LINE6 POD® 2.0 - jak použít na domácí cvičení

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
JimmyPage68

LINE6 POD® 2.0 - jak použít na domácí cvičení

Příspěvek od JimmyPage68 »

Ahoj,
často čtu že LINE6 POD® 2.0 je ideální na domácí cvičení, zajímalo by mě ale jak přesně ho použít zapojujete jej do komba nebo normálně přes PC a co z toho je lepší? Díky
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Re: LINE6 POD® 2.0 - jak použít na domácí cvičení

Příspěvek od Mirus »

Já mám Line6 POD 2.0 ale na basu. To se v ničem neliší ... pouze zvuk a nástroj pochopitelně.

No já ho mám mezi basou a kombem. Z basy vedu kábel do PODu , z PODu jsou dva výstupy (sluchátka nepočítám) ... jeden vede do komba/hlavy a druhej do PC na přímý nahrávání ... když máš normálně před sebou POD , tak ten levej výstup je do komba. Ten použij.

Jinak na cvičení je skvělej ... nebudu zde psát efekty,boxy a hlavy co má v sobě :D Navíc si pak všecko můžeš upravit pomocí poťáků Drive,Middle,Bass,Trebble,Compressor ... ještě dále Effect Tweak - upravuje samostatný efekt. Dále ještě klasika jako Output level apod. Jinak to má 36 presetů + 36 pamětí pro tvé presety

Jediná věc kerá je zajimavá ... je že není na baterky , pouze na trafo. Takže pokud nemáš u místa kde doma hraješ zásuvku do vzdálenosti zhruba 2 metrů aby jsi tam zapojil trafo , je to blbý :D Jinak je to ok , trafo do toho zapojíš a jedeš ...

Čest
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
JimmyPage68

K tomu sluchátkovýmu výstupu jak to přesněji funguje jde tedy píchnout sluchátka přímo do PODa a hrajou? Nebo jsou k tomu potřeba nějaké další věci?
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Jenom sluchátka. Přesně jak to píšeš ... jednoduše si někam sedneš s basou ... píchneš ju do PODU , do PODu píchneš taky napájení (trafo) a už jenom sluchátka do něj píchneš a je to ... hraje to docela dobře , záleží co máš za sluchátka no ... ale i s šitkama se dá částečně cvičit :wink:
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
JimmyPage68

Ještě by mě zajímalo jaký je například rozdíl mezi LINE6 POCKET POD® (http://kytary.cz/line6-pocket-pod/HN095092/), LINE6 POD® 2.0 (http://kytary.cz/line6-pod-2-0/HN085698/ a LINE6 POD XT (http://kytary.cz/line6-pod-xt/HN002317/) tedy kromě ceny. Uvažuji o LINE6 POCKET POD® nebo LINE6 POD® 2.0 a zajímalo by mě jestli jsou pak velké rozdíly mezi těmito dvěma a LINE6 POD XT
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Jednoduše - menší - míň věcí a možností. Takže být tebou tak vezmu PODa 2.0 , ten bude 100x lepší než pocket.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ale 2.0 zase nemá USB... Teď teda nevim jestli u Pocket Poda se dá použít na nahrávání, ale u XTčka určitě
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

2.0 se dá taky použít na nahrávání ... ano sice USB nemá ale v pohodě si s ním vystačíš a vyhraješ :wink: Mám ho doma , vím co říkám ...
panedge

Příspěvek od panedge »

No já myslím,že dost velekj rozdíl mezi 2.0 a xt je ten ,že u toho 2.0 se nedaj vypnout simulace ne?což mě by teda odradilo spolehlivě
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Myslím že jo ... nevím jak to je u kytarových , ale u basových se to dá přepnout stejně jak efekty na nějaký "obyčejný preamp" a zvuk je opravdu obyčejnej :D
panedge

Příspěvek od panedge »

Jak přepnout,já vím že na starých podech nešla vypínat simulace
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Potencimetrem v místech kde jsou hlavy najedeš na Tube Preamp ... tak to tam mám já a v manuálu mám že je to klasický tón bez simulace... ale nezapomeň že já mám tenhle POD basovej ... kytarovej se může lišit :D ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Ten POD 2.0 je opravdu spíše vhodný na cvičení. Nejlépe defacto jak bez komba, tak bez PC.
Jednak u něj nelze vypnout simulace aparátů, respektivě dá se nastavit aparát Tube preamp, což je takový nejvíc neutrální tam. Druhak nemá USB a ani moc efektů, ty jsou navíc dané do různých kombinací dvou efektů.

Ideální a vlastně pro to byl vyroben je právě cvičit s ním buď skrze sluchátka a využívat povedené simulace apecu a nebo skrz Line out do nějaké solidní zvukové karty (pak se dá i nahrávat) popř skrze Line out hrát přímo do PA.

Co se efektů týká, má jen přednastavené kombinace a moc jich tam není (samozrejme parametry můžeš měnit u konkrétních efektů)

POD 2.0 bych nebral jako multiefekt, je prostě určen k tomu aby člověk mohl hrát když nemá aparát či PC
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

Mirus píše:Já mám Line6 POD 2.0 ale na basu. To se v ničem neliší ... pouze zvuk a nástroj pochopitelně.

No já ho mám mezi basou a kombem. Z basy vedu kábel do PODu , z PODu jsou dva výstupy (sluchátka nepočítám) ... jeden vede do komba/hlavy a druhej do PC na přímý nahrávání ... když máš normálně před sebou POD , tak ten levej výstup je do komba. Ten použij.

Jinak na cvičení je skvělej ... nebudu zde psát efekty,boxy a hlavy co má v sobě :D Navíc si pak všecko můžeš upravit pomocí poťáků Drive,Middle,Bass,Trebble,Compressor ... ještě dále Effect Tweak - upravuje samostatný efekt. Dále ještě klasika jako Output level apod. Jinak to má 36 presetů + 36 pamětí pro tvé presety

Jediná věc kerá je zajimavá ... je že není na baterky , pouze na trafo. Takže pokud nemáš u místa kde doma hraješ zásuvku do vzdálenosti zhruba 2 metrů aby jsi tam zapojil trafo , je to blbý :D Jinak je to ok , trafo do toho zapojíš a jedeš ...

Čest
Potřebuju poradit: Ten tvuj pod 2.0 je stejej jako na kytaru ,nebo je to nejaka bass verze?
Mam poda na kytaru a budu si kupovat i basu a chci vědět jestli musim shanet kombo ,nebo muzu hrat pres kytarovyho poda.
Diky
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“