FOX 2171
Pravidla fóra
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: FOX 2171
Mno, fungovat budou určitě, otázkou ale je, zda budou i hrát! 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Fungování jsem myslel jako hraní. Například jaká je kvalita zvuku, jestli je možno to nějak propojit s počítačem (midi výstup tam snad není).
Jsem začátečník a chystám se nějaké ty klávesy koupit. Mám dva tipy:
http://www.music-market.cz/hudebni-nast ... -k200.html- REY K200
a
http://kytary.cz/fox-2171/HN101900/-FOX 2171 61
Děkuji za veškeré odpovědi.
Jsem začátečník a chystám se nějaké ty klávesy koupit. Mám dva tipy:
http://www.music-market.cz/hudebni-nast ... -k200.html- REY K200
a
http://kytary.cz/fox-2171/HN101900/-FOX 2171 61
Děkuji za veškeré odpovědi.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ani jedno není "klávesovou" značkou, nedokážu si představit, že by z něčeho takového mohl vylézt nějaký použuitelný zvuk. Osobně doporučuji raději osvědčenou značku s již ověřenými a použitelnými zvuky. Zjednodušeně řečeno (a taky subjektivně):
Raději Yamahu než Casio, raději Roland než Yamahu, raději Kurzweil než Roland atd. atd.
Raději Yamahu než Casio, raději Roland než Yamahu, raději Kurzweil než Roland atd. atd.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Spíš ti poradím "pouze" midi klávesy kde neplatíš za to že budou hrát bez PC, sam. 88 kláves buď s hammer mechanikou nebo polovyváženou mechanikou na kterou se naučíš hrát asi dřív plus dynamika úhozu. Hlavně neber něco co má měkou mechaniku protože i když se na tom naučíš něco hrát tak na jiných strojích budeš mít problém jako já.
K tomu zvukovou kartu která podporuje ASIO(nutnost kvůli nízké latenci), vzorkování 96Khz(na 44100Khz nízké latence jen chrčí), 2GB ram, slušné třípásmové repro(u dvoupásma jsem si všiml že zvuk klavíru je zkreslenější kvůli středobasovému reproduktoru).
K tomu všemu dokoupit Native akoustik piano na 4 DVD(dá se s ním hrát na latenci 2ms) a můžeš hrát, ale takový The grand 2 od steinbergu taky není špatný ale na zvuk 24bit samplovaného křídla opravdu nemá, pianoteq ani nezmiňuji, jeho zvuk počítá CPU a není to prostě ono. 4Front true pianos taky stojí za starou bačkoru, asi bych ho nepoužil ani jako doprovod.
Prostě je to složitější než se zdá. Já měl to štěstí že jsem si pořídil něco s MIDI, proto moje klávesy ještě neletěly z okna. Teď plánuji nákup kláves s hammer mechanikou a pouze na MIDI a udělám si ze dřeva "stojan" abych z toho měl clavionu. A pokud bude dost peněz bude u mě doma pianino protože nemám rád kompromisy
K tomu zvukovou kartu která podporuje ASIO(nutnost kvůli nízké latenci), vzorkování 96Khz(na 44100Khz nízké latence jen chrčí), 2GB ram, slušné třípásmové repro(u dvoupásma jsem si všiml že zvuk klavíru je zkreslenější kvůli středobasovému reproduktoru).
K tomu všemu dokoupit Native akoustik piano na 4 DVD(dá se s ním hrát na latenci 2ms) a můžeš hrát, ale takový The grand 2 od steinbergu taky není špatný ale na zvuk 24bit samplovaného křídla opravdu nemá, pianoteq ani nezmiňuji, jeho zvuk počítá CPU a není to prostě ono. 4Front true pianos taky stojí za starou bačkoru, asi bych ho nepoužil ani jako doprovod.
Prostě je to složitější než se zdá. Já měl to štěstí že jsem si pořídil něco s MIDI, proto moje klávesy ještě neletěly z okna. Teď plánuji nákup kláves s hammer mechanikou a pouze na MIDI a udělám si ze dřeva "stojan" abych z toho měl clavionu. A pokud bude dost peněz bude u mě doma pianino protože nemám rád kompromisy
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
A není pianino také tak trochu kompromis

Apropos, mám pocit, že se uživatel neptal na "digitální klavír" ale na klávesy.
Apropos, mám pocit, že se uživatel neptal na "digitální klavír" ale na klávesy.
A jo, vydíš. Nevadí no, aspoň malé info kde nemá být
Kompromis je pro mě to jak to mám teď. Pianino kompromis teoreticky taky může být, ale kam bych dal křídlo? Ne že bych ho nechtěl, ale prostě na to už není místo, nehledě na náročnější a dražší převoz. No nic, dám si sportku a koupím si C7
Kompromis je pro mě to jak to mám teď. Pianino kompromis teoreticky taky může být, ale kam bych dal křídlo? Ne že bych ho nechtěl, ale prostě na to už není místo, nehledě na náročnější a dražší převoz. No nic, dám si sportku a koupím si C7
Díky za info. Takováhle lekce se vždycky hodí.