Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Dark Axel »

panedge píše:Tady sem nahrál takovej kousek,kdyby někdo chtěl vědět jak zní Vox ac 30 plus delay plus strat http://www.youtube.com/watch?v=ULOOXtjHycQ
to je přes toho PODa XT?

nezní to zle, jen mě trochu ruší jak moc je ten delay modulovaný :-D samotný tón se mi líbí :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Vilcek píše:Tak sem zase neco nahrál :) http://ulozto.cz/2967238/vilem-cajovna.mp3
Za každou kritiku budu rád :?
box.net prosimtě :D hoď na box.net :mrgreen: tohle je hrozný já nevim kolik bannerů a pop-upů tam na mě vyskočí a ještě mi to řekne že počet free slotů překročen a že mám platit kilo za takovej blbej server :lol: ne sorry ale box.net je úplně jiná třída a zadáčo :wink:

panedge: napsal jsem ti to do komentů :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

http://www.box.net/shared/181nmejba6
Tady to je, tak snad to pojede :wink:
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
panedge

Příspěvek od panedge »

Dark Axel píše:
panedge píše:Tady sem nahrál takovej kousek,kdyby někdo chtěl vědět jak zní Vox ac 30 plus delay plus strat http://www.youtube.com/watch?v=ULOOXtjHycQ
to je přes toho PODa XT?

nezní to zle, jen mě trochu ruší jak moc je ten delay modulovaný :-D samotný tón se mi líbí :-)
To je pod xt live do voxe ,nahranej přes sh*t mikrofonek :roll: ,vidíš mě to zas tak zmodulovaný nepřijde,de o to ,že pak s ostatníma nástrojema se to dobře pojí
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

špatně jse mto napsal, chtěl jsem se ptát jestli je ten delay z PODa XT :-x

ok, no, každý má jiné chutě :-)
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Fajn, dám to sem... Boogie improvizace...alá Dazed and Confused

Moleek

Příspěvek od Moleek »

Co to je za divadelní představení toto?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Místy jste se s bubeníkem tak úplně nesešli, jinak milé a veselé. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Moleek píše:Co to je za divadelní představení toto?
:lol: :lol: ne sorry ale to je fakt komentář :lol:

@60's: měl by sis dávat pozor co kde benduješ, koukal jsem na tu stairway a přijde mi že se při sólech neposloucháš...
jinak to co si sem dával mi připadalo takový... no jak bych to řek, to intro je prostě overkill, celou dobu čekám že tam začneš něco strašně jet hned jak zahodíš smyčec... mno příliš si mne navnadil :D

ježiš už zase ta čajovna... to je tady nějaká oblíbená ne? :lol:

Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

rasonamso: :D kdo to tady kdy daval? no kazdopadne me to dal hrat muj ucitel na kytaru... :P
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves

60'Rock_N'_Roll

rasomaso píše:
Moleek píše:Co to je za divadelní představení toto?
:lol: :lol: ne sorry ale to je fakt komentář :lol:

@60's: měl by sis dávat pozor co kde benduješ, koukal jsem na tu stairway a přijde mi že se při sólech neposloucháš...
jinak to co si sem dával mi připadalo takový... no jak bych to řek, to intro je prostě overkill, celou dobu čekám že tam začneš něco strašně jet hned jak zahodíš smyčec... mno příliš si mne navnadil :D :lol:

takhle, ono to bylo doopravdy spontální, 5 minut před tim nám řekli, že nemaj čas, ať tam běžíme... :) ale je fakt, že sólovat sem mohl víc. Ale jak mile sem se tam snažil, tak bubeník hned dal jiný, divný téma bubnů a tak sem se to zase snažil rozjet tim riffem.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

vilcek: dobře, nevšiml jsem si žádných chyb a připadalo mi to jako kdybych poslouchal originál, který jsem ještě nikdy neslyšel :lol: :P

60s: nemyslim jako že bys měl víc sólovat, nebo že to nebylo spontání, jen říkám že často benduješ tak že to třeba držíš na pražci co je v daný stupnici ale ten tón vyjde v podstatě mimo, myslím že by ses měl opravdu víc poslouchat a trochu se snažit myslet dopředu co hraješ a slyšet kam to chceš směřovat. :wink:

60'Rock_N'_Roll

No, tak o bendování mám trošku jinej názor. Ale to je jedno...

Tak sem chtěl jenom ukázat, co umim, ať nejsem jen blbej avatar... :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

60'Rock_N'_Roll píše:No, tak o bendování mám trošku jinej názor.
V tom pripade ho mas ale asi dost spatnej. Spis nez bendovani mi ale vadi tezka arytmie, at uz tady, nebo v tom Stairway u sola.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

rasomaso píše:vilcek: dobře, nevšiml jsem si žádných chyb a připadalo mi to jako kdybych poslouchal originál, který jsem ještě nikdy neslyšel :lol: :P
Diky :D
Btw. chyby tam sou :lol: :mrgreen:

60'Rock_N'_Roll

Ne, prostě si myslim, že doma si kdokoliv může cvičit jak chce, ale ať už člověk má trému, či ne, tak na pódiu ho to vezme a na to, co si doma cvičil zapomene. Takže můj názor na to je, že člověk musí hodně hrát před lidma, aby se naučil improvizovat. Nikomu to nevnucuju s nikym se o tom hádat nebudu. :arrow:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Wohma píše:
60'Rock_N'_Roll píše:No, tak o bendování mám trošku jinej názor.
V tom pripade ho mas ale asi dost spatnej. Spis nez bendovani mi ale vadi tezka arytmie, at uz tady, nebo v tom Stairway u sola.
Já nevim proč ale vždycky když se kouknu na ten tvůj avatar a přečtu si nějakou zdrcující kritiku tak to má extra váhu díky tomu že to vypadá jako když to píše samo peklo. :lol: Vypadáš tam hrozně pekelně. :mrgreen:

60s: mno jako co bych ti na to řek, před lidma sem párkrát už improvizoval (i když opravdu jen párkrát, takže si tady netahám triko) a myslim si že nemáš pravdu. Teda máš jí v tom že musíš hrát před lidma, ale musíš se (a to obzvlášť před lidma) poslouchat co hraješ. :D

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Realita je taková, že na vystoupení většinou jede člověk na takových 50-70% z toho co "umí" nebo cvičí. A často se mu jaksi zmenší to co normálně hraje na takové tvrdé základní jádro v čem si je opravdu jistý. :) Tohle je reálné a ozkoušené. Proto je potřeba hodně cvičit aby to tvrdé jádro bylo větší. :)

A k tomu vystoupení. Docela chyba hrát nějaké pseudo-Page sólo jenom s bubny když tam jaksi není basa nebo druhá kytara nebo cokoliv co by nějak vytvořilo alespoň náznak toho co se děje. Chápu, že to měla být hardcore improvizace ale docela to kulhá.

To stairway je ten doprovod celkem v pohodě. Až na ten rytmus. :) V tom sóle hraješ zcela evidentně jinou stupnici. Mě to přijde celé mimo. Asi sis spletl políčka a hrál to jinde nebo měl rozladěnou kytaru. Jestli tam bylo chladno nebo teplo tak se možná hly struny. Asi hraješ na devítky podle zvuku, takže je to možný.

Chtělo by to poslouchat se a ostatní hráče co hrají. Ale jestli to bylo první vystoupení tak to tak obvykle bývá. :)

Co musím pochválit je zvuk. Řádně vykradený Page. Nebo mi ho to celkem připomíná. Jestli je to dobře nebo špatně těžko říct.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

základem je NEZAPOMENOUT co ses učil a co jsi cvičil doma

klidně hrej "na půl plynu" ale tak abys nebyl úplně mimo :-) Smrtokvítek to vyjádřil, myslím si, velmi hezky

když to řeknu bez obalu - rytmus byl místy dost mimo, stejně tak bendy... chce to cvičit, alespoň budeš vědět na co se soustředit

a že máš o bendování trošku jiný názor je hezké, ale základ bendu je aby ladil. to radši hrát bez nich než takříkajíc "tahat kočku za ocas"

jinak ten začátek se smyčcem (ne ale celý) mi připadal docela hezky atmosferický, připomnělo mi to drone muziku... ale jelikož kopíruješ Page, tak to nebyl záměr :-D
60'Rock_N'_Roll

Tak na basu nebo druhou kytaru doopravdy čas nebyl..jak sem říkal, měli sme jen 5 minut, jediný, co jsem stihnul je to, že sem šel za stylistou a řek mu, že chci modrý světla a hodně kouře :)

Je fakt, že na stairway jsou odezvy jen ty nejlepší a to zpravidla od těch, co hudbě dvakrtá nerozumí. A pak ty, co na kytaru hrají a ty říkaj, že sem mimo. Nevím, ted s kým to hodnotíte, jestli s vámi nebo s Jimmym, člověkem, co tu skladbu vymyslel a ten at si tam zahraje cokoliv, vždycky to bude dobře.

A k tomu zvuku.... Já používám na zkreslování pouze Orange, takže pokud ten má ten "vykradený Page" zvuk, tak pak mi je líto. Vzhelem k tomu, že James používá naprosto jiný typ zesilovače s odlišnými lampamy, se mi tohle přirovnání k tomu zrovna dvakrát nehodí... :|

PS: A ano, doopravdy používám devítky. Ernie Ball, nebo co to tam bylo nataženýho...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“