zadni kryt kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
X-man

zadni kryt kytary

Příspěvek od X-man »

Muzete mi prosim nekdo vysvetlit, proc ma vetsina hracu co sem v zivote videl odmontovanej zadni kryt kytary, kde jsou pruziny k tremolu?? :) premejslim, jestli je to jenom tim, ze jsou lidi liny to primontovat spatky, kdyz neco stelujou vzadu, nebo to ma jinej zvlastni vyznam? :D
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: zadni kryt kytary

Příspěvek od Prejdák »

Protože to neuvěřitelně prodlouží délku sustainu... nebo protože je to cool :D
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Já tam ten plast nechci, protože tam prostě vypadá hnusně :)
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

protože to měl hendrix :|
panedge

Příspěvek od panedge »

Já sem si ho tam naopak dal,hnusný to je bez něj :P
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja tam ten kryt nemam, ptz sem linej ho dat zpatky, ztratil sem vetsinu sroubku a docela se mi to bez krytu libi...ale vdycky kdyz hraju a nemam triko tak se mi do tech pruzin chyti chlupy z pupku a to je potom neprijemna depilace...zkratka ma to sve pro i proti
woro90

Příspěvek od woro90 »

Já jsem ho měl dole jen než jsem odladil seřízení tremola a než jsem si uvědomil že to sice usnadňuje a urychluje výměnu strun, ale nikdy s tím nebudu potřebovat spěchat protože struny netrhám. Pak jsem to tam dal zpátky, právě kvůli chlupům kolem pupku, sajrajtu co do toho leze a odřenému pásku. Vypadá to sice blbě, zašlý bílý kryt na žluté kytaře, ale na zadní stranu nikdo nekouká. Až si zase budu hodně hrát se seřízením tremola, zase ho sundám.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

nemam to tam, asi jak sme s tim nejak drbal tak sem to oddelal.. nevadi mi to. spis mam problemy s pyramidakem, vsechny tricka mam dirkovany v miste stretu pasku, kytaru, a mezi nima trika :) kytara je samozrejme taky podobana.. ale to mi je uplne fuk..
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

rychlejsi vymena strun - treba na stratech uz to mam leta vyndane protoze jak na cort stratu za 5k tak na american standardu byla ta dira pro provlekani strun blbe vyrizla, takze jsem vzdycky musel pouzit paku. kytara je takhle trochu vic poskrabana ale je to rychlejsi a vsecko. na prs ten kryt zatim mam protoze tam neni s nicim problem :)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já ho tam mám, pač se mi tam líbí... A navíc... Lidi se většinou dívají na kytaru ZEPŘEDU :)
Nelítá mi do toho prostoru s pružinama tolik sajrajtu.
panedge

Příspěvek od panedge »

No rychlejší výměna strun je asi o 3O sekund tipuju pravda :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

X-man píše:Muzete mi prosim nekdo vysvetlit, proc ma vetsina hracu co sem v zivote videl odmontovanej zadni kryt kytary, kde jsou pruziny k tremolu?? :) premejslim, jestli je to jenom tim, ze jsou lidi liny to primontovat spatky, kdyz neco stelujou vzadu, nebo to ma jinej zvlastni vyznam? :D
Vetsinou to tak mivaji prave kvuli serizovani a podobnym vecem. Na ruznych turne slavnych kapel se struny meni casto. Treba technik Satrianiho meni struny neustale. Jen nez natahne sadu strun, tak mu z toho treba dve prasknou pri vytahovani, jak popisuje v jednom rozhovoru.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Ono je to hodně o osobnosti toho kytaristy. Někdo je pedant a otevřený kryt by nesnesl, stejně jako např. 10 cm trčící struny a někomu by to zas vadilo a pokud by je neostříhal a nedal kryt do původního stavu, tak by hrát v pohodě ani nemohl (osobně se přiznávám, že já jsem ten případ).

To je to samý, jako někdo by si koupil nějakou "relic" sérii s nadšením, že ta kytara vypadá tak staře a že je přesným originálem nějaké kytary a zas druhý se na ní podíva a je mu z toho na blití... :D
Jasný důkaz je custom černý Strat Davida Gilmoura od Fenderu http://www.fender.sk/gilmour/guitar.php. A to neříkám o tom, že za tu "otlučenou" dá člověk o 40 tisíc víc...

=> všechno je to jen o samotném člověku, jeho hodnotách a taky v případě zadního i o línosti . :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ten vliv na zvuk tamlehký je...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Shopingjs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shopingjs »

Michal.K píše:Jasný důkaz je custom černý Strat Davida Gilmoura od Fenderu
Je u nas v kontejneru je kytara ktera je odrbaa skoro stejne. :lol:
kytara: Washburn X10B (nic moc)
Kombo: Ashton Viper50
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

turbo_MaCk píše:ten vliv na zvuk tamlehký je...
Ten vliv na zvuk s krytem a bez krytu si ce bude, ale asi takovy, jako kdybys zahral nejaky open chord a polozil ukazovacek na telo kytary a pak to same, bez ukazovacku...
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

jen sem se chtěl zeptat, jak veliký vliv má kvalita kobylky na zvuk kytary? jestli teda nějaký má... :?
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Vlilv ma spise na sustain a na to, jak ti drzi ladeni. To je taky casty problem a proto se meni kobyly u levnejsich kytar
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

kobylka přenáší rezonance na tělo. na to má vliv.
ten zadní kryt je z poměrně tlustého plastu a je připevněn několika šrouby.. Bez něj se kytara chvá více jako homogení materiál. Samozřejmě nemůže mluvit o klíčovév vlivu na zvuk...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
X-man

Příspěvek od X-man »

Diky za prispevky:)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“