Basa na výbavu el. kytary

Baskytarová aparatura ...
Majkl.Duke

Basa na výbavu el. kytary

Příspěvek od Majkl.Duke »

Zdravím,

chtěl bych zkusit hrát na basu. Hraju na el. kytaru a mám výbavu Biohazart + box Randall s V 30 a chtěl bych se zeptat, jak by to hrálo, kdybych na to přidal bas. efekt a basu? Protože se mi nějak nechce pořízovat nějak moc věciček, koupil bych jsi jenom basu a nějaký efekt a hnal bych to přes čistej z hlavy. :lol:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: Basa na výbavu el. kytary

Příspěvek od Prejdák »

No asi by to hrálo... Ale nemyslím, že je dobré strkat basu do kytarovýho zesáku, stejně tak, jako kytaru do bas. aparátu... Potichu asi no problem... Ale nahlas nvm...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Jestli chceš hrát na basu ... tak všecko kytarový prodej , něco mál přišetři a kup si basovou aparaturu :P .. Jde o to jestli to chceš "zkusit" nebo začít "hrát" na basu ... pokud to první , klidně kup basu a strč do kyt. apecu ... nebude to ono ale stačit si myslím to bude ... jestli chceš hrát a časem i víc ... jak říkám , prodej to kytarový a přišetři ...
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

Třeba v zesákách se kytarové a basové moc neliší. Nedávno tu někdo v nějakém topicu psal, že Orange dokonce dělá hlavu, která se nechá použít jako kytarová i basová. Rozdíl už je potom znatelný v boxu.

A osobní zkušenost - basa z nějakého 15W kytarového chrchlátka udělala bzučící krabičku, na kterou si tak můžeš položit trsátka, jinak nic jiného. Ale to se to kombíčko dost tavilo. Při hraní na kombo pro akustickou kytaru (pro rýpaly zn. Behringer), tak se s kombem nic nedělo a neděje. Jenom podotknu, že se hraje s aktivní basou a hraje se velmi střídmě - žádný slap a vytavené kombo. Max. hlasitosti je tak na 3 z 10.
Majkl.Duke

No,nejlepší bych chtěl hrát na obojí!! :-) Zkusit se má všechno a pordávat se mi to jako fakt nechce,protže v tom mám naflákaný pěkný prachy, a trvalo mi to tři roky,než jsem jsi sehnal co jsem chtěl!! :-) :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tom350 píše:Třeba v zesákách se kytarové a basové moc neliší. Nedávno tu někdo v nějakém topicu psal, že Orange dokonce dělá hlavu, která se nechá použít jako kytarová i basová. Rozdíl už je potom znatelný v boxu.
Mno, co Orange - stačí se podívat na legendárního Fender Bassmana...

Problém bude s těma reprama, cpát basu přes V30, z toho ti žádný dobrý zvuk lízt nemůže. Nejlepší by bylo, kdybys koupil nějakou bazarovou basku a 15W baskombíčko, aby sis to ozkoušel, a pak už sám uvidíš, jak tě to chytne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Tyato problematika je tu uz resena, staci pohledat.

P.S.: Zajimalo by me co tam chces rvat za efekt :lol:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Majkl.Duke

No,to nevím proto se ptám. Protože určitě samotná basa, kdybych to bral jenom přes čístý zvuk v zesilovači bude hroznej, tak něco čím by se zvuk samotný basy vylepšil.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Majkl.Duke píše:No,to nevím proto se ptám. Protože určitě samotná basa, kdybych to bral jenom přes čístý zvuk v zesilovači bude hroznej, tak něco čím by se zvuk samotný basy vylepšil.
Nahodou neni spatny, osobne to ted taky delam, mam pujcenou basku od brachy a davam velmi jemne zkresleni, basy na minimum (at z toho neudelam chrastidlo) a naopak vysky hodne vytocim aby byly "slyset prazce" a trsatko. Zni to podle me dost dobre, na to ze basa je celkem křápík a kombo taky neni tak docela trida.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

...EDGE... píše:
Majkl.Duke píše:No,to nevím proto se ptám. Protože určitě samotná basa, kdybych to bral jenom přes čístý zvuk v zesilovači bude hroznej, tak něco čím by se zvuk samotný basy vylepšil.
Nahodou neni spatny, osobne to ted taky delam, mam pujcenou basku od brachy a davam velmi jemne zkresleni, basy na minimum (at z toho neudelam chrastidlo) a naopak vysky hodne vytocim aby byly "slyset prazce" a trsatko. Zni to podle me dost dobre, na to ze basa je celkem křápík a kombo taky neni tak docela trida.
To nam basakum trha srdce kdyz slysime co s tema nasema nastrojema vyvadite :D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Já si nedovedu představit zvuk basy jako "že to nebasuje , jsou tam výšky a jdou slyšet pražce s trsátkem" :D Basa má basovat a pořádně dunět ... tašky ze sousedovic střechy musí praskat ! ...
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mirus píše:Já si nedovedu představit zvuk basy jako "že to nebasuje , jsou tam výšky a jdou slyšet pražce s trsátkem" :D Basa má basovat a pořádně dunět ... tašky ze sousedovic střechy musí praskat ! ...
No tak ze ma dunet a praskat tasky, to uz je taky vec jina, to neplati obecne, to uz je na basakovi, ale obecne se mi nelibi to strkani basy do kytarovejch komb..
Ja doporucuju koupit nejaky maly levny basovy kombicko, i to bude hrat lip nez "zeslaberni basu a a aby byly slyset prazce".

Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

KIWI píše:
Mirus píše:Já si nedovedu představit zvuk basy jako "že to nebasuje , jsou tam výšky a jdou slyšet pražce s trsátkem" :D Basa má basovat a pořádně dunět ... tašky ze sousedovic střechy musí praskat ! ...
No tak ze ma dunet a praskat tasky, to uz je taky vec jina, to neplati obecne, to uz je na basakovi, ale obecne se mi nelibi to strkani basy do kytarovejch komb..
Ja doporucuju koupit nejaky maly levny basovy kombicko, i to bude hrat lip nez "zeslaberni basu a a aby byly slyset prazce".
Tak jasný to jsem přehnal , ale prostě mám rád (já - můj názor) když má basa sílu a v kapele se prosadí ... bez ní je to prostě suchý ta muzika ... No ... samozřejmě je lepší i levný kombíčko místo kytarového ... takže se porozhlédni po bazaru nebo i nějaké to za 2,000kč bude stačit :wink: Hlavně nekoupit UKVAPENĚ třeba Stagg,Dimavery .... to je fakt hrozný , to Ti tu basu hodně rychle znechutí , takže s ní hned přestaneš :D
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Podivejte kolegove basaci, ja vas chapu, ale ja tu basu muzu zas za dva mesice vracet brachovi, on mi ji jen pujcil, a jiste chapete ze duneni neni prilis optimalni do pokoje o vymere plus minus 12 metru ctverecnich, ktery je staveny jako super ozvucnice, a vubec me ten zkus celkem vyhovuje, nemam ani rad moc silne basy, ani na kytare ani na base..asi tak :)
Majkl.Duke

Kombíčko se mi nechce kupovat, ale myslel jsem brát to přes nějaký efekt co by to doladilo zvuk. To musí nakonec vyjít to samí jestli je hlava, kombo co vytvoří ten zvuk a pošle to do repra nebo to vzít přes efekt, co udělá ten zvuk, jako hlava(kombo) a pošle to do repra.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Majkl.Duke píše:Kombíčko se mi nechce kupovat, ale myslel jsem brát to přes nějaký efekt co by to doladilo zvuk. To musí nakonec vyjít to samí jestli je hlava, kombo co vytvoří ten zvuk a pošle to do repra nebo to vzít přes efekt, co udělá ten zvuk, jako hlava(kombo) a pošle to do repra.

Když on v případě zapojení basy do kyt. aparátu podle mě není zase takový problém v a samotném zesilovači, ale hlavě v reproduktoru a stavbě ozvučnice. A tam ti prostě, žádný efekt moc nepomůže....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Tom350 píše: A osobní zkušenost - basa z nějakého 15W kytarového chrchlátka udělala bzučící krabičku, na kterou si tak můžeš položit trsátka, jinak nic jiného.
To ty trsaátka pak budeš muset hledat po celý místnosti ale ;)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Mirus píše:nemam ani rad moc silne basy, ani na kytare ani na base
...protože nejsi basák :-) je to celé o repráku, jak tu lidi píšou, efekt ti nepomůže, pokud si chceš jen tak brnkat, tak no problem, s kapelou už to bude horší...ono celkově i kdybys hrál trsátkem, což asi hraješ, tak se hraje uplně jinak než na kytaru-máš ruku v uplně jiné pozici a trsátko držíš jinak než u kytary....
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Nomak píše:
Mirus píše:nemam ani rad moc silne basy, ani na kytare ani na base
...protože nejsi basák :-) je to celé o repráku, jak tu lidi píšou, efekt ti nepomůže, pokud si chceš jen tak brnkat, tak no problem, s kapelou už to bude horší...ono celkově i kdybys hrál trsátkem, což asi hraješ, tak se hraje uplně jinak než na kytaru-máš ruku v uplně jiné pozici a trsátko držíš jinak než u kytary....
Heh a teď mě řekni kde jsem to psal ? :mrgreen: Já jsem basák .. nechápu co to tu píšeš když sem to nepsal :D Podívej se o pár příspěvků nahoru ... píšu tam něco v tom smyslu "že mám rád silné basy" :D To EDGE to psal že nemá rád basy ...
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

ups, to se v našem ústavu stane maximálně jednou za 15 let...to proto, že tenhle nový design stojí uplně za ..... je to strašně nepřehledné...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“