SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
loos

Re: SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...

Příspěvek od loos »

to jsem nevěděl :oops: no tak to mi bůh asi P90 nepřeje :lol: Ale stejně je miluju :twisted: takže se o ně nenechám připravit :mrgreen:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
espiritu

Příspěvek od espiritu »

Dobry den,

mam dotaz. Mozna ze se to tu uz objevilo, ale ja to nemuzu najit. Prosim muze mi nekdo poradit jak zvednu trosku struny?Mam kytaru Cort EVL X4 a je tam floyd rose(zabrzdeny) a trosku mi drnci E a A. Prosim opravdu bych potreboval pomoci. Nez se dostanu ke kytarari je to vecnost
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

"povol" krajni sroub, na kterym drzi tremolo...
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

Mel byhc dotaz. Na sve Epince LP Studio jsem si chtel snizit dohmat. Dal jsem to pomerne nizko,vsechno slo hladce,basovy struny drnceli jen malinko za 12.tym prazcem... a pak hraju solo a ejhle,Gcko mi nezni. Cokoliv za 12tym prazcem na Gcku se neda hrat a struna lezi na vic prazcich. Ale jen ona sama. Zkusil jsem si pohrat s dolazovanim oktav,ale nic. Co se tyka krku,mam tam malinkej lucik-nic strasnyho.ale mozna by nebylo na skodu to napravit (pak by mit en dohmat treba vyhovoval). Taky si chci koupit novy struny... Takze vas zadam o radu,jak by jste postupovali :) Jeslti s evyplati to soupnout nejakymu kytarari,nebo jeslti si to mam zkusit srovnat sam...nebo jeslti tam mam prdnout 11ky struny a pak sit o zase stelovat.. :) Diky za rady.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Někdy i pouhé staré struny dělají neplechu...

Takže vyměn struny a zkus si to sám seřídit. Samozřejmě jak prohnutí krku, tak i výšku kobylky. Bohužel, u tune-o-matic nenastavíš parametry jednotlivých strun, máš možnost jen dvoubodového nastavení, ale to není žádný problém, ta kobylka je koncipována tak, aby bylo možné vše nastavit zcela bezproblémově.

A jakmile ti struna leží na pražcích, tak si buď jist, že je něco špatně :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

ok,dekuji. MOhli by jste mi sem prosim hodit odkaz s postupem na serzeni krku LP? Vsude vidim jen straty. Ikdzy on je postup asi stejny :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Postup je úplně stejný 8)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

Tak jsem si to seridil :) Hehe,navzdory vsem manualum o strane toceni to bylo uplne obracene :D CO uz...
Ted se chci zeptat,jak to mate s dohmatem. Ja si to seridil,ze se mi pekne hraje,struny naprazdno skoro nedrnci,ale kdzy to hraju na EAD na nejaky prazci,tak tma mam vzdycky drnci tak vterinu :) Mate to taky a kaslete an to nebo radeji jedete vetsi dohmaty a delsi sustain? (pres kombo jsem vyposlech,ze je malinko kratsi,ze to drnceni to tak jakoby zkrati,nedokazu to presne popsat :))
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Rozhodně žádné drnčení, dohmat tak akorát, aby se příjemně hrálo a bendovalo a sustain a barva tónu byly zcela plnohodnotné :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero píše:Rozhodně žádné drnčení, dohmat tak akorát, aby se příjemně hrálo a bendovalo a sustain a barva tónu byly zcela plnohodnotné :wink:
Přesně tak, ještě bych dodal, že já si dávám struny tak, aby se mi dobře bendovalo a nikde nic nedrnčelo, ale při větším záběru to pěkně třísklo či krátce zadrnčelo - na blues je to dobré, je to další rozměr výrazu. Jako trumpetistovi mi u kytary chybí možnost plynule měnit barvu tónu při hraní, a tohle je běžný způsob jak to nahradit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
loquito

Příspěvek od loquito »

já se chci zeptat jestli takzvaný stop tail na obrázku má určitý vliv na struny...třeba když zvýším kobylku, tak jestli musím zvýšit i ten stop tail nebo podobně,nebo jestli to nemá třeba vliv na to že mi drnčí struny neboť jsem si je vyměnil pak takzvaně "natahoval" aby jsem si je nemusel stále dolaďovat, naladil a stejně mi basová struna drnčí když do ní dám silnější ránu trsátkem a u předchozích strun mi to vůbec nedělalo,což je pro mě fakt překvápko, a přitom jsem si koupil stejné struny až na jinej brand ale to asi nevadí. JInak kobylka je u basového E 0,5cm od těla po ten ozubený otočný šroub.

http://www.guitarmigi.it/veloce/VlcGbs.html (btw umíte někdo italsky)? :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

loquito píše:já se chci zeptat jestli takzvaný stop tail na obrázku má určitý vliv na struny...třeba když zvýším kobylku, tak jestli musím zvýšit i ten stop tail nebo podobně,nebo jestli to nemá třeba vliv na to že mi drnčí struny neboť jsem si je vyměnil pak takzvaně "natahoval" aby jsem si je nemusel stále dolaďovat, naladil a stejně mi basová struna drnčí když do ní dám silnější ránu trsátkem a u předchozích strun mi to vůbec nedělalo,což je pro mě fakt překvápko, a přitom jsem si koupil stejné struny až na jinej brand ale to asi nevadí. JInak kobylka je u basového E 0,5cm od těla po ten ozubený otočný šroub.

Výška stopbaru učuje úhel zalomení strun na kobylce, tedy ostrost zvuku. Schválně si s tím zkus pohrát. Pokud tlusté E drnčí, buď do něj tolik nemlať (hraješ thrash, co? :wink: ) nebo kup tlustší kusovku, pokud se ovšem problém týká jen této struny. Pokud drnčí i A, asi víš, co máš dělat a neptal by ses, že? :lol:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
loquito

Příspěvek od loquito »

woro90 píše:
loquito píše:já se chci zeptat jestli takzvaný stop tail na obrázku má určitý vliv na struny...třeba když zvýším kobylku, tak jestli musím zvýšit i ten stop tail nebo podobně,nebo jestli to nemá třeba vliv na to že mi drnčí struny neboť jsem si je vyměnil pak takzvaně "natahoval" aby jsem si je nemusel stále dolaďovat, naladil a stejně mi basová struna drnčí když do ní dám silnější ránu trsátkem a u předchozích strun mi to vůbec nedělalo,což je pro mě fakt překvápko, a přitom jsem si koupil stejné struny až na jinej brand ale to asi nevadí. JInak kobylka je u basového E 0,5cm od těla po ten ozubený otočný šroub.

Výška stopbaru učuje úhel zalomení strun na kobylce, tedy ostrost zvuku. Schválně si s tím zkus pohrát. Pokud tlusté E drnčí, buď do něj tolik nemlať (hraješ thrash, co? :wink: ) nebo kup tlustší kusovku, pokud se ovšem problém týká jen této struny. Pokud drnčí i A, asi víš, co máš dělat a neptal by ses, že? :lol:
já nevím ale napadá mě že bych pozvednul kobylku na té straně kde jsou struny E,A ... řekl bych, ale zas nevím jeslti musím tedy zvednout i na druhé straně kde jsou struny e,b
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ne, nemusíš. Je vcelku normální, že kobylka není zvedlá na obou stranách stejně, u basových strun bývá výš.

PetrPeter 1975 - 2008
loquito

Příspěvek od loquito »

a ještě něco, teď mě napadlo...krk či výztuhu krku mám seřízenou od kytaráře,tak tou bude lepší nehýbat že...jinak jsem zvýšil kobylku u E struny o jeden a půl milimetru a u e struny taky aby to nevypadalo tak divně z kopce
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak tady se fakt nehraje na to, jak to vypadá, ale jak to hraje. Na ibanezce mám tu gibraltar kobylku (to samý jako tune-o-matic) taky z kopce a ničemu to nevadí... Ba naopak.

PetrPeter 1975 - 2008
loquito

Příspěvek od loquito »

tak jasně že jsem to nemusel zvedat ale i tak pro lepší bendování bych řekl že je to lepší :-)...aspoň to mám předpřipravené pro větší struny :-)
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Prosímvás, chci si zvýšit dohmat na kamínku , ale ztratil jsem ten maličký pidi-imbusák, co na to byl určený.. tak jsem zašel do železářství a tam mi dali nejmenší velikost co měli (tušim 1,5 říkali) a ono je to asi moc velké, kde se dá sehnat ještě menší?

Edit: Tak teď jsem byl v železářství a koupil jsem si jedničku.. a ta je zase moc malá :x a nic mezi tím neměli.. nevíte čím to mám proboha nastavit?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já to v nouzových situací, kdy nebyl imbus nikde po ruce, řešil nožíkem. Ale chce to najít nějaký šikovný.

PetrPeter 1975 - 2008
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Že mě to nenapadlo hned :lol: díky.. fungovalo to krásně :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“