Tlouštka strun a rychlost hraní

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

rasta_blasta píše:
Dark Axel píše:rada? nauč se hrát něco lepšího :D

ale vážně...zkus GHS a kdyžtak si nech v hudebninách poradit. Nemůžu ti přesně říct jaké struny brát, protože je to naprosto individuální věc
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
sem nazlobenýýýýýý.... někdy dáme kontest metaláci vs punkáči a rozválcujem ty vaše srabsky podladěný kytary..... na punkový rychlí běhy si netroufne žádnej metalák, ani ten extrémě podladěnej.....
a kdo tu mluví o podladěných kytarách? :D
já tvořím a většinou hraju cca standart/standart Eb...nebo drop D, nižší ladění už jsou má minulost :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

rasta_blasta píše:
Dark Axel píše:rada? nauč se hrát něco lepšího :D

ale vážně...zkus GHS a kdyžtak si nech v hudebninách poradit. Nemůžu ti přesně říct jaké struny brát, protože je to naprosto individuální věc
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
sem nazlobenýýýýýý.... někdy dáme kontest metaláci vs punkáči a rozválcujem ty vaše srabsky podladěný kytary..... na punkový rychlí běhy si netroufne žádnej metalák, ani ten extrémě podladěnej.....
Já taky někdy ale podlazuju na Drop D... ale v rámci Punku :lol: teda spíš .... emo-pop-buzi-punk-rocku :lol:
Ibanez GAX 30 + CRATE GT65
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

vidíš... ani nejseš pořádnej metlaš.... :lol: :lol:

chytni nějakou jehlovitou kejtru naladěnou do dropC, řezej do tohon a mlať hlavou o zem... teptrve pak seš u mě metalista... :lol: :lol: :lol: :lol:

punk's not dead :twisted:

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

rasta_blasta píše:jinak 30 minut velmi málo, zadnešek mám už 4 hodiny nacvičený....
Mě většinou nebaví cvičit tak dlouho.. nevím co dělám blbě ale prostě po několik písnička mě zažnou chytat hrozná křeče do ruky (levý) a musím končit... fakt to bolí někdy :roll:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no dobře, ještě občas standart C na Queens of the stone age, standart Cis nebo drop Cis, ale do drop B už ani nepáchnu :D

prostě cvičte a zlepšíte se, no ... víc říct nemůžu :D
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

rasta_blasta píše:vidíš... ani nejseš pořádnej metlaš.... :lol: :lol:

chytni nějakou jehlovitou kejtru naladěnou do dropC, řezej do tohon a mlať hlavou o zem... teptrve pak seš u mě metalista... :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak sice Ibanez gax30 je taky z kategorie Hard and Heavy ale já jsem punker :lol: teda duší. Jinak sem šampoň :lol:

Ale jako drop C sem zkoušel a to mi to ečko tak plandalo že se to nedalo :lol:
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

Dark Axel píše:no dobře, ještě občas standart C na Queens of the stone age, standart Cis nebo drop Cis, ale do drop B už ani nepáchnu :D

prostě cvičte a zlepšíte se, no ... víc říct nemůžu :D
:o :o cože Drop B to jde? :lol:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jasně že jo :D

SlipKnoT, Hatebreed, Drowning pool, nebo taky death metalisti používají Drop B
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

Dark Axel píše:jasně že jo :D

SlipKnoT, Hatebreed, Drowning pool, nebo taky death metalisti používají Drop B
Jako normálně když sem měl kytaru cca měsíc... tak sem hrál slipknoty na Clasic E ladění.... a normálně mi to všechno sedělo :lol: :lol: teda mě to tak přišlo... to jsem ani netušil co to je ladění a byl sem rád že sem přelouskal ty taby :lol:
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

cd_jojn píše:
rasta_blasta píše:vidíš... ani nejseš pořádnej metlaš.... :lol: :lol:

Tak sice Ibanez gax30 je taky z kategorie Hard and Heavy ale já jsem punker :lol: teda duší. Jinak sem šampoň :lol:

Ale jako drop C sem zkoušel a to mi to ečko tak plandalo že se to nedalo :lol:
kámoš z kapely má taky tu kejtru. a gax70ku má kečup s the fialek.... punk je best, to punk tu hejbe s hudbou, převrátil hudební scénu naruby a nechal ji tak, pohrává si s ňou a dělá si z ní srandu....když chcou hrajou je v hitparádách když nechcou tak je tam nehrajou...... Metloši sou tupý loutky, to punkáči maj osobnost...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
Demilich

Příspěvek od Demilich »

o jéje, to zase bude diskuze :o :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Diskuze by nemusela být, kdyby to tu rasta furt netahal a hlavně nás neurážel :evil:
chandler

metla vs punk

Příspěvek od chandler »

Čao, no nevím nevím co je lepší?...je to jako rozhodovat se mezi vanilkovou a pistáciovou zmrzlinou..kterou mám radši?....když si dám ted jednu, neznamená to, že bych neměl rád tu druhou...ale to už jsem jinde. Popravdě...hrál jsem punk ..když jsem začínal...byl jsem si jistej, že to je ono...že punk, to je můj štyl...ale pak jsem se naučil hrát o něco víc technicky a přešel na harmoničštější tvrdej rokec s metalovým nádechem. Každá muzika má něco do sebe. Já už bych punk hrát nechtěl, páč je na mě už málo "akční" a na tom krku se moc nenaběhám....poslouchám ho..to jo...ale popravdě...pop co hrajou v rádiu má složitější struckturu... :wink: ...metla je dost techniky náročná..(jak která samozřejmě)....hameringový a tapingový sóla s kvílením alikvót asi v punku moc neuslyšíme. A ten punk co hrajou v rádiu...sorry ..to není punk...to je pop rock....pravej punk by nehráli v rádiu....nemysíte si snad, že Green Day, nebo Blink182..popřípadě Rybičky 49..nebo jak se to jmenuje...je punk?
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Dark Axel píše:Diskuze by nemusela být, kdyby to tu rasta furt netahal a hlavně nás neurážel :evil:
48... je to alternatvní punk, ale punk nemá hranice, když se jako punkáči cítí tak jim to nechme.... jnak to s tím punkem není pravda, umí být i složitější....

vy zatím vidíte furt to samí, ale punk není ten jeden exploiďáckej sound, ani palm muting ve sloca a řezaný kila v refrénu.....

http://www.youtube.com/watch?v=_3hHejyY3hI

http://www.youtube.com/watch?v=yiyVSzgK ... ed&search=

http://www.youtube.com/watch?v=N-8b04w6Y6Y

http://www.youtube.com/watch?v=krZyeldj7tQ

http://www.youtube.com/watch?v=U5IV3AbLBa0

http://www.youtube.com/watch?v=5ItxpJqe ... ed&search=

http://www.youtube.com/watch?v=5ItxpJqe ... ed&search=

hmmm připadá vam to tuctový nenápaditý?

P.S. taping, aj vypískávání falešnejma flažoletama sem v punku viděl....

Bunny

Příspěvek od Bunny »

Já teda nehraju nijak extra dobře, ale myslim že můžu říct, že ty songy v těch odkazech jsou dost jednoduchý. Jsou tam jenom akordy, sem tam nějaká vyhrávka, ale jinak nic moc. :roll:
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Celej PUNK je nic moc
Petr1992
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr1992 »

nesnáším metal poslouchám punk rock!!!!!!!!!!! tzn že jsem na straně punkerů
chandler

Příspěvek od chandler »

já neříkám, že punk je špatnej, nebo že není nápaditej..já na něj rád chodím...miluju pogo...říkám jen, že metla je složitější a náročnější na techniku...to co je v punku nadstandart....to je v metle minimum.... Nicméně si v kotli na koncertě zapařím víc na punk než na metal. Punk je charismatiká hudba...né proto, že by byla složitá...ale proto, že je chytlavá..ty pártónový sóla jsou prostě punkový...víc bych do toho stejně nerval.. Ale hrát bych ho fakt nechtěl....není ale proto špatnej...já mám tohle období za sebou..to odejde s pubertou, nebo až si koupíš púrvní kytarovou školu... :wink:
chandler

Příspěvek od chandler »

Bunny píše:Já teda nehraju nijak extra dobře, ale myslim že můžu říct, že ty songy v těch odkazech jsou dost jednoduchý. Jsou tam jenom akordy, sem tam nějaká vyhrávka, ale jinak nic moc. :roll:
Hoj..zdravím Budějice.. :lol:
impact

Re: Tlouštka strun a rychlost hraní

Příspěvek od impact »

Martin656 píše:Zajimaloby me jestli tloustka strun ovlivnuje rychlost hrani...ja osobne budu prechazet na jemnejsi pac si myslim ze nemam tak silne prsty a ze me to spomaluje pri hrani rychlejsi taktu....je to mozne..????? A jake pouzivate tloustky strun vy..? ja osobne 10tky..a budu davat ..9-8........???
devítky a nikdy jinak :) mě prostě sednou
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“