seřízení tremola, snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
noguitarnolife

Re: seřízení tremola, snímačů

Příspěvek od noguitarnolife »

hmm..tak ten jsem nikde nenašel:/ doufám, že se to dá někde sehnat:(
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tak pokud tam červík není, mrkni se, jestli je tam vůbec závit - klidně tam ta díra může být jen jako památka na rodnou továrnu. Pokud tam závit je, není problém to sehnat - prostě se podíváš jaký zaávit tam je a koupíš pár červíků (jeden kus nejspíš nekoupíš, prodávají se buď na sáčky nebo na váhu - např. v Obi, Hornbachu, Feroně...). Nestojí skoro nic.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
noguitarnolife

Jo..to nebude problém, díky moc. No myslím, že závit tam je.
Nikdy bych neřekl že s kytarou jsou takový starosti, ohledně seřízení apod., chtělo by to nějakou lekci údržby a nastavení :D :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

noguitarnolife píše:Nikdy bych neřekl že s kytarou jsou takový starosti, ohledně seřízení apod., chtělo by to nějakou lekci údržby a nastavení :D :D
Že bychom zavedli "řidičáky" na kytaru? :D Člověk by se to v kytaroškole všechno naučil a pak by nástup do provozu nebyl tak složitý :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
noguitarnolife

jo to by se hodilo :D kdy a kde? :D :D
klapání už je snad ok...tak dík..pomohli jste mi.. :wink:
noguitarnolife

tak nové zprávy o klapání..dneska jsme na to konečně přišel..za všechno může MOBIL :lol: , který mám při hraní v kapse...ovlivňuje všechny snímače..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ach jo, dyť já to hned říkal... :D
Nero píše:Ty máš někde poblíž něco, co vyzařuje elektromagnetické záření, co? :D Mobil, zářivka, monitor od PC, ne?Minimálně část pazvuků z toho videa je vysvětlitelná tímto.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
noguitarnolife

jo..seš borec..ale vubec mi to nedošlo..kytara už je taky seřízená:)
Janny

Příspěvek od Janny »

Ahoj, nechci zakládat novej topic, tak se jen zeptám tady.

Máte někdo zkušenosti s výměnou volné kobylky (mám tam jednozvratné tremolo) za pevnou ? jestli je to vůbec možné :-) Hledala jsem to tady a nic podobného jsem nenašla. Vím že jde tremolo nějak zašpalkovat, ale radši bych to měla na té pevné :-) Kytaru mám starta takovou obyčejnou čínu :) Díky za rady :P
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Přidej pružinky zespodu :)
Na Kytarách je mají od Ibanezu tuším, určo se dají sehnat levněji... Ale tady máš jistotu v délce.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Přitáhni tremolo k tělu a je to vyřešeno.

PetrPeter 1975 - 2008
Janny

Příspěvek od Janny »

Dobře, tak já bych přidala teda pružinky :-)

Ale čistě teoreticky by to šlo? :-) Ona ta kobylka je taková mizernější a asi bych vyměnila i ladící mechaniky, kdyby to pomohlo s udržením ladění :-) Bohužel na výměnu kytary zatím není, tak budu postupně upgradovat :-)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Čistě teoreticky máš pod tím tremolem docela slušnou díru. Takže ta by asi čistě teoreticky docela překážela tomu, abys do toho místa přišroubovala tu kobylku.

Prostě to přitáhni k tělu.

PetrPeter 1975 - 2008
Janny

Příspěvek od Janny »

Áha, tak díky za radu :) Já myslela, že by se přišroubovala tam co ta původní kobylka (zvrcha k tělu) :-) Tak to pak jo :-)

Tak já to nějak vymyslím :-)
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero, nebuď nervózní :wink: Ta díra tam samozřejmě je, ale viděl jsem někde prodávat na míru té díře dělané špalky k zalepení a přišroubování pevné kobylky. Teoreticky stačí z té díry dostat barvu a zalepit to tam. Prakticky ten špalek stejně nemůže sedět úplně přesně, takže by to chtělo dost práce s pilníkem. Dokonce jsem se už málem rozhodnul to udělat u svojí Žluté, s tím, že bych rovnou upravil úhel krku (vybroušením lože) a na ten špalek bych umístil Tune-O-Matic s rolnami a za ní vyhlodal díru pro jolaňácký vibratový struník. Nakonec jsem se rozhodl nechat si tam stratovskou kobylku, kvůli většímu rozsahu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ále neboj, Nero není nervozní ani trochu :P

Nicméně si stojím, že jendoduší a ve výsledku jistější je řešení, že se ponechá tremolo a jen se přitáhne k tělu, případně blokně špalíkem. Na druhou stranu, věřím tomu, že se najdou netopýři, co začnou tvrdit, že když do těla vlepíš ten špalík, tak ti styk těch dvou dřev (+ lepidlo) bude nějak suprově ovlivňovat zvuk, stejně jako tomu je u lepeného krku... :roll:

PetrPeter 1975 - 2008
Luky

Příspěvek od Luky »

Ahoj lidičky ..trápí mě jeden malér :( prdnul mi litinovej (nevím jak se mu v češtině říká) http://www.ibanez.com/parts/2000_PARTS/ ... T2-2B1.jpg

mám LO-PRO tremolo na ibanezce... a netuším ,jestli je to ten správný... http://images.google.cz/imgres?imgurl=h ... sAbWrtTlAQ

neví někdo případně,kde by se to dalo zjistit,nebo sehnat? :(
Luky

Příspěvek od Luky »

Mám prosíka
Je tu někdo z Prahy,kdo mi seřídí tremolo? JE to Edge tremolo na ibanez RG370
Kytara byla snad v drop C a já bych jí potřeboval do E
Díky za pomoc!
Mail: Lukyi@atlas.cz
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Luky:
můžu vědět, proč se na jednu a tu samou věc ptáš na třech místech?
:arrow: post584483.html#p584483
:arrow: post584481.html#p584481
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“