Širokopásmové reproduktory (full range)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
NSWC

Re: Širokopásmové reproduktory

Příspěvek od NSWC »

Tak já jsem zatím zkoušel porovnat Marshall 6101 30th anniversary, který jsem pořídil nedávno.Je tam Celestion Gold 200w .Připadá mi , že není tak zbarvenej jako ostatní kytarový repráky.Např G12T-75.

POdx3 live jsem dal klasicky do returnu Fx a musím říct, že jsem byl hooodně překvapený co z toho leze.!!!
Trochu si musím pohrát s EQ a mít vypnuté simulace boxu a mikrofonu, ale fakt to je hodně podobné zvuku z celolampy.
Samozřejmě asi v kapele se to neprosadí, nevím, možná jo.Lampa je lampa.

Myslím, že je to taky tím, že kreslí konec, takže úplně originál simulace co jsou v Podu to není.
Ale je opravdu znát když měníš aparáty.Hlavně ty od Marshallu.
Takový ty sr... jako je Mesa a podobně jsou už moc chemie.
Ale např. Plexiny nebo JMP jsou fakt super.
Nemám rád moc highgain.

Problém je s nakopnutím konce Podem , ale to se taky dá. Třeba compresorama .Jsou tam hned dva ve stromboxu a za zesilovačem.Asi ne plnohodnotně jako lampovým preampem, ale dá se to.Jenže pak už ten koneč fakt kreslí.

Toť moje poznatky.
čus
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Lachim píše:Mě ty symulace přez lampáč prostě zněj blbě. A je jedno,jestli s vypnutym speaker cab (do kytarový bedny) nebo se zaplim do širokopásma. Ale když pustim třeba simulaci krabičky (třeba moc pěkný Big Muff) přez lampy,tak dost dobrý.
Nechci ti hanit Digitech RP 250, já ho měl taky, ale šel hone rychle pryč.S PodX3 live se nedá vůbec srovnávat.Ani vzdáleně!!! Samozřejmě i cenově je někde jinde!!!
Takže asi bude problém v tom Digitech RP 250 a simulacích v něm.

Sorry :)
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já tu už několikrát psal,že na simulace aparátů je POD lepší. To není žádný hanění. Ale taky říkám,že se dá i na tom RP nakroutit pužitelný zkreselní/simulace. Ale do mixu. A není košer (a tady se to dost dělá) porovnávat výrobky v jiné cenové. Myslet si,že koupim na bazáči efekt za 2 litry a bude to hrát jako Messa,VOX...Taky původně byly všechny multiefekty právě jen multiefekty. Až Line6 přišel se simulacema a pak k tomu ty efekty taky přidal. Ostatní zase naopak. Holt je to in.
Já ten POD X3 Live zkoušel (popis jinde),tak vim vo co go. Ale na efekty jsou ty nový DIGITECHY v porovnání cena/výkon jedny z nejlepších. Kde koupíš tak kvalitní reverby,delaye,chorusy,ladičku,USB,bubeníka na cvičení atd. za tyhle prachy? Jen mě trošku vadí,že to krapet splošští zvuk. Jde to ale poznat jen v přímým porovnání (mám to v TB liště).
Nedělám si ale iluze,že POD nic nekrade. Bohužel jsem to,když jsem ho zkoušel,nezkusil :(
Notabene i na ty PODy jsou negativní reakce. Je to všechno o preferencích.

A vůbec. Už se těchto zaujatých debat nemíním účastnit.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Tady jsem našel ještě jednu 8" alternativu.

Visaton BG 20

http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... g20_8.html

Obrázek
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: Širokopásmové reproduktory (full range)

U té Beymy je uvedeno:
Power capacity* 250 W AES
Program capacity 500 W

* The power capacity is determined according to AES2-1984 (r2003) standard.
Program power is defined as the transducer’s ability to handle normal music program material
Víte někdo, co ty výkony polopatě znamenají?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Hlavně to má co nejvíce nabudit a zmást kupujícího. Pokud se pořád jedná o tu 12 GA 50. Tak ta má průměr cívky 2´´ a magnet, který sotva uchladí 100W. Ale pokud to budeš provozovat s Fidkem, nebo tím druhým tranzistorákem ze stavebnice od Flajzara, tak se nemusíš ničeho bát, pakliže Ti zes nezakmitne. Ale na širokopásmý reproduktor to má kurevsky vysoké Fs. 90Hz! Takže do toho neper v žádném případě basu. To bys to zničil i 30W.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Díky moc za tento postřeh. Popravdě jsem si toho všimnul až nyní, že ta vl.frekvence je tak vysoká.

OT: Jak jednoduše zjistím, jak zní určitá frekvence? Existuje nějaký počítačový simulátor?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

ad vykon/prikon:
Program/Music je celkem na h***o udaj, ten AES (Power Capacity) by mel priblizne odpovidat RMS, povidani o tom je tady:
http://www.dexon.cz/data/clanky/popisy/aes_rms.pdf
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Technikus

Příspěvek od Technikus »

Mam otazku do plena, nechci se opakovat, ale potreboval bych vedet, zdali nekdo pouziva sirokopasmo, ktere ma charakter full range, tedy vic vysek, jako bezne kytarove reproduktory. Treba konkretne F12M-150.
ja bych chtel pouzit hwc8-12ma300, mam moznost celkem vyhodne koupit, za cenu ktera se neodmita, ale zeptat se je lepsi, vic hlav, vic vi.
Dokonce jeste lepsi cenu bych mel na jeho nastupce, ICOON 12MA300CN8HW 30cm, ale tady mam strach, ze sem to neslysel, tudiz nechci jit do temna a nejistoty.
Musim se vyjadrit me kolegyni, ktera jede do PL, cestou by mi je vyzvedla.

Ja sem ty hwc8-12ma300 slysel, videl tady sem o tom napsal, vim ze odpoved neni jednoducha, ale ptam se..
Pouziva nekdo v hlavach sirokace?
reproduktory-v-reproboxu-4x12-47079#p793108

Slysel sem "amputovane" (bez vyskove membrany) v bedne 2x12", ale to se mi moc nelibilo.
Mam dojem, ze ty neskalpovane, maji lepsi zvuk, nakonec ja si aparat vzdy simuluju, kdyz resim nastaveni, pouzivam aktivni monitor, kde se ten zvuk hnany pres PC, nejlepe slysi, lepe jak na sluchatkach.

Dik za nejake rady, pripadne pstreh, pouzivate li nejake sirokace v boxech ku kytaram.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“