Kufr vs. nylonový (měkký) obal

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

používáte na kejtli pevný kufr nebo nylonový futrál?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

PáJa

Kufr vs. nylonový (měkký) obal

Příspěvek od PáJa »

Pořídila jsem si dobrou kytaru, patříčně jsem jí ohodila do novýho kufru, ale řeknu vám, vůbec se teď netěšim na zkoušky:) dohromady ta sranda váží asi 13 kilo a vzhledem k tomu, že zkušebnu máme na druhym konci města, tak je to opravdu utrpení :? :D
Jedinou výhodou, je, že si na mě lidi v MHD už tolik nedovolujou (zatim se mi moc nedaří manévrovat, asi vypadám nebezpečně :D ) obroti tomu, když jsem měla kytaru na zádech, tak se mi po ní lidi občas i válely :D
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak prostě začni trénovat ruce a to telátko na zakázku si chraň v kufru v MHD obzvlášť! :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

kufr, celkem čerstvě - pár týdnů... právě kvůli už trochu složitějšímu cestování.

kufr nemá popruh a není nejlehčí (na váhu jsem to radši nedávala...), takže tahat se s tím na delší vzdálenosti je dost utrpení, ale co by člověk neudělal pro bezpečí kytarky, že. :twisted: a že se mi podařilo sehnat docela hezkej a na první pohled jinej než ostatní, to už je jen třešinka na dortu... :wink:

(už jsem zažila situaci, kdy probíhal takovej fajn večer, v baráku dvacet lidí s kytarama, zrovna přijelo pár nových, jiní odešli snad do hospody, další byli jinde, trochu rušno... a najednou jeden z těch, co zrovna přijeli - kde je kytara??? futrál na stole prázdnej... no hledalo se a už jsme si říkali, no to je šílený, celou dobu tu jsme a někdo cizí vlezl do baráku a odnesl kytaru, jak je možný že jsme ho neviděli, hroznej pocit, kytara nebyla nejlevnější, nálada najednou mizerná, prohledali jsme úplně všechno a nic... a pak jsem si všimla nějakýho opuštěnýho futrálu opřenýho v rohu dveří a jen tak říkám kamarádovi, hele, otevři to, jestli tam nemůže být... no, byla. :D majitel kytaru bezmyšlenkovitě uklidil do cizího skoro stejně vypadajícího futrálu a pak ji v tom svým pochopitelně nenašel - a už moc nechybělo a volali by se policajti... :lol: )

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Devendra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Devendra »

No já mám ultra těžkou kytaru a kufr taky. Mám to do zkušebny (ehm garáže) 300m a nevěřili byste jak mam na konci cesty bolavi prsty.
Kdybych to měl nyst tak 2km tak mám nejmín skoliózu.
Ale na druhou stranu... kdyby mě srazilo auto tak aspon kytara přežije!
Obrázek
I wanna range life!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nebo jinak udělej to jako já ve zkušebně jedna kytara a doma jedna kytara :wink:

PáJa

Příspěvek od PáJa »

To Red Bull to nepřichází v úvahu :D
No jo, život kytaristy(kor kytaristky) neni peříčko, alespoň nemusíme vyhazovat za posilovnu :D
PáJa

Příspěvek od PáJa »

Jo ještě jeden bonus - bydlim ve čtvrtym patře bez výtahu :lol:
impact

Příspěvek od impact »

Mě zatím stačí kartónová krabice Ibanez, ale až se rozpadne, tak ten kufr budu muset koupit.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

PáJa píše:To Red Bull to nepřichází v úvahu :D
No jo, život kytaristy(kor kytaristky) neni peříčko, alespoň nemusíme vyhazovat za posilovnu :D
To byl jen nápad páč já ani kytaru vozit nemůžu musel bych s ní na vlak pak do školy z školy na zkoušku a pak zas do vlaku to b ybyl vopruz a bál bych se o ní tak je jedna ve zkušebně a jedna doma :wink:

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: kufr vs. nylonový obal

Příspěvek od turbo_MaCk »

rád bych navázal na téma....
Pořídím si něco, v čem bude kytara uložena v době cest v autě na akce a podobně. Je to SG. Sou tu dvě kritéria, u kterejch nevím, jak se rozhodnout:
a) Sehnat něco spešl na SG s tím, že tam bude líp chycená a s tím, že pak do toho nic jinýho nedám?
b) Samozřejmě chci pouzdro a ne obal (který už mám). Vsadit na kufr, plasťák nebo měkké pouzdro?

toto je měkké pouzdro přímo na SG:
http://www.musiccenter.cz/Warwick-RC-20 ... e/:3:22482

toto je kuvr přímo na SG:
http://www.musiccenter.cz/Epiphone-SG-H ... y/:3:17369

dále se nabízí nějaký univerzál kufr, přichází v úvahu i plastový.
Usnadníte mi to?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
woro90

Příspěvek od woro90 »

U jednoho fajn člověka co se mnou cestoval vlakem s akustikou jsem viděl pevné pouzdro z nějaké pěny - vypadalo to docela bytelně je to podstatně lehčí než dřevěný kufr. A vypadalo to, že je to celkem hustá pěna, na nádraží to normálně postavil na beton a poškrábané to nebylo. Jen si nevzpomenu, kdo to vyrábí, ačkoli mi to říkal.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Vejde se do toho tvrdýho kufru i třeba pár sešitů?? 3-4 ? :?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

60'Rock_N'_Roll píše:Vejde se do toho tvrdýho kufru i třeba pár sešitů?? 3-4 ? :?
Jestli myslis toho Warwicka s kapsou, tak tam by nemel byt problem.

Mack: Psal jsem ti to na ICQ, ale pro nase potomstvo to napisu i zde:
Rozhodne bych sel do Warwicku - pevnost bude podobna, ale hlavne se da vzit na rameno. Kufr do ruky jsem mel a uz ho nikdy nechci - pokud clovek jezdi MHD a jeste treba kousek chodi, tak je to sileny. Ted mam obal od Tribal Planet s popruhama na zada a jsem stastnej jako blecha.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Olihen

Re:

Příspěvek od Olihen »

PáJa píše:To Red Bull to nepřichází v úvahu :D
no tak mužu te ujistit že já se s klávesama (váží i s obalem a utilitama tak 20 kg) natahal urcite mnohem víc než ty(do zkušbny sem to mel z busáku neco přez 2km)
ale nejvetsí peklo bude až mi přijdou klavesy co váží bez obalu 30 KG a obal váží asi skoro 10 kg :-D to pak bude neco.jeste že stavime tu zkušbnu doma :-D
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kufr je děs - kdo se s tím má tahat. Ten je dobrej tak akorát na převoz autem. A stejně jako Wohma doporučuju Tribal Planet - skvělé obaly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

patřilo jinam...
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 10.11.2009 15:12, celkem upraveno 2 x.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
60'Rock_N'_Roll

a kolik tak váží fakt samotnej kufr, tvrdej??

alá
Obrázek
60'Rock_N'_Roll

turbo_MaCk píše:EC2lka by ti stačila... pokud se mluví o delay, pak z bosů je na toto vhoná iba DD7 a DD20 (statní maj 800ms-3.5s, což je málo). Digitech digidelay de též použít na jednoduchou práci se smyčkami. EHX memoryman with hazarai. Akai též dobré... dalo by se zmínit víc věcí,a le toto je takový základ na odražení...

:D :D :D :?:
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já zatím používám nylonový obal, na přenos stačí, ale nepřipadá mi jako bezpečný (obzvlášť, když se znám jaké jsem nemehlo :roll: ) a tak teď čekám na cenovou nabídku na ušití tvrdého pouzdra, protože do klasického strat pouzdra se ta moje nevejde :(

A když to bude fest těžké tak aspoň bude mít doma kytara aspoň bytelnější ochranu, kdybych zase něco vyvedl.
60'Rock_N'_Roll

já docela váhám, bojim se váhy, ale zase se mi to strašně líbí mít tvrdej kufr na kytaru... :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“