Jaké činely?
Pravidla fóra
Jaké činely?
ahoj
chci hrát rock a metal jaké byste mi doporučily činely
..já vim každá má nějaké jiné a na ty nedá dopustit
ale několik lidí říká že na metal jsou dobré paiste..tak co říkáte..... 
Paličky: Pell Wood, 5A, MEDIUM, HORNBEAM
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Paiste, Istanbul, Meinl, Sabian, Zildjian - tohle používá náš bubeník
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Ach jo.....
líbí se mi tvá touha po věděni a to nulové povědomí:))))
Ale ne, věř, že když ti někdo řekne, že pro ten který styl je dobrý Paiste, a pro jiný styl třeba Zildjian, tak je to úplně stejná informace, jako že na výlet je dobré jet asobním autem a třeba stěhovat byt je dobré zase na náklaďáku.
Věc se má tak: činelové firmy vyrábějí několikero různých tříd (chceš-li tak modelů) činelů. krom ceny se liší i technikou zpracování, povrchovou úpravou a mnohdy i jinačí slitinou.
Dál pak také mnohé z těchto modelů jsou ještě na trhu v několika tloušťkách. To je hodně důležitý parametr. jde o zvuk, ale hlavně o techniku hry. Koupí-li si nějaký jemný hráč velmi tlusté talíře, nikdy z nich nedostane plný zvuk. Velmi tlustý činel totiž vyžaduje silnější údery.
A naopak je to ještě o moc horší!! Koupí-li si nějaký "ranař" činely v provedení paper thin (tedy to nejtenčí) pak to velmi brzo rozštípe a může zahodit!!
k tomu když přidáš ještě to, že samozřejmě značka od značky to má trochu jinak, tvoji hru tady taky neznám, pak je jasné, že zodpovědně poradit větou nejde!!
ber v úvahu i to, že některé řady jsou zpracovávány strojně, tak řekněme může být doporučení někoho kdo už takový plech má, celkem k něčemu.
No jsou plechy, které se dělají napůl, nebo zcela ručně, je tedy zvuk každého kusu unikátní a to ti nikdo neporadí. To je třeba zajít osobně někam do obchodu a obouchávat a vybírat....
O tom, že ty sám máš jistě nějakou zvukovou představu, jak by měla znít tvá hajtka, jak ride nebo jaké crashe ( o ostatních snad ani nemluvě) pak ani nemluvím.
Osobně bych snad tvé kroky nasměrovla ze svých zkušeností někam k SABIAN, nebo ANATOLIAN, se kterýma jsem v současnosti velmi spokojená a navíc je to i cenově hodně dobré v poměru ke kvalitě zvuku. No zrovna Anatoliany jsou ty, kde je velký podíl ruční práce, takže vybírej!!
líbí se mi tvá touha po věděni a to nulové povědomí:))))
Ale ne, věř, že když ti někdo řekne, že pro ten který styl je dobrý Paiste, a pro jiný styl třeba Zildjian, tak je to úplně stejná informace, jako že na výlet je dobré jet asobním autem a třeba stěhovat byt je dobré zase na náklaďáku.
Věc se má tak: činelové firmy vyrábějí několikero různých tříd (chceš-li tak modelů) činelů. krom ceny se liší i technikou zpracování, povrchovou úpravou a mnohdy i jinačí slitinou.
Dál pak také mnohé z těchto modelů jsou ještě na trhu v několika tloušťkách. To je hodně důležitý parametr. jde o zvuk, ale hlavně o techniku hry. Koupí-li si nějaký jemný hráč velmi tlusté talíře, nikdy z nich nedostane plný zvuk. Velmi tlustý činel totiž vyžaduje silnější údery.
A naopak je to ještě o moc horší!! Koupí-li si nějaký "ranař" činely v provedení paper thin (tedy to nejtenčí) pak to velmi brzo rozštípe a může zahodit!!
k tomu když přidáš ještě to, že samozřejmě značka od značky to má trochu jinak, tvoji hru tady taky neznám, pak je jasné, že zodpovědně poradit větou nejde!!
ber v úvahu i to, že některé řady jsou zpracovávány strojně, tak řekněme může být doporučení někoho kdo už takový plech má, celkem k něčemu.
No jsou plechy, které se dělají napůl, nebo zcela ručně, je tedy zvuk každého kusu unikátní a to ti nikdo neporadí. To je třeba zajít osobně někam do obchodu a obouchávat a vybírat....
O tom, že ty sám máš jistě nějakou zvukovou představu, jak by měla znít tvá hajtka, jak ride nebo jaké crashe ( o ostatních snad ani nemluvě) pak ani nemluvím.
Osobně bych snad tvé kroky nasměrovla ze svých zkušeností někam k SABIAN, nebo ANATOLIAN, se kterýma jsem v současnosti velmi spokojená a navíc je to i cenově hodně dobré v poměru ke kvalitě zvuku. No zrovna Anatoliany jsou ty, kde je velký podíl ruční práce, takže vybírej!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Re: Jaké činely?
naposlouchej si zvuky činelů svý oblíbený kapely, spočítej finance a podle toho hledej. Nejlíp v bazarech. Klidně si vezmi nahrávku ve sluchátkách sebou, pusť si to a oťukávej zboží.
ahoj potreboval bych radu jestli si mam koupit crash paiste 14,řada 101 nebo Meinl 14,řada HCS dik za radu
risutka: to se ptáš jako kterej zvuk by se ti měl víc líbit nebo co

ne ja se ptap jakej je lepsi podle vas?paiste 14 nebo meinl 14pehve píše:risutka: to se ptáš jako kterej zvuk by se ti měl víc líbit nebo co![]()
![]()
- Monikad
- Rádce
No když už se ptáš, pak moje odpově´d je ANI JEDEN.risutka píše:ne ja se ptap jakej je lepsi podle vas?paiste 14 nebo meinl 14pehve píše:risutka: to se ptáš jako kterej zvuk by se ti měl víc líbit nebo co![]()
![]()
14" je dle mě na crash dost málo (tedy je-li to jediný crash v sadě) a taky že obě ty řady jsou z těch nejlevnějších u firmy, to značí že je celkem buřt, jaký tam mají natisklý logo, je to plech bez valného zvuku..
Slyšel si motto: " Nejsem tak bohatý, abych kupoval laciné věci" .... popřemýšlej a pošetři
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
- Monikad
- Rádce
Znovu: Záleží na každém hráči, na stylu jeho hry,na žánru muziky.....risutka píše:kolikatka je tak dobra?
Já třeba musím mít v soupravě alespoň nějaký 18" crash. .... jinak ale je moje výbava popsaná na
http://www.drumcenter.cz/eshop/nastroje ... il&nasid=5
V současnosti mám ještě k tomu vyhlídnutou jednu supr 14ku crash, ale chápeš jasně že ne jako ten hlavní plech:)
Ncméně výběr velikostí, firmy a modelu je jen a jen na tvé libovůli. zajdi do prodejny a v klidu si to tam oťukej.
a kolik te staly ty cinely? a kolik ty bici??
myslis ze crash 16 od paiste 101 brass je dobra?
- Monikad
- Rádce
Proč vybíráš stále jen ty nejlevnější??? Platí to co jsem psala ž dříve...risutka píše:myslis ze crash 16 od paiste 101 brass je dobra?
Ač PAISTE nějak moc nemusím obecně, pak ale řeknu, že kamarád má 16" crash z o kousek vyšší řady 201 a to nezní zle.
- Monikad
- Rádce
risutka píše:a kolik te staly ty cinely? a kolik ty bici??
Máš to tam vše velmi podrobně napsaný (myslím typy a modely) takže stačí hledat po Netu
Já vlastně ani nevím, drtvou většinu toho veho jsem kupovala samozřejmě nové, no jak na Gretsch, tak na Anatolian, jsem měla trošku individuální ceny od prodejců, takže by to bylo zavádějící.... navíc to zveřejňovat by nebylo úplně fér.
Snad jen že veškeré "železo", tedy třístranná rampa, všechny ty tom-holdery, cymbal-holdery, clampy, memory sticks, stojánek na snare, stojan na hajtku, dvojpedál 9611,... prostě vše od GIBRALTAR ě vyšlo něco málo nad 30 tisíc... ale to je jen mechanika, tvůj dotaz směřoval k bubnům a plechům....
tak ja nejsem tak bohatej jak ty
muzu se zeptat?kolik ti je vlastne let?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.
- Monikad
- Rádce
pavlii píše:bacha Mončo, snaží se tě asi sbalit (sorry za OT, ale celé téma mi až na pár příspěvků nepřijde zrovna o něčem, tak jsem si dovolil lehké odlehčení
).
P.
Jinak si myslím totéž co se týče obsahu příspěvků. Spíš odlehčená diskuze:)
- Monikad
- Rádce
nejsem bohatá, jen prostě pracuju a vydělávám ...risutka píše:tak ja nejsem tak bohatej jak ty
- Monikad
- Rádce
Ty budeš asi hodně mladý, že???risutka píše:muzu se zeptat?kolik ti je vlastne let?
Jedině tak se dá omluvit tohle tvé společenské prohřešení.... Ženy se nikdy přímo a veřejně na věk neptej, nechceš-li si ji znepřátelit a před ostatníma být za blbce.
Já to přejdu a napíšu to takhle: První štace s kapelou jsem začla objíždět, když mi bylo 14 let. letos jsem načla svoji 26tou sezónu. Stačí ti to aby sis to spočítal?