Pokus o výrobu kytary...
-
jirirektorik
Re: Pokus o výrobu kytary...
Díky, sem rád, že se vám líbí
. No Původně se mělo jednat o LTD sérii F, ale pak sem se rozhodl, že ji trochu vylepším, tak sem tam vrazil ten picguard a podpis hendrixe
, no a ten jack sem vůbec ani nezamýšlel, že dám tak nahoru, ale boužel se mi tam dolů nevlezl, tak mi nezbývalo nic jiného než ho dát tam kde teď je...
Ten krk je také doma dělaný? Pokud ano, jsi vážně borec, klobouk dolů. To, že ses rozhodl z toho udělat kytaru podle sebe, tomu podle mě hodně pomohlo, líbí se mi to víc než originál. Ta kobylka je dělaná jak? Nemáš ji někde nakreslenou?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
-
jirirektorik
jo krk je taky home-made, a tu kobylku, no tak puvodne sem tam chtel dat kobylku na LP ale nemel sem na nic dost prachů. tak sem prostě vzal kus železa v profilu U, a vnitřní mezera je 1cm, a do toho sem vyrobil kameny.. Není to žádná super kobylka, ale funguje a to je důležité
jinak mam jeste naké fotky jen kobylky, tak je tu přidám ( na těch fotkách ale ještě není úplně hotová, pak jsem ji ještě pilníčkem celou trochu přebrušoval, a pak sem ji vrazil do HNO3 a nechal ji trochu pasivovat, aby zčernala a zárověň nezrezla.... ), ale náky plánek na to opravdu nemám:D celou tu kobylku sem totiž dělal jen tak "bajvočko" ale pokud budes chtit tak ti klidne muzu zmerit ty její rozmery a udelat k ni vykres....
Je to úžasné. Nevím, jestli bys neměl změnit povolání, ale ta kytara to je bomba. Asi přestanu hrát na to co mám. Končím s muzikou. Prosím tě něco mi vyrob ať se opět stanu člověkem!jirirektorik píše:jo krk je taky home-made, a tu kobylku, no tak puvodne sem tam chtel dat kobylku na LP ale nemel sem na nic dost prachů. tak sem prostě vzal kus železa v profilu U, a vnitřní mezera je 1cm, a do toho sem vyrobil kameny.. Není to žádná super kobylka, ale funguje a to je důležitéjinak mam jeste naké fotky jen kobylky, tak je tu přidám ( na těch fotkách ale ještě není úplně hotová, pak jsem ji ještě pilníčkem celou trochu přebrušoval, a pak sem ji vrazil do HNO3 a nechal ji trochu pasivovat, aby zčernala a zárověň nezrezla.... ), ale náky plánek na to opravdu nemám:D celou tu kobylku sem totiž dělal jen tak "bajvočko" ale pokud budes chtit tak ti klidne muzu zmerit ty její rozmery a udelat k ni vykres....
Nástroje: Fender Precision Bass, Peavey Millenium BPX5
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy
Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy
Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
Teda, taky dělám kytaru... ale ty jsi machr... vymyslet si tvar, udělat si krk, kobylku,... by chtělo dávat nějaký ceny za práci...
PS: Mám nápad na vylepšení kobylky... zkus si udělat do toho plechu závit... nemusel bys tam pak mít ty matičky... určitě na to nářadí mít budeš, když jsi dokázal tohle.
PS: Mám nápad na vylepšení kobylky... zkus si udělat do toho plechu závit... nemusel bys tam pak mít ty matičky... určitě na to nářadí mít budeš, když jsi dokázal tohle.
Hezky vyřešené, geniálně jednoduché. Na fotkách nebylo vidět že je to opravdu "jen kus U-profilu se šroubky a kameny z páskové oceli". Jen škoda že varianta s rolnami by byla složitější, přesně takovou jsem si chtěl vyrobit.
Pikus: To by nefungovalo, ty matičky tam jsou na zajištění konců a ty šrouby svým otáčením posouvají kameny, skrz které jsou zašroubované. Ten závit je v těch kamenech a konce v tom U-profilu jsou volné.
Pikus: To by nefungovalo, ty matičky tam jsou na zajištění konců a ty šrouby svým otáčením posouvají kameny, skrz které jsou zašroubované. Ten závit je v těch kamenech a konce v tom U-profilu jsou volné.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Aha, jsem si to špatně prohlédnul... To potom jo.woro90 píše:Hezky vyřešené, geniálně jednoduché. Na fotkách nebylo vidět že je to opravdu "jen kus U-profilu se šroubky a kameny z páskové oceli". Jen škoda že varianta s rolnami by byla složitější, přesně takovou jsem si chtěl vyrobit.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
jirirektorik
Výborná práce s tou kobylkou, je dobře, že se ještě stále najdou lidi, co si dokáží něco postavit sami.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Ten krk je vážně dělaný doma? protože na prvních pražcích vypadá dost sjetý, ale asi šlo o záměrný relic jestli se nepletu. Nebo si snad hmatník koupil hotový a vyrobil jen krk?
Každopádně kobyla je šílená!!! Nech si to patentovat fakt klobouk dolů
Každopádně kobyla je šílená!!! Nech si to patentovat fakt klobouk dolů
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
-
jirirektorik
jj kompletně krk i hmatník je dělaný doma:) a když sem nalepoval pražce (naklepat nešly, protože sem k**** a vyřezal sem moc širokou díru, tak tam nedrželi, tak sem je jednoduše nalepil
) a nalepil sem je velmi nepřesně, tak sem je musel hodně sbrušovat abych je vyrovnal, tak proto vypadají tak sjetě....
Nejde ani tak o pražce spíš o hmatník - nejvíce v polohách tak 0 - 5
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
-
Teorge
Vyráběl jsi to z jednoho kusu dřeva?
Plánuji, že se možná příští rok pustím do výroby kytary a zajímalo by mě jestli má velký vliv na zvuk, když je kytara vyrobena z jednoho kusu dřeva. Na internetu jsem viděl postup jak někdo vyráběl Flying-V z jednoho kusu. A když jsem se díval na videa z nějakých firem tak tam to vyráběli ze stejného stromu, ale ten byl prvně rozdělen na menší kusy a kus, ze kterého se vyřezával tvar té kytary byl slepený ze 2-3ks.
Plánuji, že se možná příští rok pustím do výroby kytary a zajímalo by mě jestli má velký vliv na zvuk, když je kytara vyrobena z jednoho kusu dřeva. Na internetu jsem viděl postup jak někdo vyráběl Flying-V z jednoho kusu. A když jsem se díval na videa z nějakých firem tak tam to vyráběli ze stejného stromu, ale ten byl prvně rozdělen na menší kusy a kus, ze kterého se vyřezával tvar té kytary byl slepený ze 2-3ks.
-
jirirektorik
Je to slepované ze 2 kusů, a slepil sem to zrovna v místě "osy" těla (v polovině těla).