Přepěťová a proudová ochrana
Pravidla fóra
Re: Přepěťová a proudová ochrana
Mobil taky zpusobuje lupance a pipani v bednach.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ale to není způsobeno elektromagnetickým pole, které vyzařuje
. Mobil nezpůsobuje lupání v bednách, ale zesilovač ovlivněný zářením mobilu.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
To ja moc dobre vim, ty tady rikas, ze to musi byt snimacem v kytare. Vubec tvoje posty jsou zmatene... Mikrofonni snimac neni druh snimace? Coze?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Jen bych podotknul ze ono "zareni mobilu" je prave elektromagneticke pole, stejne jako ten bordel co vyzaruje do okoli pocitac. A to se bezproblemu nachyta do kytaroveho snimace, nebo do nezpojeneho vysokoimpedancniho vstupu na zasilovaci, nebo do spatne odstineneho mikrofonniho kabelu, atdatd....
Hraju výhradně na šrot.
Já jsem celý takový zmatený
Mikrofonním snímačem jsem myslel ten stav kdy snímač zachytává něco jiného než by měl, nevím jak jinak to nazvat.
Jinak Abu vyjadřil to, co chci říct...
Rozhodně nelze říct že elmg. záření působí přimo na repra... Musí to jít přes snímač nebo inou cestou...
Jinak Abu vyjadřil to, co chci říct...
Rozhodně nelze říct že elmg. záření působí přimo na repra... Musí to jít přes snímač nebo inou cestou...
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Tak to jsme si nerozumeli. Jinak rika se tomu mikrofonicky snimac
Za mikrofonni snimac by se dala povazovat kapsle mikrofonu.
Jinak to zareni se dostane vsude, ale cim slabsi je signal ve vodicich, tim vic se to logicky projevi. Nejhorsi to teda bude u signalu z kytary, stredne spatny u linkovyho signalu a temer zadnej vliv by to nemelo mit na reproduktorovy vodic.
Jinak to zareni se dostane vsude, ale cim slabsi je signal ve vodicich, tim vic se to logicky projevi. Nejhorsi to teda bude u signalu z kytary, stredne spatny u linkovyho signalu a temer zadnej vliv by to nemelo mit na reproduktorovy vodic.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak jsem si poupravil slovník
Díky za opravu
ANo přesně jak píšeš, nastrojový kabel je neslabší místo, ale v kabeláži. Snímač je místo vzniku problému, podle mě. Ten zachytí napto cokoliv. Zkus si dát dálkové ovládání blíž ke kytaře a něvo zmáčknout, uvidíš te binec, Proti tomu je lupání k repru čajíček.... A elmg. pole máš naplněno naprosto vše, takže...
ANo přesně jak píšeš, nastrojový kabel je neslabší místo, ale v kabeláži. Snímač je místo vzniku problému, podle mě. Ten zachytí napto cokoliv. Zkus si dát dálkové ovládání blíž ke kytaře a něvo zmáčknout, uvidíš te binec, Proti tomu je lupání k repru čajíček.... A elmg. pole máš naplněno naprosto vše, takže...
Já si osobně myslím, že je to jednoduše problém s elektromagnetickým rušením - u mě to dělá to samé (u strata víc jak u SG) a tyhle věci chytají snímače - není to o tom, jestli jsou mikrofoní, nebo ne, protože takové rušení (z myši lezou 5V obdelínky dlouhým kabelem) chytají tak i tak - podobné rušení leze i z monitoru (v repru to jde slyšet jak bzučení - když monitor nefunguje, tak chytáním toho bzučení na kytaru jde prověřit zdroj - spínání primáru na trafu) a i když to kabelem může být (když je špatně stíněný a tak), tak je docela velká možnost, že to chytají ty snímače - problém je, že ty špatné nebudou, jen je prostě v chalupě velká koncentrace el.mag. smogu - a na tohle neplatí ani překopané rozvody
Pro Wohmu: jestli máš tu lampu plechovou, a do zásuvky jde jen dvouvodičový přívodní kabel, tak buď je to nějaká stará potvora, nebo nějaký čínský šmejd - doporučuju zkusit, jestli jde fakt mezi kostrou a zemí nebezpečný proud (třeba žárovkou - nesmí svítit, ani žhnout) - jestli to není jen statická elektřina (už jsem taky změřil mezi dvěma nespojenýma kostrama mašin docela velké napětí a po spojení se nic nestalo) a když se žárovka rozsvítí, tak je nutná oprava - zrovna si pamatuju na jeden starší typ plechových lamp (mezi základnou a světlem byl plechový husí krk), které měly jednu základní necnost - přívod byl jen dvouvodičový a na nulák byla připojená kostra lampy - samozřejmě, že šlo zástrčku otočit, a pak bylo na lampě 220 - říkalo se jim "zabijáci" nebo nějak tak
- podle normy (tipuju ČSN331610 nebo nějak tak) by měl být odpor mezi kostrou (venkem) a fází minimálně 2MegaOhmy (nevím, jak se píš omega) a odpor mezi ochraným vodičem (ten chudák, co trčí ze zásuvky - žlutozelený) a kostrou max. 0,2 ohmu (myslím) - sice se to měří trochu jinšíma přístrojama, než je multimetr z teska (v práci na takové měření máme PU184 - měří impedanci vysokým napětím přesně až do desetin ohmu - ale taky stál deset tisíc), ale na nějaké orientační měření by měl stačit
PS: na další otázky klidně taky odpovím, ale teď jsem unavený (včera bylo na pořadu dne přesčas v práci - 10 hodin a 10 litrů vína), teď si jdu ještě lehnout
Pro Wohmu: jestli máš tu lampu plechovou, a do zásuvky jde jen dvouvodičový přívodní kabel, tak buď je to nějaká stará potvora, nebo nějaký čínský šmejd - doporučuju zkusit, jestli jde fakt mezi kostrou a zemí nebezpečný proud (třeba žárovkou - nesmí svítit, ani žhnout) - jestli to není jen statická elektřina (už jsem taky změřil mezi dvěma nespojenýma kostrama mašin docela velké napětí a po spojení se nic nestalo) a když se žárovka rozsvítí, tak je nutná oprava - zrovna si pamatuju na jeden starší typ plechových lamp (mezi základnou a světlem byl plechový husí krk), které měly jednu základní necnost - přívod byl jen dvouvodičový a na nulák byla připojená kostra lampy - samozřejmě, že šlo zástrčku otočit, a pak bylo na lampě 220 - říkalo se jim "zabijáci" nebo nějak tak
PS: na další otázky klidně taky odpovím, ale teď jsem unavený (včera bylo na pořadu dne přesčas v práci - 10 hodin a 10 litrů vína), teď si jdu ještě lehnout
Ona to byla lampa z Ikey a praveze mi tohle rozhazovalo celou napajeci sit a vsechno mozny vsude probijelo. Promerovali jsme i ten napajeci kabel a problem musel byt nekde vevnitr lampy
To je fuk, jen jsem to uvadel na vystrahu vsem, kteri by si chteli hrat s elektrikou a nevedeli, jak s ni zachazet.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Dobrý kabel je vždy základ, jinak veškeré ruchy atd vždy pochytá jakákoliv součástka co vytváří kolem sebe elektromagnetické pole, a žádná norma ani 10L vína nepomůžou
Když se vrátím k původnímu tématu přepěťové ochrany atd. je opravdu dobré mít v síťi pořádek a ochráněnou pře přepětím.
Tyhle distributory dělaj většinou v rackových verzích ( přepětí, vrcholové napětí, filtrace RFI/EMI, )
Já používám Phonic9000e kde je kontola V v síti, jak je pokles menší vež 200V , což se na některých sálech stává, vůbec nezapínám lampové aparáty a vytahuju svou starou RP6 a jedu rovnou do mixu. Pokud nemáš dobrou smlouvu s poředatelem který ti uhradí vzniklé škody dúsledkem špatného napětí v síti nikdo ti nic nedá.
Existují distributory i jako stabilizátory napětí ( Furman, ART, atd ) nenchte se klamat e-schopama kde pod tímto názvem prodávaj obyčejné distr. co maj stejné - ty základní funkce jako tyto : http://kytary.cz/zvukova-technika/proce ... tributory/
Stabilizátor však nenahradí déle trvajíví pokles ale pouze kolísání napětí a tyto věcičky pod 5000,-Kč nekoupíš.
Pro orientaci mam takové intro mého racku : http://www.elegie.cz/feki/mini/index.html
Když se vrátím k původnímu tématu přepěťové ochrany atd. je opravdu dobré mít v síťi pořádek a ochráněnou pře přepětím.
Tyhle distributory dělaj většinou v rackových verzích ( přepětí, vrcholové napětí, filtrace RFI/EMI, )
Já používám Phonic9000e kde je kontola V v síti, jak je pokles menší vež 200V , což se na některých sálech stává, vůbec nezapínám lampové aparáty a vytahuju svou starou RP6 a jedu rovnou do mixu. Pokud nemáš dobrou smlouvu s poředatelem který ti uhradí vzniklé škody dúsledkem špatného napětí v síti nikdo ti nic nedá.
Existují distributory i jako stabilizátory napětí ( Furman, ART, atd ) nenchte se klamat e-schopama kde pod tímto názvem prodávaj obyčejné distr. co maj stejné - ty základní funkce jako tyto : http://kytary.cz/zvukova-technika/proce ... tributory/
Stabilizátor však nenahradí déle trvajíví pokles ale pouze kolísání napětí a tyto věcičky pod 5000,-Kč nekoupíš.
Pro orientaci mam takové intro mého racku : http://www.elegie.cz/feki/mini/index.html
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
-
Teorge
Co jsem tady četl, tak se tady hodně chválí APC a Belkin. Asi dva roky jsem obě značky přepěťových ochran prodával a musím říct, že zákazníci byli spokojení. Já osobně používal taky obě značky a bohužel musím říct, že u APC se mi podařilo vevnitř přepálit kabel