Díval jsem se na ty Celestiony a opravdu to nejsou žádné zázraky. Čert vem tu citlivost, větší problém bude, že evidentně nebudou umět hrát moc v basech. To mě i před tím utvrdilo v tom, že to má být na kytaru. Pokud výrobce, potažmo prodejce napíše, že repro hraje od 80Hz do 5000Hz a nenapíše tam v jaké toleranci a dokonce zatají i rezonanční kmitočet, můžeš počítat s tím, že to bude hrát těch 97db v nejlepším případě až tak kolem 200Hz. Určitě by ta data šla někde na netu najít, ale nepřipadá mi to nutné. Ta Eminence, ač je také nemám moc rád, by mohla být opravdu lepší. Jestli to již správně chápu, máš kombo které určitě zvládá středy a výšky, ale pokulhává v basech a proto chceš ext. box. Ano? Abys z toho opravdu dostal tu pecku, která Ti pohne s nohavicemi, musíš jít do basreflexu, ale k tomu potřebuješ repra, která jsou na to stavěná. Což ty Celestiony nebudou. Možná Ti to bude připadat odvážné až rouhačské, ale pokud chceš podpořit svůj aparát jen v basech, není nutné hledat přímo nástrojová baskytarová repra, ale můžeš klidně použít něco kvalitního z nabídky pro PA. Rozhodně nebudeš první, ani nijak vyjmečný basák, který takto bude hrát. Co třeba BC spaekers 10HPL64? Koupíš ho v Prodance (
http://www.prodance.cz/ceniky/cenik2009 ... eakers.pdf ). Je v podobné cenové relaci, jako ty Celestiony, má vyšší citlivost a rezonanční kmitočet ( Fs ) 61 Hz. Což ty Celestion nemají ani náhodou. Od basreflexu jsem Tě zrazoval v domění, že chceš dělat kytarovou bednu. Výpočet basreflexu pro takovéto repro je celkem snadný a i když se úplně netrefíš, repro tak snadno nezničíš, jako ty zářiče, které mají vyšší Fs. Vzorečky, programy na výpočet a další info najdeš na
http://www.repromania.net a veškeré potřebné údaje jsou u Prodance na www. Zkus si navrhnout basreflex tak na 65Hz, zdvih se projeví tak někde kolem 80Hz a to je přesně to, co ty potřebuješ. Ten správný šťavnatý bas. Až budeš dělat bednu, navrhni si ji tak, abys mohl chránit repra nějakým průzvučným materiálem, ale ústí basreflexu je dobré nechat volné. Optimum je štěrbinový na spodku boxu. Na bednu použij překližku, cca 18 mm, nějakou lehkou, např. oblíbenou břízu, nebo topol a pečlivě korpus spoj. Nejlépe na komfirmáty. Nešetři lepidlem a vnitřek přiměřeně vytlum. Pokud bys měl problémy s dosažením do vzorečků při výpočtu, tak mi pošli SZ a dáme to spolu dokupy.