Zajímá mě Váš názor na značky foukaček? Které preferujete? popřípadě konkrétní modely a jaké žánry na nich foukát?
Já osobně mám velice dobrou zkušenost s Lee oskarem- nma tvrdší hospodský přeřvávání- country folk...
ale naopak když už si chci hru užít tak beru Hohnerky, zaujali mě Special 20. Jsou asi nejlepší co sem měl v ruce. Nejen že na ně "jede" i Charlie MCcoy, jsou prostě úžasně ohebný a jemný!
Dark Axel píše:Já jsem se rozhodl naučit na foukačku (zoufale mi to nejde, nemáš nějakou školu na kompu?) a vyhrabal jsme doma harmoniku zn Tower (made in china...)
Ta tvoje škola mi moc nepomohla...t moje foukačka má v každé řadě (jsou tam dvě) asi tak dvacet děr...takže je to poněkud podle té školy nenaučitelné...
Dark Axel píše:Ta tvoje škola mi moc nepomohla...t moje foukačka má v každé řadě (jsou tam dvě) asi tak dvacet děr...takže je to poněkud podle té školy nenaučitelné...
nj tak já myslel že máš klasickou diatonickou neboli blues harp. V tomhle případě ti nepomůžu tahle knížka je jenom na tu diatonickou a chromatiku. Podle mě je ale nejlepší začínat s tou diatonickou, protože to má nejmíň dírek .
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 9.09.2006 18:20, celkem upraveno 1 x.
Zatím mi jde o peníze...nevím, jak moc ji využiju a navíc-je to jen na učení...
asi půjdu do té Silverstary, přecejen je to Hohner (slyšel jsem, že je to skvělá značka...)
Ahoj, pokud Vás zajímá o foukačkách pár informací až mnoho.. jukněte na web asociace foukačkářů které jsem členem, je tam spousta informací !!! http://haf.folktime.cz/
A k foukačkám. Pokud vůbec neumíš, určitě ti postačí Hohner Silverstar, v ladění C nebo G. to jen pokud si to chceš zkusit a nevíš jestli těto chytne.
Jinak určitě Big River Harp, opět v G nebo C.(pokud máš prachy.. tak se neboj Speciálky.. jsou nej)
přeju hodně uspechu.. a juknětě na stránky.. HAF HAF HAF [/url]
pouquer píše:Ahoj, pokud Vás zajímá o foukačkách pár informací až mnoho.. jukněte na web asociace foukačkářů které jsem členem, je tam spousta informací !!! http://haf.folktime.cz/
A k foukačkám. Pokud vůbec neumíš, určitě ti postačí Hohner Silverstar, v ladění C nebo G. to jen pokud si to chceš zkusit a nevíš jestli těto chytne.
Jinak určitě Big River Harp, opět v G nebo C.(pokud máš prachy.. tak se neboj Speciálky.. jsou nej)
přeju hodně uspechu.. a juknětě na stránky.. HAF HAF HAF [/url]
Náš foukačkář v kapele používá hohnery a lee oscary má jich vždycky na vystoupení asi 10 a různě to prohazuje