kytara na metal

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Massacruss

Re: kytara na metal

Příspěvek od Massacruss »

Tuhle kytaru mám cca od března nebo tak nějak a je skvělá. Mám jedinou výtku, lehce, ale opravdu jen lehce padá na hlavu. Dá se na to zvyknout, ale ze začátku to může působit problémy, protože to člověka chtě nechtě rozptyluje. Jinak zvuk je parádní, osobně bych EMG60 vyměnil za EMG85, ale i tak jsem moc spokojenej. Můžu doporučit. A taky koukám, že dost padla cena, já ji kupoval ještě za 20 :-)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Massacruss píše:Tuhle kytaru mám cca od března nebo tak nějak a je skvělá. Mám jedinou výtku, lehce, ale opravdu jen lehce padá na hlavu. Dá se na to zvyknout, ale ze začátku to může působit problémy, protože to člověka chtě nechtě rozptyluje. Jinak zvuk je parádní, osobně bych EMG60 vyměnil za EMG85, ale i tak jsem moc spokojenej. Můžu doporučit. A taky koukám, že dost padla cena, já ji kupoval ještě za 20 :-)
Proc bys menil za 85? 60 se ti zda moc silna?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Massacruss

Fade píše:
Massacruss píše:Tuhle kytaru mám cca od března nebo tak nějak a je skvělá. Mám jedinou výtku, lehce, ale opravdu jen lehce padá na hlavu. Dá se na to zvyknout, ale ze začátku to může působit problémy, protože to člověka chtě nechtě rozptyluje. Jinak zvuk je parádní, osobně bych EMG60 vyměnil za EMG85, ale i tak jsem moc spokojenej. Můžu doporučit. A taky koukám, že dost padla cena, já ji kupoval ještě za 20 :-)
Proc bys menil za 85? 60 se ti zda moc silna?

nejde o to, jestli je silnej nebo ne, ale zvuk 85 se mi líbí víc. Až za tři roky skončí záruka, tak to možná vyměním :-)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Proc za tri roky? Vzdyt to tam muzes normalne menit libovolne diky Quick connect kabelaze :) Staci jen koupi 85ku a precvaknout misto 60ky ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Massacruss

Fade píše:Proc za tri roky? Vzdyt to tam muzes normalne menit libovolne diky Quick connect kabelaze :) Staci jen koupi 85ku a precvaknout misto 60ky ;)
Aha, no vidíš, to jsem netušil. Díky za radu 8)
Knorecek

Příspěvek od Knorecek »

díky moc za rady lidi :wink: ale včera jsem byl v musiccenteru koupit struny a trsátka a řek sem si že když už tam jsem tak skusím nějakou kejtru. Zkusil sem tuhle http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Prop ... y/:3:29134 je fakt skvělá, hraje se na ni luxusně, máte ji někdo? Myslíte že je to dobrá investice? Dík za odpovědi
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja osobne bych za tyhle penize koukal po jine znacce - LTD, Jackson, Schecter apod.... Tohle je uplne klasicka kytara -tvar exp, mahagonovy telo, aktivni EMG snimace (jeste zrovna provarena kombinace 81+85), minimalne u Jacksonu a LTD IMHO najdes naprosto identicky model. Ale samozrejme je nejlepsi porovnat sam, kdyz ty kytary budou papirove stejne, tak zalezi hodne uz i na kusu... Je klidne mozny, ze ta Epina bude hrat nejlip.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Wohma píše:Tohle je uplne klasicka kytara -tvar exp
Pozor na to, Futura je samostatnej patvar, kterej z exploreru jenom vychází, myslim že jinde než u Epi sem to neviděl (je to hnus imo :roll: ) .. To tělo je na šírku trochu kratší, takže se na to bude hrát trošku jinak a taky si nejsem jistej, jaký na to používají krky...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Na obrazku to vypada IMHO stejne (ale nejsem zadnej fanda expu, takze to nemam tak v oku), ma k tomu nekdo blizsi info?
Somnus Aeternus
woro90

Příspěvek od woro90 »

Naopak, vše je moderní, současné, pokrokové – mahagonové tělo s topem z javoru, jenž se honosí výraznou kresbou, mahagonový krk, který je s tělem spojen pomocí nákladné technologie lepení.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Wohma píše:Na obrazku to vypada IMHO stejne (ale nejsem zadnej fanda expu, takze to nemam tak v oku), ma k tomu nekdo blizsi info?
Mno Futura vyzerá takto:
Obrázek
a klasickej exp takto:
Obrázek
Ale hlavní rozdíl bych viděl v tom, že Futura má 24 pražců a podle toho taky lepší přístup na hmatník řekl bych :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

Kvůli tomu 24pražcovému hmatníku také vypadá tak podivně - Explorer je čistý design, kde ty tvary spolu ladí, ale Futura je taková vyhublá - je to dáno hlubším výřezem, užším a nepatrně dozadu posunutým pasem a také upraveným koncem těla, který vypadá víc jako koště - asi aby byl dolní výřez pasu symetrický. Prostě ukázka toho, jak to vypadá, když se začne vylepšovat nějaký tvar, který už sám o sobě vypadá dost divně. Výsledek je sice asi pohodlnější než Explorer, ale nevypadá zdaleka tak dobře.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne to teda takovy rozdil neprijde, spis mi nesedi ta cerna kresba oblackovyho javoru, vypada to divne :)

Kazdopadne treba ty zespicately tvary expu u LTD mi prijdou celkem dobry.
Somnus Aeternus
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Wohma píše:Mne to teda takovy rozdil neprijde, spis mi nesedi ta cerna kresba oblackovyho javoru, vypada to divne :)

Kazdopadne treba ty zespicately tvary expu u LTD mi prijdou celkem dobry.
Mě tam nesedí víc věci, ty zvláštní knoby, černej HW, lemovanej krk, bleskovatý vykládání, na mě z toho vyloženě křičí kýč :lol:
Ale s těma LTD souhlasim, líbí se mi jak vypadaj, vypadá to mňam :twisted:
Obrázek
xaero

Příspěvek od xaero »

Ta futura není moc pěkná ... na "explorera" bych rozhodně nerval Floyd Rose a ta kresba taky nění pěkná.
S tím ESP souhlasím je krásný.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

zdravim a rad bych prispel svoji troskou do mlyna.
co bych chtel poukazat tak je explorer od gibsonu. nejaky manik ho prodava na bazaru. nebo aspon pred 3 dnama prodaval a pak taky jestli ti nevadi bazarove. tak bych sel do exploreru od jacksonu, ktery prodava danny na boogiestanu. je to par let stara kytara, jeste japonska vyroba. dava ji za 14 tacu a ta kytara (aspon podle me mam RR3 japonskou ) je neskutecne dobrej kousek a je to kvalitka. fakt obrat se na dannyho. pokud bys mel zajem neco u neho koupit tak se hlavne mrkni do sekce komisniho prodeje a kytary. ma tam i jiny velice dobry kousky ja mit praCHY tak si tu jacksonku koupim jeste jednu je fakt krasna. ma tam i jiz sminovane schecter kytary. ale za me jedine ten jackson fakt kvalita
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

jeste jak jsi psal tak klasickej exp od toho gibsonu je peknej ale ta futura je primo hnusna a 2 prazce te tolik nespasi mel sem kytaru o 24 a ted mam o 22 prazcich a kdyz si na to zvyknes tak neni problem. v prazcich bych problem nevidel
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

woro90 píše:
pigdestroyer píše:http://www.houdek.cz/catalog/product_in ... 8d9c4bfe59

za me tahle. pozor, za 15 je jen ta cerna verze.. ale je to teda vec kterou bych vyhledove rad poridil
Jen jeden snímač? To bych neviděl jako příliš dobře využitelnou kytaru, spíš jen na takové to laihovské stylem kafemlejnek - žádná práce s barvou zvuku, žádná dynamika, prostě to sypat všechno rovně, hlavně že je to rychle a sedí to do harmonie. Případně extrémně nasrané riffy v drop C. To je kytara, která neumožňuje změnit zvuk - všechno je na krabkách, protože z kobylkového snímače to leze všechno stejně, ať hraješ u kobylky nebo u 12. pražce. Ale někomu to vyhovuje. Každopádně bych doporučil zvážit krkový snímač, i v extrémním metalu se občas hodí.
To vubec nic neznamena... zvuk predevsim vytvari kytarista a je to na nem jestli bude hrat prasecinu jako Laiho a nebo bude hrat neco lepsiho.A taky kdyz jemu vyhovuje tohle tak to neznamena ze kazdy bude hrat jako on.Koukni se treba na tyhle dementy http://www.youtube.com/watch?v=Vq3u4wVlo0o kytarista ma taky jen kobylu.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Disasterpiece píše:To vubec nic neznamena... zvuk predevsim vytvari kytarista a je to na nem jestli bude hrat prasecinu jako Laiho a nebo bude hrat neco lepsiho.A taky kdyz jemu vyhovuje tohle tak to neznamena ze kazdy bude hrat jako on.Koukni se treba na tyhle dementy http://www.youtube.com/watch?v=Vq3u4wVlo0o kytarista ma taky jen kobylu.
Taky to zní jako pořád jen kobyla, i když zrovna v tomto případě není nějaká práce se zvukem potřeba, tam stačí dynamika a zbytek řekne melodie, harmonie a rytmus, navíc většina výrazu je na zpěvákovi a bubeníkovi a atmosféru tam dotváří těreminvox nebo který synťák s anténou to tam mají. Jde hodně o to, co člověk hraje, spousta lidí se bez krkového snímače neobejde ani v metalu, prostě na něco je kobylkový moc ostrý a zarolovaná tónová clona z něj udělá chcípáka, takže je potřeba nasadit těžší kalibr - mohutné středobasy krkového snímače.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

V necem mas pravdu to rozhodne, ja jen chtel poukazat ze se da hudba delat i bez krkovyho snimace a ta hudba nemusi vypadat jako reznicina jako Behemoth... viz toto, krasny sola se daji delat i bez neck pickupu je to vsecko porad hlavne o cloveku.

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“