Která je kvalitnější?
Pravidla fóra
-
Zafod Bíblbrox
Která je kvalitnější?
Zdravím všechny muzikanty. Chci koupit svému synovi nějakou akustiku, či elektroakustiku. Já jsem laik, pro něho to má být překvápko,takže prosím o radu Vás. Jelikož synek hraje opačně ( levák ), musí to být levoručka. Rád bych znal Váš názor, na kvalitu použitých materiálů, zvuk, cenu, případně i zkušenost majitele některého z nástrojů. Favorizuji tuto kytaru, http://kytary.cz/recording-king-rd-26-cfe-lh/HN106016/ Na druhém místě je http://kytary.cz/washburn-d10scelhn/HN103508/ a do třetice http://www.music-city.cz/seagull-s6l-dr ... t-878.html. Přiznám se bez mučení, že jsem o žádném z těchto výrobců jaktěživ neslyšel. Vybíral jsem hlavně podle vzhledu a ceny. Víte-li o jiné dobré značce, prosím doporučte. Díky a ať vám to LADÍ!!!!
- ...EDGE...
Re: Která je kvalitnější?
Zdravim, vyjadrim se strucne, v tehle cene by bylo podle me lepsi abysi syn kytaru osmatal nez ji koupite, urcite nechcete utratit 8-9 tisic za neco na co nakonec nebude hrat, pokud me chapete.
-
Zafod Bíblbrox
On by si na ni stejně v prodejně nezabrnkal, bo jsme z Jeseníků a do Prahy nepojedeme. Riskneme to přes e-shop.
- ...EDGE...
V tom pripade moc neporadim no, hral jsem na levnejsi modely od Washburnu a od Recording King, RK se mi zamlouval docela vic no...Seagull hodne lidi dost chvali, myslim ze na tom se nespalite.
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 6.11.2009 20:44, celkem upraveno 1 x.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Mým favoritem je také Seagull
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
1) Seagull
2) Washburn
3) Recording King (před kterého bych ale nacpal ještě pár jiných kytar...)
Podle mě celku jasná volba...
2) Washburn
3) Recording King (před kterého bych ale nacpal ještě pár jiných kytar...)
Podle mě celku jasná volba...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- 60'Rock_N'_Roll
Já bych zase Recordinga dal na první místo...
Jen bych tě rád uporornil, že ten RC na kterej si poslal odkaz je levoruká, proto je tak levná, ty ostatní jsou pravoruký, tak nevim, co chceš...
Jen bych tě rád uporornil, že ten RC na kterej si poslal odkaz je levoruká, proto je tak levná, ty ostatní jsou pravoruký, tak nevim, co chceš...
- ...EDGE...
Nero: Ten Recording King bych nezavrhoval, pokud jsi na nej ovsem nehral, precejen celomasiv se nezapre.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Hlasuji pro Seagull (coz se dalo cekat, mam doma jeho lacinejsi verzi A&L, uz asi 7 let a porad spokojenost).
Hraju výhradně na šrot.
-
Zafod Bíblbrox
Chci levorukou. Všechny odkazy byly na levoruké kytary ( alespoň doufám ). Děláte mě v tom pěknej guláš. Recording king Nero odsoudí a 60 Rock N Roll ho dá na první místo. Já ho dal taky na první, tak to je 2:1. To su zvědav na konečné skóre.
No než jsem to dopsal, je to 3:2. To je fukot.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Ten RK i Washburn jsou levoruky (u toho washburnu je jen obrazek pravoruky) a ta seagull - ta je tam podle me pravoruka i na tom videu k ni hraje na ni pravak 
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pozor na toRecording king Nero odsoudí a 60 Rock N Roll ho dá na první místo.
Vše je relativní, něco kup, nakonec to vždycky můžeš vrátit.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- 60'Rock_N'_Roll
asi tak..hůavně si kup, co se líbí tobě...
-
Zafod Bíblbrox
Někde jsem četl, že Seagull má horší výšky. Prý nezvoní. Psali, že je to cedrovou deskou, díky které prý kytara postupně ztrácí zvuk. Nechci kupovat za dva roky novou. Ale vzhledově krásný kousek. Mají ji v prodejně v Olomouci, tak ji asi zajedu omrknout. 
Tak já naopak tvrdím, že Seagull (vlastním asi 13 let) má krásné výšky a horší basy - mám smrkovou desku.Zafod Bíblbrox píše:Někde jsem četl, že Seagull má horší výšky. Prý nezvoní. Psali, že je to cedrovou deskou, díky které prý kytara postupně ztrácí zvuk. Nechci kupovat za dva roky novou. Ale vzhledově krásný kousek. Mají ji v prodejně v Olomouci, tak ji asi zajedu omrknout.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Mam akustiku s cedrovou deskou, vyrobce je z koncernu Godin, takze je Sagullu hodne podobna (stejne materialy - cedr, javor, tresen, i zvukove je to podobne), mam ji 7 let a rozhodne neztraci zvuk. Vysky jsou jine, neni to takove to cinkani jako u smrku, jsou plnejsi, posunute trochu ke stredum. Proste to hraje jinak nez smrk. Treba "v hospode" pri souhre s 2ma "smrkovejma" kytarama ten cedr pekne vynikne.
Jedine minus je hodne tenky lak a mekke drevo na predni desce, uz ji mam straslive poskrabanou. Ale na zvuk to nema vliv.
Jedine minus je hodne tenky lak a mekke drevo na predni desce, uz ji mam straslive poskrabanou. Ale na zvuk to nema vliv.
Hraju výhradně na šrot.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hráů jsem na něj, stejně jako na Seagulla a Washburn. A že to je celomasiv, to je hezký, ale ty Seagully a Washe zněj lépe - aspoň mě....EDGE... píše:Nero: Ten Recording King bych nezavrhoval, pokud jsi na nej ovsem nehral, precejen celomasiv se nezapre.
Ohledně cedru - ano, Jester má pravdu, on prostě zní jinak než smrk, něco má do ale do sebe. Mám doma dvanáctku Seagull S-12+ a ta kombinace cedru s divokou třešní zní prostě skvěle. A pokud se vedle to vezme kytara, co je třeba smrk+mahagon, tak se to skvěle doplňuje a oboje dobře vyzní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008