kytara na metal
Pravidla fóra
kytara na metal
Zdravím, pomalu sháním peníze na svou novou elektriku a chtěl bych znát váš názor na tuhle kytaru
http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-EX401 ... e/:3:33969
Jak se na ni hraje? Je vhodná pro tvrdé styly? A nějaké upřesńující informace
http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-EX401 ... e/:3:33969
Jak se na ni hraje? Je vhodná pro tvrdé styly? A nějaké upřesńující informace
Re: kytara na metal
je tak akorát na metal, protože má aktivní snímače
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Si delas p***l, ne?Amid píše:je tak akorát na metal, protože má aktivní snímače
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Jakýkoliv styl se dá hrát s jakoukoliv kytarou. Při výběru se dívej na to, jak se ti líbí zvuk kytary, ale taky na vzhled a jak se ti na ni hraje.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Straty jsou hodne univerzalni, ae treba les pauly na blues to mi moc nesedi, LP jsou na tvrdsi styly... ne vsechny kytary se hodi na vsechnoJoey01 píše:Jakýkoliv styl se dá hrát s jakoukoliv kytarou. Při výběru se dívej na to, jak se ti líbí zvuk kytary, ale taky na vzhled a jak se ti na ni hraje.
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
A proto LP na blues vsichni tak pouzivaji

Zamysli se než zase vypustíš takovou hovadinu. LP je kytara která vznikla dříve než rock a na blues se dá použít naprosto všechno. Aktivní snímače jsou ale skutečně nejlépe využitelné v metalu, není potřeba tolik přikrmovat a nechytá to tolik sajrajtu mezi snímačem a zesilovačem. Navíc mají takový snad až příliš neurčitý zvuk, který přímop vybízí k tomu, aby ho člověk změnil k nepoznání tunou gainu a případně nějakým dalším mršítkem (žabí hněv, phase, octaver...).axi12 píše:Straty jsou hodne univerzalni, ae treba les pauly na blues to mi moc nesedi, LP jsou na tvrdsi styly... ne vsechny kytary se hodi na vsechnoJoey01 píše:Jakýkoliv styl se dá hrát s jakoukoliv kytarou. Při výběru se dívej na to, jak se ti líbí zvuk kytary, ale taky na vzhled a jak se ti na ni hraje.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
nebo na jazzFade píše:A proto LP na blues vsichni tak pouzivaji![]()
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, vzdyt strat a LP jsou snad ty nejuniverzalnejsi kytaryPikus píše:nebo na jazzFade píše:A proto LP na blues vsichni tak pouzivaji![]()
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Předem se omlouvám za výraz, který bych tady (podle kodexu.........) použít neměl, ale lidé ho pochopí a myslím že je naprosto na místě: Jste kreténi. On se neptal na to, které kytara je na co. On se ptal, jestli se ta kytara hodí na metal. A ano, tahle kytara opravdu je
Ještě bychom mohli rozebírat jaký metal, a taky to, že metal je pouze podmnožinou tvrdých stylů, o kterých autor mluvil, na hardrock typu lordi bych bral něco jinýho, ale autor beztak metal opravdu myslel.
Suma sumárum:
Ano, tahle kytara se hodí na metal
Na tvrdé styly obecně taky, ale chtělo by to konkretizovat
A klasika, u takhle drahé kytary (zlom hladiny "hodně" peněz, ale stále "čína") to platí dvojnásob - někoho kdo tomu rozumí, do obchodu a zkoušet. Nebo na začátek (předpokládám, že jde o začátek) koupit něco levnějšího, i když taky proč, že.
Sorry kluci, sem nas*anej, celej den je v háji, sorry za trochu tvrdej začátek, já prostě musel. Ale v podstatě si za tím stojím...
. A taky proto, že je z mahagonu. Taky proto, že je černá. Taky proto, že na expy hraje Hetfield a vypadá to sexy. Ještě by mohla mít o něco delší menzuru. Nechápu, co se na tom komu tak nelíbí, že to musí nutně negovat, nebo se autora ptát, jestli si nedělá p***l. To, že metal se dá hrát na všechno ještě neznamená, že se tahle na metal nehodí.Knorecek píše:tak akorát na metal, protože má aktivní snímače
Ještě bychom mohli rozebírat jaký metal, a taky to, že metal je pouze podmnožinou tvrdých stylů, o kterých autor mluvil, na hardrock typu lordi bych bral něco jinýho, ale autor beztak metal opravdu myslel.
Suma sumárum:
Ano, tahle kytara se hodí na metal
Na tvrdé styly obecně taky, ale chtělo by to konkretizovat
A klasika, u takhle drahé kytary (zlom hladiny "hodně" peněz, ale stále "čína") to platí dvojnásob - někoho kdo tomu rozumí, do obchodu a zkoušet. Nebo na začátek (předpokládám, že jde o začátek) koupit něco levnějšího, i když taky proč, že.
Sorry kluci, sem nas*anej, celej den je v háji, sorry za trochu tvrdej začátek, já prostě musel. Ale v podstatě si za tím stojím...
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
http://www.houdek.cz/catalog/product_in ... 8d9c4bfe59
za me tahle. pozor, za 15 je jen ta cerna verze.. ale je to teda vec kterou bych vyhledove rad poridil
za me tahle. pozor, za 15 je jen ta cerna verze.. ale je to teda vec kterou bych vyhledove rad poridil
Jen jeden snímač? To bych neviděl jako příliš dobře využitelnou kytaru, spíš jen na takové to laihovské stylem kafemlejnek - žádná práce s barvou zvuku, žádná dynamika, prostě to sypat všechno rovně, hlavně že je to rychle a sedí to do harmonie. Případně extrémně nasrané riffy v drop C. To je kytara, která neumožňuje změnit zvuk - všechno je na krabkách, protože z kobylkového snímače to leze všechno stejně, ať hraješ u kobylky nebo u 12. pražce. Ale někomu to vyhovuje. Každopádně bych doporučil zvážit krkový snímač, i v extrémním metalu se občas hodí.pigdestroyer píše:http://www.houdek.cz/catalog/product_in ... 8d9c4bfe59
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Souhlasim.woro90 píše:i v extrémním metalu se občas hodí.
Za sebe doporucim neco z produkce Schecter, rozhodne ale neco se snimaci SD nebo EMG, zadne designed a podobne osizeniny. LTDcka v teto cenove relaci taky nejsou spatny, se zminenou kytarou urcite krok vedle neudelas.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Hrál jsi na to? To je kytara jak mag*r. Já jsem kousek od Plzně a když nemam co dělat, tak jdu k Houdkovi. Jsou tam prodavači známý, takže si zapnu Valvekinga a přes to to valim. Ta kytara je naprostej nám*d, je hutná a při tom krásně srozumitelná. Možná je pravda, že má pořád stejnej zvuk, ale to dělá tuhle kytaru zajímavou. Ten zvuk z toho leze perfektní. Sám nemam moc rád aktivky, ale na téhle kytaře to hraje fakt skvěle. Má nejpříjemnější krk co znam. Je to prostě Jackson a kdo má ty prachy, tak je to skvělá volba. 
V houdkovi jsem si kytar vyzkoušel už dost ale tutu bohužel ještě ne
. Jestli tam někdy zase pojedeš zkus si Dean VMNT a Jackson Demellition King V
Masakr taky obě aktivky 
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson Demellition King V na tu jsem hrál nedávno, je to skvělá kytara a to nemusim Včka.xaero píše:V houdkovi jsem si kytar vyzkoušel už dost ale tutu bohužel ještě ne. Jestli tam někdy zase pojedeš zkus si Dean VMNT a Jackson Demellition King V
Masakr taky obě aktivky
Já si myslím že levnější nástroje tam měli vždycky a teď spíš naopak začínají přibývat ty dražší a kvalitnější.
Taky jsem nemusel Včka ale tuty dvě kytary mě zlákaly na svoji stranu
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Mě se celkově moc nelíbí značka DEAN ale proti gustu.. Dřív tam mívali snad jenom drahý aparáty a ještě jen komba a teďka tam narazíš na slušný aparáty za malej peníz.xaero píše:Já si myslím že levnější nástroje tam měli vždycky a teď spíš naopak začínají přibývat ty dražší a kvalitnější.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
chtel kytaru na "metal", ne na bluegrass.. ale je pravda ze jesi povazuje za "metal" i takovy ty hammerfall a spol, tak by mozna mel zvazit i jinaci snimace. jinak myslim ze DK6 je idealni. zadny paky, zbytecnosti navic.. drop C? spis niz a standart.. a nebo .. pokud tomu veri.. tak za cca 12 tycek by si uz mohl nechat postavit nakou akorat kytaru.. samozrejme bez nesmyslu typu floyda atd. aby na to pak akorat delal pacmana a zvuky z golden axe.. (viz herman li a jeho "lessons")woro90 píše:Jen jeden snímač? To bych neviděl jako příliš dobře využitelnou kytaru, spíš jen na takové to laihovské stylem kafemlejnek - žádná práce s barvou zvuku, žádná dynamika, prostě to sypat všechno rovně, hlavně že je to rychle a sedí to do harmonie. Případně extrémně nasrané riffy v drop C. To je kytara, která neumožňuje změnit zvuk - všechno je na krabkách, protože z kobylkového snímače to leze všechno stejně, ať hraješ u kobylky nebo u 12. pražce. Ale někomu to vyhovuje. Každopádně bych doporučil zvážit krkový snímač, i v extrémním metalu se občas hodí.pigdestroyer píše:http://www.houdek.cz/catalog/product_in ... 8d9c4bfe59
EDIT: ted uplne mimo hru (nic proti) - vam se ta verze explorera od ltd libi? me to prijde jak detska hracka.. ale muze hrat dobre, to jo, ale pride mi jak od stankaru..
Tenhle topic je hodny zaznamenani.
Fakt takovej nazorovej prujem (krome par jedincu - Wohma, Pigdestroyer) sem uz dlouho nevidel.
(muj post si hlavne nezapomente quotnout... ale prvne si prectete co ste tu vytrousili)
Boze bezte hrat s EMG funky a s dual rectem jazz treba, hlavne sem uz nic nepiste...
Fakt takovej nazorovej prujem (krome par jedincu - Wohma, Pigdestroyer) sem uz dlouho nevidel.
(muj post si hlavne nezapomente quotnout... ale prvne si prectete co ste tu vytrousili)
Boze bezte hrat s EMG funky a s dual rectem jazz treba, hlavne sem uz nic nepiste...
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A