seřízení tremola, snímačů
Pravidla fóra
-
noguitarnolife
Re: seřízení tremola, snímačů
hmm..tak ten jsem nikde nenašel:/ doufám, že se to dá někde sehnat:(
Tak pokud tam červík není, mrkni se, jestli je tam vůbec závit - klidně tam ta díra může být jen jako památka na rodnou továrnu. Pokud tam závit je, není problém to sehnat - prostě se podíváš jaký zaávit tam je a koupíš pár červíků (jeden kus nejspíš nekoupíš, prodávají se buď na sáčky nebo na váhu - např. v Obi, Hornbachu, Feroně...). Nestojí skoro nic.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
-
noguitarnolife
Jo..to nebude problém, díky moc. No myslím, že závit tam je.
Nikdy bych neřekl že s kytarou jsou takový starosti, ohledně seřízení apod., chtělo by to nějakou lekci údržby a nastavení

Nikdy bych neřekl že s kytarou jsou takový starosti, ohledně seřízení apod., chtělo by to nějakou lekci údržby a nastavení
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Že bychom zavedli "řidičáky" na kytaru?noguitarnolife píše:Nikdy bych neřekl že s kytarou jsou takový starosti, ohledně seřízení apod., chtělo by to nějakou lekci údržby a nastavení![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
noguitarnolife
jo to by se hodilo
kdy a kde?
klapání už je snad ok...tak dík..pomohli jste mi..
klapání už je snad ok...tak dík..pomohli jste mi..
-
noguitarnolife
tak nové zprávy o klapání..dneska jsme na to konečně přišel..za všechno může MOBIL
, který mám při hraní v kapse...ovlivňuje všechny snímače..
- Nero
- Rádce
Ach jo, dyť já to hned říkal...
Nero píše:Ty máš někde poblíž něco, co vyzařuje elektromagnetické záření, co?Mobil, zářivka, monitor od PC, ne?Minimálně část pazvuků z toho videa je vysvětlitelná tímto.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
noguitarnolife
jo..seš borec..ale vubec mi to nedošlo..kytara už je taky seřízená:)
Ahoj, nechci zakládat novej topic, tak se jen zeptám tady.
Máte někdo zkušenosti s výměnou volné kobylky (mám tam jednozvratné tremolo) za pevnou ? jestli je to vůbec možné
Hledala jsem to tady a nic podobného jsem nenašla. Vím že jde tremolo nějak zašpalkovat, ale radši bych to měla na té pevné
Kytaru mám starta takovou obyčejnou čínu
Díky za rady 
Máte někdo zkušenosti s výměnou volné kobylky (mám tam jednozvratné tremolo) za pevnou ? jestli je to vůbec možné
Přidej pružinky zespodu 
Na Kytarách je mají od Ibanezu tuším, určo se dají sehnat levněji... Ale tady máš jistotu v délce.
Na Kytarách je mají od Ibanezu tuším, určo se dají sehnat levněji... Ale tady máš jistotu v délce.
- Nero
- Rádce
Přitáhni tremolo k tělu a je to vyřešeno.
PetrPeter 1975 - 2008
Dobře, tak já bych přidala teda pružinky 
Ale čistě teoreticky by to šlo?
Ona ta kobylka je taková mizernější a asi bych vyměnila i ladící mechaniky, kdyby to pomohlo s udržením ladění
Bohužel na výměnu kytary zatím není, tak budu postupně upgradovat 
Ale čistě teoreticky by to šlo?
- Nero
- Rádce
Čistě teoreticky máš pod tím tremolem docela slušnou díru. Takže ta by asi čistě teoreticky docela překážela tomu, abys do toho místa přišroubovala tu kobylku.
Prostě to přitáhni k tělu.
Prostě to přitáhni k tělu.
PetrPeter 1975 - 2008
Áha, tak díky za radu
Já myslela, že by se přišroubovala tam co ta původní kobylka (zvrcha k tělu)
Tak to pak jo
Tak já to nějak vymyslím
Tak já to nějak vymyslím
Nero, nebuď nervózní
Ta díra tam samozřejmě je, ale viděl jsem někde prodávat na míru té díře dělané špalky k zalepení a přišroubování pevné kobylky. Teoreticky stačí z té díry dostat barvu a zalepit to tam. Prakticky ten špalek stejně nemůže sedět úplně přesně, takže by to chtělo dost práce s pilníkem. Dokonce jsem se už málem rozhodnul to udělat u svojí Žluté, s tím, že bych rovnou upravil úhel krku (vybroušením lože) a na ten špalek bych umístil Tune-O-Matic s rolnami a za ní vyhlodal díru pro jolaňácký vibratový struník. Nakonec jsem se rozhodl nechat si tam stratovskou kobylku, kvůli většímu rozsahu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- Nero
- Rádce
Ále neboj, Nero není nervozní ani trochu
Nicméně si stojím, že jendoduší a ve výsledku jistější je řešení, že se ponechá tremolo a jen se přitáhne k tělu, případně blokně špalíkem. Na druhou stranu, věřím tomu, že se najdou netopýři, co začnou tvrdit, že když do těla vlepíš ten špalík, tak ti styk těch dvou dřev (+ lepidlo) bude nějak suprově ovlivňovat zvuk, stejně jako tomu je u lepeného krku...
Nicméně si stojím, že jendoduší a ve výsledku jistější je řešení, že se ponechá tremolo a jen se přitáhne k tělu, případně blokně špalíkem. Na druhou stranu, věřím tomu, že se najdou netopýři, co začnou tvrdit, že když do těla vlepíš ten špalík, tak ti styk těch dvou dřev (+ lepidlo) bude nějak suprově ovlivňovat zvuk, stejně jako tomu je u lepeného krku...
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj lidičky ..trápí mě jeden malér
prdnul mi litinovej (nevím jak se mu v češtině říká) http://www.ibanez.com/parts/2000_PARTS/ ... T2-2B1.jpg
mám LO-PRO tremolo na ibanezce... a netuším ,jestli je to ten správný... http://images.google.cz/imgres?imgurl=h ... sAbWrtTlAQ
neví někdo případně,kde by se to dalo zjistit,nebo sehnat?
mám LO-PRO tremolo na ibanezce... a netuším ,jestli je to ten správný... http://images.google.cz/imgres?imgurl=h ... sAbWrtTlAQ
neví někdo případně,kde by se to dalo zjistit,nebo sehnat?
Mám prosíka
Je tu někdo z Prahy,kdo mi seřídí tremolo? JE to Edge tremolo na ibanez RG370
Kytara byla snad v drop C a já bych jí potřeboval do E
Díky za pomoc!
Mail: Lukyi@atlas.cz
Je tu někdo z Prahy,kdo mi seřídí tremolo? JE to Edge tremolo na ibanez RG370
Kytara byla snad v drop C a já bych jí potřeboval do E
Díky za pomoc!
Mail: Lukyi@atlas.cz
Luky:
můžu vědět, proč se na jednu a tu samou věc ptáš na třech místech?
post584483.html#p584483
post584481.html#p584481
můžu vědět, proč se na jednu a tu samou věc ptáš na třech místech?