Tlouštka strun a rychlost hraní
Pravidla fóra
Tlouštka strun a rychlost hraní
Zajimaloby me jestli tloustka strun ovlivnuje rychlost hrani...ja osobne budu prechazet na jemnejsi pac si myslim ze nemam tak silne prsty a ze me to spomaluje pri hrani rychlejsi taktu....je to mozne..????? A jake pouzivate tloustky strun vy..? ja osobne 10tky..a budu davat ..9-8........???
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
Já hraju na 10ky. Mám ost velkej odpor strun - vlasnost kytary. Veká menzura atd, znáte to. No teď sem ale s reprákama objednal 9ky - doufám ře se nebudou tak rozlaďovat při používání vibrapáky....
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
...jednu dobu jsem hrál s 8kama...
jo, vytahujou se paradně a dá se s tim pěkně hrát, ale jen co se týče pomalejší hry...třeba na blues jsou ideální...
jenže strunu musiš mačkat uplně přesně,jsou totiž tak měký že i špatnej stisk muže znit falešně...takže při rychlejší hře se mi stávalo, že v té rychlosti jak sem tam rval prst sem tón nechtěně vytáhl o tón výš jestli chápete ..
a navíc akordy zní mnohem lip s tvrdšíma strunama...měký se moc ohejbaj a navic se deformujou o pražce...hraje se s nima jak po másle, vubec nebolej prsty ( i když teď mě nebolej ani s 10kama ) a máte s 8kama mnohem větší cit, jenže jak řikám...v rychlejší hře se její dobrý vlastnosti moc neuplatněj...
jo, vytahujou se paradně a dá se s tim pěkně hrát, ale jen co se týče pomalejší hry...třeba na blues jsou ideální...
jenže strunu musiš mačkat uplně přesně,jsou totiž tak měký že i špatnej stisk muže znit falešně...takže při rychlejší hře se mi stávalo, že v té rychlosti jak sem tam rval prst sem tón nechtěně vytáhl o tón výš jestli chápete ..
a navíc akordy zní mnohem lip s tvrdšíma strunama...měký se moc ohejbaj a navic se deformujou o pražce...hraje se s nima jak po másle, vubec nebolej prsty ( i když teď mě nebolej ani s 10kama ) a máte s 8kama mnohem větší cit, jenže jak řikám...v rychlejší hře se její dobrý vlastnosti moc neuplatněj...
.......::: ENDŽOJ :::.......
Hej lidi dotaz.... když sem dostal kytaru už s nataženejma strunama jak zjistím kerý to sou? Podle čeho se to určuje. Vemu posuvný měřítko a půjdu měřit klidně ale nevím co? Průměr? Průřez?
Teda borec když mi je tam dával se ptal jestli sem začátečník a že by mi tam dal spíš nějaký měkkčí. Ale rád bych věděl číslo abych pak nekupoval zajíce v pytli.
Teda borec když mi je tam dával se ptal jestli sem začátečník a že by mi tam dal spíš nějaký měkkčí. Ale rád bych věděl číslo abych pak nekupoval zajíce v pytli.
Ibanez GAX 30 + CRATE GT65
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
toš většinou bejvaj 9ky... možná tam máš 8čky, ale říkám, jako další si kup 9ky....
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
Hm, ja tedka testuju 8mičky ...a docela good. Sem spokojenej. Ale je taky pravda, ze kdyz sem je natahoval, tak sem snizil zaroven i dohmat o neco. Takze nevim ...akorat sem musel vyměnit tlustý E , protoze kdyz sem podladil na dropped D , tak to fakt plandalo ...nehralo to fakt moc dobre... 
[img]http://trw.wz.cz\signt.jpg[/img]
Behringer kytara - rádoby Strat, Behringer 15 W, Digitech Rp-5O, trsatka Dunlopy nebo Brain tak O.6-8, struny - po každý jiný
...ale tedka většinou GOR ...kazda jinak tlusta
...
Behringer kytara - rádoby Strat, Behringer 15 W, Digitech Rp-5O, trsatka Dunlopy nebo Brain tak O.6-8, struny - po každý jiný
- Alexi_Laiho
Hele ale tlouštka strun dost závisí na ladění
, já tam měl 11-70 a dá se nato hrát upně v pohodě (až na tu 70 , při falžoletech mi tekla krev z prstu
) , ted tam mam 11-60 , ale mam to taky dropped B , kdybych to dal na E tak mi to vyšvihne oko 
jasný že 8 ti při dropped budou plandat, na tom by ses ani neoběsil kdyby si chtěl
jasný že 8 ti při dropped budou plandat, na tom by ses ani neoběsil kdyby si chtěl
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12
zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12
zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
nojo, tyvole, dělat flažolety na 70 E to je dost masakr 
mezi náma: kde proboha děláš flažolety na E?
Každopádně u tzloušťky strun z mých zkušeností záleží jen na zvyku...přešel jsem z 010 hybrid na čisté 011, prvních pár dní jsem měl problém s taháním tónů, ale pak už to šlo jako po másle (respektive jako předtím
mezi náma: kde proboha děláš flažolety na E?
Každopádně u tzloušťky strun z mých zkušeností záleží jen na zvyku...přešel jsem z 010 hybrid na čisté 011, prvních pár dní jsem měl problém s taháním tónů, ale pak už to šlo jako po másle (respektive jako předtím
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Rád bych... ale nemám na to buňky... třeba ze mě bude jednou průměrnej doprovodnej kytarista v punkový skupiněDark Axel píše:rada? nauč se hrát něco lepšího
ale vážně...zkus GHS a kdyžtak si nech v hudebninách poradit. Nemůžu ti přesně říct jaké struny brát, protože je to naprosto individuální věc
Ale to zase jo... hraju každej den minimálně 30 minut to zase jo.. ale není moc času takže jak to výjde no. Zatím se nevidím ani jako ten doprovodDark Axel píše:Jasně, taky jsem se ze začátku viděl jako doprovod v grungeové tlupě a jsem sólák v metalové skupině
zkus každý den cvičit alespoň chvíli a uvidíš
jinak zkus teda ty GHS a napiš jak ti sedí
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
Dark Axel píše:rada? nauč se hrát něco lepšího
ale vážně...zkus GHS a kdyžtak si nech v hudebninách poradit. Nemůžu ti přesně říct jaké struny brát, protože je to naprosto individuální věc
sem nazlobenýýýýýý.... někdy dáme kontest metaláci vs punkáči a rozválcujem ty vaše srabsky podladěný kytary..... na punkový rychlí běhy si netroufne žádnej metalák, ani ten extrémě podladěnej.....
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
jinak 30 minut velmi málo, zadnešek mám už 4 hodiny nacvičený....