FIDEK - Elektronika pro hudebníky
Pravidla fóra
Re: FIDEK - Elektronika pro hudebníky
Pepa Fídek vyrabí dle mého názoru pekelné stroje, které jsou sice vhodné pro začátečníka, ale za cenu, co to przní se dá koupit něco gramotnějšího - mám takový sajrajt od něj doma a je to super k ohni, aby si přes to člověk pustil špatně rádio .... Je to snaživý člověk, ale tyto věci mu skutečně příliš nejdou krom zpěvových zesilovačů a PA, ale opět za stejnou cenu se dá pořídit spousta lepších !!!!!
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
O te nebezpecnosti jsem uz neco videl kdysi na Instrumento.cz
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Re: FIDEK - Elektronika pro hudebníky (EPH)
S největší pravděpodobností se ty s černým krytem nijak zvlášť lišit nebudou. Psal jsem panu Fidkovi, jestli nějak technologie pokročila. No, posuďte sami:ohryzek36 píše:... myslím ty s tím "měděným" panelem (ty s černým panelem v prvním odkazu jsem ještě neviděl)
Odpověď:Rád bych se ještě zeptal, zdali v současnosti používáte již modernější
konstrukci zesilovače. Ty plošné spoje dělané soustavou jednotných mezer.
Asi sám víte.
zatím jsem na nic lepšího nepřišel-tato konstrukce je minimálně pracná, ideální na opravy a servis a maximálně přehledná, proč se asi dělají smd konstrukce? Tohle je obdoba ale jednodušší. Fidek EPH
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 17.04.2011 10:03, celkem upraveno 1 x.
...Aneb komu není shůry dáno (nebo sdola) - tomu není pomoci .....Fídek forewer ....
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
zem má potenciál nula- nebezpečné to nen... zem bývý vždy celá kostra zesilovače/lampičky/ robertku...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Pan Fidek si zatloukl poslední hřebíček do rakve, když jsem se u něj pokoušel informovat, co je to přesně za Eminence v tom kombu.
Jednalo se o Eminence s označením 121488.
Díky e-mailové komunikaci s oficiální Eminence podporou jsem se dozvěděl, že se jedná o custom designed OEM reproduktor s průměrem cívky 1.5" a keramickým magnetem 34oz, což by mělo odpovídat výkonu cca 50W.
Přičemž pan Fidek se mi snažil tvrdit, že se jedná o ME 12/100 LE (100w).
Jednalo se o Eminence s označením 121488.
Díky e-mailové komunikaci s oficiální Eminence podporou jsem se dozvěděl, že se jedná o custom designed OEM reproduktor s průměrem cívky 1.5" a keramickým magnetem 34oz, což by mělo odpovídat výkonu cca 50W.
Přičemž pan Fidek se mi snažil tvrdit, že se jedná o ME 12/100 LE (100w).
nevíte někdo o nějakém schémátku na fidek? Zajímalo by mne, jestli to, že hrají tak mizerně je návrhem nebo zhotovením...
obojí je špatněZajímalo by mne, jestli to, že hrají tak mizerně je návrhem nebo zhotovením...
Velice přesně řečeno - jinak nevím, co na těchto "zázracích" zkoumat - je to ztráta času ......xmarox píše:obojí je špatněZajímalo by mne, jestli to, že hrají tak mizerně je návrhem nebo zhotovením...fidek je špatně
Schémata nebudou potřeba - ono je to "klasický kytarový" zesilovač s operačníma zesilovačama v předzesilovači a tranzistorovým koncem - a taky moc sehnatelné nepudou - díky té "smd" montáži je v tom hrozný balast, nevím, jestli to tak super zní i kvůli tomu plošňáku (jedna cesta hned vedle druhé - takže nějaké vazby by to taky chytat mohlo), a ta "servisovatelnost" je na nakopání do pr*ele
- třeba ty OZ bych tam měnit nechtěl - tipuju že by ani odsávačka (ani svěcená voda) nepomohly
P.S: samozřejmě že ani ty součástky nebudou nic moc extra (velmi jemně řečeno
) - to, co jsem opravoval já, mělo všechny součástky Tesla (většina až takový pr*ser není), ale doba pokročila a nemám šajn, co tam může být teď
.
P.P.S: Když jsem se v tom poprvé hrabal tak jsem to bral jako výsledek lidové tvořivosti - nepomyslel jsem na to, že by se něco takového doopravdy prodávalo (až teď nedávno)
.
P.S: samozřejmě že ani ty součástky nebudou nic moc extra (velmi jemně řečeno
P.P.S: Když jsem se v tom poprvé hrabal tak jsem to bral jako výsledek lidové tvořivosti - nepomyslel jsem na to, že by se něco takového doopravdy prodávalo (až teď nedávno)
No právě...
Když si chci vyzkoušet nějakej obvod, tak taky udělám takovýhle vrabčí hnízdo (ale na kontaktní pole) a pak vyleptám plošňák a je to...
Když si chci vyzkoušet nějakej obvod, tak taky udělám takovýhle vrabčí hnízdo (ale na kontaktní pole) a pak vyleptám plošňák a je to...
No na přezkoušení (nebo prototyp) to vrabčí hnízdo (nebo nepájivé propojovací pole) stačí, ale když už to chci dělat "sériově" tak by něco civilizovanější nebylo k zahození
.
P.S: doufám, že jsme se v tomto shodli
To jo, tak jsem to s tím plošňákem myslel... i Rubyho jsem si udělal na vyleptaný plošňák.ohryzek36 píše:No na přezkoušení (nebo prototyp) to vrabčí hnízdo (nebo nepájivé propojovací pole) stačí, ale když už to chci dělat "sériově" tak by něco civilizovanější nebylo k zahození.
Zdravím,
dnes sem se dozvěděl o výše zmíněném výrobci p.Fidkovi a koukal na youtube a na jeho stránky.
Docela mě to nadchlo a i ty ceny jsou téměř nevídané- možní i tochu podezřelé
.
Máte někdo od něj něco , co v současnosti nabízí ???
Už sem si myslel, že si něco takového dopřeju -a ejhle - tahle diskuse a vůbec žádná chvála- spíš, že je to hrůza a téměř " o život" !!
Tak nevím-elektrice vůbec nerozumím a i když bych, co se týče řekněme " výsledný kvality zvuku" nebyl asi až tak náročnej, nerad bych bych svuj stále poměrně mladý život
položil za nějakýho šílence
( ala Hrušínský - Tajemný hrad v Karpatech)
To je to fakt takovej průser ??? nebo jste agenti zavedených značek a hážete klacky pod nohy možné konkurenci všemi dostupnými způsoby-tedy i touto diskusí ???
Nebo vás rozčílilo, že jste dali destetitisíce za "maršály" a zjišťujete, že se podobná sranda dá páchat s aparátem za pětinovou cenu ???
Vždyť snad musí mít k výrobkům nějaké "certifikáty" ze státních zkušeben a "prohlášení o shodě" atd.
Nebo je to fakt takovej dobrodruh ???
dnes sem se dozvěděl o výše zmíněném výrobci p.Fidkovi a koukal na youtube a na jeho stránky.
Docela mě to nadchlo a i ty ceny jsou téměř nevídané- možní i tochu podezřelé
Máte někdo od něj něco , co v současnosti nabízí ???
Už sem si myslel, že si něco takového dopřeju -a ejhle - tahle diskuse a vůbec žádná chvála- spíš, že je to hrůza a téměř " o život" !!
Tak nevím-elektrice vůbec nerozumím a i když bych, co se týče řekněme " výsledný kvality zvuku" nebyl asi až tak náročnej, nerad bych bych svuj stále poměrně mladý život
( ala Hrušínský - Tajemný hrad v Karpatech)
To je to fakt takovej průser ??? nebo jste agenti zavedených značek a hážete klacky pod nohy možné konkurenci všemi dostupnými způsoby-tedy i touto diskusí ???
Nebo vás rozčílilo, že jste dali destetitisíce za "maršály" a zjišťujete, že se podobná sranda dá páchat s aparátem za pětinovou cenu ???
Vždyť snad musí mít k výrobkům nějaké "certifikáty" ze státních zkušeben a "prohlášení o shodě" atd.
Nebo je to fakt takovej dobrodruh ???
nové 120W kyt. kombo za 3500, to musí být ale super zvuk 
Navíc lze objednat: lampový preamp 500Kč
Taky je zajímavý ten kyt. zesilovač 500W za 4500Kč
Navíc lze objednat: lampový preamp 500Kč
Taky je zajímavý ten kyt. zesilovač 500W za 4500Kč
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
mirda:
ano ceny jsou nevídané, pořád ale kvalitní práce a zvuk něco stojí a tohle je pod tou hranicí, takže podle toho můžeš čekat zvuk a zpracování
nic od něj nemám a nechci
nikdo tady asi není agent světové značky a i kdyby, tohohle se ani světové značky bát nemusí
certifikáty by asi mít měl, ale jak to tak u nás je, všechno se dá obejít...
dobrodruh to asi je, ale tak osobně se taky snažim něco stavět, ale na takovou uroven jsem zatim snad jeste nespad...
ano ceny jsou nevídané, pořád ale kvalitní práce a zvuk něco stojí a tohle je pod tou hranicí, takže podle toho můžeš čekat zvuk a zpracování
nic od něj nemám a nechci
nikdo tady asi není agent světové značky a i kdyby, tohohle se ani světové značky bát nemusí
certifikáty by asi mít měl, ale jak to tak u nás je, všechno se dá obejít...
dobrodruh to asi je, ale tak osobně se taky snažim něco stavět, ale na takovou uroven jsem zatim snad jeste nespad...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
-
woro90-1
Státní zkušebny? Pobavils
Většina lidí, kteří se k tomuto tématu vyjadřují, vědí, jak vypadá dobře řešený zesilovač uvnitř. A těžko tu najdeš lidi, kteří by litovali toho, že si koupili drahé aparáty - spousta z těchto lidí prostě časem přišla na to, že konkrétně u těch mršálů je nejlepší si koupit originál, protože dostupné kopie nehrají stejně. A co se Fídka týče, ten nikdy neměl ambice těmto konkurovat, drží se na poli velmi levných polovodičových aparátů na úrovni počátku osmdesátých let. Ale konstrukce typu "takhle jsme se s kamarádem jednou cestou z hospody hecli že si postavíme aparát a než jsme vystřízlivěli, už to hrálo". Podívej se na ty fotky, co je v tom za humus.
Jasně- ty hodnoty vákonu beru z rezervou a ani vlastně nevim, jak a dle čeho se to udává a měří atd.
Kdybych se znovu narodil a nebo se tím chtěl zabývat--asi bych po několikaletém studiu byl schopen tu " kvalitu" posoudit, ale nemám na to ani čas ani náladu.
Jen se přiznám, že ten zvuk na Youtubu se mi zdál docela solidní...........
A ty řeči o " konkurenci " jsem myslel jako vtip-samozřejmě....
Spíš mi šlo o to-jestli ty názory na jeho aparáty nejsou někdy z roku "xy" a jestli to te´d není třeba lepší.
Posílal mi i nějaký reference od muzikantů-samozřejmě, že kladný.
Já mu toziž včera odpovídal na inzerát -natušil sem, že je to výrobce.....to až dnes.
Chtěl sem nějaký kombo na takový to hospodský hraní s kámošema- spíš na baskytaru.
Myslel sem něco tak 30-50W ...
Co byste říkali na tahle ?? V porovnání s nimi mi to právě připadalo víc než zajímavý.
http://hudba.bazos.cz/inzerat/9725058/P ... -KOMBO.php
http://hudba.bazos.cz/inzerat/9594303/B ... on-40W.php
a co tohle:
http://hudba.bazos.cz/inzerat/9626249/P ... rabass.php
Kdybych se znovu narodil a nebo se tím chtěl zabývat--asi bych po několikaletém studiu byl schopen tu " kvalitu" posoudit, ale nemám na to ani čas ani náladu.
Jen se přiznám, že ten zvuk na Youtubu se mi zdál docela solidní...........
A ty řeči o " konkurenci " jsem myslel jako vtip-samozřejmě....
Spíš mi šlo o to-jestli ty názory na jeho aparáty nejsou někdy z roku "xy" a jestli to te´d není třeba lepší.
Posílal mi i nějaký reference od muzikantů-samozřejmě, že kladný.
Já mu toziž včera odpovídal na inzerát -natušil sem, že je to výrobce.....to až dnes.
Chtěl sem nějaký kombo na takový to hospodský hraní s kámošema- spíš na baskytaru.
Myslel sem něco tak 30-50W ...
Co byste říkali na tahle ?? V porovnání s nimi mi to právě připadalo víc než zajímavý.
http://hudba.bazos.cz/inzerat/9725058/P ... -KOMBO.php
http://hudba.bazos.cz/inzerat/9594303/B ... on-40W.php
a co tohle:
http://hudba.bazos.cz/inzerat/9626249/P ... rabass.php
-
woro90-1
Watty jsou právě jediné, co bych mu věřil (ačkoli prý často používá příliš měkké zdroje, takže to ten výkon nedá a chrčí to). Otázka na první basové kombo patří jinam, a jsem přesvědčen že se tu už něco takového muselo řešit 
video je super, hned jak tam padlo "délka zkreslení" mi bylo jasne ze zákazník je v dobrých rukou 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋