Mackie ART 300A
Pravidla fóra
Mackie ART 300A
Zdravím,potřebuji poradit.
Sháním bedny na ozvučení zpěvu do zkušebny-kapela 2kytary,basa,bicí a styl rockmetal.Mám možnost koupit starší Mackie ART 300A za 17000Kč,ale nenašel jsem žádné recenze .Nejsou ani v shopech.Použil bych je i na akce typu menší sraz motorek (reprodukovaná hudba) případně pro kapelu na zpěv do menších prostor.Je to vhodná aparatura a poměr vhodnost/cena!Dík za rady.Dušan
Gibson Les Paul studio, Les Paul by Josef Vébr, Jolana Tornado2, Kramer Hořovice, Marshall JVM410H,
Re: Mackie ART 300A
Neznám tyhle konkrétní, ale špatné nejspíš nebudou.
Nepamatuju se, že by od Mackie bylo něco vyloženě down...
Nicméně zázraky od nich taky nečekej
Nepamatuju se, že by od Mackie bylo něco vyloženě down...
Nicméně zázraky od nich taky nečekej
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Ještě mám možnost koupit RCF 310A za 11 000ks.To se mi zdá dost.Ty Mackie by snad měli s RCF mít něco společného????
Gibson Les Paul studio, Les Paul by Josef Vébr, Jolana Tornado2, Kramer Hořovice, Marshall JVM410H,
ART310A hrají vzhledem ke své velikosti velmi dobře a možná by stály za porovnání s těmi Mackie.
Staré Mackie budou mít společnou vývojovou základnu a nejspíš i nějaké komponenty.
Jestli je 11000,- Kč za nové, tak to je dobrá cena.
Staré Mackie budou mít společnou vývojovou základnu a nejspíš i nějaké komponenty.
Jestli je 11000,- Kč za nové, tak to je dobrá cena.
Dalo by se přes RCF 310A udělat zvuk v menších prostorách s tím, že kromě zpěvu by se tam přidaly i kytary a basa.Nevím jak bicí,ale asi by to chtělo i kopák.Jedná se o vylepšení zvuku,aby nešel jenom z komb.Zkrátka za málo peněz hodně muziky
.Samozřejmě to zase nesmí být na úkor zvuku.Takový nějaký vhodný kompromis kvalita/cena.
Když to bude v malých prostorech a ty nástroje tam budou s citem, tak to "nějak" hrát bude, ale SUB nenahradíš.
Z kopáku tam v těchto případech pouštím jenom takovej ťuk a z basy taky jen náznak.
Čekat, že 10" repro nějak úžasně zabasuje, opravdu nelze.
Je ale možné využít vlastností lidského ucha, které se nechá celkem snadno oklamat a kopák s basou "vychytat" na harmonických - často se to povede tak, že to vypadá jako že hraje dospělej aparát.
Ovšem nohavicema to nepohne...
Z kopáku tam v těchto případech pouštím jenom takovej ťuk a z basy taky jen náznak.
Čekat, že 10" repro nějak úžasně zabasuje, opravdu nelze.
Je ale možné využít vlastností lidského ucha, které se nechá celkem snadno oklamat a kopák s basou "vychytat" na harmonických - často se to povede tak, že to vypadá jako že hraje dospělej aparát.
Ovšem nohavicema to nepohne...
Co je myšleno tím vychytáním?Ze subbasem by 310A byly schopný zahrát slušně?Myslím prostory cca 50-70 lidí.
Ano, pohrát si s korekcema a najít "ty správné frekvence".
Nejde to vždy, nejde to všude a hlavně to předpokládá slušný zdroj signálu a slušný mix.
Tam kde to je zase nebývá nouze o SUBy...
Se subama hrajou ty ART310 dost slušně - pro 70 lidů by se dalo směle pustit třeba do bigbítu.
Nejde to vždy, nejde to všude a hlavně to předpokládá slušný zdroj signálu a slušný mix.
Tam kde to je zase nebývá nouze o SUBy...
Se subama hrajou ty ART310 dost slušně - pro 70 lidů by se dalo směle pustit třeba do bigbítu.
Když to vezmu z druhé strany ,kdybych chtěl koupit jednu aktivku do zkušebny za menší peníz a nepočítal s hraním venku co byste doporučil?Samozřejmě nemám namysli Skytec atp.Jsou dvě možnosti:buď levnější verze s jednou bednou do zkušebny a zvuk na ven si pronajmout anebo ta dražší verze koupit RCF nebo něco podobného.Zase těch akcí tolik asi nebude tak nevím jestli má cenu investovat do beden které budou většinou ve zkušebně.Co takhle BEHRINGER B215A 250W 7290Kč je to použitelný nebo v dané cenové relaci lze doporučit jinou aktivku.
http://kytary.cz/behringer-b215a/HN085755/
http://kytary.cz/behringer-b215a/HN085755/
- Jens Ludwig
- Odborník
pro upřesnění: Mackie ART 300A neexistuje - je to RCF ART 300A - pilotní bedna třístopvkový řady RCFek...
ta 300A je vlastně totožná s 312A, jen má trošku krabicovitější tvar - nechce se jí moc držet na boku jako odposlech....
ta 300A je vlastně totožná s 312A, jen má trošku krabicovitější tvar - nechce se jí moc držet na boku jako odposlech....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Takže za 17 000 by to mohlo být slušný?
- Jens Ludwig
- Odborník
ah - moje chyba - ale ta RCF A300 až na nálepku firmy vypadá uplně stejně - přijde mi to jako pozůstatek z doby kdy se Mackie a RCF rozcházelo...pavel2 píše:Hm, Mackie píšou na svých stránkách o 300A celkem reálně...
http://www.mackie.com/products/art300a/
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
Přesně tohle jsme udělali po poradách s kamarády zvukaři my. Koupili jsme jednu RCF310A a k tomu malý mix Mackie. Jsme naprosto spokojeni, zvuk jak víno, zvlášť když je ta bedna na stojanu nahoře... říkali jsme, že do budoucna na menší hraní koupíme pak druhou 310A a když se bude hrát ve větší prostoře, tak tam už většinou nějaké PA bude (fakt nejsme kapela, co utáhne sólo akci).Když to vezmu z druhé strany ,kdybych chtěl koupit jednu aktivku do zkušebny za menší peníz a nepočítal s hraním venku co byste doporučil?Samozřejmě nemám namysli Skytec atp.Jsou dvě možnosti:buď levnější verze s jednou bednou do zkušebny
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Zapoměl jsem dát vědět,asi před měsícem jsem nakonec pořídil RCF 312A a vůbec peněz nelituji.Mám ji ve zkušebně,k tomu SM 58 a je to nádhera.Nic nevazbí i při vyšší hlasitosti a zvuk krásně srozumitelný.Na jedný akci byla použita jako odposlech a i bubeník si šmakoval jak slyšel dobře zpěv zpředku.Zatím jedu bez mixu,ale ten určitě na řadu přijde.Při nazvučení kytary mikrofonem z komba Marshall VS 102R to vůbec nebylo špatný-hutnost a docela síla!!(Jenom na zkoušku).
Takže děkuji za rady všem kdo napomohli k této koupi!
.Jsem moc spokojený.
PS. mimochodem kolega nedal na rady z diskusí, koupil do baru pasivy Omnitronic a po 14 dnech je vrací
Takže děkuji za rady všem kdo napomohli k této koupi!
PS. mimochodem kolega nedal na rady z diskusí, koupil do baru pasivy Omnitronic a po 14 dnech je vrací
Dobře se to čte - ať to slouží