Kombo - Dennis - Fender ?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
wiston
Kontaktovat uživatele:

Kombo - Dennis - Fender ?

Příspěvek od wiston »

Ahoj ve spolek :) budu kupovat nové kombo a mám na výběr mezi Georgem Dennisem 60W 4-kanál http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... o-6778.php a nebo fender Hot Rod 2x12 60W http://kytary.cz/fender-hot-rod-deville/HN021394/. Dennis by mě přišel na 18 000 kč a fender na 20 000...mam to od známého, takže mi o cenu opravdu nejde. Rád bych spíše slyšel vaše názory a popřípadě zkušenosti v oběma aparáty :) Díky 8)
MrB14ck

Re: Kombo - Dennis - Fender ?

Příspěvek od MrB14ck »

na devilla sem nehrál ale ten dennis zněl mýmu uchu parádně...
možná to bude tim že mám blue beetle takže sem na zvuk GD docela vysazenej :-)
tohle jedině vyzkoušet - nemam vůbec představu jestli ten fender bude hrat lip...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych se teda aparatu george penis vyhnul. me osobne ten zvuk nesedi, ale nekomu treba muze. deville mi sednul vic. na jaky styl muziky to chces? za tyhle penize uz mas celkem vyber toho co poridit (marshall, mesa, zminovanej fender)
wiston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wiston »

No ja nevim, nějakej pop, pop-rock ? Spíš bych uvítal universálnější sound...hlavně bych rád abych z toho kombíčka vymačkal co nejlepší overdrive...aby to nebylo nějaký blbý šumítko, jako u mýho fendera 212R tranzistor :D a proto se mi dost líbí ten Dennis kuli tomu 3 kanálu nebo kolik to má...jenže zase Fender má 2 repráky, byl by plnější zvuk...opravdu nevím :(:(
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten fender ma gainu dost, dennis mozna bude "univerzalnejsi" ale jeho charakter mi nesedi, je takovej divne gumovej, ale treba to je prave to co hledas :)) nejlepsi mas kdyz si na obe ty komba zahrajes. taky bych radeji volil dva repraky.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

U Fendera máš zaručenej nejlepší základ na obyč. čistym zvuku, krabičky bere všechny parádně, ale to zkreslení není něják moc brutál. Pop-rock akorát.
u GD je vysoká pravděpodobnost, že se Ti líbit nebude, zatím jsem se setkal snad s jediným člověkem, který ty aparáty žral, jinak samá hana. Já přímo na tenhle nehrál, ale na ty menší jo a je to děs a bída, ve srovnání s kombama stejný kategorie od jiných výrobců. Zkoušet, zkoušet, zkoušet - nic lepšího na takovýhle dotazy poradit nejde. Zkus třeba i něco od jinejch značek a dyž se rozkoukáš, není k zahození bazar.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

dennis je taky docela dost spatna investice pokud to budes chtit nekdy prodat...

fender hot rod je podle me dost velka nudaaa...

zkus mrknout na blackstar series one 45

45w kombo s postupnou redukci vykonu až na 4,5w, 2x 12 neodym repro celestion (pry hraje velice slusne), 2 kanaly - na kazdem 2 rezimy... cisty zvuk v class hot AB a nebo obyč AB, na druhem kanalu overdive a pak lead. pomoci jejich ISF control z toho dostanes jak "britske", tak i "americke" zvuky. ma i vystup do linky, da se ovladat pres midi...

z anglie dotahnutelne za cca 27t. Kč nove z obchodu... staci mit kreditku... recenze jsou zatim takove, ze z toho jde udelat zaroven fender twin, AC30, plexi, osmikilo. Zvukove to konkuruje aparatum 2x drazsim... vsichi jsou z toho docela nadseni. mel jsem od blackstar artisana a co se konstrukce tyce, tak se muze jit klouzat uplne vsechno, co tahle republika kdy videla z masove produkce... snad az na nejake aparaty typu matchless, bad cat, carr apod. :) ktere se tady moc nevyskytuji

myslim, ze 100w hlavu ma tedko v praze audiotek, tak muzes i omrkout... osobne jsem na to tedy jeste nehral, ale chystam se :)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Maples píše: Já přímo na tenhle nehrál, ale na ty menší jo a je to děs a bída, ve srovnání s kombama stejný kategorie od jiných výrobců.
ja sem se svym dennisem spokojenej kdybych nepotreboval penize tak ho mam jako malej apec porad - akorad sem teda zjistil ze si rozumi spis se singloidnima kytarama...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
micafica

Příspěvek od micafica »

Myslím, že ten Fender by mohl být pro styl, který popisuješ asi nejvhodnějším aparátem - akorát bacha na De Willa - je dost hlučný, a když mu sebereš šťávu, tak zvuk zase trpí .... Co takhle Hot rod de Luxe 40W ????
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

no abych se trochu zastal dennise, minimalne to Mighty Mouse co mam, hraje dobre, ale je pravda, ze s originalnim reprakem to byl totalni pru**r, s V30 mensi a teprve ted s Altecem to maka dobre. Tim si dennis podrazi nohy, protoze je fakt, ze neznam nekoho, komu by se to libilo tak jak to prodavaji :)
nevim ale jestli vyuzijes The Blue, me prijde tech 30w co mam strasne moc, jako jo, hraje to relativne od nizky hlasitosti, ale dokaze rvat vic jak 50w caliber nebo recto.
Bazarove se to mota kolem 10000,--
kolem dvaceti uz bych asi hledal starsi mesu,fendera,voxe...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Je docela možný, že to s pořádnym reprákem bude jiná šťáva.)mě se zdál na tý 15 zvuk hrozně tenkej a nekonkkrétní, takový žvatlání
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ty repraku taky nejsou zadna slava ale. me ted nebavi ani jeden jmenovanej aparat, spis bych se kouknul jeste po necem jinym od fenderu nebo boogie, voxu, marshallu a spol.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

nejlip treba MarkII, mozna bych ho nechal za 22000, ale to uz sem zlomenej nad cenou ;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“