Ultimátní otázka - jakou zvukovku?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Ultimátní otázka - jakou zvukovku?

Příspěvek od vizistep »

Zdravím, potřeboval bych lehce poradit od místních odborníků. Zbavil jsem se svojí EMU 0404 USB a rád bych si o něco málo polepšil. Vyhlídl jsem si Focusrite Saffire Pro 24, protože jsem tady i jinde na Focusrite slyšel jen samou chválu. Ovšem s cenou jenom o 2000,- vyšší mě láká vybavenější Alesis IO26, tak se chci zeptat, jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti a co byste mi případně poradili. Hlavně bych rád, aby to bylo jakž takž stabilní, fungovaly ovladače, nelezl z toho nějak přehnaně šum a byla přijatelná latence na VSTi atd.

Díky za rady!
http://putridpus.blogspot.com
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Ultimátní otázka - jakou zvukovku?

Příspěvek od Wohma »

Osobne mam Focusrite Saffire LE a pokukuju taky pod PRO 24 (jsou v podstate stejne, lisi se jen optickym vstupem, ten by se mi hodil). Jestli bys mel zajem o tu mou zvukovku, napis SZ ;)

Co se tyce tvyho dotazu - Focusrite na tom bude zvukove lip a ma i lepsi ovladace. Samozrejme pokud mas pocit, ze bys vyuzil vice mikrofonnich vstupu, tak ten alesis neni uplne spatna volba, ale je to neco za neco. Pokud bys bral toho Saffire PRO 24, tak kdybys pozdeji potreboval nahravat vicestope, muzes prikoupit Behringer ADA8000, tam jsou velmi dobre prevodniky a uchazejici predzesilovace - na sejmuti bicich by to melo byt vic nez dostatecne. To mi prijde jako lepsi reseni, i kdyz ve vysledku pochopitelne o neco malo drazsi.

Jinak ted jsem nekde na bazaru videl M-Audio ProFire 610, to je podobne kvalitni zvukovka jak ten Saffire, a jeste je VELMI dobry tc electronic konnekt 8, to je mozna nejlepsi zvukovka do 10K vubec, jenze aspon cca pred rokem mela obcas problemy s ovladaci a taky nebyla uplne neporuchova. Nevim, jak je na tom ted, to by bylo treba prozkoumat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vizistep »

Díky za nabídku, tvůj inzerát na midi už jsem čet :) Ovšem se svým "štěstím" na nákup čehokoli dražšího půjdu radši do plnohodnotný záruky. (Nemluvě o hezčím designu Pro 24, samozřejmě :) )

Nakonec teda asi zůstanu u Saffire, víc vstupů rozhodně teď nepotřebuju. Říkal jsem si, že třeba by do budoucna byl fajn ten Alesis, ale když je to jak říkáš, tak bych to řešil asi případně tím Behringerem. Což je pro mě i lepší, protože prostě něco koupim, až když to bude opravdu potřeba. Zase jsi mi ale nasadil brouka do hlavy s tím Konnektem :) Koukám ale, že nemá optiku, takže asi fakt zůstanu u původního rozhodnutí. Každopádně díky za radu! A hodně štěstí s prodejem ;)
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

+1 za Focusrite. Krásně šlape PRO 10 v zapojení s PRO 26. Nevidím důvod, proč by PRO 24 měla být v čemkoli horší. Ještě bych prozkoumal možnosti routování; mnou zmíněné Saffirky nemají možnost "cokoli kamkoli", což je konkrétně pro mě faktor, jež by jejich koupi zcela zásadně vyloučil.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pavlii: Jak to myslis? Ja mam moznost na sve Saffire LE routovat kam chci co chci, aspon v ramci tech 4+2 vstupu (analog +digital) a 4+2 vystupu. Viz http://www.production-room.com/gfx/prod ... le---3.jpg
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Wohma: příklad: vstup 1 lze naroutovat jen do výstupu 1 a 3 (jestli si to matně dobře pamatuju). A tak dále - víc možností jsem v ovládacím panelu zmíněných Saffirek nenašel :( ale ebych byl upřímný: nebylo to třeba, takže jsem hledáním moc času nezabil, nicméně nepředpokládám, že by "to" bylo tak zašité, že bych na to během cca 3 celkových dnů prácce s těmito zvukovkami nepřišel :lol:

P.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak jen ze slusnosti odpovim - ano, savli jde routovat jen do dvou vstupu, ale pomoci panoramy si muzes v podstate navolit routovani do vsech jednotlivych analogovych vystupu. S digitalnim vystupem je to slabsi, to je fakt. A u tech vetsich karet to je mozna osizeny ;)
Somnus Aeternus
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vizistep »

To už mám prozkoumané - podle toho, co jsem viděl, jde poslat cokoli kamkoliv, navíc je to všechno vyřešený super intuitivně i pro blbce. Takže paráda. Nevím, jak je na tom Saffire LE, ale Pro 24 má i docela užitečný dva virtuální vstupy na loopback
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Wohma: tak OK, na ponorámu jsem jaksi pozapomněl, ale budiž - v tom případě se (můj příklad) jedná o možnost naroutování pouze do výstupů 1 - 4... no a co ten zbytek (5 - 8)? :lol:

Ale OK, tohle nesouvisí s tématem.

P.

mando

Příspěvek od mando »

vyzera ze pro 24 ma dobru cenu, ale dost by ma zaujimalo ci to bude zasadny skok zvukovo, mohol by si potom napisat postrehy...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“