Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To jsem zvedav, kdo by naslepo poznal rozdil mezi zlacenym a nezlacenym konektorem :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Wohma píše:To jsem zvedav, kdo by naslepo poznal rozdil mezi zlacenym a nezlacenym konektorem :D
asi tak :D
xmarox píše:
Zlato se na konektory, mám ten pocit, dává kvůli zmenšení přechodového odporu ne kvůli korozi. .
Jak říkám, sám se v tom moc nevyznám, takže asi jo...Jinak, typově které Neutriky jste si kdo ozkoušeli?
Na kabelu mám NP2X-B a ten samý ale úhlový (bohužel ale ve stříbrné, zlatý neměli. Vadí mi to ale hlavně kvůli vzhledu :) ). Myslím, že tady z té řady je ale všechno stejné jenom se to liší barvami a počtem kontaktů. Co u Neutriku dost oceňuju je provedení. Vážně dobře vymyšlené. Navíc mají moc pěkný návod na stránkách s doporučenými délkami odizolovaných vodičů. Není to potom problém složit. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja mam zlacene i nezlacene, neni v nich podle me zadny rozdil, ted uz si kupuju ty cerne, protoze se mi proste vic libi :-)) Neutrik IMHO neni moc kam vylepsovat, az na blbosti, ktery stejne clovek nevyuzije.

Smrtak: O te doporucene delce vodicu ani nevim, kde? :O
Somnus Aeternus
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Mají tam u každého typu konektoru návod jak ho složit v pdf a je u toho rozkreslené jak moc má být odizolovaný který drát. :)
Je jasný, že to člověk udělá i bez toho ale prostě se mi líbí tenhle detailní přístup. Je vidět, že s tím někdo počítal a že to není prostě jenom "konektor". :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
xmarox

Příspěvek od xmarox »

já myslím, že rozdíl pozant nepůjde..to je víc než jasné..ale člověk si s tím zlatým jackem připadá, že udělal pro svůj zvuk víc než průměr..takove hezké placebo :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

xmarox píše:já myslím, že rozdíl pozant nepůjde..to je víc než jasné..ale člověk si s tím zlatým jackem připadá, že udělal pro svůj zvuk víc než průměr..takove hezké placebo :D
To jo :) A hlavne ono zrovna u Neutriku si za to pozlaceni priplatis doslova par kacek, takze to nema smysl moc resit, mne jen pobavilo, jak dulezite se to tvari, kdyz nejakej konektor je pozlacenej 24-karatovym zlatem :)
Somnus Aeternus
xmarox

Příspěvek od xmarox »

njn zní to hezky :D mě šlo u těch guerill hlavně o ten textil a 5 let záruku, konektorama si u nich nejsem jistý protože ten typ jsem nikde nenašel, jen jiný a ten stojí na jednom webu ve slevě 10 dolarů :D ale je tam retail price 50 doláčů..ale maj pořád vyprodáno :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když už se tu rozjela diskuze, můžu též doporučit kabely Spectraflex. Cenově rozumné, kvalita velmi vysoká.

http://www.rockster.us/Kabely/Spectraflex/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Nero píše:Když už se tu rozjela diskuze, můžu též doporučit kabely Spectraflex. Cenově rozumné, kvalita velmi vysoká.

http://www.rockster.us/Kabely/Spectraflex/
to můžu potvrdit, mám od nich FatsoFlex a je to můj nejlepší kabel. Je ale nepodajnej jako zahradní hadice :lol: a protáčí jack v kytaře. K nám se tenhle typ nedováží -ale i ty ostatní jsou výborný. Teď budu přikupovat lomenej na SG/ES.
Jeden z případů, kdy je rozdíl fakt slyšet /třeba proti Planet W, i když to nejsou špatný kabely/.
I´m wheels... movin´wheels
blind boy of Alabama

Re: Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od blind boy of Alabama »

chci se zeptat MONSTER - http://kytary.cz/monster-cable-m-jazz-1 ... 58:0:0:1:0
nebo PROCO - http://kytary.cz/pro-co-nastrojovy-kabe ... 58:0:0:1:0

Co píšou na krámě, tak ProCo asi vydrží dost, ale Monster možná bude lépěji hrát. Je to tak, nebo jinak?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Rozdil nepoznas. Bohuzel dost mozna nepoznas ani rozdil mezi kabelem za polovinu :) Tohle mi prijde snobsky. Na druhou stranu pokud to beres jako investici na cely zivot, proc ne.. Monster je mi osobne sympatictejsi.
Somnus Aeternus
blind boy of Alabama

Příspěvek od blind boy of Alabama »

myslim že to nebude nějaká zásadní chyba, to víš nerad věci měním a bude mi v podstatě daleko sympatičtější když s ním budu hrát ještě 20 let, než abych se za 3 roky radoval ze super čistýho signálu z nějakýho novýho kabelu.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

ad Prodance
U nich je třeba počítat, že v e-shopu mají absolutní bordel díky neschopnosti pracovníků správně zařazovat produkty do e-shopu. Stěžuje si na to spousta lidí.

Taky jsem se ptal na dostupnost Tasker TSK 1031. Když mi odpověděli, že ho maj i skladem, tak jsem jim řekl, že honemaj v příslušné kategorii v e-shopu. Oni na to ve stylu, že jsem snad naprostej idiot, že se to ale při zadání hesla přes vyhledávač objeví. Ještě jsem musel vyměnit dva maily, abych je k opravě té položky dokopal. Tak tady je high-end od Taskeru. Myslím, že za 31,- docela dobrý. Tabulkově má i krapet menší kapacitu než Sommer

http://www.tasker.it/prodotti/prodotti_ ... &idcod=350

http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93170

http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... ES13013884

Jinak Neutrik konektory jsou fakt asi nejlevnější na hudebniraj.cz
Peta
Kontaktovat uživatele:

Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od Peta »

Dobrý den,
nevím jestli to sem tak uplně patří,ale chtěl jsem se zeptat, jestli nástrojovému kabelu nějak vadí jeho délka.Rozhoduju se mezi 6m a 9m a co vím, tak čím dál se vede nějaký signál ,tak tím by měl signál ztrácet na síle.Jde vůbec poznat rozdíl mezi 6m a 9m kabelem?Nejsu elektrikář, takže nevím jak to chodí :o :shock:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud nepotrebujes hrat v druhe mistnosti, ber 6m... Delsi kabel bych si ja osobne nikdy nekoupil.
Somnus Aeternus
Peta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peta »

Myslel jsem právě spíš na koncerty.Někdy jsou tam tak blbě rozestavěné aparáty, že se delší šnůra hodí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

... hlavně na zakopávání... Čím kratší kabely, tím lépe...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Petr7118

Příspěvek od Petr7118 »

má THOMANN nějaké internetové ztránky.potřebuji pruzvučnou tkaninu na marshall box a kabely.Díky.
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Petr7118

Příspěvek od Petr7118 »