Kytara do 10 000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Sarien

Kytara do 10 000

Příspěvek od Sarien »

Zdravim, FAQ je nefunkcni, tak zakladam novy topic. Uz hraju par let, ale jen samoucky a sam bych se charakterizoval jako stredne pokrocileho. Chtel bych koupit novou kytaru tak do 10 000...dal bych prednost vetsi investici ted nez meneni kazdy druhy rok za novou. Netusim jakou - trvale jsem hral jen na jednu skoro 40 let starou neurcity znacky a uprimne vubec nemam poneti co je pri vyberu dulezite... Chtel bych akustiku nebo elektroakustiku (rady na tohle tema?)
petrlesna

Re: Kytara do 10 000

Příspěvek od petrlesna »

Sarien píše:Zdravim, FAQ je nefunkcni, tak zakladam novy topic. Uz hraju par let, ale jen samoucky a sam bych se charakterizoval jako stredne pokrocileho. Chtel bych koupit novou kytaru tak do 10 000...dal bych prednost vetsi investici ted nez meneni kazdy druhy rok za novou. Netusim jakou - trvale jsem hral jen na jednu skoro 40 let starou neurcity znacky a uprimne vubec nemam poneti co je pri vyberu dulezite... Chtel bych akustiku nebo elektroakustiku (rady na tohle tema?)
Ahoj, nahodil jsi těžký téma. Vidím, že nejsi začátečník a chtěl bys kvalitní nástroj. Háček je v tom, že za deset tisíc. V době čínských padělků, je těžké vybrat sobě "ženu". :D
V tyhle cenový třídě bych sháněl značku Schneider (nebo jak se to píše), ale asi ne v krámě!!! Zkusil bych bazary a pro nástroj bych osobně přijel a vyzkoušel. Tak bych poznal prodejce a to hodně napoví................. 8)
Myslím, že jen takhle se dá v kvalitně uspět. Spousta lidí prodává z finačních důvodů a nebo jdou za lepším nástrojem. Nevím, ale s desítkou nechoď do hudebnin. Petr
Nástroje: Fender Precision Bass, Peavey Millenium BPX5
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy

Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Zas tak bych to nehrotil s kvalitou v tehle cene, da se sehnat i nova kvalitne zpracovana kytara za penize ktere te neslozi. Muzes zkusit Strunal, to je znacka ktere verim, delaji kytary z velmi zaimavych materialu (jako smrk+dub+habr nebo cedr+gumovnik+javor) a dle mych zkusenosti je dilenske zpracovani na dobre urovni, zkousel jsem vic kusu ruznych typu a zadny me nezklamal. Vyrabeji kytary s ruznymi sirkami krku, a i deviti a dvanactistrunne od kazdeho modelu (dreadnoughty). Doporucuji.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Na konci srpna jsem také hledal kytaru dp těch 10 000. Chtěl jsem klasickou kytaru s nylonovýma strunama, protože jsem chtěl ít svou první "pořádnou kytaru" na koncerty. S výběrem mi pomohla paní učitelka ze ZUŠ. Dala mi typ na dvě kytary od Schneidera.

Nakonec u mne doma zůstala polomasivní kytara s přední cedrovou deskou. Sice měla pár vad na kráse (na určitých místech "světlejší skvrny pod lakem", ale toho jsem si všiml až doma), ale o to lépe hrála.
Ve čtvrtek jsem byl na konzultaci na konzervatoři, kde si paní profesorka kytaru na chvilku půjčila a zahrála. I přes to, že tam mám už dost ohraný struny, tak dala verdikt "No, nehraje to špatně, ale časem by sis měl pořídit mistrovskou kytaru".

Pokud se dostaneš někdy do Budějc, můžu ti jí nechat vyzkoušet... když by se tu v hudebninách objevily, můžu ti dát vědět.

PS: Strunal taky nejsou špatný kytary. Měl jsem jí půjčenou ze ZUŠky, ale teď na ní hraje ségra. Možná má hezčí zvuk než moje Schneidrovka, (ta strunalka je však přes deset let hraná, takže se "vyhrála"), ale mě se na ní hrálo hrzoně nepohodlně. Oba jsou to cedrový polomasivy.
petrlesna

Příspěvek od petrlesna »

myslím, že Schneider je to pravý pro tebe, jen najdi dobrý kus. Ale značka a cena zaručuje, že se moc nespleteš. Petr
Nástroje: Fender Precision Bass, Peavey Millenium BPX5
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy

Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No a chceš klasickou kytaru nebo western kytaru? To jsem z Tvého dotazu nepochopil.
trnorep

Příspěvek od trnorep »

Zdarec lidi, potrebuju pomoct s vyberem kytary, zatím se mi libi tenhle kousek. Má s ni nekdo zkusenost? Diky za odpoved http://kytary.cz/fender-tim-armstrong-h ... /HN104751/
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

trnorep píše:Zdarec lidi, potrebuju pomoct s vyberem kytary, zatím se mi libi tenhle kousek. Má s ni nekdo zkusenost? Diky za odpoved http://kytary.cz/fender-tim-armstrong-h ... /HN104751/
To může hrát zajímavě,masívní mahagon zaručuje,teplý,měkký a barevný zvuk.
...EDGE...

miraslozil píše:
trnorep píše:Zdarec lidi, potrebuju pomoct s vyberem kytary, zatím se mi libi tenhle kousek. Má s ni nekdo zkusenost? Diky za odpoved http://kytary.cz/fender-tim-armstrong-h ... /HN104751/
Mozna po zapojeni, ale bez nej bude takhle uzka kytara spis hrat potichu a studene.

EDIT: Pokud se nemylim a opravdu je uzka.
trnorep

Příspěvek od trnorep »

Momentálně mám tohle, zvuk je celkem good ale některý pražce drnčej, chce si s tim pohrat a nebo s tím zatopit LOL http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... opad~2008/
trnorep

Příspěvek od trnorep »

http://musiccenter.cz/Fender-Tim-Armstr ... d/:3:35053 Tady je jeste odkaz k tomu Fenderu.
miraslozil

...EDGE... píše:
miraslozil píše:
Mozna po zapojeni, ale bez nej bude takhle uzka kytara spis hrat potichu a studene.

Tak to se EDGE velmi mýlíš,zvuk kytary se neodvíjí pouze od její velikosti,možná nebude mít takový akustický výkon,ale na barvu a bohatost to'nu to nemá vliv,navíc díky plochému korpusu bude mít zřejmě lepší odezvu na atak strun.Daleko větší vliv mají použité materiály a jejich kvalita.Dřív jsem si taky myslel,že čím větší tělo kytary,tím lepší zvuk,ale tento názor jsem už dávno přehodnotil a zjistil jsem,že ve spoustě případů platí,že méně je někdy více,takže bych se při výběru kytary soustředil víc na to jak zvuk lahodí uchu a ne pouze na velikost a akustický výkon-to se brzy přejí(mluvím z vlastní zkušenosti).Mahagon a kor masívní mahagon se vyznačuje právě teplým a barevným to'nem,takže kytaru bych rozhodně vyzkoušel,ovšem záleží,co od ní hlavně očekáváš a netvrdím,že musí být zaručeně kvalitní.Ztotožňuju se s tady rozšířeným názorem,že levné Fendery nehrají většinou moc dobře,ale zase jsem slyšel pár dražších kousků,které byly skvělé.
CZEchito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZEchito »

Já bych doporučil kytary Furch, dělají se v ČR a mají krásný zvuk, mají masivní cedrové přední desky a zbytek mahagon, někdy i masiv. Sám jsem sice příznivcem smrkových masivních desek, ale tyhle kytary hrají přesně podle mých představ, vždy když jdu do hudebnin musím si na ně zahrát.

hudebniny http://www.humlmusic.cz/hledani/?str=1
ofic. stránky http://www.furch.cz/cz/katalogfurch.php
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch

CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
...EDGE...

miraslozil: Krasa masivniho mahagonu se ukaze na kytare plne velikosti, kde pak vyniknou stredy a basy a zvuk je opravdu teply a barevny, kytara tlusta 5 centimetru ti bude hrat spis jak lubovka nasucho ;)
trnorep

Příspěvek od trnorep »

Prostě a jednoduše, potřebuju nějakou dobrou ale ne moc drahou kytaru na bluegrass. Po čem bych se měl mrknout?
miraslozil

trnorep píše:Prostě a jednoduše, potřebuju nějakou dobrou ale ne moc drahou kytaru na bluegrass. Po čem bych se měl mrknout?
Tak to jsi měl napsat hned,že ji chceš na bluegrass,na to se opravdu kytara z odkazu nehodí,tam by ti chyběly basy ,to se opravdu poohlídni třeba po tom Furchovi,kamarád hraje bluegrass a koupil si Furch v kombinaci mas.smrk/javor a velice si ji chválí,stála ho přibližně 13tis. i s kufrem.Jinak nechci chválit to své,ale Dowina má taky velmi solidní zvuk se silnými basy .Navíc do desítky koupíš např řadu 999 i se snímačem Fishman a ještě ti něco zbyde.
trnorep

Příspěvek od trnorep »

Tohle nevypadá špatně, ale nevím, jak na tom Epiphone je, tím myslím kvalitu zpracování a zvuku http://kytary.cz/epiphone-westernova-ky ... /HN075617/
Ódin

Příspěvek od Ódin »

Ahoj, vybírám kytaru a výběr jsem zužil na LAG T300D a na SEAGULL Coastline S6 Spruce. Měl jste někdo obě dvě kytary v ruce ?
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Ódin píše:Ahoj, vybírám kytaru a výběr jsem zužil na LAG T300D a na SEAGULL Coastline S6 Spruce. Měl jste někdo obě dvě kytary v ruce ?
A) Už je to třetí téma, ve kterém se ptáš na totéž... :roll: Opravdu to stačí řešit v jednom...

B) Moje odpověď na Tvůj dotaz v jiném tématu:
To víš, to už je volba hodně o tom, jak Tobě konkrétně sedne ta která značka... Já osobně jsem pro Seagull, protože s nimi mám dlouhodobě dobrou zkušenost... LAGy jsem zkoušel jen v obchodě, ale obecně na ně také nejsou špatné reference.... Jediný výrazný rozdíl je v šířce hmatníku - Seagully (kromě několika modelů) mají nulťák 46 mm, LAG je klasických 43 mm...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Ódin

Příspěvek od Ódin »

Nechtělo se mi to řešit v tématech, které jsou určené kytarám dané značky. Když si držel ty kytary v ruce, slyšel si nějaký rozdíl ve zvuku ? Nebo by ses tak rozhodl hlavně kvuli spokojenosti ?
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“