hodne dobrej, teda aspon na rock, na metal nevim, ten nehraju... Ale za ty penize si myslim ze je to dobry kombo, a je pravda ze dokaze hrat i nahlas, kdybych si kupoval znova kombo v tyhle cene, tak si koupim bud znova tohle, nebo nejakej ten roland, ale ten uz ma zas digitalni procesor, coz je jako multiefekt a ty ja nesnasim :D , ale fakt to ma hodne dobry zkresleni, rika to i clovek co je zhejckanej lampovym marshalem tak aby to nebyla pravda :D
Pěkně blbá póza... Kdybys rolanda slyše a hrál na něj nějak víc, tak bys věděl, co povídáš za nesmysl... Oproti tomu randallu to totiž HRAJE. A zkreslení je fakt na nic, kopa stejně drahejch tranzistorů umí líp...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

na tyhle levny chrchlaky se vyprdni...
kdyz trochu pridas, tak za 8500 bych ti prodal dennise viz. trziste
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Nero píše:
venca.k píše:Tak ja mam Randall V2XM uz asi 3 roky, a jsem s nim nadmiru spokojenej, idealni na domaci cviceni, i do nejaky mensi zkusebny, cistej kanal ma teda podle me moc ostry vejsky, ale zkreslenej je hodne dobrej, teda aspon na rock, na metal nevim, ten nehraju... Ale za ty penize si myslim ze je to dobry kombo, a je pravda ze dokaze hrat i nahlas, kdybych si kupoval znova kombo v tyhle cene, tak si koupim bud znova tohle, nebo nejakej ten roland, ale ten uz ma zas digitalni procesor, coz je jako multiefekt a ty ja nesnasim :D , ale fakt to ma hodne dobry zkresleni, rika to i clovek co je zhejckanej lampovym marshalem tak aby to nebyla pravda :D
Pěkně blbá póza... Kdybys rolanda slyše a hrál na něj nějak víc, tak bys věděl, co povídáš za nesmysl... Oproti tomu randallu to totiž HRAJE. A zkreslení je fakt na nic, kopa stejně drahejch tranzistorů umí líp...
No tak ja jednoho rolanda mam, sice toho nejmensiho, jako hraje hodne pekne, to je fakt, pak sem hral na ronanda 30ku, hrajou pekne, ale podle me ma proste ten randall hodne dobrej zkreslenej zvuk, rikal to i jeden hodne dobrej kytarista, co hraje na komba uplne jiny cenovy kategorie, ze ve svy tride neni zadny kombo s tak dobrym zkreslenim, ja sem s nim proste spokojenej, nikomu ho nevnucuju, ale kdyz rikas ze ma spatny zkresleni, nevim no, na tom se proste neshodnem, ja nevim jak dlouho si na nej hral a jak sis hral s equalizerem, podle me na tom nastaveni zrovna u tohohle komba hodne zalezi, ale ja uz na nej hraju 3 roky nebo jak dlouho a nemuzu si na nej stezovat, je fakt ze na rolandovi je vic druhu zvuku, ale zadnej neni tak kvalitni jako overdrive na tomhle....
Nöuld
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nöuld »

venca.k píše:
No tak ja jednoho rolanda mam, sice toho nejmensiho, jako hraje hodne pekne, to je fakt, pak sem hral na ronanda 30ku, hrajou pekne, ale podle me ma proste ten randall hodne dobrej zkreslenej zvuk, rikal to i jeden hodne dobrej kytarista, co hraje na komba uplne jiny cenovy kategorie, ze ve svy tride neni zadny kombo s tak dobrym zkreslenim, ja sem s nim proste spokojenej, nikomu ho nevnucuju, ale kdyz rikas ze ma spatny zkresleni, nevim no, na tom se proste neshodnem, ja nevim jak dlouho si na nej hral a jak sis hral s equalizerem, podle me na tom nastaveni zrovna u tohohle komba hodne zalezi, ale ja uz na nej hraju 3 roky nebo jak dlouho a nemuzu si na nej stezovat, je fakt ze na rolandovi je vic druhu zvuku, ale zadnej neni tak kvalitni jako overdrive na tomhle....
No tak s tímhle naprosto souhlasím. Když si vyhraješ s ekvalizérem, tak to vážně stojí za to... 8)
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Randally jsem si prošel hodně , soused má tenhle chrchlák a věčně si na něj stěžuje , měl jsem možnost si s tím hrát a marná sláva , hraje to děsivě. Vyžší řada at už trandy nebo pololampy hrajou skvěle , ale tyhle malý bzučítka za to nestojej , dá se koupit líp.
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Nuker píše:Randally jsem si prošel hodně , soused má tenhle chrchlák a věčně si na něj stěžuje , měl jsem možnost si s tím hrát a marná sláva , hraje to děsivě. Vyžší řada at už trandy nebo pololampy hrajou skvěle , ale tyhle malý bzučítka za to nestojej , dá se koupit líp.
rikas ty, uz si asi zvyklej na jiny a lepsi aparaty, tak je jasny ze podle tebe je tohle treba srac, ale bzucitkem bych to zrovna nenazyval, jestli to teda myslis z toho duvodu, jak hraje nahlas. Myslim si ze zadny tranzistorovy 30w kombo nehraje vic nez tohle, rovna se ostatnim tak 60w+ kombam. Treba stagg, coz teda nepovazuju za kombo :D , ale toi je jedno, ma psanej vykon 60w a nehraje to zdaleka jako tohle. Jako jestli hrajes na lampu, tak chapu ze se ti tohle nelibi, ale ten co to chce zrejme jeste neni na zvuk tak narocnej, a myslim si ze tohle je pro zacatek dobra volba...
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Na lampu rozhodně nehraju , jsem chudej student tudiž jsem si pořidil RG100 což je pololampa a jsem s ní víc jak spokojenej.
Ted zpět k tomu kombu. Je sice fakt , že dokaže udělat bordel , jenže pokud se tu bavíme o kvalitě zvuku tak to bych řekl , že pokulhává , starý trandy byly opravdu luxusní , ale tahle nová řada je fakt na nic , možná to hraje hlasitě , ale to je tak celý , pokud jsi s ním spokojenej tak je to jedině dobře pro Tebe ;) mě by to nestačilo.
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Nuker píše:Na lampu rozhodně nehraju , jsem chudej student tudiž jsem si pořidil RG100 což je pololampa a jsem s ní víc jak spokojenej.
Ted zpět k tomu kombu. Je sice fakt , že dokaže udělat bordel , jenže pokud se tu bavíme o kvalitě zvuku tak to bych řekl , že pokulhává , starý trandy byly opravdu luxusní , ale tahle nová řada je fakt na nic , možná to hraje hlasitě , ale to je tak celý , pokud jsi s ním spokojenej tak je to jedině dobře pro Tebe ;) mě by to nestačilo.
No ale to ze to tobe nestaci je tvuj problem zejo :D , dyt tohle kombo nebude mit na furt, taky stoji asi 4500 nebo 5000, a to tvoje sem koukal ze asi 16000, coz je trochu jina cenova kategorie, tak je jasny ze to hraje o hodne lip, ja jenom rikam ze me to proste staci, a nekomu jinymu muze taky, treba tobe by rek nekdo kdo hraje na mesu ze to tvoje je sumitko.... proste V2XM je podle me dostacujici pro zacatecnika, mozna i mirne pokrocilyho, ja bych si ho klidne koupil zase.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

venca.k píše: No tak ja jednoho rolanda mam, sice toho nejmensiho, jako hraje hodne pekne, to je fakt, pak sem hral na ronanda 30ku, hrajou pekne, ale podle me ma proste ten randall hodne dobrej zkreslenej zvuk, rikal to i jeden hodne dobrej kytarista, co hraje na komba uplne jiny cenovy kategorie, ze ve svy tride neni zadny kombo s tak dobrym zkreslenim, ja sem s nim proste spokojenej, nikomu ho nevnucuju, ale kdyz rikas ze ma spatny zkresleni, nevim no, na tom se proste neshodnem, ja nevim jak dlouho si na nej hral a jak sis hral s equalizerem, podle me na tom nastaveni zrovna u tohohle komba hodne zalezi, ale ja uz na nej hraju 3 roky nebo jak dlouho a nemuzu si na nej stezovat, je fakt ze na rolandovi je vic druhu zvuku, ale zadnej neni tak kvalitni jako overdrive na tomhle....
Tvůj názor ti neberu, bonus pro tebe, že jsi spokojen, ale já za sebe nemůžu Randalla s čistým svědomím doporučit. Jinak já možná nebudu hodně dobrej kytarista, ale taky hraju na kombo úplně jiný cenový kategorie a i na kytary poměrně slušné cenové kategorie, a rozhodně se vsadím, že na tomhle fóru patřím k lidem, kteř ozkoušeli největší množství různých hudebních věciček (z pochopitelných důvodů). A když něco zkouším, tak to dělám opravdu pořádně. Mj. Roland Cube 30 je kombo, na kterým jsem začínal a které mi dote´d leží na chalupě, nějakou dobu jsem měl i MicroCube.

A prostě to, co podle mě produkuje ten VX, není dobrý zvuk... Nicméně - je to jen můj názor. Nekomu se to může líbit, ale já to nebudu.

PetrPeter 1975 - 2008
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Nero píše:
venca.k píše: No tak ja jednoho rolanda mam, sice toho nejmensiho, jako hraje hodne pekne, to je fakt, pak sem hral na ronanda 30ku, hrajou pekne, ale podle me ma proste ten randall hodne dobrej zkreslenej zvuk, rikal to i jeden hodne dobrej kytarista, co hraje na komba uplne jiny cenovy kategorie, ze ve svy tride neni zadny kombo s tak dobrym zkreslenim, ja sem s nim proste spokojenej, nikomu ho nevnucuju, ale kdyz rikas ze ma spatny zkresleni, nevim no, na tom se proste neshodnem, ja nevim jak dlouho si na nej hral a jak sis hral s equalizerem, podle me na tom nastaveni zrovna u tohohle komba hodne zalezi, ale ja uz na nej hraju 3 roky nebo jak dlouho a nemuzu si na nej stezovat, je fakt ze na rolandovi je vic druhu zvuku, ale zadnej neni tak kvalitni jako overdrive na tomhle....
Tvůj názor ti neberu, bonus pro tebe, že jsi spokojen, ale já za sebe nemůžu Randalla s čistým svědomím doporučit. Jinak já možná nebudu hodně dobrej kytarista, ale taky hraju na kombo úplně jiný cenový kategorie a i na kytary poměrně slušné cenové kategorie, a rozhodně se vsadím, že na tomhle fóru patřím k lidem, kteř ozkoušeli největší množství různých hudebních věciček (z pochopitelných důvodů). A když něco zkouším, tak to dělám opravdu pořádně. Mj. Roland Cube 30 je kombo, na kterým jsem začínal a které mi dote´d leží na chalupě, nějakou dobu jsem měl i MicroCube.

A prostě to, co podle mě produkuje ten VX, není dobrý zvuk... Nicméně - je to jen můj názor. Nekomu se to může líbit, ale já to nebudu.
No jiste, kazdymu se libi neco jinyho, to bysme pak vsichni hrali na stejny aparaty kdyby se nam libilo to samy, ja jenom rikam ze me se ten zvuk libi, z ohledem na cenu toho komba, ale nekomu nemusi...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“